Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

«Γυρίζει σελίδα το Ρίο»

Η άνευ προηγουμένου αντεπίθεση που έγινε κατά των λαθρεμπόρων ναρκωτικών σε μια πολύ επικίνδυνη φαβέλα, με τη χρήση τεθωρακισμένων, αποτελεί μια αλλαγή σελίδας στην τοπική ιστορία, δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνήτης του Ρίο Σέρζιο Καμπράλ.
«Γυρίζουμε μια πολύ σημαντική σελίδα στην ιστορία του Ρίο», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Καμπράλ, ο οποίος άρχισε από την άνοδό του στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2007 μια επίθεση "χωρίς ανακωχή» στο οργανωμένο έγκλημα μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια αδιαφορίας από την πλευρά των τοπικών αρχών.
Την Πέμπτη, 200 μέλη των δυνάμεων της τάξης εκδίωξαν τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών από τη φαβέλα Βίλα Κρουζέιρο κατά την πέμπτη ημέρα των ενόπλων συγκρούσεων που σημειώνονταν και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 31 ανθρώπων. Περισσότεροι από 200 λαθρέμποροι ναρκωτικών διέφυγαν από τη Βίλα Κρουζέιρο του Ρίο ντε Ζανέιρο για να καταφύγουν στη γειτονική φαβέλα Μόρο ντο Αλεμάο.
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπεύθυνος για τη δημόσια ασφάλεια της πολιτείας του Ρίο, Ζοζέ Μαριάνο Μπελτράμε, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακατάληψη της φαβέλας και την εκδίωξη των λαθρεμπόρων ναρκωτικών.
«Μπορούμε να μπούμε παντού, οποιαδήποτε στιγμή» στο έδαφος του Ρίο, σημείωσε.
Ο υπουργός Αμυνας Νέλσον Ζόμπιμ, ο οποίος παρευρισκόταν στην ίδια συνέντευξη Τύπου μαζί με διοικητή των ενόπλων δυνάμεων της Βραζιλίας, επισήμανε την υποστήριξη της κεντρικής κυβέρνησης στις αρχές του Ρίο, με την αποστολή σήμερα 800 στρατιωτών, 10 τεθωρακισμένων, 2 αεροσκαφών και 300 ομοσπονδιακών πρακτόρων στο Κομπλέξο ντο Αλεμάο, όπου βρίσκονται οι δύο αυτές φαβέλες, οι οποίες είναι οι πιο επικίνδυνες του Ρίο.
«Αν δεχθούμε επίθεση θα απαντήσουμε» με όπλα πολέμου, προειδοποίησε ο στρατιωτικός διοικητής της ανατολικής περιοχής της Βραζιλίας, Αντριάνο Περέιρα Τζούνιορ, σημειώνοντας ότι θεωρεί την περίμετρο των επιχειρήσεων «πολεμική ζώνη».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1903009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου