Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ανυποχώρητος ο Λοβέρδος για την απαγόρευση του καπνίσματος



«Κανένα παράθυρο δεν αφήνουμε ανοιχτό». Εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος και... εντατικοποίηση των ελέγχων, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, το πρώτο που θα γίνει είναι επίταση των ελέγχων στη Δημόσια Διοίκηση και το δεύτερο επίταση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία, γιατί οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία ήταν και το πρόβλημα λόγω δημοτικών εκλογών και η αδράνεια αυξήθηκε.

Ερωτηθείς αν θα αλλάξει ο νόμος, είπε: «Θέλουμε ομοιόμορφη εφαρμογή. Το επόμενο βήμα είναι να μπορούν να ελέγχουν τους χώρους αυτούς και οι υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, που έβαλα στο πολυνομοσχέδιο. Και από κει και πέρα χρειάζεται κι ένας υπουργικός συντονισμός, για χώρους οι οποίοι αυτή τη στιγμή σήμερα δεν έχουν απαγόρευση του καπνίσματος, τα μπουζούκια, τα καζίνο κλπ».

«Αυτά τα μεγάλα μαγαζιά να μπορούν να εξαγοράσουν το δικαίωμα αυτό. Αυτή η τελική ρύθμιση, λοιπόν, που είναι διυπουργικό θέμα, χωρίς εμείς να υποχωρούμε από τη θέση της προστασίας της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να καταλήξει». πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Ερωτηθείς ειδικότερα αν αφήνει κάποια παράθυρα για εκλογίκευση του νόμου είπε: «Κανένα παράθυρο δεν αφήνω. Μα δεν μπορώ, όταν το θέμα είναι διυπουργικό, να μη σκέφτομαι και κάποια άλλη πρόταση, που θα έρθει από κάπου αλλού. Ο νόμος ο δικός μας πρέπει να εφαρμοστεί, το υπουργείο Υγείας επιμένει στο νόμο του».

Newsbeast.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_8948.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου