Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Νέο μπαράζ συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημόσιων οργανισμών - Απολύσεις για όσους δεν μετατάσσονται

Ασφυκτικά χρονικά περιθώρια υπάρχουν για την κατάργηση και τη συγχώνευση φορέων του δημοσίου και τις μετατάξεις των υπαλλήλων, που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές.

Όλοι οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε 75 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Α.Ε. του Δημοσίου σύμφωνα με την εγκύκλιο του...


 υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουν υποβάλει αίτηση για την μετάταξή τους ή στη νέα εταιρεία που θα είναι προϊόν συγχώνευσης της δικής τους εταιρείας ή σε κάποια άλλη υπηρεσία. Διαφοετικά, όποιος αρνηθεί θα βρεθεί μπροστά στην απόλυση.

Οι νέες αλλαγές αφορούν οργανισμούς, όπως το Μουσείο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Τυπογραφείο, αλλά και το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αλλαγές θα υπάρξουν και στα ταμεία Κοινωνικής Συνοχής και Εκτάκτων Αναγκών κσαι οι υπάλληλοι των ταμείων αυτών θα μεταταγούν στις εφορίες.

Υπό κατάργηση τελεί και η σχολή επιμόρφωσης του υπουργείου Οικονομικών, με τους εργαζόμενους να μετατάσσονται στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναμένεται να καταργηθούν και τα 51 αγροτικά κέντρα, ενώ σε καθεστώς εκκαθάρισης μπαίνουν οι ανώνυμες εταιρείες, ΔΕΠΟΣ ΑΕ, ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ και ΑΓΡΟΓΗ, με τους υπαλλήλους να μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες. Αναφορικά με τους 270 υπαλλήλους που είχαν προσληφθεί προεκλογικά στην ΑΓΡΟΓΗ, αυτοί απολύονται.

Συγχωνεύονται επίσης το Μουσείο Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκη, ενώ στην εγκύκλιο αναφέρεται όπως όσοι υπηρετούν με απόσπαση σε οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται, τότε αυτοί επιστρέφουν στην οργανική τους θέση

newsit.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_7727.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου