Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Τραγική η κατάσταση των νέων στην Ελλάδα
Στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας των Ελλήνων πτυχιούχων Πανεπιστημίου και στη μεγάλη διάθεσή τους να μεταναστεύσουν επικεντρώνουν την ανταπόκρισή τους από την Αθήνα οι New York Times για να δείξουν τις «δύσκολες στιγμές» που περνά η χώρα.

Στην ανταπόκριση τονίζεται ότι η αγορά εργασίας δεν μπορεί να απορροφήσει τους αποφοίτους Πανεπιστημιακών Σχολών και υπογραμμίζεται ότι η κατάσταση «έχει επιδεινωθεί» από την οικονομική κρίση.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η ανεργία στους νέους μεταξύ 15 και 24 χρονών βρίσκεται στο 29,8 %, ποσοστό αρκετά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (20%).

Υπογραμμίζονται παράλληλα οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τους επιχειρηματίες να προσλάβουν νέους, μειώνοντας τον κατώτατο μισθό στα 590 ευρώ και προσφέροντας κρατικές επιδοτήσεις. Προσπάθειες ωστόσο, που μάλλον δεν βρίσκουν ανταπόκριση, απ ότι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτει.

Η εφημερίδα εκτιμά τέλος ότι οι νέοι στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να ψάχνουν ευκαιρίες να μεταναστεύσουν και αυτό θα έχει ως συνέπεια τη  «διαρροή εγκεφάλων». Αναφέρει επίσης ότι το φαινόμενο δεν θα σταματήσει μέχρι αντιμετωπιστούν οι «δομικές ατέλειες» του ελληνικού συστήματος και να περάσει η χώρα στην ανάπτυξη.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=60213

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου