Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χρυσόστομος: Οι Τούρκοι απαγόρευσαν τη λειτουργία στην Καρπασία

Για προκλητική ενέργεια των τουρκικών δυνάμεων κατοχής κάνει λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, οι Τούρκοι απαγόρευσαν την τέλεση της θείας λειτουργίας των Χριστουγέννων για τους Ελληνοκύπριους στα χωριά Γιαλούσα και Ριζοκάρπασο στην κατεχόμενη Καρπασία.




Ήδη από χθες στη Γιαλούσα το κατοχικό καθεστώς ειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει τη Θεία Λειτουργία. Σήμερα στο Ριζοκάρπασο οι Τούρκοι διέταξαν τον ιερέα να διακόψει την ακολουθία του Όρθρου και να μην τελέσει την Θεία Λειτουργία με τον ισχυρισμό ότι δεν είχε εξασφαλιστεί άδεια.
Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι η άδεια είχε ζητηθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου και πως η πράξη των Τούρκων θα καταγγελθεί στα Ηνωμένα Έθνη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον Πάπα Βενέδικτο, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και σε όλα τα διεθνή βήματα, όπου έχει πρόσβαση η Εκκλησία της Κύπρου.
Σύμφωνα με τον ίδιο "είναι η πρώτη φορά από την τουρκική εισβολή, που οι Τούρκοι παρεμποδίζουν τον ιερέα του Ριζοκαρπάσου να τελέσει Θεία Λειτουργία".
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου