Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η Αντζελίνα Τζολί "απαντά" στους επικριτές της για την ταινία



"Απάντηση" στους επικριτές της για τη νέα της ταινία - ως σκηνοθέτιδα αυτή τη φορά- μια ιστορία αγάπης στα σκοτεινά χρόνια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, δίνει η διάσημη ηθοποιός... του Χόλιγουντ, Αντζελίνα Τζολί, με συνέντευξή της.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα "USA Today", επικαλούμενη το "Associated Press", η Τζολί χαρακτηρίζει λανθασμένες τις εναντίον της κατηγορίες ότι το σενάριο της ταινίας υποβαθμίζει τα εγκλήματα των μαζικών βιασμών που διαπράχθηκαν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη τα άγρια χρόνια της περιόδου του Εμφυλίου Πολέμου (1992-1995) και τονίζει πως σκοπεύει να χειριστεί με σεβασμό τα όσα συνέβησαν.

"Είναι πολύ απλό. Ήταν μια άσχημη φήμη ότι (το σενάριο) ήταν για μια σχέση, που ξεκίνησε με βιασμό και βασανισμό - και δεν είναι έτσι", δήλωσε η διάσημη ηθοποιός, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στα γυρίσματα σκηνών της ταινίας, στην Ουγγαρία.

Την περασμένη εβδομάδα, η ένωση "Γυναίκες-Θύματα Πολέμου", που απαρτίζεται από γυναίκες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, οι οποίες έπεσαν θύματα κακοποίησης στον πόλεμο της Βοσνίας, αντέδρασε έντονα στη νέα ταινία της Τζολί, υποστηρίζοντας πως έχει στη διάθεσή της πληροφορίες, βάσει των οποίων η ταινία βασίζεται στην ιστορία μιας γυναίκας, που ερωτεύεται έναν Σέρβο στρατιώτη, που τη βίασε.

Μάλιστα, η αντίδραση αυτή οδήγησε τις βοσνιακές αρχές να αποσύρουν την άδεια που είχαν δώσει νωρίτερα στην Αμερικανίδα ηθοποιό για τα γυρίσματα τμήματος της ταινίας στη Βοσνία, απ' όπου προέρχεται και η πρωταγωνίστρια, Ζάνα Μαριάνοβιτς.

Μια άδεια, την οποία τελικά φαίνεται πως θα της δώσουν και πάλι πίσω, όπως επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του στον Τύπο, το Σάββατο, ο Εντίν Σάρκιτς της εταιρείας παραγωγής "Scout Film".

Όπως αναφέρει σε σχετικό τηλεγράφημά του το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων "Hina", ο Εντίν Σάρκιτς δήλωσε ότι έχει λάβει προφορική διαβεβαίωση από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ότι θα επιτραπούν τα γυρίσματα στη χώρα.

Η Αντζελίνα Τζολί επιβεβαιώνει ότι η ταινία της είναι μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σ' έναν νεαρό Σέρβο, τον οποίο υποδύεται ο Γκόραν Κόστιτς και μια μουσουλμάνα, την οποία ενσαρκώνει η Μαριάνοβιτς. Ωστόσο, εξηγεί πως είναι μια σχέση που ξεκινά σε κάποιο κλαμπ, πριν από τον πόλεμο.

"Το φιλμ αφορά την εμπειρία που πολλοί άνθρωποι, από διάφορες πλευρές, έχουν καθώς προχωρά ο πόλεμος", σημειώνει η Αντζελίνα Τζολί και προσθέτει: "Ενα ζευγάρι που μπορεί να είχε ζήσει μια συγκεκριμένη ζωή, εάν δεν ξεκινούσε ο πόλεμος, φτάνει να έχει μια τελείως διαφορετική ιστορία εξαιτίας αυτού".

Η διάσημη ηθοποιός δεν επιρρίπτει ευθύνες στους επιζήσαντες από το φοβερό αυτό πόλεμο στη Βοσνία για τις ανησυχίες που εκφράζουν.

"Μπορείς να περιμένεις το καθετί για 'βαριά' θέματα, που σχετίζονται με κάτι τόσο ευαίσθητο και τόσο πρόσφατο", αναφέρει η Αντζελίνα Τζολί και διαβεβαιώνει ότι θα χειριστεί το ζήτημα με τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_1568.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου