Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Σε διαθεσιμότητα η Ντομίνγκες

Σε διαθεσιμότητα η Ντομίνγκες

Οι εξελίξεις «τρέχουν» στην Ισπανία μετά το νέο σκάνδαλο ντόπινγκ που είδε το φως της δημοσιότητας. Η… μπάλα πήρε πρώτη την Μάρτα Ντομίνγκες, η οποία έχασε τη θέση της αντιπροέδρου στην Ομοσπονδία Στίβου της χώρας.
Η πρωταθλήτρια των 3.000μ στιπλ ήταν μία εκ των τεσσάρων αντιπροέδρων που διαθέτει τη δεδομένη στιγμή στην Ομοσπονδία. Η εμπλοκή της, όμως, στο σκάνδαλο και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών, ανάγκασαν τον πρόεδρο, Χοσέ Μαρία Οντριοθόλα να την παύσει από τα καθήκοντά της.

Η Ντομίνγκες κατέθετε για αρκετές ώρες, μετά τη σύλληψή της, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη. Μεταξύ των 14 ατόμων που ανακρίθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση είναι γιατροί, φαρμακοποιοί, προπονητές, γυμναστές και άνθρωποι του αθλητισμού γενικότερα, όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η επιχείρηση «Greyhound», όπως ονομάζεται, βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις αρχές να έχουν ερευνήσει ήδη τα σπίτια των υπόπτων, έχοντας στα χέρια τους στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή τους. Περισσότερες από 15 διευθύνσεις υπάρχουν στη λίστα της αστυνομίας, η οποία στις πρώτες της… εφόδους, σε Μαδρίτη, Λας Πάλμας, Αλικάντε και Παλένθια, ανακάλυψε αναβολικά, δείγματα αίματος, ερυθροποιητίνη και εργαστηριακό εξοπλισμό.

Η 35χρονη Ντομίνγκες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2009, ενώ το περασμένο καλοκαίρι στη Βαρκελώνη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ίδιο αγώνισμα. Ήδη έχει ανακοινώσει ότι δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στους αγώνες της Νταεγού το 2011, αφού διάγει περίοδο εγκυμοσύνης, περιμένοντας το πρώτο της παιδί. 

http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου