Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Προσπάθεια για επαναφορά της Αρχαίας Ελληνικής στην Βρετανία


Με επικεφαλής την ιστορικό, συγγραφέα και παρουσιάστρια εκπομπών, Βettany Ηughes, ξεκίνησε στη Βρετανία εκστρατεία για την επιστροφή των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στα σχολεία.
Ταυτόχρονα την ένθερμη υποστήριξή τους στο εγχείρημα έχουν εκφράσει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος του Λονδίνου, ο θεατρικός συγγραφέας Tom Stoppard, ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Colin Dexter και η ηθοποιός Joanna Lumley, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times.
H ιστορικός Βettany Ηughes επισημαίνει πως υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για την εκμάθηση γλωσσών που θεωρούνταν "νεκρές" και ως παράδειγμα ανέφερε την ταινία "300" για τη μάχη των Θερμοπυλών που έκανε εισπράξεις 72 εκατ. δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της και τη σειρά λατινικών βιβλίων "Minimus" με ήρωα έναν ποντικό, η οποία έχει πουλήσει 115.000 αντίτυπα.
"Κάθε βδομάδα λαμβάνω περισσότερα από 150 μηνύματα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο από ανθρώπους που μου γράφουν: -Αγαπούσα πάντοτε τις κλασικές γλώσσες. Που μπορώ να απευθυνθώ για να κάνω μαθήματα;. Ξέρουμε ότι υπάρχει πολλή όρεξη", είπε χαρακτηριστικά.
Η Bettany Hughes με έναν αρχαιοελληνικό αμφορέα
Η Bettany Hughes με έναν αρχαιοελληνικό αμφορέα
(Πηγή φωτογραφίας: ashmolean)
Αξιοσημείωτο το ενδιαφέρον της Bettany η οποία έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.classicsforall.com, η οποία απευθύνεται σε σχολεία που θέλουν να συνεργαστούν με καθηγητές αρχαίων ελληνικών ή λατινικών,  να αναζητήσουν εκεί το προσωπικό αλλά και κατάλληλα βιβλία.
(Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Δυνατή Ελλάδα)

http://mediasoup.gr/node/21687

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου