Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Φτωχοί το ένα τέταρτο των Ελλήνων
Στο έλεος της φτώχειας «βυθίζονται» οι Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται σήμερα στο φως με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας. Το 21% των  Ελλήνων διαβιεί σε συνθήκες φτώχειας λένε τα επίσημα στοιχεία, αν και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις ανεβάζουν το ποσοστό στο 25%.

Όπως αναφέρει το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, το ποσοστό την φτώχειας σε εργαζόμενους και παιδιά έχει αυξηθεί δραματικά. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι περίπου 600.000 παιδιά βιώνουν συνθήκες φτώχειας, κυρίως επειδή ο αρχηγός της οικογένειας έχασε την δουλειά του!

«Έχουμε μπει σε μια φάση που οι απολύσεις θα αυξηθούν δραματικά και η εισοδηματική πίεση έχει ήδη αρχίσει να οδηγεί τους μικρομεσαίους στη φτώχεια. Μένει να δούμε τι αντοχές έχει ο μικρομεσαίος, ο οποίος χάνει την ασφάλεια στην εργασία, βλέπει τα ασφαλιστικά του δικαιώματα να πλήττονται, και χάνει τη δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού για στεγαστικές ή καταναλωτικές ανάγκες», δήλωσε η πρόεδρος του Δικτύου, Κατερίνα Πούτου.

Σύμφωνα με ανάλογη έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας το 2008, τότε ένας στους πέντε Έλληνες ήταν φτωχός (συνολικά 2.186.869 άνθρωποι), με το ετήσιο εισόδημα να μην ξεπερνά τις 6.480 ευρώ τον χρόνο.

Από τότε η κατάσταση άλλαξε δραματικά και προς το χειρότερο, με την κα. Πούτου να προβλέπει πως σύντομα θα είναι φτωχοί το ένα τρίτο των Ελλήνων!

«Τώρα εξαθλιώνονται συγκεκριμένες ομάδες όχι μόνο με την αφαίρεση των εισοδημάτων τους, αλλά και με τη συρρίκνωση ή κατάργηση ήδη υπαρχουσών δομών ή την πολύχρονη έλλειψη αναγκαίων κοινωνικών υποδομών», πρόσθεσε η ίδια.

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου