Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Τρίτο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κωπηλασίας για Ελλάδα




Το τρίτο της μετάλλιο σε ισάριθμους τελικούς πήρε η ελληνική ομάδα κωπηλασίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, καθώς το δίδυμο των Γιάννη Χρήστου και Γιώργου Τζιάλλα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη δίκωπο άνευ.
Το ελληνικό πλήρωμα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και διεκδίκησε ακόμα και το ασημένιο μετάλλιο, για να τερματίσει τελικά τρίτο με χρόνο 6.36.00. Πρώτη ήταν διοργανώτρια Νέα Ζηλανδία με 6.30.16 και δεύτερη η Μ. Βρετανία με 6.30.48.
«Προσπαθήσαμε να διατηρηθούμε στο ίδιο επίπεδο με τη Βρετανία και τη Ν Ζηλανδία και επιδιώξαμε να τους επιτεθούμε στο πρώτο μέρος του αγώνα, αλλά ήταν πολύ δυνατοί για μας. Στη συνέχεια καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη τρίτη θέση πολύ νωρίς», σχολίασε ο Γιάννης Χρήστου γι' αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία του ίδιου και του Τζιάλλα και στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το χάλκινο γιατί σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα οι εκπλήξεις ήταν πάρα πολλές. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον μόλις 20 ημερών γιο μου και τη σύζυγό μου».
Η ελληνική αποστολή έχει κερδίσει άλλα δυο μετάλλια σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δείχνοντας πως έχει πολύ μέλλον. Τα ξημερώματα της Παρασκευής στον τελικό της τετράκωπου άνευ οι Γιάννης Τσίλης, Στέργιος Παπαχρήστος, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας κέρδισαν το ασημένιο, ενώ στο διπλό σκιφ ελ. βαρών οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου πήραν το χάλκινο.

http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου