Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ακινητοποιημένα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου


Κλειστό το μετρό την Τετάρτη

Απεργία των εργαζομένων
Ακινητοποιημένα θα είναι την ερχόμενη Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα, στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, του τραμ, του προαστιακού και του ΟΣΕ.


Οι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν την Πέμπτη την απόφασή τους, διαμαρτύρονται για την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία κάνει λόγο για 2.700 μετατάξεις, ενώ ο σχετικός νόμος του υπουργείου Υποδομών μιλούσε για 2.351.


Αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών αφήνουν τα ΔΣ των Σωματείων στις αστικές συγκοινωνίες, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν τους δέχθηκαν προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους.


Στην ενημέρωση που κάνουν στο επιβατικό κοινό οι συνδικαλιστές επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου ότι επιχειρεί να προωθήσει εν κρυπτώ τη θεσμοθέτηση μέτρων σε βάρος των συγκοινωνιών, των επιβατών και των εργαζομένων με την μέθοδο του αιφνιδιασμού και τη δημιουργία τετελεσμένων.


Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών Δ.Ρέππας υπογράμμισε σχετικά με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για τις μετατάξεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ πως «υπάρχει ένας νομός με δεδομένες μετατάξεις, δηλαδή 2.351».


Ο Δ.Ρέππας υποστήριξε πως το 2.700 αφορά τις διαθέσιμες θέσεις «για να έχουν οι εργαζόμενοι περισσότερες επιλογές», λέγοντας πως «η συζήτηση που γίνεται είναι εκ του πονηρού».



Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231069804

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου