Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Στήριξη Παπανδρέου στο θεσμό των Special Olympics

Την πλήρη στήριξή του στο θεσμό των Special Olympics εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς, Ιωάννα Δεσποτοπούλου στη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους, 262 μέρες πριν την έναρξη των Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.
Επίσης στην συνάντηση αυτή δύο αθλητές παρέδωσαν στον πρωθυπουργό την Δάδα των Αγώνων.
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους δύο αθλητές και υπογράμμισε ότι «δίνουν το παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει κανείς ακόμα και σε
αντίξοες συνθήκες», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται την αισιοδοξία των νέων ανθρώπων».
Η κ. Δεσποτοπούλου από την μεριά της ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν ιδρυτικό μέλος των Special Olympics στην Ελλάδα το 1990 και μέλος του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου τους και είχε παροτρύνει από τότε την κ. Δεσποτοπούλου να υλοποιήσει το όραμα της ιδρύτριας του θεσμού κ. Kennedy.
Η πρόεδρος του θεσμού απέσπασε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού όταν του ανέφερε ότι η Αθήνα ανέλαβε την διοργάνωση των Αγώνων του 2011, νικώντας αντιπάλους χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, οι ΗΠΑ και το Μαρόκο.
Η κα Δεσποτοπούλου είπε στον κ. Παπανδρέου ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 7.633 αθλητές από 185 χώρες μαζί με 2.500 προπονητές, ενώ αναμένεται να έλθουν στην Ελλάδα περίπου 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών.
Ακόμη, ζήτησε την στήριξη των διεθνών Οργανισμών και της ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνοντας την κ. Δεσποτοπούλου ότι έχει την στήριξη όλων, υπογράμμισε ότι η διοργάνωση των αγώνων «θα αναδείξει και πάλι μια Ελλάδα διαφορετική, μια Ελλάδα πολύ καλύτερη και μια Ελλάδα πολύ πιο ανθρώπινη, η οποία, δεν αποκλείει, αλλά εντάσσει τους ανθρώπους στην κοινωνία και στη συμμετοχή».


www.protothema.gr


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/special-olympics.html#ixzz11bXCoAwJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου