Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Σπιτικό φαγητό, τέλος!

Το καλό υγιεινό και σπιτικό φαγητό μαγειρεμένο από τα χεράκια της μανούλας, πεθαίνει μέρα με τη μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που έγινε για λογαριασμό της Nestle και αποκαλύπτει ότι το 50% των γυναικών που έχουν παιδιά με μεγάλη δυσκολία καταφέρνουν να μαγειρέψουν ένα υγιεινό πιάτο γι' αυτά, σε καθημερινή βάση.
Η έλλειψη χρόνου, και όχι η έλλειψη μαγειρικών ικανοτήτων, είναι ο βασικός λόγος που πολλές μητέρες καταλήγουν στην εύκολη λύση του έτοιμου φαγητού, για να θρέψουν την οικογένειά τους.
Την ίδια στιγμή, που η έρευνα αποκαλύπτει ότι το υγιεινό σπιτικό φαγητό πεθαίνει, νέα στοιχεία, όσον αφορά στην κατανάλωση φαγητού από ταχυφαγεία, τα γνωστά fast food, δείχνουν ότι αυτή αυξάνεται συνεχώς, ενώ η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων «ΜακΝτόναλντς» (McDonald's), μόλις πριν από λίγες μέρες, εισήγε στην αγορά ειδικό οικογενειακό πακέτο με προϊόντα της, το οποίο διαφημίζει ως οικονομικό, γεγονός που έχει "εξαγριώσει" τους διατροφολόγους της χώρας.
Η διαιτολόγος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Σπορ, Δρ. Λιζ Μπόαρντ, δηλώνει ότι είναι απαράδεκτο, από τη μία, να προσπαθούμε ως έθνος να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία και, από την άλλη, να βγαίνουν στην αγορά προϊόντα που, στην ουσία, δίνουν στους γονείς το μήνυμα ότι το να μαγειρέψει κάποιος στο σπίτι του είναι δύσκολη υπόθεση και ότι μπορεί τελικά να βολευτεί με κάτι έτοιμο και φθηνό.
Στην έρευνα της Nestle έλαβαν μέρος περίπου 16.500 γυναίκες από όλη την Αυστραλία και εκατοντάδες από αυτές δήλωσαν ότι τα παιδιά τους αρνούνται να φάνε υγιεινό φαγητό, 11% δηλώνουν ότι νοιώθουν ένοχες που αναγκάζονται να καταφεύγουν στο έτοιμο φαγητό για να ταΐσουν τα παιδιά τους και μία στις τρεις θεωρούν πως τα παιδιά τους δεν ασκούνται αρκετά.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι εκπρόσωπος της αλυσίδας McDonald's, μετά τα σχόλια των διατροφολόγων, ανέφερε ότι τα νέα οικογενειακά πακέτα εισήχθηκαν στην αγορά έπειτα από απαίτηση των πελατών της εταιρίας.
 Πηγή: http://www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=64387

 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.....



Ρεπορτάζ : Τάκης Τερζής(από το Έθνος)
Η έξαρση του τρομοκρατικού φαινομένου σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα έχουν φέρει σε απόγνωση πολίτες και διωκτικές αρχές. Η επικαιρότητα καταγράφει διαρκώς αλλεπάλληλα κρούσματα βίας, δημιουργώντας την εικόνα ενός εφιάλτη χωρίς χρώμα και σύνορα που σκιάζει την καθημερινότητα.........

Περισσότερα :http://fimotro.blogspot.com/2010/03/blog-post_3050.html
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΕ 

Απο kathimerini.gr

Οι Ελληνες συγκαταλέγονται στους Ευρωπαίους πολίτες που αθλούνται λιγότερο στους «27», σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες...


Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, μόνο το 3% των Ελλήνων, των Ιταλών και των Βουλγάρων, δηλώνουν ότι αθλούνται «τακτικά», το 15% των συμπολιτών μας δηλώνει ότι αθλείται «κάπως συχνά», το 15% «σπάνια» και το 67% «ποτέ».

Υψηλά ποσοστά πολιτών που δηλώνουν ότι δεν αθλούνται ποτέ παρατηρούνται ακόμη στη Βουλγαρία (58%), την Πορτογαλία και την Ιταλία (55%) ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στον κοινοτικό Βορρά :Σουηδία (6%), Φιλανδία (7%) και Δανία (18%). Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 39%.

Σε ό,τι αφορά τον τόπο άσκησης, το 63% των Ελλήνων δηλώνουν ότι αθλούνται κάπου μεταξύ σπιτιού και σχολείου, χώρου εργασίας ή καταστημάτων (31% στην ΕΕ), το 27% σε κάποιο πάρκο ή έξω στη φύση (48% στην ΕΕ) και το 13% σε γυμναστήριο (11% στην ΕΕ).

Εξάλλου, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 13% των Ελλήνων δηλώνουν ότι είναι μέλη κάποιου γυμναστηρίου, αθλητικού συλλόγου ή ενός συλλόγου με δυνατότητα άθλησης, ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος είναι 25%.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τους λόγους που τους εμποδίζουν να αθληθούν, οι Ελληνες σε ποσοστό 51% επικαλούνται ως βασικότερη αιτία την έλλειψη χρόνου. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 45%.

 πηγή: http://fimotro.blogspot.com/2010/03/blog-post_2205.html

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία νέο είδος ανθρώπου

Το ανθρώπινο "οικογενειακό δέντρο" δεν αποκλείεται να χρειαστεί να ξανασχεδιαστεί, καθώς η ανάλυση δείγματος μιτοχονδριακού DΝΑ από ένα απολιθωμένο οστό δαχτύλου που ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία, δείχνει ότι ανήκε σε ένα μυστηριώδες, άγνωστο μέχρι σήμερα, αρχαίο ανθρωποειδές


περισσοτερα:http://www.meteo-news.gr/gr/meteo-subjects/other-news/1269889083

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ
 
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 11 το βράδυ της Κυριακής δίπλα στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στα Πατήσια. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και έναν τραυματία, πιθανώς ανήλικο. Αποκλεισμένη η περιοχή. Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα...
ΠΗΓΗ:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1121053&lngDtrID=244