Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ήρθε το νέο (και ωραίο) Πεδίον του Άρεως!

«Αποκαλυπτήρια» είχαμε για το νέο -και πολύ όμορφο- Πεδίον του Άρεως, το οποίο παραδόθηκε στους κατοίκους της Αθήνας για να το απολαύσουν με την ψυχή τους!

Το μεγαλύτερο και ιστορικό πάρκο της Αθήναςανακαινίστηκε, αναβαθμίστηκε και μετατράπηκε σε μια υπερπολύτιμη όαση ξεκούρασης, πρασίνου και ηρεμίαςγια τους πολίτες της πρωτεύουσας στα πρότυπα των πάρκων του εξωτερικού.

Οικογένειες, ηλικιωμένοι αλλά και έφηβοι από νωρίς επισκέπτονταν σήμερα το ανακαινισμένο πάρκο για να το ευχαριστηθούν με την ψυχή τους στη νέα του μορφή.

Μεγάλο μέρος του έργου που υλοποιήθηκε αφορά σε βασικά έργα υποδομής, όπως τα χιλιόμετρα υπόγειων δικτύων άρδευσης, αποχέτευσης, συλλογής ομβρίων υδάτων και ηλεκτροδότησης. Για καλύτερη ασφάλεια ενισχύθηκε και αναβαθμίστηκε ο φωτισμός του χώρου με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης.

Επιπλέον,φυτεύτηκαν 1.200 δένδρα, 50.000 ανθόφυτα, 7.500 θάμνοι και 2.500 τριανταφυλλιές, ενώ προστέθηκαν 9 στρέμματα χλοοτάπητα και 8 στρέμματα με φυτά εδαφοκάλυψης. Παράλληλα,«ξηλώθηκαν» 22.650 τ.μ. ασφάλτου στις παλιές διαδρομές και στη θέση της μπήκε χώμα, ενώ τοποθετήθηκαν παράλληλα 8.800 τ.μ. μαρμαροκυβόλιθοι και 3.800 τ.μ. γρανιτοκυβόλιθοι.
Όλες οι παρεμβάσεις που προβλέπονταν στη μελέτη του αρχιτέκτονα της ανάπλασης, Αλέξανδρου Τομπάζη, έγιναν με βάση περιβαλλοντικές προδιαγραφές ενώ ηανάπλαση βασίστηκε στη λογική της διατήρησης της ιστορίας του πάρκου.

«Παραδίδεται στους Αθηναίους ένα έργο κόσμημα. Το μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας ανακαινισμένο και αναπλασμένο. Ευχόμαστε οι Αθηναίοι να το ζήσουνε να το χαρούνε και να το προστατεύσουνε» τόνισε η κα Ντίνα Μπέη, Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, στην παρουσίαση του πάρκου.

Το έργο της ανάπλασης καλύπτει περίπου 250 στρέμματα του πάρκου και στοίχισε 9.663.990 ευρώ με χρηματοδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ και από εθνικούς πόρους.

http://www.star.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου