Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Φέλιξ & Όλιβερ στην κορυφή

Από Κατερίνα Παλαιάκη
Φέλιξ & Όλιβερ στην κορυφή

Η πρωταθλήτρια των 200μ Άλισον Φέλιξ και ο συναθλητής της στα 110μ εμπόδια, Ντέιβιντ Όλιβερ αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές των ΗΠΑ για το 2010, από την Ομοσπονδία στίβου της χώρας.
Η 25χρονη Φέλιξ, τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια των 200μ «εξαργύρωσε» την καταπληκτική χρονιά που έκανε με το βραβείο «Τζέσε Όουενς», το οποίο καθιερώθηκε από το 1981 και αποτελεί την υψηλότερη τιμητική διάκριση για έναν αθλητή του κλασικού αθλητισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα, θα είναι η τρίτη φορά στην καριέρα της μετά το 2005 και το 2007 που θα λάβει τη συγκεκριμένη διάκριση και όχι άδικα, αφού αποχαιρετά το 2010 έχοντας νικήσει στη σειρά των Diamond League τόσο στα 200 όσο και στα 400μ. 

Ο Ντέιβιντ Όλιβερ από την πλευρά του, χάλκινος Ολυμπιονίκης του Πεκίνου και παγκόσμιος πρωταθλητής στα 110μ με εμπόδια στη διοργάνωση της Ντόχα θα παραλάβει το συγκεκριμένο βραβείο για πρώτη φορά. Ο 28χρονος αθλητής των υψηλών εμποδίων αναδείχθηκε με τη σειρά του νικητής στα Diamond League, ενώ ο χρόνος 12.89, εκτός από εθνικό ρεκόρ, τον κατατάσσει στη λίστα των κορυφαίων του αγωνίσματος με την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Οι δύο πρωταθλητές θα τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 4 Δεκεμβρίου στη Βιρτζίνια, ενώ αμφότεροι είναι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή και αθλήτριας 
της χρονιάς στον κόσμο, που θα ανακοινωθεί από την IAAF στο ετήσιο γκαλά που διοργανώνει στο Μόντε Κάρλο στις 21 Νοεμβρίου.
http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos/item

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου