Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010


Μωρά άστεγοι στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας


Γροθιά στο στομάχι της κατά τα άλλα σύγχρονης πολιτισμένης κοινωνίας μας αποτελούν οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του ALPHA σε δρόμους και πλατείες της Αθήνας. Μωρά παιδιά 2 και 3 ετών ζουν άστεγα και κοιμούνται τα βράδια στο δάπεδο του γηπέδου μπάσκετ δίπλα στο σταθμό Λαρίσης, έχοντας για μαξιλάρι το… συρματόπλεγμα της περίφραξης. Οι γονείς τους πάμπτωχοι και άστεγοι, δεν μπορούν να τους προσφέρουν τίποτα περισσότερο από την αγάπη τους και μία κουβέρτα.
Οι περαστικοί ρίχνουν κλεφτές ματιές, ενώ οι γείτονες θέλοντας να βοηθήσουν, τους πήγαν ένα καρότσι και πολλά παιχνίδια. Για φαγητό υπάρχει το συσσίτιο της κοντινής εκκλησίας, όμως το νερό το στερούνται, αφού κάποιος έκοψε την υδροδότηση στην πλατεία πριν 10 μέρες. Σκληρές οι εικόνες όμως και στο… άβατο των άστεγων της Αθήνας, στον πεζόδρομο πίσω από την Νομική και δίπλα στις δημόσιες τουαλέτες. Σε αυτά παγκάκια πριν λίγες μέρες έχασε την ζωή του ένας άστεγος για ασήμαντη αφορμή. Ο Γιάννης είναι άστεγος 5 χρόνια και ο μόνος που δέχθηκε να μιλήσει στον ALPHA και τον ρεπόρτερ Αλέξη Κουβέλη. Είχε επιχείρηση στην Κρήτη, κτήματα με λιόδενδρα και ήταν νοικοκύρης. Τώρα τρώει στο συσσίτιο και κοιμάται στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Υπό την καθοδήγησή του η κάμερα κατέγραψε πόσο σκληρή είναι η ζωή στον δρόμο. Τέσσερις άστεγοι σε άθλια κατάσταση είχαν αποκοιμηθεί αδιαφορώντας για την κίνηση γύρω τους έξω από την Κοραή και όπως κάθε βράδυ κάποιος το εκμεταλλεύεται. Ένας νεαρός άστεγος πλησίασε και άρχισε να ψάχνει τα αποφάγια τους. Διακινδυνεύοντας τη ζωή του άρπαξε ένα κομμάτι πίτσα και άρχισε να το τρώει πριν καν απομακρυνθεί και περάσει την Σταδίου. Αν τον έβλεπαν, θα είχε γίνει σύρραξη. Αυτοί οι τέσσερις άνδρες έχουν μόνο το πόστο τους, στο οποίο δεν επιτρέπεται να πλησιάσει κανείς και αυτό το φαγητό.
http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Society

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου