Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Διαμάχη στο Λονδίνο για την διαδρομή του Μαραθωνίου




Συντάκτης:
  • AlphaTV News Team
  • 19/11/2010 10:41
Οι αρχές του προαστίου Τάουερ Χάμλετς, ένα από τα πέντε προάστια του Ανατολικού Λονδίνου που θα φιλοξενήσουν τα ολυμπιακά αγωνίσματα στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012, καταφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, για να ανατρέψουν την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής υπό τον Λόρδο Σεμπάστιαν Κόε, να αλλάξουν την διαδρομή του μαραθωνίου και να την μεταφέρουν στο κέντρο της αγγλικής πρωτεύουσας, ενώ ο φάκελος διεκδίκησης της Ολυμπιάδας προβλέπει η διαδρομή του μαραθώνιου να τελειώσει μέσα από το Ανατολικό Λονδίνο και να τερματίσει στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Στράφορντ.
Η Οργανωτική Επιτροπή πιστεύει, και αυτό θα είναι το επιχείρημά της στα δικαστήρια, ότι θα είναι καλύτερα για τους θεατές και το κοινό, εάν η διαδρομή περάσει μέσα από ιστορικά σημεία του Λονδίνου, όπως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και άλλα.
Η δικαστική αυτή διαμάχη μεταξύ των τοπικών αρχών του προαστίου Τάουερ Χάμλετς και της Οργανωτικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας του Λονδίνου, είναι χωρίς προηγούμενο. Οι δικηγόροι που αντιπροσωπεύουν το προάστιο πιστεύουν ότι έχουν ισχυρά επιχειρήματα ώστε να ανατρέψουν τους ισχυρισμούς της Οργανωτικής Επιτροπής.
http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Sports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου