Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η Μπαρτσελόνα σκόρπισε στους πέντε ανέμους τη Ρεάλ

Ντρόπιασε τον Ζοζέ
 
Ο Τσάβι ανοίγει το σκορ
Μαδρίτη, Ισπανία
Το «Καμπ Νου» άρχισε να γέρνει με την έναρξη του el clasico και η Μπαρτσελόνα διέσυρε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 5-0, ντροπιάζοντας την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα με την εμφάνισή της και το τελικό σκορ - πάτησε φρένο μετά το 58' - απέδειξε ποια ομάδα είναι το αφεντικό της Ισπανίας.

Το παιχνίδι, με το οποίο έπεσε η αυλαία της 13ης αγωνιστικής, είχε αρκετή ένταση (11 κάρτες, μία αποβολή του Σέρχιο Ράμος στο 93') και στο 31' συμπλοκές μεταξύ των παικτών, με αφορμή το επεισόδιο ανάμεσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Το κλίμα στο Καμπ Νου ήταν εορταστικό, με τους οπαδούς των «μπλαουγκράνα» να έχουν δημιουργήσει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, αψηφώντας τη βροχή. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έκρυβε καμία έκπληξη στην αρχική 11άδα που παρέταξε, την ώρα που ο Ζοζέ Μουρίνιο αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Γκονζάλο Ιγκουαΐν με τον Καρίμ Μπενζεμά.

Η Μπαρτσελόνα θέλησε να δείξει από το πρώτο λεπτό ποιός είναι το αφεντικό του πρώτου φετινού Clasico, με τον Μέσι να έχει δοκάρι μόλις στο 6ο λεπτό.

Οι «μπλαουγκράνα» έπαιζαν... μονότερμα την αντίπαλό τους από τα πρώτα λεπτά και στο 10ο λεπτό δικαιώθηκαν, όταν ο Ινιέστα έβγαλε την κάθετη μπαλιά, ο Μαρσέλο δεν κατάφερε να διώξει και ο Τσάβι νίκησε τον Κασίγιας για το 1-0, βάζοντας... φωτιά στο Καμπ Νου!

Η Ρεάλ προσπάθησε να απαντήσει δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Βαλντές απέκρουσε το σουτ του Ντι Μαρία κι έπειτα από αυτή την απειλή... παρένθεση των «μερένχες» οι γηπεδούχοι συνέχισαν το βιολί τους!

Η άμυνα των φιλοξενουμένων... έμπαζε από παντού και στο 18ο λεπτό, ο Βίγια βρέθηκε μόνος του, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, ο Κασίγιας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Πέδρο δεν δυσκολεύτηκε να γράψει από κοντά το 2-0.

Ο Μουρίνιο παρατηρούσε το ματς από τον πάγκο ανήμπορος να αντιδράσει, κάτι που έκαναν και οι παίκτες του εντός αγωνιστικού χώρου!

Τα νεύρα δεν έλειπαν, με αποκορύφωμα το σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο 31ο λεπτό. Ο Γκουαρντιόλα καθυστέρησε να δώσει την μπάλα για την εκτέλεση ενός πλαγίου άουτ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον... έσπρωξε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύρραξη! Με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων ο αγώνας συνεχίστηκε, με τον πορτογάλο να απειλεί μάλιστα στο 35' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Στο 39' οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε επαφή του Βαλντές με τον Ρονάλντο, αλλά ο Ιτουράλδε Γκονζάλεθ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με το 2-0 να διατηρείται μέχρι την ανάπαυλα.

Οι Καταλανοί συνέχισαν με αμείωτο ρυθμό και στην επανάληψη, με τους Βίγια και Τσάβι να χάνουν απίστευτες ευκαιρίες για να... τελειώσουν πρόωρα το ματς.

Παρόλα αυτά, ο πρώην άσος της Βαλένθια έμελε να λάμψει στο πρώτο του El Clasico, με τη βοήθεια του εξαιρετικού για ακόμη μία φορά Μέσι. Ο αργεντίνος έβαλε εξαιρετική πάσα στον ισπανό διεθνή στο 55' - οι «μερένχες» διαμαρτύρονται για οφσάιντ - για το 3-0 και τρία λεπτά αργότερα, σε φάση... καρμπόν ο Βίγια έγραψε για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ!

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται για ένα τόσο σπουδαίο ντέρμπι, η Μπαρτσελόνα είχε την πολυτέλεια να κάνει... συντήρηση δυνάμεων στη συνέχεια. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, έχοντας καθαρίσει το ματς πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας, έριξαν ρυθμούς, με μοναδική εξαίρεση τον Μπόγιαν που πέρασε αλλαγή στο 75' και έχασε σχεδόν αμέσως δύο σημαντικές ευκαιρίες για την... 5άρα!

Παρόλα αυτά, τα... βάσανα της Ρεάλ δεν είχαν τελειώσει, με τον Τζέφρεν να διαμορφώνει το τελικό 5-0 στις καθυστερήσεις! Η τελευταία εικόνα του αγώνα ήταν η χειρότερη δυνατή, με τους παίκτες των δύο ομάδων να έρχονται στα χέρια, μετά το... δολοφονικό τάκλιν του Σέρχιο Ράμος στον Μέσι. Ο άσος της Βασίλισσας αποβλήθηκε και ο Αργεντινός έφυγε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα θριαμβευτής και... πρωτοπόρος από το Καμπ Νου!

http://sports.in.gr/basketball/international/article/?aid=1231069410

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου