Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η Mazda έκανε Ρεκόρ Guinness

Η μεγαλύτερη παρέλαση όλων των εποχών με 459 Mazda MX-5

Η Mazda κατάφερε να μπει στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ με το roadster MX-5. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2010, 459 Mazda MX-5 έλαβαν μέρος στην μεγαλύτερη παρέλαση όλων των εποχών, στο μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Zollverein στο Essen – καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ συγκέντρωσης 249 αυτοκινήτων στη Νέα Ζηλανδία.

«Ο ενθουσιασμός που κυριάρχησε σε αυτή την εκδήλωση ήταν εκπληκτικός,» δήλωσε ο Jeff Guyton, Πρόεδρος και CEO της Mazda Motor Europe. «Περισσότεροι από 600 ιδιοκτήτες MX-5 υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, τόσοι πολλοί που δυστυχώς δεν είχαμε τον αντίστοιχο χώρο εξαιτίας τεχνικών θεμάτων. Η εκδήλωση, η παρέλαση, οι θεατές – έδειξαν για μια ακόμη φορά τον λόγο που το Mazda MX-5 παραμένει ακόμα το καλύτερο-αγαπημένο σπόρ αυτοκίνητο του πλανήτη.»

Οι τελευταίες θέσεις της παρέλασης, που δημοπρατήθηκαν στο eBay για φιλανθρωπικό σκοπό, περιελάμβαναν συνοδήγηση με τον Γερμανό ηθοποιό Ralf Bauer και ένα άλλο Mazda MX-5. Τα έσοδα από την δημοπρασία άγγιξαν τα 1,300€, ενώ η Mazda Γερμανίας αύξησε το ποσό σε 3,000€ και το δώρισε στα Παιδικά Χωριά SOS.

Αυτοκίνητα από 17 χώρες έλαβαν μέρος στην προσπάθεια για την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ, ενώ η πλειοψηφία των συμμετεχόντων προέρχονταν από την Γερμανία. Διάφορα βραβεία δόθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και στο πάρτι που ακολούθησε μετά την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ. Ένα ΜΧ-5 από την Μόσχα μαζί με 9 ακόμα Ρωσικά, διένυσαν απόσταση 2.800χλμ για να λάβουν μέρος στην παρέλαση.

Το βραβείο για το παλαιότερο MX-5 δόθηκε σε ένα ΜΧ-5 ηλικίας 21 ετών και 2 μηνών από την Πράγα και το βραβείο για τα περισσότερα διανυθέντα χιλιόμετρα (344,624 χλμ) σε ένα ΜΧ-5 από την Ελβετία.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης ψήφισαν για το ωραιότερο MX-5 στον χώρο στάθμευσης Ομορφιάς, ενώ ένα ολοκαίνουργιο επετειακό ΜΧ-5 (20th Anniversary Edition MX-5) παραδόθηκε στον τυχερό του διαγωνισμού σχεδίου, που διεξήχθη on-line πριν από την εκδήλωση.

http://www.newsbeast.gr/car/arthro/51092/i-mazda-ekane-rekor-guinness-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου