Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Tραγωδία με Αμερικανό κολυμβητή στο Ντουμπάι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010, 04:13
Τραγικό τέλος είχε το FINA Cup ανοικτής θάλασσας που έγινε ανατολικά του Ντουμπάι, καθώς ο Αμερικανός κολυμβητής, Fran Crippen, βρέθηκε νεκρός.

Ο Fran Crippen, ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα του αθλήματος, άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Η καθυστέρηση στην έλευση του Crippen στον τερματισμό προκάλεσε ανησυχιά και αρκετοί συναθλητές του άρχισαν να τον αναζητούν με τη βοήθεια μιας ομάδας δυτών. Λίγη ώρα αργότερα το άψυχο σώμα του 26χρονου κολυμβητή βρέθηκε περίπου δύο χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Ο εκλιπών, που μεταξύ άλλων είχε κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009, φέρεται να είχε ενημερώσει τον προπονητή του μετά το όγδοο χιλιόμετρο του αγώνα πως δεν αισθανόταν καλά. Άλλοι τρεις συμμετέχοντες στον αγώνα, δύο Αμερικανοί κι ένας Βραζιλιάνος, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων υγείας που παρουσίασαν στη διάρκεια της διαδρομής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FINA, πρόκειται για τον πρώτο θάνατο αθλητή σε διοργάνωση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της διεθνούς ομοσπονδίας υγρού στίβου.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου