Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Στο φως 271 άγνωστα έργα του Πικάσο


Τουλάχιστον 271 άγνωστα έργα του Πάμπλο Πικάσο, που χρονολογούνται από το 1900 έως το 1932, παρουσίασε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Κυανή Ακτή. Στο μεταξύ, οι κληρονόμοι του μεγάλου ζωγράφου κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων για κλεπταποδοχή.

Ο κ. Γκενέκ και η σύζυγός του παρουσίασαν πίνακες, μπλοκ και σκίτσα του Πικάσο η αξία των οποίων εκτιμάται στα 60 εκατομμύρια ευρώ! Μεταξύ των έργων περιλαμβάνονται εννέα κυβιστικά κολάζ, μία υδατογραφία της «μπλε εποχής» του, γκουάς, λιθογραφίες και πορτραίτα της πρώτης συζύγου του ζωγράφου, 'Ολγας.

Ο 71χρονος ήρθε σε επαφή με τον Κλοντ Πικάσο, τον διαχειριστή της κληρονομιάς του ζωγράφου, προκειμένου να αποκτήσει πιστοποιητικό αυθεντικότητας των έργων.

Ωστόσο, οι κληρονόμοι του Πικάσο κατέθεσαν μήνυση κατ' αγνώστων για κλεπταποδοχή, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κατασχέσει τα έργα και ο κ. Γκενέκ να βρεθεί προσωρινά στη φυλακή.

Από την πλευρά του, ο συνταξιούχος υποστηρίζει πως είναι αθώος και τα έργα βρέθηκαν στα χέρια του μετά από δωρεά του ίδιου του Πικάσο. Πάντως, ο Κλοντ Πικάσο διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του 71χρονου, επισημαίνοντας πως ο πατέρας του δεν θα χάριζε ποτέ τέτοια ποσότητα έργων...

http://www.star.gr/civilization/70577


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου