Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Βλάσιτς & Ρούντισα οι κορυφαίοι


Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ύψους, Μπλάνκα Βλάσιτς και ο δρομέας των 800μ, Νταβίντ Ρούντισα ανακηρύχθηκαν από την IAAF οι κορυφαίοι του στίβου για το 2010 σε γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα.
Οι δύο αθλητές βραβεύθηκαν το βράδυ της Κυριακής (21/11) από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος στο ετήσιο Γκαλά στο Μονακό, μια εκδήλωση με την οποία «κλείνει» κάθε χρόνο η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου.

Ο νεαρός Κενυάτης πρωταθλητής ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ (01:41.01) βελτιώνοντας μάλιστα την κορυφαία επίδοση δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες και ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 12 συνεχόμενες νίκες. Στο Παγκόσμιο του Βερολίνου το 2009 έκανε την αρχή όταν με 1:41.09 πήρε το παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε επί 13 χρόνια ο Γουίλσον Κίπτεκερ.

Με το βραβείο αυτό, ο 21χρονος έβαλε τέλος στην «κυριαρχία» των σπρίντερ, που συνήθως λάμβαναν τον συγκεκριμένο τίτλο, με τελευταίο τον Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος για δύο χρόνια ήταν στην κορυφή της σχετικής λίστας. Υποψήφιοι μαζί με τον Ρούντισα ήταν επίσης ο Τάισον Γκέι, ο Ντέιβιντ Όλιβερ, ο Ζερσενάι Νταντέσε και ο Αντρέας Θόρκιλντσεν.

Στις γυναίκες, η 27χρονη Κροάτισσα Μπλάνκα Βλάσιτς ξεχώρισε από τις υπόλοιπες συναθλήτριές της που διεκδικούσαν τον τίτλο. Αναδείχθηκε νικήτρια στους 18 από τους 20 αγώνες που μετείχε, εκ των οποίων ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στη Ντόχα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη και το Διηπειρωτικό στο Σπλιτ. Την κορυφαία πεντάδα συμπλήρωσαν οι Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν, Άλισον Φέλιξ, Τζέσικα Ενίς και Μίλκαχ Τσέμος Τσέιβα.

http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos/item/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου