Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Κέρδη 2,32 δισεκ. ευρώ μοίρασε η ισπανική λοταρία


 Ολόκληρη η Ισπανία κράτησε σήμερα την ανάσα της κατά τη στιγμή της κλήρωσης του τυχερού λαχνού της μεγάλης λοταρίας του 'Γόρδο' (Χονδρού) κέρδους.
Χιλιάδες Ισπανοί θα έχουν μερίδιο από τα 2,32 δισ. ευρώ που κληρώθηκαν σήμερα στη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη λοταρία, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής τελετής της κλήρωσης του «Γόρδο» (Χονδρού) λαχνού, του οποίου ο πρώτος αριθμός κερδίζει 300.000 ευρώ.
Όπως κάθε χρονιά, όλη η χώρα κράτησε την ανάσα της την ώρα της κλήρωσης, οπότε δύο μαθητές με τις στολές τους ανακοίνωσαν τραγουδιστά τον τυχερό αριθμό 79250, που αντιστοιχούσε σε 1.950 λαχνούς σε όλην τη χώρα, με ονομαστική αξία 20 ευρώ έκαστος.
«Ποτέ άλλοτε δεν είχα κλάψει τόσο στη ζωή μου. Γνωρίζω πολλούς που είχαν φθάσει στα όριά τους εξαιτίας της κρίσης και κέρδισαν τη λοταρία στο μπαρ μου. Αισθάνομαι σαν τον Ρομπέν των Δασών», δήλωνε λίγο αργότερα ο ο Χοσέ Αντόνιο Μαλδονάδο, ιδιοκτήτης ενός μπαρ στην Παλιέχα, κοντά στη Βαρκελώνη, ο οποίος είχε πωλήσει 600 από τους τυχερούς λαχνούς, έναν από αυτούς και στον εαυτό του.
«Θα συνεχίσω να εργάζομαι, να αποπληρώνω τα χρέη μου, αλλά θα είμαι πιο χαρούμενος», τόνισε ο ίδιος.
Το χαρμόσυνο νέο σήμανε στις 11.14, όταν οι δύο μαθητές από το σχολείο Σαν Ιδελφόνσο της Μαδρίτης, ένα πρώην ορφανοτροφείο, ντυμένοι με μπλε στολές, σήκωσαν τις δύο μπίλιες, η μία με τον νικητήριο αριθμό και η άλλη με το ποσό.
Εξόν από το «Γόρδο», χιλιάδες άλλοι αριθμοί, με μικρότερα ποσά, κληρώθηκαν στη σημερινή τελετή, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 22 Δεκεμβρίου από την θέσπισή της το 1812. Η λοταρία του «Γόρδο» θεωρείται η πιο πλουσιοπάροχη σε κέρδη σε όλον τον κόσμο.
Ακόμη και τον χρόνο τούτο, παρά την κρίση μου μαστίζει άγρια την Ισπανία και ανάγκασε την κυβέρνηση να θεσπίσει τον πλέον σφικτό προϋπολογισμό των τελευταίων δεκαετιών, οι πωλήσεις των λαχνών έπεσαν μόλις κατά 0,26% και έφθασαν τα 2,695 δισ. ευρώ. Κατά μέσον όρον κάθε παίκτης ξόδευσε 59,74 ευρώ στη λοταρία.
Συχνά οι Ισπανοί δοκιμάζουν την τύχη τους διαλέγοντας αριθμούς που έχουν κάποιο, ασυνείδητο και μάλλον δεισιδαίμον, νόημα στον αστερισμό της τύχης, όπως για παράδειγμα φέτος έπαιξαν μαζικά το 11710, που αντιστοιχεί στις 11 Ιουλίου 2010, ημερομηνία της νίκης της εθνικής τους ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.
Άλλοι επέλεξαν τις ημερομηνίες της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στην Ισπανία, στις 6 και 7 Νοεμβρίου, δηλ. τους λαχνούς 61110, ή 71110.

πηγή www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου