Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Από την Κόλαση στον Παράδεισο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010, 21:29


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ

Ύστερα από 68 ημέρες παραμονής στα έγκατα της Γης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 06:15 ώρα Ελλάδος ο απεγκλωβισμός του πρώτου εκ των 33 μεταλλωρύχων, οι οποίοι βρίσκονταν παγιδευμένοι από τις 5 Αυγούστου στο ορυχείο San Jose, στην έρημο Ατακάμα της Χιλής.

Στις 06:15 ώρα Ελλάδας (00.15 τοπική ώρα) απεγκλωβίστηκε μέσω της ειδικής κάψουλας Φοίνιξ, σώος και αβλαβής, ο πρώτος μεταλλωρύχος, Φλορένσιο Αβάλος. Κατά την έξοδό του, ο θαρραλλέος μεταλλωρύχος δήλωσε: «Η πίστη κίνησε βουνά».

Το video διάσωσης του πρώτου μεταλλωρύχου



Δείτε καρέ-καρέ τον απεγκλωβισμό του πρώτου μεταλλωρύχου

   
   
   

 

Έπειτα από λίγα λεπτά τον παρέλαβε ιατρική ομάδα προκειμένου να γίνουν γρήγορα οι πρώτες εξετάσεις και να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί για όλους τους διασωθέντες, οι οποίοι θα διακομισθούν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Κοπιάπο. Εν τω μεταξύ κάθε φορά που ανελκύεται ένας μεταλλωρύχος στην επιφάνεια της γης, ηχούν οι σειρήνες.

Σύζυγοι, παιδιά, γονείς και φίλοι των εργαζόμενων περιμένουν με ανυπομονησία έξω από το ορυχείο, ενώ εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούν την εξέλιξη της ιστορικής διάσωσης από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Στην περιοχή βρίσκονται και 1.500 δημοσιογράφοι από 39 χώρες.

Λίγη ώρα αργότερα στις 07:10 εξήλθε και ο δεύτερος μεταλλωρύχος, o 39χρονος Μάριο Σεπούλβεδα.

Το video διάσωσης του 2ου μεταλλωρύχου



Ακολούθησαν οι Χουάν Ιλάνες, 52 ετών και ο μοναδικός μη Χιλιανός, ο Βολιβιανός Κάρλος Μαμάνι, 23 ετών.

Το video διάσωσης του 3ου μεταλλωρύχου



Επόμενος ήταν ο νεότερος όλων των μεταλλωρύχων, ο 19χρονος Τζίμι Σάντσεζ, o οποίος έγινε πατέρας ενός υγιέστατου κοριτσιού ενώ ήταν παγιδευμένος στο ορυχείο. Ακολουθεί ο έκτος στη σειρά, Οσμάν Αράγια.

Το video διάσωσης του 4ου μεταλλωρύχου



Αν διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός, όλοι οι παγιδευμένοι εργάτες θα έχουν διασωθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε λίγο μετά τις 23.15 τοπική ώρα Τρίτης (5.15 ώρα Ελλάδος Τετάρτης) με τον μηχανικό Μανουέλ Γκονζάλες να κατέρχεται στα 624 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης με την ειδική κάψουλα Φοίνιξ προκειμένου να ελέγξει ότι όλα δουλεύουν σωστά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου