Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Έρευνες για την έκρηξη στο Πρωτοδικείο Δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής συνδεσμολογία του μηχανισμού




Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη στο διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους που σημειώθηκε στις 8.22 σε το πρωί, ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα από συνεργεία της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής συνδεσμολογία του μηχανισμού, εκτίμηση ωστόσο των αστυνομικών είναι ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πιθανότατα ANFO με TNT, γι αυτό προκλήθηκε φωτιά και καπνός και μεγάλες υλικές ζημιές. Όπως εκτιμάται, οι δράστες είχαν ετοιμάσει το μηχανισμό σε μεγάλο κουτί (τύπου ντελίβερι) το οποίο και προσάρμοσαν στη μοτοσικλέτα χρώματος ασημί, μάρκας κawasaki, που εκλάπη την Τετάρτη το βράδυ από την περιοχή του Γαλατσίου. 

Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 8.22 το πρωί προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην πρόσοψη του Πρωτοδικείου. 

Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών το οποίο θα παραμείνει την Πέμπτη κλειστό, αλλά και σε τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα. 

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε κλεμμένη μοτοσικλέτα έξω από το κτίριο. Είχαν προηγηθεί δύο τηλεφωνήματα αγνώστων σε τηλεοπτικό σταθμό και σε εφημερίδα που έδωσαν χρονικό περιθώριο 40 λεπτών, ενημερώνοντας για την ύπαρξη του μηχανισμού στη μοτοσικλέτα και δίνοντας τύπο, χρώμα και αριθμό κυκλοφορίας. Το κτίριο είχε εκκενωθεί. 

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε πολλές γειτονικές περιοχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, έγινε αισθητή σε Ιλίσια και Παγκράτι. 
Μεικτή επιτροπή από προϊσταμένους και υπαλλήλους του Πρωτοδικείου συστήνει το υπουργείο Δικαιοσύνης για να διαφυλαχτούν οι δικογραφίες και να γίνει αποτίμηση ζημιών. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης συστήνει μεικτή επιτροπή από προϊστάμενους και υπαλλήλους του πρωτοδικείου για να διαφυλαχτούν οι δικογραφίες και να γίνει αποτίμηση ζημιών. 

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας δικαστικών Υπαλλήλων, Δημήτρη Λιάτσο, η φθορά στις δικογραφίες είναι αμελητέα. 
Οι φάκελοι ωστόσο θα μεταφερθούν σε άλλο σημείο και θα φρουρούνται. 

Πρόσθεσε πως σήμερα δεν εκδικάζονταν υποθέσεις λόγω των διακοπών. Ο κ. Λιάτσος είπε πως από το 2ο έως και τον 5ο όροφο είναι κατεστραμμένα όλα τα γραφεία που βλέπουν στην οδό Ριανκούρ. 





περισσότερα http://www.skai.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου