Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Παρέλαση ποδηλατών αύριο στη Θεσσαλονίκη


Πιστοί στο ραντεβού τους θα είναι και αύριο στις 7 το απόγευμα οι ποδηλάτες της Θεσσαλονίκης που κάθε Δευτέρα συγκεντρώνονται με τα ποδήλατά τους στην πλατεία Αριστοτέλους στο ύψος της Μητροπόλεως και στη συνέχεια …παρελαύνουν  με τα ποδήλατά τους προσπαθώντας να πείσουν και άλλους να τους ακολουθήσουν.

Μέλη από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες ποδηλατών της πόλης, οι Πολύχρωμοι Ποδηλάτες (http://www.podilates-thess.gr/) και το Bike Respect (http://www.bikerespect.gr) αναφέρουν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η επιλογή του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, αλλάζει την καθημερινότητά τους, διαμορφώνοντας, παράλληλα, έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης όσον αφορά τη διασκέδαση ή την κοινωνικοποίηση. 

Οι βόλτες των Πολύχρωμων Ποδηλατών μέσα στην πόλη πραγματοποιούνται και κάθε Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, με σημείο εκκίνησης τον Λευκό Πύργο. Οι βόλτες έχουν διαδρομή που αποφασίζεται κάθε φορά επιτόπου και χαρακτηρίζονται ως κανονικές και εφικτές για όλους τους ποδηλάτες.

Στόχος της ομάδας είναι, να ενθαρρύνουν τους νέους χρήστες ποδηλάτου, ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν καθημερινά στις αστικές μετακινήσεις τους, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους της πόλης προκειμένου να επιτύχουν στη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους ως οδηγών ποδηλάτων στην πόλη.

Επιπλέον, στοχεύουν στο να "εκπαιδεύσουν" τους οδηγούς ΙΧ και τους πεζούς, ώστε να κυκλοφορούν αρμονικά και με σεβασμό ο ένας για τον άλλο, μέσα στην πόλη.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου