Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στην Ελλάδα με βροχές - "Εγκλωβισμένη" η Ευρώπη από τον χιονιά


- Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τα Χριστούγεννα σε όλη την Ελλάδα
- Κλειστά τα καταστήματα το Σαββατοκύριακο - Ποιά χιονοδρομικά θα ειναι ανοιχτά;
- Χιλιάδες άτομα παγιδευμένα στα αεροδρόμια όλης της Ευρώπης από τον "χιονοαρμαγεδών"
- Τα μέτρα της Τροχαίας και τα επικίνδυνα σημεία των εθνικών οδών...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Με άστατο καιρό θα γιορτάσει όλη η Ελλάδα τη γέννηση του Θεανθρώπου το Σάββατο, καθώς προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Αντίθετα στην Ευρώπη τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, με την επέλαση του χιονιά να δημιουργεί τεράστια προβλήματα και εκατομμύρια πολίτες να είναι εγκλωβισμένοι.

O ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Την ημέρα των Χριστουγέννων ο καιρός στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία όμως θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χωρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Την Κυριακή ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χωρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χωρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά πελάγη βαθμιαία 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.






περισσότερα http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_6042.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου