Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Κάθε μέρα και Μαραθώνιος...

Στόχος 365 το χρόνο!!!
Τρέχει κάθε μέρα έναν κανονικό Μαραθώνιο (42.195 μέτρα) με στόχο στις 5 Φεβρουαρίου 2011 να έχει συμπληρώσει 365 μέρες καθημερινού τρεξίματος του αγώνα και να ολοκληρώσει ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ που θα πάρει θέση στο περίφημο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες!
Πρόκειται για τον 49χρονο Βέλγο Στέφαν Εγκελς ο οποίος σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα για παραμονή έξι ημερών στη διάρκεια των οποίων θα τρέξει ισάριθμους Μαραθώνιους. Δηλώνει ότι...
 τη μοναξιά του τρεξίματος δεν τη γνωρίζει επειδή δεν τρέχει ποτέ μόνος αλλά αντιθέτως καθημερινά τρέχει με μεγάλες παρέες υποστηρικτών. Άρα το ρεκόρ στην πραγματικότητα είναι μια ομαδική προσπάθεια και προσκαλεί όλους τους Έλληνες να τρέξουν μαζί του στην καθημερινή αναμέτρηση με την απόσταση. Ο καθένας τρέχει όσους γύρους θέλει αν δεν μπορεί να ολοκληρώσει την απόσταση των 42.195 μέτρων μαζί με τον Στέφαν Εγκελς. 
Σύμφωνα με το πρόγραμμά του στην Αθήνα ο Εγκελς το τετραήμερο 26- 29 Οκτωβρίου θα τρέξει στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά, στις 30 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο και στις 31 Οκτωβρίου (πού αλλού;) στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.
Ο Στέφαν Εγκελς είναι άνθρωπος που δεν του αρέσει να το βάζει κάτω. Μετά τα παιδικά του χρόνια που υπέφερε από άσθμα οι γιατροί τον συμβούλευσαν να μην κάνει εντατικό αθλητισμό. Δεν τους άκουσε και τώρα βρίσκεται στα δύο τρίτα του δρόμου για την πραγματοποίηση ενός εκπληκτικού ρεκόρ. Η βαθύτερη επιθυμία του Στέφαν είναι να γίνει ο… Φειδιππίδης της εποχής του. Δηλαδή ο άνθρωπος που τρέχει με σκοπό να εμπνεύσει άλλους να ασκηθούν, να γίνουν δραστήριοι και να πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρνουν στα δύσκολα. Η παρουσία του στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών είναι τιμή στον Φειδιππίδη και βέβαια θα είναι για τον Βέλγο δρομέα η ωραιότερη μέρα της χρονιάς λόγω της επετείου των 2.500 χρόνων.

http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_8711.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου