Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ρεκόρ Γκίνες με 52 μαραθώνιους σε 52 εβδομάδες (vid)


Για τον περισσότερο κόσμο , ο τερματισμός σε ένα μαραθώνιο αποτελεί όνειρο ζωής. Για τον 33χρονο Αυστραλό Τρίσταν Μίλερ είναι απλά μια...εβδομαδιαία υπόθεση.

Ο ερασιτέχνης δρομέας από την Αυστραλία κατάφερε να μπει στο βιβλίο Γκίνες τρέχοντας και τερματίζοντας βέβαια σε 52 Μαραθωνίους που πήρε μέρος στις 52 εβδομάδες της χρονιάς που μας αποχαιρετά.
Η ξεχωριστή Οδύσσεια του 33χρονου Τρισταν έλαβε τέλος το μεσημέρι της Δευτέρας (27/12) στο Άλμπερτ Πάρκ της Μελβούρνης (γνωστό και από την φιλοξενία του Γκράν Πρι της F1 ) όπου έκοψε την κορδέλα του 52ου Μαραθωνίου της χρονιάς σφραγίζοντας έτσι την είσοδό του στο βιβλίο Γκίνες .
Την ίδια στιγμή εκατοντάδες συμπατριώτες του αποθέωναν τον “Runninig Man” της Αυστραλίας . Τον άνθρωπο που αγωνίστηκε σε 42 διαφορετικές χώρες , ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα όπου πήρε μέρος στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, νικώντας την κούραση , τις ασθένειες, τη μοναξιά και βέβαια το μόνιμο τζετ λάγκ.
“Ανησυχούσα περισσότερο για το αν καταφέρω να βρίσκομαι στην ώρα μου στην πόλη που γινόταν ο Μαραθώνιος παρά για το αν φτάσω στον τερματισμό. Μάλιστα κάποιες φορές μέσα σε δυο μέρες αγωνίστηκα σε δυο Μαραθωνίους προκειμένου να προλάβω να πάρω μέρος στους αγώνες της Ανταρκτικής και της Μογγολίας που ήταν δυο πολύ μακρινοί προορισμοί” είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια λίγο μετά τον τελευταίο του τερματισμό.
Ο “ήρωας της Αυστραλίας" όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του πούλησε ότι είχε και δεν είχε προκειμένου να εξασφαλίσει τα 120.000 δολάρια που χρειαζόταν για να κάνει αυτό το μαραθώνιο της γης και να πετύχει αυτό το ρεκόρ ενώ ένα μέρος του ποσού αυτού (15.000 δολ.) το διάθεση στη Unicef για την σωτηρία της Αφρικής.



http://www.contra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου