Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΝΑΒΡΑΤΙΛΟΒΑ ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΟ ΟΙΔΗΜΑ


Σε νοσοκομείο στην Κένυα μεταφέρθηκε εσπευσμένα η πρώην πρωταθλήτρια του τένις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα με υγρό στους πνεύμονες. Η Ναβρατίλοβα είχε επιχειρήσει να σκαρφαλώσει στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Όρος Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία κι έπαθε πνευμονικό οίδημα που οφείλεται σε μεγάλο υψόμετρο...

«Είναι εν δυνάμει επικίνδυνο, όταν κάποιος βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, αλλά όταν μεταφέρεται στα πεδινά, η ανάρρωση γίνεται γρήγορα. Η Μαρτίνα τα πάει καλά και θα συνεχίσει να τα πηγαίνει καλά», δήλωσε ο γιατρός της Δρ. Ντέιβιντ Σίλβερστεϊν.

Η ομάδα στην οποία συμμετείχε η Ναβρατίλοβα αποτελείτο από 27 άτομα και αντιμετώπισε σφοδρές χιονοπτώσεις και ομίχλη από τη Δευτέρα, οπότε ξεκίνησε την προσπάθεια να ανεβεί στο όρος, στα 5,895 μέτρα. «Είμαι απογοητευμένη που δεν είμαι σε θέση να ολοκληρώσω αυτό το υπέροχο ταξίδι», τονίζεται σε δήλωσή της.

«Ήταν κάτι που ήθελα να το κάνω εδώ και πολύ καιρό αλλά... δεν έμελλε να γίνει».Η Ναβρατίλοβα ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_2162.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου