Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010











Τρέχει στον Μαραθώνιο για το καλό των γυναικών


Ο Ντέιβιντ Τίπλερ από την Αυστραλία είναι ένας από τους 12.500 δρομείς που θα τρέξουν στο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2010 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα.

Ο Αυστραλός μαραθωνοδρόμος θα προσπαθήσει με τον τρόπο αυτό να συγκεντρώσει το ποσό των 100.000 δολαρίων, το οποίο θα προσφέρει σε ερευνητικό κέντρο, προκειμένου να συνεχιστεί η ιατρική έρευνα που αφορά σε ασθένειες, οι οποίες σχετίζονται με την εγκυμοσύνη. Στόχος του δρομέα είναι οι γυναίκες να γεννούν χωρίς επιπλοκές.

Στις 4 Ιουλίου 2010 το πρώτο παιδί του Ντέιβιντ, η Περλ Ματίς γεννήθηκε στο Σίδνεϊ. Ενώ η εγκυμοσύνη της συζύγου του Αϊλίν δεν παρουσίασε προβλήματα, πάντα υπήρχε ο φόβος κάτι να προκύψει στην πορεία, κάτι να μην πάει καλά. Έτσι ο Ντέιβιντ αποφάσισε να τρέξει στο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, που ο ίδιος στη συνέχεια θα προσφέρει στην ιατρική έρευνα για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Το ποσό που θα συγκεντρώσει ο Ντέιβιντ θα το προσφέρει στον έρανο που διοργανώνει η εφημερίδα του Σίντεϊ «The Leader» για τα 50 χρόνια της λειτουργίας της. Τα χρήματα από τον έρανο - που υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τις 750.000 δολάρια - θα διατεθούν στο Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο «St. George and Sutherland».
Κάθε δολάριο που θα συλλέξει ο Ντέιβιντ θα πάει κατευθείαν στον έρανο. Ο δρομέας θα καλύψει μόνος του όλα τα έξοδα για τη μετακίνηση και τη διαμονή του, προς και από την Αθήνα.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει δεν τον απασχολεί με ποια σειρά κατάταξης θα τερματίσει, ούτε τι χρόνους θα πετύχει και εξηγεί το γιατί: «με συγκινεί η σκέψη ότι θα τρέξω για έναν ιερό επιστημονικό σκοπό, στον χώρο που κάποτε οι Αθηναίοι πολέμησαν για να υπερασπιστούν την ελευθερία, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό τους».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=177506&cid=10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου