Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Διεθνής σπείρα σωματεμπορίας. 160 οι Έλληνες ύποπτοι, 17 οι συλληφθέντες





Μεγάλη επιτυχία των ελληνικών διωκτικών αρχών με την βοήθεια της ρώσικης αστυνομίας.


Συγκεκριμένα, εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων και συγκεκριμένα αλλοδαπών γυναικών. Οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη 17 βασικών μελών της οργάνωσης τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, ενώ προσήχθησαν ως ύποπτοι ακόμη 160 άτομα.


Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς όπως εκτιμούν οι αρχές το κύκλωμα έχει απλώσει τα δίχτυα του σε όλη την Επικράτεια αλλά και σε άλλες χώρες για αυτό και ήδη έχει ζητηθεί η συνδρομή της Ιντερπόλ για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.


Εγκέφαλος της υπόθεση φέρεται ένας 40χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας φούρνων και αρτοποιίας ενώ διαθέτει και στριπτιτζάδικα.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κύκλωμα αυτό έφερνε το 80% των γυναικών από την Ρωσία που εργάζονταν σε μπαρ, ροζ γραφεία και στριπτιτζάδικα.


Το αξιοσημείωτο είναι πως το 2008 ο γνωστός επιχειρηματίας είχε συλληφθεί για παρόμοια υπόθεση και παρέμεινε στην φυλακή για έναν χρόνο. Το 2009 αποφυλακίστηκε αφού ακόμη εκρεμμεί η απόφαση του δικαστηρίου. Όμως φαίνεται πως με την αποφυλάκιση του επαναδραστηριοποιήθηκε στον χώρο και άρχισε να φέρνει ξανά γυναίκες από την Ρωσία.


Σύμφωνα με την αστυνομία μέσα στους συλληφθέντες είναι και ένας ηλικιωμένος δικηγόρος.
http://www.dousisnews.com/ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου