Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Γερμανία: Για "θερμό" φθινόπωρο, προεδοποιούν τα συνδικάτα την κυβέρνηση


Τα γερμανικά συνδικάτα σκοπεύουν να ασκήσουν πιέσεις επί της κυβέρνησης με σειρά συγκεντρώσεων το φθινόπωρο, θεωρώντας ότι η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας πραγματοποιείται εις βάρος των εργαζομένων, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της συνομοσπονδίας των γερμανικών συνδικάτων στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
"Ηλθε η ώρα να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα για την κοινωνική δικαιοσύνη και κατά των κατευθύνσεων που έχει υιοθετήσει η χώρα μας. Προγραμματίζουμε για το φθινόπωρο. σειρά αποκεντρωμένων συνδικαλιστικών ενεργειών για να ασκήσουμε πίεση ", δήλωσε ο Μίκαελ Ζόμερ, επικεφαλής της DGB, καταγγέλλοντας τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης "εις βάρος αποκλειστικά των μισθωτών και των ανέργων", τις περικοπές του προϋπολογισμού των δήμων και των κοινοτήτων και την προσφυγή στο μοντέλο της μερικής απασχόλησης από τις επιχειρήσεις "χωρίς η κυβέρνηση να ενεργεί αποτελεσματικά κατά της εφαρμογής του".
Η γερμανική οικονομία, σε εντυπωσιακή ανάκαμψη, κατέγραψε κατά το δεύτερο τρίμηνο ανάπτυξη ρεκόρ σε επίπεδο τριμήνου (+2,2%), ενώ η αγορά εργασίας επέδειξε μεγάλη αντοχή στην κρίση, πράγμα που τα γερμανικά συνδικάτα αποδίδουν στην "υπεύθυνη στάση" που έχουν επιδείξει και έχει επιτρέψει τη μισθολογική λιτότητα.
"Ομως η αλληλεγγύη, η υπευθυνότητα και η μετριοπάθεια δεν αποτελούν μονόδρομο", προειδοποιεί ο Μίκαελ Ζόμερ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση της Αγγελα Μέρκελ και στην εργοδοσία.
Οι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα θα ανοίξουν τον χορό των κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις από τον Σεπτέμβριο μπροστά από τα δημαρχεία, διευκρίνισε ο επικεφαλής της DGB.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στον βιομηχανικό τομέα θα δείξουν "τι πιστεύουν" για τη μερική απασχόληση , κατά τη διάρκεια γενικών συνελεύσεων και "ενεργειών μπροστά τις πύλες των εργοστασίων".
Διαδηλώσεις θα οργανωθούν στο Ανόβερο, το Ντόρτμουντ, τη Νιρεμβέργη και τη Στουτγάρδη.





http://newscity1.blogspot.com/2010/09/blog-post_1714.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου