Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Προβλήματα από το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας


Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει ολόκληρη τη χώρα ενώ ο χιονιάς στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας έχει «βάλει» λουκέτο σε σχολεία.

Αναλυτικά για σήμερα Πέμπτη, προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα και κυρίως στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά και έντονες βροχοπτώσεις σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές στα νότια. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα, από τα δυτικά.

Στην Αττική, θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα νότια ενώ στα άσπρα θα ντυθούν τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα «λευκά» ντύθηκε η Θεσσαλονίκη όπου από το πρωί χιονίζει μέχρι και στο κέντρο της πόλης.

Εντωμεταξύ λόγω των έντονων χιονοπτώσεων που σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, τα σχολεία σε πολλούς νομούς είναι κλειστά αφού το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 20 εκατοστά. Ειδικότερα, με απόφαση των κατά τόπους νομαρχιών, κλειστά είναι τα σχολεία σε: Λάρισα, Κοζάνη, Καστοριά, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Ημαθία, Φλώρινα, Ιωάννινα, Κιλκίς, Σέρρες, Καβάλα, Πέλλα, Τρίκαλα, Δράμα και Μαγνησία (εκτός από Βόλο, Ν.Ιωνία και Σποράδες). 

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία και σε τμήματα των εθνικών οδών στη Βόρεια Ελλάδα. 

Στο Νευροκόπι Δράμας ο υδράργυρος έπεσε στους -8 βαθμούς, πυκνό χιόνι πέφτει στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας και η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, Ημαθίας και της βόρειας Χαλκιδικής.

Στο κέντρο της Λαμίας το χιόνι ξεπέρασε τα 5 εκατοστά, ενώ στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου, δημιουργήθηκαν προβλήματα, τα οποία λύθηκαν με ειδικά μηχανήματα. Προβλήματα υπάρχουν και από το 255ο έως το 260ο χλμ της νέας εθνικής οδού Λαμίας-Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, στη διαδρομή από Λαμία προς Άμφισσα αλλά και στο δρόμο Λαμία-Καπερνήσι.

Με μεγάλη προσοχή γίνεται και η κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Καβάλα προς Ξάνθη ενώ σε ορισμένα σημεία του δρόμου απαραίτητες είναι οι αλυσίδες.

Προβλήματα και στην Καβάλας-Δράμα, στο ύψωμα του Αγίου Σίλα.

Σε ετοιμότητα είναι και στην Πελοπόννησο για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ, προβλήματα στις μετακινήσεις παρατηρούνται και στην Αχαΐα.

Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια πεδινά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου