Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ο Γ. Σγουρός προσωρινός πρόεδρος της ΕΠΑΕ

 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός ανέλαβε τα καθήκοντά του ως προσωρινός πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος.

«Δεν θα μου λείψει το θάρρος της γνώμης μου, ειδικά αυτή τη στιγμή, που η τοπική αυτοδιοίκηση ξεκινάει το μεγάλο της δρόμο» ανέφερε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως προσωρινός πρόεδρος του συλλογικού οργάνου της Ένωσης Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος. Αναφερόμενος στις προκλήσεις του νέου θεσμού ο κ. Σγουρός είπε ότι είναι σαφείς οι όροι της Συνθήκης της Λισαβόνας για την πολυεπίπεδη διοίκηση και ζήτησε την αρωγή όλων των αιρετών, λέγοντας ότι «το πεδίο είναι πυρακτωμένο. Ο Καλλικράτης είναι μία ουσιαστική μεταρρύθμιση που θα είναι και πετυχημένη αν σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς σκοπιμότητες».
Ιεραρχώντας τα προβλήματα είπε ότι «η γραφειοκρατία ήταν και παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα που σήμερα πρέπει να αντιμετωπιστεί».
Αναφερόμενος στο θέμα των σκουπιδιών ο κ. Σγουρός αναρωτήθηκε γιατί θα έπρεπε να περιμένουν όλοι να αναλάβει αυτός καθήκοντα από την 1-1-11, γιατί δεν προχώρησαν οι προσλήψεις συμβασιούχων, ενώ για τον ΧΥΤΥ της Κερατέας είπε θα πρέπει να εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός.
«Ήμασταν οι σκαπανείς της αυτοδιοίκησης γιατί εμείς διεκδικήσαμε και επιβάλαμε τις εξελίξεις» είπε από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΝΑΕ και νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, που παρέδωσε στον κ. Σγουρό την διοίκηση του συλλογικού οργάνου του δεύτερου αυτοδιοικητικού βαθμού. «Ο πήχης που θέσαμε ως Διοικητικό Συμβούλιο» είπε ο κ. δράκος «ήταν εξαιρετικά ψηλός και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι τώρα θα υποβαθμιστεί. Η φορολογική μεταρρύθμιση και η κατοχύρωση του δημοκρατικού προγραμματισμού είναι οι όροι με τους οποίους θα πρέπει να συμπορευτούμε σε μία περιφερειακή αυτοδιοίκηση υψηλών προδιαγραφών κατά τις επιταγές των δύσκολων καιρών και περιστάσεων».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου