Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

«Αντίο» από τον Γκεμπρεσελασιέ‏...

Όταν πριν από ένα 48ωρο,δήλωνε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς να σκεφτεί το τέλος της καριέρας του, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το τέλος θα ερχόταν δύο μέρες αργότερα.
Η εγκατάλειψη, όμως, του Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, φαίνεται ότι ήταν το «κύκνειο άσμα» του Αιθίοπα από τους παγκόσμιους στίβους.
Ο «βασιλιάς» των μεγάλων αποστάσεων προδόθηκε από ένα πρόβλημα στο γόνατο, εγκατέλειψε τον μαραθώνιο στο 25ο χιλιόμετρο και...
 λίγο αργότερα, ανακοίνωσε μπροστά στις κάμερες ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα, μάλιστα, ήρθε ως συνέχεια ορισμένων άλλων μικρότερων που τον είχαν ταλαιπωρήσει τους τελευταίους μήνες, τον είχαν αναγκάσει να περιορίσει τους αγώνες και, τελικά, τον έθεσαν οριστικά εκτός μάχης, στα 37 του χρόνια και μετά από μια τεράστια καριέρα.
Η ανακοίνωση του τέλους, μάλιστα, έγινε σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, αφού ο Γκεμπρεσελασιέ δεν μπορούσε να κρύψει τα δάκρυά του.
Ο Αιθίοπας παραδέχθηκε ότι είχε δουλέψει πολύ για τον συγκεκριμένο μαραθώνιο, αλλά δεν του βγήκε η δουλειά, παραδέχτηκε ότι δεν είχε συζητήσει με κανέναν την απόφασή του και πρόσθεσε ότι πλέον θα ασχοληθεί με την προσπάθεια να βοηθήσει τους νέους αθλητές.
Όσο για την καριέρα του, οι αριθμοί μιλούν μάλλον από μόνοι τους, αφού ο κορυφαίος δρομέας μεγάλων αποστάσεων όλων των εποχών «μετράει» 27 παγκόσμια και 61 εθνικά ρεκόρ από τα 800 μέτρα ως τον μαραθώνιο, καθώς και 14 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα.

http://press-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_2752.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου