Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ενδεκάδα κατεβάζουν οι Έλληνες υποψήφιοι στις πολιτειακές εκλογές της Αυστραλίας


Έντεκα είναι οι ομογενείς υποψήφιοι που θα εκτεθούν στην ψήφο των πολιτών στις εκλογές του ερχόμενου Σαββάτου, οπότε και οι Αυστραλοί εκλέγουν τους νέους πολιτειακούς ηγέτες τους στην Βικτώρια.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση δεν είναι ο αριθμός τους αλλά το γεγονός ότι από τους έντεκα, οι δύο και μάλιστα γυναίκες, κατέρχονται υποψήφιες με το... Κόμμα του Έρωτα (Sex Party). Πρόκειται για ένα καινούριο κόμμα που έχει γεννηθεί στην Αυστραλία υποσχόμενο την πλήρη σεξουαλική απελευθέρωση, στο οποίο φαίνεται ότι συμμετέχουν και ενισχύουν με την παρουσία τους και Ελληνίδες.

Από ελληνικής πλευράς βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η επανεκλογή των τριών μελών ελληνικής καταγωγής του απερχόμενου πολιτειακού κοινοβουλίου. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Γιάννη Πανταζόπουλο που διεκδικεί με τους Εργατικούς την επανεκλογή του στην έδρα του Ντάντενογκ, τον Νίκο Κότσιρα των Φιλελευθέρων στην έδρα του Μπουλίν και της Τζένης Μικάκου με το Εργατικό κόμμα στην περιοχή Νόρδερν Μετροπόλιταν για την Άνω Βουλή.

Στην Άνω Βουλή υποψήφιος του Εργατικού κόμματος στην περιοχή Σάουθ Μετροπολίταν είναι ο Λι Ταρλάμης. Επίσης, υποψηφιότητα βάζει ο Νίκος Βουλινάς, με το Εργατικό Κόμμα στην έδρα του Μάλβερν. Ο Θίο Ζωγράφος κατεβαίνει υποψήφιος του Φιλελεύθερου Κόμματος στην έδρα Όκλι και ο Ανδρέας Κάτος με το ίδιο κόμμα στην έδρα Σάουθ Μπάργουον. Ακόμα, υποψήφια υποψήφια με τους Πράσινους στην έδρα του Περάν είναι η Μένη Χριστοφάκη και ο Γιώργος Γρίγας, υποψήφιος με το συντηρητικό κόμμα Πρώτα η Οικογένεια στην έδρα Όκλι.

Τέλος, οι δύο Ελληνίδες που κατεβαίνουν ως υποψήφιες με το ανατρεπτικό Κόμμα του Έρωτα είναι η Σωτηρία Στρατή στο Μπέιζγουότερ και η Τζόι Μαυρίκου στην έδρα Χέστιγκς. Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν 5.582.232 πολίτες που καλούνται να επιλέξουν υποψήφιους ανάμεσα από δέκα συνολικά αναγνωρισμένα κόμματα. 

http://www.star.gr/ellada_kosmos/69722/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου