Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αντιρρήσεις για την ταινία της Α.Τζολί



"Υποβαθμίζει τα εγκλήματα"
Την αντίθεσή της στα γυρίσματα της νέας ταινίας της διάσημης ηθοποιού Ατζελίνας Τζολί, εξέφρασε η ένωση «Γυναίκες-Θύματα Πολέμου», που απαρτίζεται από γυναίκες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, οι οποίες...
... έπεσαν θύματα κακοποίησης στον πόλεμο της Βοσνίας.

Η ένωση υποστηρίζει ότι το σενάριο της ταινίας θα υποβαθμίσει τα εγκλήματα των μαζικών βιασμών, που έγιναν στη Βοσνία από το 1992 μέχρι το 1995, όπως ανέφεραν βοσνιακά ΜΜΕ.

Η πρόεδρος της ένωσης, Μπακίρα Χάσετσιτς, δήλωσε ότι η ένωση ζήτησε από τις αρχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και από το Σεράγεβο να δώσουν εξηγήσεις για το ποιος έδωσε την άδεια στην ηθοποιό να κάνει γυρίσματα στη χώρα.

Η ίδια υποστήριξε, μάλιστα, πως οι "Γυναίκες- Θύματα Πολέμου" έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες ότι η ταινία βασίζεται στην ιστορία μιας γυναίκας, που ερωτεύεται έναν Σέρβο στρατιώτη, που τη βίασε...

Η κα. Χάσετσιτς δήλωσε στην εφημερίδα του Σεράγεβο “Oslobodjenje” ότι ο βιασμός της ίδιας, καθώς και οι βιασμοί άλλων γυναικών της ένωσης είναι τα τραύματα της ζωής τους και όχι μία ιστορία αγάπης. Η Τζολί ήδη έχει ξεκινήσει γυρίσματα στην Ουγγαρία και αναμένεται να μεταβεί και στη Βοσνία, από όπου προέρχεται και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Ζάνα Μαριάνοβιτς.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε δηλώσει κατά την επίσκεψή της στη βαλκανική αυτή χώρα ότι η ταινία διαπραγματεύεται μια ιστορία αγάπης και δεν έχει πολιτικά μηνύματα.

Η ένωση «Γυναίκες-Θύματα Πολέμου» ζήτησε να συναντηθεί με την Τζολί ώστε να την ενημερώσει για τις αντιρρήσεις της σχετικά με το σενάριο και η ηθοποιός φέρεται να συμφώνησε για τη συνάντηση.

skai.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_5805.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου