Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Το facebook στο δρόμο των Όσκαρ

Λίγο πριν από τις Οσκαρικές υποψηφιότητες, άρχισαν οι προτιμήσεις και  τα βραβεία των κριτικών και των επαγγελματικών ενώσεων του Χόλυγουντ.

Η ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ για το facebook,  «Social Network» φαίνεται να «παίρνει κεφάλι». Η ένωση κριτικών του Λος Άντζελες, της Βοστώνης, της Ουάσιγκτον αλλά και της Νέας Υόρκης, την ψήφισαν ως την καλύτερη ταινία.

Ο σκηνοθέτης της όμως μοιράστηκε το βραβείο με τον Ολιβιέ Ασσέιγιας του οποίου η ταινία Carlos ψηφίστηκε καλύτερη ξένη ταινία, από τους κριτικούς του Λ. Άντζελες.

Από την ίδια ένωση,  η Κινέζα Κιμ Χιε Τζα πήρε το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου για το «Mother» και ο Κόλιν Φερθ απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου ηθοποιού για το «King’s Speech».

Το βραβείο β’ ανδρικού και γυναικείου ρόλου πήραν αντίστοιχα ο Νιλς Άρεστρουπ για τον «Προφήτη» και η Τζάκι Γουίβερ για το «Animal Kingdom». Το Toy Story 3 πήρε το βραβείο για το καλύτερο Αnimated movie.

Την παρέα του facebook προτίμησαν και οι κριτικοί της Βοστόνης που απένειμαν τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου στο «SocialNetwork» και το πρώτο βραβείο ερμηνείας στον Τζέσι Άιζενμπεργκ. Καλύτερη ηθοποιός για εκείνους ήταν η Νάταλι Πόρτμαν για το «Μαύρο Κύκνο». Η ταινία απέσπασε  και το βραβείο για το καλύτερο μοντάζ. Ο Κρίστιαν Μπέιλ βραβεύτηκε για το β’ ρόλο του στο «The Fighter» ενώ το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου δόθηκε στην Τζουλιέτ Λιούις του «Conviction».

Στη  Νέα Υόρκη το «SocialNetwork», διακρίθηκε ως η  καλύτερη ταινία, με βραβεία  σκηνοθεσίας σεναρίου αλλά και μουσικής.


http://www.star.gr/box_office/72573

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου