Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ο στρατός μαζεύει τα σκουπίδια στη Νάπολη



Πενήντα τόνοι σκουπιδιών πνίγουν τους δρόμους της Νάπολης. Ο στρατός ανέλαβε την περισυλλογή τους. 



Ο ιταλικός στρατός, κινητοποιήθηκε το πρωί, για να περισυλλέξει περίπου πενήντα τόνους απορριμμάτων, που είχαν συσσωρευτεί σε πολλούς δρόμους της Νάπολης, στην περιοχή όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο Καποντικίνο.

Τα απορρίμματα, πρόκειται να μεταφερθούν στα χώρους ταφής και καύσης σκουπιδιών, που θα ξαναρχίσουν να λειτουργούν από τη Δευτέρα. Μέχρι στογμής έχουν χρησιμοποιηθεί δώδεκα ειδικά οχήματα και τα λεγόμενα μηχανικά φτυάρια του ιταλικού στρατού, υπό τον συντονισμό του στρατηγού Αντόνιο Μόνακο.

Ο δήμος της Νάπολης, ζήτησε από τους πολίτες, να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στο δρόμο μέχρι τη Δευτέρα, όταν θα ξαναρχίσει να λειτουργεί με κανονικό ρυθμό η δημοτική υπηρεσία απορριμμάτων. Η περιφέρεια της μεγαλούπολης του ιταλικού νότου, συνεχίζει να είναι βυθισμένη στις πλαστικές σακούλες και στα σκουπίδια. Πολλοί σχολιαστές, κατηγορούν τον ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ότι ενδιαφέρεται μόνο για τον καθαρισμό των κεντρικών οδών της πόλης, σε ένα είδος "επιχείρησης βιτρίνας", αδιαφορώντας για τις απόκεντρες, πιο απομονωμένες περιοχές.



http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου