Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Παραλαμβάνει τον «Καλλικράτη» η τοπική αυτοδιοίκηση


Το σχέδιο «Καλλικράτης» παραλαμβάνουν νομαρχίες, δήμοι και κοινότητες σήμερα Σάββατο- με την εξαίρεση του χωροταξικού.
Το σχέδιο «Καλλικράτης» παραλαμβάνεται σήμερα από την τοπική αυτοδιοίκηση, με εξαίρεση το χωροταξικό το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες 8 ημέρες.
Σύμφωνα με τη διοικητική μεταρρύθμιση οι 56 νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις που υπάρχουν σήμερα θα αντικατασταθούν από τις 13 αιρετές περιφέρειες και οι 1.034 σημερινοί δήμοι και κοινότητες θα μειωθούν σε 370.
Επίσης, προβλέπεται η θεμελίωση 7 Γενικών Διοικήσεων που θα αντικαταστήσουν τις 13 σημερινές κρατικές περιφέρειες ως τις αποκεντρωμένες κρατικές οντότητες την ύπαρξη των οποίων επιβάλλει το Σύνταγμα.
Η επιτάχυνση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών διαφαίνεται και από την πρόθεση να συζητηθεί στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης το προσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, μια ημέρα πριν την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης.

πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ 100,3

Νεκρή φώκια από έκρηξη δυναμίτιδας στη Σάμο

 

 

 

 

 


Θύμα των ασυνείδητων αλιέων, οι οποίοι επιμένουν να ψαρεύουν με δυναμίτιδα, έπεσε μία μεσογειακή φώκια, στη Σάμο.

Το νεκρό θηλαστικό, μήκους 1,70 μ., εκβράστηκε στον οικισμό Πέρι, στα νότια του νησιού. Οι κάτοικοι ενημέρωσαν την ερευνητική ομάδα του Αρχιπελάγους, μέλη της οποίας έκαναν νεκροψία στο άτυχο ζώο.

Εξωτερικά, η φώκια δεν έφερε κάποιος εμφανές τραύμα. Ωστόσο, η εκτενής εσωτερική αιμορραγία και άλλα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη νεκροψία, σε συνδυασμό με τη συνήθη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα με δυναμίτιδα στην περιοχή, αποτελούν ικανά στοιχεία, για να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου αυτού του σπάνιου θαλάσσιου θηλαστικού.

Περισσότερα:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=125297&cid=17

 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ

Οπου βλέπετε κόκκινο σημαινει οτι αεροδρόμια ειναι κλειστό μέχρι τις επόμενες ώρες τουλάχιστον. Στο πράσσινο που ειμαστε και μεις σημαινει πως λειτουργούν αλλά έχουν ακυρωθεί δεκάδες πτήσεις λόγω των...
προβλημάτων στα άλλα αεροδρόμια. Με άλλα λόγια η στάχτη εχει προκαλέσει τεράστια ζημιά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους
ΠΗΓΗ:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_9965.html
Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ



Αντικρίζοντας το δεύτερο σύστημα  προσκόπων Μοσχάτου την ώρα που πίναμε το καφέ μας  να καταλαμβάνει μέρος της πλατείας  για να την χρησιμοποιήσει για τις αθλητικές του δραστηριότητες   νοιώσαμε ευχάριστα ξαφνιασμένοι και καταλάβαμε την αξία των ελεύθερων χώρων και την χρησιμότητα αυτών για το Μοσχάτο μας

Βλέπουμε  λοιπόν μετά απο αυτό το ποσό σημαντικό ειναί για όλους τους Μοσχατίωτες
η αξιοποίηση κάθε ελευθερου χώρου και ειδικά της παραλίας μας   




























ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ











Πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2010, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται περαιτέρω μείωση δαπανών, επέκταση των μέτρων για τους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα, επίσπευση και αυστηροποίηση του Ασφαλιστικού, αλλά και δέσμευση της Ελλάδας σε μια πολιτική λιτότητας τουλάχιστον επί μία δεκαετία, απαιτεί...


το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της συμφωνίας για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, στελέχη της Κομισιόν εκφράζουν την ενόχλησή τους για τις πληροφορίες που έχουν λάβει σχετικά με τις προβλέψεις του νέου Ασφαλιστικού, καθώς αφενός δεν έχουν ενημερωθεί επισήμως, αφετέρου αυτό δεν κινείται στα πλαίσια των κατευθύνσεων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών. Κυρίως, λένε, το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής δείχνει να μην έχει λάβει υπόψη καθόλου την πραγματικότητα και τοποθετεί ουσιαστικά την έναρξη εφαρμογής το 2018, ενώ είναι σαφές πως έπρεπε να τοποθετηθεί το αργότερο το 2013, ώστε να εμπίπτει και στο πλαίσιο του τρέχοντος Προγράμματος Σταθερότητας.

Νέο πρόγραμμα. Όμως, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιφυλάσσονται στο να δηλώσουν ευθέως πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί το Ασφαλιστικό, καθώς όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος της Κομισιόν ουσιαστικά θα υπάρξει νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα περιλαμβάνει και τους όρους του ΔΝΤ. Οι τεχνοκράτες του Ταμείου, που ήδη διαπραγματεύονται ατύπως με την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις Βρυξέλλες, έχουν ξεκαθαρίσει πως θεωρούν το υπάρχον πρόγραμμα της Ελλάδας - το οποίο έχει εγκριθεί από το ΕCΟFΙΝ και γι΄ αυτό το μνημονεύει και ο κ. Παπακωνσταντίνου στην επιστολή του- ανεπαρκές. «Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα- ήδη από το 2010- και μεγάλες προσπάθειες για τουλάχιστον δέκα χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του Ταμείου στον επίτροπο Ολι Ρεν.

Από την απαίτηση του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα τόσο στο σκέλος των δαπανών όσο και στην επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με πρώτο και καλύτερο το Ασφαλιστικό, δυσαρεστημένη είναι και η Κομισιόν, καθώς σύμφωνα με κοινοτικές πηγές θα εμφανισθεί ότι το πρόγραμμα που η ίδια ενέκρινε (και συναποφάσισε επί της ουσίας με την Αθήνα) είναι για πέταμα!

Από την πλευρά του, το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει πως με την ενεργοποίηση του μηχανισμού- που απαιτεί ούτως ή άλλως το σχετικό Μνημόνιο (Μemorandum of Understanding)- θα πρέπει να υπάρχει δέσμευση περιορισμού του δημοσίου χρέους κατά 8% ετησίως την περίοδο 2011-2020, ώστε να επιτευχθεί το 60% του ΑΕΠ που υποτίθεται ότι είναι το ανεκτό επίπεδο. Ετσι, σύμφωνα με το Ταμείο, δεν αρκεί ο περιορισμός του ελλείμματος στο 3%, απαιτούνται ισοσκελισμένοι ή και πλεονασματικοί προϋπολογισμοί.

Αιτιολόγηση. Πηγές της Κομισιόν έλεγαν ότι τα πρόσθετα μέτρα μπορούν κάλλιστα να δικαιολογηθούν ώστε τουλάχιστον να σωθούν τα προσχήματα, μέσω των στοιχείων που θα ανακοινωθούν στις 22 Απριλίου και στις 5 Μαΐου. Από αυτά θα στοιχειοθετείται ότι το έλλειμμα του 2009 είναι τουλάχιστον 1% περισσότερο από το 12,7% που έχει υποστηρίξει η κυβέρνηση και στο οποίο έχει βασιστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας, ενώ και η ύφεση θα αποδειχθεί μεγαλύτερη του 2%. Ετσι, θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν τα περαιτέρω μέτρα το 2010, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι, μολονότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται πως αυτά που έχουν ληφθεί επαρκούν για μείωση του ελλείμματος ακόμη και 6 ποσοστιαίων μονάδων και όχι απλώς 4.
Μέχρι το 2013 η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων





Περισσότερα:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_7270.html
ΒΙΑΖΑΝ ΤΙΣ ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ













ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ σωματικής βίας και σεξουαλικών κακοποιήσεων ζουν οι κολυμβήτριες της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών με θύτες τους προπονητές τους, αποκάλυψε το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC. Τα τελευταία χρόνια, η αμερικανική ομοσπονδία κολύμβησης έχει υποχρεωθεί να απομακρύνει από τις τάξεις της τουλάχιστον 36 προπονητές έπειτα από... καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση ακόμη και ανήλικων κολυμβητριών.

Σύμφωνα με το ΑΒC, δεκάδες οικογένειες έχουν καταθέσει μήνυση κατά της ομοσπονδίας. Σε μια από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων εμπλέκεται ο προπονητής Αντι Κινγκ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 40 χρόνια κάθειρξη.

Ζωή… ποδήλατο για πελάτες ξενοδοχείου στη Δανία















Η «μανία» για εκμετάλλευση των «πράσινων» μορφών ενέργειας φαίνεται πως σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Αντί, λοιπόν, οι πελάτες ενός από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Κοπεγχάγης, του Crowne Plaza, να πληρώνουν τη «χρυσή» διαμονή τους, θα κάνουν… ποδήλατο, για να το ηλεκτροδοτήσουν με «πράσινη» ενέργεια.

Πάλι καλά να λένε που δεν είναι υποχρεωτικό από τη Διεύθυνση. Ωστόσο, κάθε πελάτης που θα ανεβαίνει στο ποδήλατο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με μια γεννήτρια, και θα παράγει τουλάχιστον 100 βατ την ώρα, θα αποζημιώνεται με ένα γεύμα αξίας 200 κορώνων (περίπου 27 ευρώ).

Το Crowne Plaza θεωρείται ως ένα από τα πιο «οικολογικά» ξενοδοχεία του κόσμου. Έχει λάβει, μάλιστα, πιστοποιητικό «Green Building» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί χρησιμοποιεί τεχνολογίες που σέβονται το περιβάλλον, όπως ηλιακούς συσσωρευτές και ένα σύστημα ψύξης/θέρμανσης, που παίρνει ενέργεια από υπόγεια ύδατα.

πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=125094&cid=25

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Τεράστιες σπατάλες περικόπτει ο «Καλλικράτης»
Μαχαίρι Ραγκούση στις αμοιβές δημάρχων

Δραστική μείωση των δαπανών, που διατίθενται για τους αιρετούς εκπροσώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση τουλάχιστον κατά 80 εκατομμύρια ευρώ προσδοκά το υπουργείο Εσωτερικών από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου από την εφαρμογή του σχεδίου, στους δήμους θα υπάρξει, με τη μείωση του αριθμού των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, εξοικονόμηση της τάξης του 55%, ενώ στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης – στις αιρετές περιφέρειες – η μείωση θα φτάσει στο 45%!

Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση στους δήμους: 

Σήμερα υπάρχουν 914 δήμαρχοι και 120 κοινοτάρχες, 16.510 δημοτικοί σύμβουλοι και 24.100 τοπικοί σύμβουλοι. Με το νέο σχέδιο οι δήμαρχοι θα είναι έως 370, κοινοτάρχες δεν θα υπάρχουν, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι θα φτάνουν έως 7770 και οι τοπικοί σύμβουλοι έως 14.460. Με τον «Καλλικράτη» τα έξοδα παράστασης των δημάρχων δεν θα υπολογίζονται με βάση τα τακτικά έσοδα του δήμου, αλλά θα καθορίζονται ως ένα ποσοστό επί των συνολικών αποδοχών του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ θα μειωθούν και οι αντιδήμαρχοι κατά 1200.

Στο δεύτερο βαθμό σήμερα έχουμε τους νομάρχες, ενώ υπάρχουν και οι διορισμένοι περιφερειάρχες, ήτοι: 
Ο αριθμός των νομαρχών, των περιφερειαρχών, των προέδρων των συμβουλίων, των αντινομαρχών και αντιπεριφερειαρχών και τα μέλη των νομαρχιακών συμβουλίων φτάνουν στους 1802. Με το σχέδιο «Καλλικράτης» ο αριθμός αυτός θα περιοριστεί στους 809!
 
πηγή:http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=66036


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ;








ΑΠΟ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ

Η έκρηξη του Eyjafjallajokull της Ισλανδίας και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ίσως ειναι ένα μικρό μόλις δείγμα του τι μπορεί να πρέεπι να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον. Οπως προειδοποιούν οι επιστήμονες...
στο παρελθόν ξκάθε έκρηξη του Eyjafjallajokull συνοδευόταν μετά απο λίγο και απο έκρηξη στο κοντινό Katla. Οι εκρήξεις του Katla ειναι πολύ πιο ισχυρές και λεγεται οτι ειναι "η ώρα του"

πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_4819.html
ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
















ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ(ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ) ΩΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΘΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΑΣΙΝΟ- ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ -ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ-,ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ......

 ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 

"Ορίστε τι γίνετε έξω από την Καλλιθέα Για τα λεωφορεία Για πειραιά Για το τρένο.
πηγή;http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_1367.html
114 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ
 
 Συμπληρώνονται σήμερα 114 χρόνια από την ιστορική νίκη του Σπύρου Λούη στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.






Το ημερολόγιο έδειχνε 10 Απριλίου 1896 όταν ο νερουλάς από το Μαρούσι κατάφερε να αγωνιστεί στον αγώνα των 40 χιλιομέτρων από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο αν και δεν είχε προκριθεί και να κερδίσει τον αγώνα.
Ο άθλος του Σπύρου Λούη έχει μείνει στα ιστορικά χρονικά όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως, ενώ αναγνώριση χαίρει ο άθλος του και από τη ΔΟΕ.
Το αγώνισμα του μαραθωνίου είναι το μοναδικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες που φέρει τοπωνύμιο μιας πόλης και που φέτος συμπληρώνει 2.500 χρόνια από τον άθλο του δρομέα που έφερε στους Αθηναίους το 450πΧ το μήνυμα της νίκης από τη μάχη του Μαραθώνα επί των Περσών.


πηγή:http://greek-olympics.blogspot.com/2010/04/114.html
       ΜΑΘΗΤΡΙΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΤΩΝ ...102    
Είναι 102 ετών, έχει εννέα παιδιά, πολλά εγγόνια και κατέχει τον τίτλο της πιο μεγάλης σε ηλικία μαθήτριας Δημοτικού σχολείου! Η θέληση της Κινέζας Ma Xiuxian για μάθηση αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά για επιστροφή στα σχολικά θρανία!
Η κα Xiuxian, η οποία έσπασε το ρεκόρ της γηραιότερης μαθήτριας του δημοτικού, δήλωσε σε δημοσιογράφους τοπικής εφημερίδας ότι. πάντα επιθυμούσε να λάβει τη στοιχειώδη παιδεία, ωστόσο οι κακουχίες της ζωής δεν της το επέτρεψαν ποτέ. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, αναγκάστηκε να δουλέψει από την ηλικία των 13 ετών σε εργοστάσιο επεξεργασίας βάμβακος, ενώ παντρεύτηκε όταν ήταν 18 χρόνων.
Έτσι οι υπεύθυνοι του δημοτικού σχολείου Weshan Road όταν διάβασαν το δημοσίευμα, αποφάσισαν να κάνουν το όνειρο της υπερήλικης γυναίκας πραγματικότητα προσφέροντάς της τη δυνατότητα εγγραφής της στην πρώτη τάξη του Δημοτικού σχολείου.
Ενθουσιασμένη η κυρία Μa πήρε τη σχολική τσάντα στον ώμο, όπου εκτός από βιβλία και γραφική ύλη έβαλε μέσα ακουστικά βαρηκοΐας και μεγεθυντικό φακό και ξεκίνησε για την πρώτη ημέρα στο σχολείο.
Η μαθήτρια δήλωσε πανευτυχής και ευχαρίστησε τους δασκάλους και συμμαθητές της για την θερμή υποδοχή ενώ δεσμεύτηκε να διαβάζει σκληρά και να είναι πάντοτε επιμελής.
 
ΠΗΓΗ:http://ekabitis7.blogspot.com/2010/04/102.html
ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΧΤΗ
ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ


Η Σουηδία αποφάσισε κι αυτή να κλείσει έπειτα από τη Βρετανία τον εναέριο χώρο της μετά την άφιξη στη βόρεια Ευρώπη νέφους στάχτης που προέρχεται από την έκρηξη του ηφαιστείου του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ, στη νότια Ισλανδία.

Το σύνολο του εναέριου χώρου της Σουηδίας θα...
κλείσει σταδιακά έως τις 23:00 ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε η σουηδική αρχή ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Παράλληλα η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε σήμερα την ακύρωση όλων των πτήσεών της ως το νωρίτερο αύριο το πρωί, λόγω του νέφους στάχτης από το ισλανδικό ηφαίστειο.

Την ίδια στιγμή αξιωματούχος των αεροπορικών αρχών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις που θα αναχωρούσαν από το παρισινό αεροδρόμιο του Ρουασί με προορισμό το Λονδίνο, τη Σκοτία, την Κοπεγχάγη και το Όσλο. Από τις 13:00 ώρα Ελλάδος "δεν εκτελούνται πλέον πτήσεις από το Ρουασί για την Κοπεγχάγη, το Όσλο, το Λονδίνο και όλα τα αεροδρόμια της Σκοτίας", διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι έχει ακυρωθεί επίσης ένας αριθμός πτήσεων προς τη Στοκχόλμη.

Περισσότερα: http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_8045.html

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΒΟΥΛΕΥΣΗ 
Δημόσιος Διάλογος
 
 
 
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 
Ο Πειραϊκός αθλητισμός έχει μεγάλη παράδοση επιτυχιών. Μας χαρίζει συνεχώς στιγμές χαράς και υπερηφάνειας σε ατομικά και συλλογικά αθλήματα, σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Την προηγούμενη εβδομάδα γιορτάσαμε τη μεγάλη επιτυχία της γυναικείας ομάδας πόλο του Εθνικού με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final Four της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ με πολλές ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου όπως επίσης και τις αμέτρητες επιτυχίες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Οι αθλητές του Πειραιά συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχουν θέληση και συνεργασία είναι ικανοί να καταφέρουν πολλά.

Με αφορμή τις προαναφερόμενες επιτυχίες αλλά και την ελπίδα για ακόμα περισσότερες στο μέλλον, θα ήθελα να θίξω το ευαίσθητο θέμα των αθλητικών υποδομών στον Πειραιά. Η βελτίωση των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων, η δημιουργία νέων καθώς και η γενικότερη στήριξη των αθλητικών οργανισμών της πόλης μας, είναι κομβικής σημασίας και πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει όλους. Άλλωστε όλοι αναγνωρίζουμε ότι η ενασχόληση των νέων ανθρώπων με τον αθλητισμό προσφέρει πολλαπλά οφέλη όπως η σωματική και ψυχική υγεία, η ευγενής άμιλλα, η απόδοση κινήτρων, η εκπαίδευση ενός ανθρώπου να λειτουργεί στα πλαίσια ενός συνόλου, να συνεργάζεται, να μοιράζεται αλλά και να πανηγυρίζει.

Η προσπάθεια αυτή έχει στόχο τη συλλογή και κατηγοριοποίηση των αιτημάτων σωματείων και αθλητών της περιοχής. Ας συνεργαστούμε λοιπόν για να καταγράψουμε προβλήματα, σκέψεις, ιδέες και προτάσεις και να προτείνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα πλαίσια του εφικτού.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης Καρύδης.

http://karidis.apopsi.gr/
 

Οι αλλοδαποί στις στρατιωτικές σχολές

Μια ριζοσπαστική αλλαγή που ενδεχομένως θα ξενίσει πολλούς προωθεί το υπουργείο Άμυνας παραλλήλως με τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα. Από φέτος, στις στρατιωτικές σχολές θα μπορούν να εισάγονται και αλλοδαποί!
Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, καταργείται ως αντισυνταγματική η προϋπόθεση  που ήθελε όλους τους υποψήφιους για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, δηλαδή τους μελλοντικούς αξιωματικούς, να είναι Έλληνες το γένος.  

Με απλά λόγια, οι αξιωματικοί που θα γίνουν δεκτοί στη Σχολή Ευελπίδων και στις σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να είναι  Έλληνες το γένος. Εφόσον έχουν την ελληνική ιθαγένεια, θα μπορούν να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια, αφού θα έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, αναμένεται να βγουν οι πρώτοι αλλοδαποί ανθυπολοχαγοί, σημαιοφόροι και ανθυποσμηναγοί!
Με την απόφαση αυτή, το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι εξισώνεται η μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών, "καθώς η ύπαρξη καταγωγής από πατέρα ή μητερα προβλέπεται μόνο για την εκλογή στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας και για καμία άλλη δημόσια θέση".

Για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές το Πεντάγωνο προωθεί σειρά μέτρων για την εξάλειψη των διαφοροποιήσεων σε βάρος των γυναικών υποψηφίων, ενώ έχει επίσης αποφασιστεί ότι άδεια ανατροφής παιδιών θα μπορούν να λαμβάνουν και οι πατέρες στρατιωτικοί. 
Με άλλη απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, μειώνεται κατά δύο μήνες η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας. Δηλαδή, οι λεγόμενοι αντιρρησίες συνείδησης θα υπηρετούν πλέον θητεία διάρκειας 15 μηνών, από 17 που καλούνται να υπηρετήσουν σήμερα.

πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=65795




 
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες  το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου περιφέρειας των  γυμνασίων ώπου αγώνες γίνονται και  στο γήπεδο Μοσχάτου  

καλή επιτυχία

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ  

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ  ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ
ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ   ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ
ΑΠΟ ΤΟ  ΝΕΡΟ   ΠΟΥ ΛΙΜΝΙΑΖΕ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ
ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΣΥΧΝΑ  ΤΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ


ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ήταν ένα ζευγάρι στο οποίο η κυρία απατούσε τον άντρα της.
Μια μέρα ενώ αυτή με τον εραστή της ήταν στο σπίτι της και βρίσκονταν σε...
περίεργη κατάσταση επέστρεψε απρόσμενα ο άντρας της.
Αυτή ακούγοντάς τον στην πόρτα πετάχτηκε από το κρεβάτι τρομαγμένη και έριξε
πάνω στον εραστή της μια σακούλα αλεύρι και του είπε:
- Μείνε ακίνητος και κάνε το άγαλμα!
Αυτός πήρε...

μια στάση ανάλογη. Μπαίνοντας ο σύζυγος αντίκρισε το άγαλμα και
άρχισε να φωνάζει:
- Ατιμη, με απατάς;
Η γυναίκα του τον καθησύχασε:
- Όχι άντρα μου δεν είναι αυτό που νομίζεις. Είναι ένα άγαλμα, σαν αυτό που
έχουν οι φίλοι μας οι Παπαδόπουλοι. Γιατί αυτοί είναι καλύτεροι από μας;
Ο σύζυγος έδειξε να την πιστεύει. Την νύχτα όμως, όταν κοιμήθηκε η γυναίκα
του, αυτός σηκώθηκε, πήγε στην κουζίνα γέμισε ένα δίσκο με διάφορα μεζεδάκια,
τον πήγε μπροστά στο άγαλμα και του είπε:
- Φιλαράκο φάε τίποτα, γιατί και μένα 4 μέρες στους Παπαδόπουλους με έκοψε
η πείνα!


ΠΗΓΗ:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_14.html

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Καταργείται από φέτος η βάση του 10

Από τη φετινή χρονιά καταργείται η βάση του «10» για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.
Η κυρία Διαμαντοπούλου παρουσίασε στο Υπουργικό το πολυνομοσχέδιο για το Νέο Σχολείο.
Σχετικά με τη βάση του «10» το υπουργείο σημειώνει ότι: «Τέσσερα χρόνια μετά την υιοθέτηση της ρύθμισης αυτής, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή μελέτη που να αποδεικνύει ότι η θέσπιση της βάσης του 10 πέτυχε στο ελάχιστο την άνοδο της ποιότητας σπουδών στο λύκειο ή τα τριτοβάθμια ιδρύματα.
» Δεν έχουμε καμιά ένδειξη ότι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έχουν σήμερα καλύτερους φοιτητές από αυτούς που είχαν μέχρι το 2006.
» Αντίθετα, έχουμε τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με καθηγητές και διοικητικό προσωπικό χωρίς αντικείμενο εργασίας και υποδομές που υπολειτουργούν, όταν μάλιστα δεκάδες χιλιάδες νέοι λόγω του συγκεκριμένου συστήματος προσφεύγουν σε «κολλέγια» αλλά και σε κάθε είδους πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα χωρών όλου του κόσμου».

 

Πέναλτι για πρόωρες συντάξεις στο Δημόσιο προβλέπει το νέο ασφαλιστικό

 Αθήνα - Δευτέρα 12 Απριλίου 2010  [ 08:47 ]


«Ποινή» για όσους βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη στο Δημόσιο προβλέπει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Απριλίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα 'Τα Νέα', από το 2011 θα ισχύσουν δύο σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, η επιβολή μεγαλύτερου «πέναλτι» για όσους βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη στο Δημόσιο, καθώς και η βελτίωση του θεσμού της διαδοχικής σύνταξης. Η ποινή στις πρόωρες συντάξεις θα ακολουθήσει τη ρύθμιση για τη διαδοχική ασφάλιση που έχει στόχο να περιοριστούν οι απώλειες για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Παράλληλα κλειδώνει ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων από το 2018 σε όλα τα Ταμεία, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση συντάξεων κατά 20%.
Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας για το νέο Ασφαλιστικό προβλέπει τις παρακάτω δύο αλλαγές που θα ισχύσουν από το 2011:
Για τους δημοσίους υπαλλήλους το ποσό της μείωσης στην πρόωρη θα αυξηθεί από το 4,5% στο 6% για κάθε έτος ταχύτερης εξόδου στη σύνταξη, δηλαδή μείωση 30% την πενταετία. Στην ουσία επεκτείνεται η ποινή για τις πρόωρες από τον ιδιωτικό τομέα και στο Δημόσιο.
Θα τεθεί δε σε ισχύ η νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας στο πρόβλημα των χαμηλών συντάξεων που καταβάλλουν τα Ταμεία και το Δημόσιο σε όσους έχουν ασφαλιστεί διαδοχικά σε περισσότερα του ενός Ταμεία (διαδοχική). Η εκτίμηση είναι ότι η τελική σύνταξη, που θα παρέχεται από το τελευταίο Ταμείο όπως σήμερα, θα είναι αυξημένη έως και 20% σε σύγκριση με το ισχύον καθεστώς.

Τι προβλέπει το τελικό σχέδιο


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1125009#ixzz0kvMbSJqs


Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ ΤΟΥ Γ.Σ.ΠΕ.ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ Α.Ο.Ν.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ 3-0 ΣΕΤ(25-18,30-28,25-20)
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΄Β  ΕΘΝΙΚΗ
ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ




Το Υψηλό Επίπεδο Ποιότητας Ζωής σε μία Ανθρώπινη Πόλη με Βιώσιμο Μέλλον είναι το όραμα του Δήμου Μοσχάτου για την επόμενη περίοδο. Η υλοποίηση του οράματος στηρίζεται στην επίτευξη των εξής γενικών στόχων:

Αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος με ανάπλαση της παραλίας μας και απαίτηση διαχειριστικά και ιδιοκτησιακά να περιέλθει στο Δήμο μας.    

Βελτίωση κυκλοφοριακών και συγκοινωνιακών συνθηκών στην πόλη.

Κοινωνική  προστασία, ασφάλεια και αλληλεγγύη

Ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών και προγραμμάτων φροντίδας

Τόνωση της τοπικής οικονομίας καταπολέμηση της ανεργίας.

Αναβάθμιση πολιτιστικών υποδομών και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η Νεολαία και η συμμετοχή της στην ανάπτυξη του Δήμου.


περισσότερα:http://nterekas.gr/index.php
ΑΞΟΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 



Αγαπητοί συνδημότες/-ισσες,
καταθέτω τους άξονες του δημοτικού προγράμματος για συζήτηση και διαβούλευση. Πιστεύω ότι το όραμα και του σχέδιο για το αύριο της πόλης μας πρέπει να τα δημιουργήσουμε όλοι μαζί.
Το ενδιαφέρον και η αγάπη μου για το Μοσχάτου, για την πόλη που ζούμε, εμείς και τα παιδιά μας, είναι ο καθοριστικός παράγοντας που με οδηγεί να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Η πείρα και η γνώση που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά, οι δυνατότητες πρόσβασης που έχω σε κρίσιμα κέντρα αποφάσεων θα αξιοποιηθούν για μια νέα ακόμη καλύτερη εποχή για το Μοσχάτο.
Στόχος μου, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε, τα θέματα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης:
Να απλώσουμε ένα δίχτυ σε όλους αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη, στους οικονομικά ασθενέστερους, στους απόμαχους, στους άνεργους, στις εργαζόμενες γυναίκες και στη νεολαία.Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το νέο πλεοψηφικό ρεύμα της συνέχειας και της αλλαγής. Έτσι αντιλαμβάνομαι την προσωπική μου συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα. Με βάση αυτά θέλω να κριθώ.
Σας ευχαριστώ και περιμένω τις δικές σας προτάσεις και παρατηρήσεις,
Θανάσης Ντερέκας
Μοσχάτο, 12/04/2010
http://nterekas.gr/index.php







Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ "ΑΓΑΠΗΣ" ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ  ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ .

ΜΥΡΤΙΣ: 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ












Το πρόσωπο της 11χρονης Μυρτίδος, όπως τη βάφτισαν, ανέπλασαν οι αρχαιολόγοι. Πρόκειται για ένα κορίτσι που έζησε πριν από 2.500 χρόνια στην Αθήνα, την εποχή του Περικλή, και πέθανε σε νεαρή ηλικία από τυφοειδή πυρετό.
Η ανάπλαση του προσώπου της καταστάθηκε εφικτή χάρη στο κρανίο της που βρέθηκε το 1995 μαζί με τα οστά άλλων 150 ανθρώπων, ενηλίκων και παιδιών, στον λεγόμενο τάφο του Λοιμού κατά τις ανασκαφές για τις εργασίες του Μετρό στον Κεραμικό. Η εξαιρετική διατήρηση του κρανίου ήταν ο κύριος λόγος που αποτέλεσε αντικείμενο της έρευνας του επίκουρου καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλη Ι. Παπαγρηγοράκη.
Η μελέτη διήρκεσε 3 χρόνια και σημαντικό στοιχείο αποτέλεσε το γεγονός ότι η άνω και κάτω γνάθος και όλα τα δόντια του παιδιού, τα μόνιμα και μερικά από τα νεογιλά διατηρούνται.
«Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη όταν αντίκρισα το πρόσωπο της Μύρτιδος!Δεν ήξερα άλλο για εκείνη παρά μόνο πως ήταν ένα κοριτσάκι που κατοικούσε στην Αθήνα την εποχή του Πελοποννησιακού πολέμου, έζησε την πολιορκία και τον λοιμό και πέθανε, κατά πάσα πιθανότητα,από τυφοειδή πυρετό», υπογράμμισε κατά την παρουσίαση του προσώπου της Μυρτίς ο κ. Παπαγρηγοράκης.
«Το εύρημα ήταν σε τόσο καλή κατάσταση που ελάχιστες μπορεί να είναι οι αποκλίσεις από την πραγματικότητα. Ενώ το γνωρίζαμε, δεν θελήσαμε να αποδώσουμε στην έκφραση του προσώπου της τον πόνο που ίσως έζησε προτού πεθάνει. Προτιμήσαμε ένα ελαφρύ μειδίαμα που προσδίδει την αίσθηση της εσωτερικής γαλήνης και αταραξίας που θα είχε αν γνώριζε πως μαζευτήκαμε όλοι σήμερα εδώ, στους πρόποδες του Παρθενώνα, 2.400 χρόνια μετά, για να αντικρίσουμε με έκπληξη, θαυμασμό και συγκίνηση το παιδικό της πρόσωπο», πρόσθεσε.
Το πρόσωπο της Μυρτίδος, καθώς και οι συνθήκες της ανασκαφής, καθώς και την ερευνητική διαδικασία για τον προσδιορισμό του ιού που εξολόθρευσε το 1/3 των Αθηναίων μπορούν να παρακολουθούν οι επισκέπτες της πρωτότυπης έκθεσης από τις 15 Απριλίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

ΠΗΓΗ:http://tvxs.gr/news