Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πρόσωπο της χρονιάς ο δημιουργός του Facebook

Διχάζει η “ετυμηγορία” των δημοσιογράφων του περιοδικού Time

Ο νεαρός Mark Zuckerberg είναι, κατά τους δημοσιογράφους του αμερικανικού περιοδικού Time, το πρόσωπο για τη χρονιά που μας πέρασε και η συγκεκριμένη επιλογή έχει προκαλέσει ήδη αρκετά σχόλια.
Η “ετυμηγορία” ανακοινώθηκε χθες, ενώ μόλις μια ημέρα πριν είχε ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του “δημοψηφίσματος” στο οποίο μετείχαν αναγνώστες του περιοδικού και με το οποίο πρόσωπο της χρονιάς είχε ανακηρυθεί ο Τζούλιαν Ασάνζ, δημιουργός του Wikileaks.
Στην ψηφοφορία των αναγνωστών ο M. Zuckerberg είχε καταλάβει μόλις τη 10η θέση. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο τίτλος απονέμεται στο δημιουργό του Facebook διότι “έχει συνδέσει περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους χαρτογραφώντας τις μεταξύ τους κοινωνικές σχέσεις, έχει δημιουργήσει ένα νέο σύστημα ανταλλαγής πληροφορίας, έχει αλλάξει τον τρόπο που όλοι μας ζούμε...”
Οπως σημειώνει το περιοδικό, αν το Facebook ήταν χώρα, θα ήταν 3η σε μέγεθος από πλευράς πληθυσμού πίσω από την Κίνα και την Ινδία.
Στο Facebook θα βρει κανείς κείμενα σε 75 διαφορετικές γλώσσες και οι χρήστες του δαπανούν συνολικά 700 δισ. λεπτά εντός των “τειχών” του μεγαλύτερου συστήματος κοινωνικής δικτύωσης σήμερα.
Η επιλογή του περιοδικού δέχεται ήδη επικρίσεις, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που σημειώνουν πως το 2010 δεν ήταν η χρονιά του Facebook, μιας και η υπηρεσία είχε αποκτήσει ισχυρή δυναμική τα προηγούμενα χρόνια.
“Το Time δείχνει ξεκάθαρα πως δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πώς λειτουργούν τα κοινωνικά δίκτυα” σχολίασε ο δημοσιογράφος του Computerworld Ρίτσι Τζένινγκς, ενώ και στο twitter αρκετοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν τη λογική πίσω από την επιλογή του M. Zuckerberg.
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου