Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΦΠΑ...


Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 11% σε 13%, αναστολή εφαρμογής του «πόθεν έσχες» για την αγορά πρώτης κατοικίας και απαλλαγή από τον φόρο δωρεών και γονικών παροχών, προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πάει...
«κατεπειγόντως» στη Βουλή.
Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται παράλληλα το μέτρο της απόσυρσης των παλαιών Ι.Χ. για την αγορά νέων, έως και 2.000 κυβικών, για την τόνωση της αγοράς, μαζί με μειώσεις του φόρου πολυτελείας στα ακριβά αυτοκίνητα.

Από το μέτρο μπορούν να επωφεληθούν όλοι οι κάτοχοι παλαιών ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας έως τις 31.12.1998. Η μείωση του Τέλους Ταξινόμησης θα είναι ανάλογη της κατηγορίας που ανήκει το μοντέλο που θα αγοραστεί.

Εξάλλου, αυξήσεις τουλάχιστον κατά 30% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και επιπλέον περικοπές δαπανών σε φάρμακα και στρατιωτικές δαπάνες, με σκοπό τον περιορισμό του ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ, το 2011, προβλέπει το αναθεωρημένο μνημόνιο.

Προβλέπει ακόμα τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων στις τιμές λιανικής πώλησης στο 15%-20 %, από 35% που είναι σήμερα.

Το σχέδιο νόμου θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την ερχόμενη Τρίτη. 


http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_8511.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου