Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόωρος τελικός για την Εθνική Μπάσκετ

Έτσι όπως τα καταφέραμε, ο πρώτος πολύ μεγάλος τελικός για την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι απόψε και μετράμε αντίστροφα για την διεξαγωγή του. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει στην Κωνσταντινούπολη την Ισπανία, σε μια επανάληψη του μεγάλου τελικού της περασμένης διοργάνωσης, πριν τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία. Ο νικητής περνά στα προημιτελικά. Ο χαμένος γυρίζει πρόωρα σπίτι του! Η μία από τις δύο κορυφαίες ομάδες μπάσκετ για το 2006 θα βρεθεί εκτός οκτάδας το 2010!

Ο μεγάλος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 9.00 το βράδυ στο καινούριο κλειστό που έφτιαξαν οι Τούρκοι στην Πόλη για αυτήν την διοργάνωση. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες σε έναν αγώνα για νερά νεύρα, με την παράδοση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια ναι είναι όμως υπέρ των Ισπανών. Μας κερδίζουν όποτε μας βρίσκουν, αλλά φέτος είναι αποδυναμωμένοι, όπως αποδείχθηκε από τις ήττες τους από Γαλλία και Λιθουανία. Ωστόσο ούτε η ελληνική ομάδα έχει δείξει πως έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και έτσι αναμένεται ένα ανοιχτό παιχνίδι.

Νωρίτερα, στις 6.00μμ θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο ο γιουγκοσλαβικός εμφύλιος ανάμεσα στην Σερβία και την Κροατία, για μια θέση στους οκτώ. Με αυτό το παιχνίδι θα ανοίξει η φάση των 16 και από αυτό θα βγει ο αντίπαλος του νικητή της αναμέτρησης Ελλάδα – Ισπανία, κάτι που σημαίνει ότι το βράδυ τόσο οι δικοί μας παίκτες όσο και οι ισπανοί θα γνωρίζουμε τον επόμενο αντίπαλό μας, εφόσον φυσικά προκριθούμε.

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=58589

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου