Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Χειμώνας δυσαρέσκειας στην Ελλάδα

Στη διπλή απειλή ενός «χειμώνα δυσαρέσκειας» στην Ελλάδα και μιας τελικής αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας αναφέρεται ο βρετανικός Τύπος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Guardian γράφει ότι παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν υπάρχει ανάγκη περισσότερων μέτρων λιτότητας, οι πολίτες παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς την τελική επιτυχία των υφιστάμενων μέτρων βλέποντας την οικονομία να συρρικνώνεται και την ανεργία να αυξάνεται. «Η χώρα προετοιμάζεται για αυτό που πολλοί φοβούνται πως θα εξελιχθεί σε ένα χειμώνα δυσαρέσκειας», προσθέτει η εφημερίδα.
Οι Financial Times σημειώνουν ότι αν και ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας, οι περισσότεροι επενδυτές «φαίνονται πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί είτε να κηρύξει στάση πληρωμών είτε να προβεί σε εθελοντική αναδιάρθρωση του μη-βιώσιμου χρέους της».
Οι ίδιοι οι Financial Times σχολιάζουν ότι η αναδιάρθρωση φαίνεται ως ο μόνος τρόπος μείωσης του χρέους, έστω κι αν σημαίνει βαριές απώλειες για τους κατόχους ελληνικών ομολόγων.

http://www.skai.gr/news/finance/article/151808/vretanikos-typos-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου