Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Στα 2,2 μίλια από την Σάμο η τουρκική ακτοφυλακή επιχείρησε διάσωση τουρκικού σκάφους...

 ImageΔύο σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής μπήκαν σήμερα στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε απόσταση μόλις 2,2 ναυτικών μιλίων από το ακρωτήριο Πράσσο της Σάμου προκειμένου «βοηθήσουν» τουρκικό ιστιοπλοϊκό σκάφος το οποίο ανέφερε ότι μπήκε είχε πρόβλημα εισορής υδάτων ενώ κατευθυνόταν προς το Κουσάνταση της Τουρκίας  τα οποία κατόπιν σχετικής συνεννόησης συνέχισαν την πορεία τους κατευθυνόμενα προς της ακτές της Τουρκίας. Οι δύο επιβάτες του ιστιοφόρου «NEW LIFE», σημαίας Τουρκίας, εξέπεμψε SOS ενώ έπλεε ανοικτά της Σάμου. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης ενημερώθηκε μέσω του Ολυμπία Ράδιο για εκπομπή σήματος κινδύνου από το σκάφος. Στο σημείο έσπευσαν ένα πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, τα σκάφη «Άγιος Νικόλαος» και «Καπ. Παναής», καθώς και ένας σκάφος σημαίας Λετονίας, που συμμετέχει στις περιπολίες της Frontex για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων.
Όμως στο ίδιο σημείο έφτασαν και δύο σκάφη της τουρκικής τα οποία ζήτησαν από τα ελληνικά να αποχωρήσουν γιατί η περιοχή θεωρείται τρουρκικής αρμοδιότητας σε ότι αφορά την έρευνα και διάσωση!
Όπως διαπιστώθηκε το ιστιοφόρο έπλεε. Στις 10.00 το ιστιοφόρο συνοδευόμενο από το πλωτό του Λιμενικού και τα σκάφη της τουρκικής ακροφυλακής εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα με προορισμό το Κουσάντασι.



http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12525&Itemid=139

Η Ελλάδα από ψηλά...


Δωρεάν πρόσβαση σε αεροφωτογραφίες όλης της χώρας, με μεγάλη ανάλυση, παρέχει μέσω της ΚΤΗΑΜΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε, το το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Οι αεροφωτογραφίες καλύπτουν όλη την Ελλάδα με εξαίρεση κάποιες περιοχές.
Οι αεροφωτογραφίες αυτές προέκυψαν από φωτοληψίες της περιόδου 2007-2009 και αποτελούν το πλέον πρόσφατα ενημερωμένο χαρτογραφικό υλικό, με τη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση.
Το site είναι το... http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx
poulitaria 
http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/blog-post_3357.html

Ξεκίνησε η κατασκευή του αεροδρομίου Δυτικής Θεσσαλίας

pournari.blogspot.com
Ν
έα αναπτυξιακά δεδομένα για τη Δυτική Θεσσαλία και ιδιαίτερα για το νομό Καρδίτσας εγείρει η κατασκευή ενός μικρού αεροδρομίου στη Μυρίνη του δήμου Κάμπου.
Ο δήμος ανέλαβε την πρωτοβουλία και μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρία, θα είναι έτοιμη πρώτη φάση του έργου, προϋπολογισμού 600.700 ευρώ, που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης με ασφαλτοτάπητα μήκους 681μέτρων και πλάτους 20 μέτρων, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα επέκτασης κατά 450 μέτρα.
Εκατέρωθεν του βασικού διαδρόμου θα κατασκευασθούν δύο χωμάτινοι διάδρομοι ασφαλείας, ενώ στην αρχή και στο τέλος του θα κατασκευασθούν ασφαλτοστρωμένοι κυκλικοί διάδρομοι για την αναστροφή των αεροσκαφών. Έως τον προσεχή Μάρτιο αναμένεται και η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης του έργου, που περιλαμβάνει την κατασκευή πύργου ελέγχου με το συνδεδεμένο στη βάση του κτίριο για την κάλυψη των βασικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού (γραφείο διοίκησης, μικρή αίθουσα αναμονής ή ενημέρωσης , WC κλπ).
Το αεροδρόμιο θα ανήκει στην κατηγορίας D, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τύπους ελαφρών αεροσκαφών, που προσγειώνονται και στα περισσότερα αεροδρόμια των ελληνικών νησιών. Το κόστος κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων αναμένεται να ανέλθει σε 300.000 ευρώ. Πέραν του πτήσεων για τη μεταφορά τουριστών, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εκτιμάται ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και στη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς τη Δυτική Θεσσαλία. 


http://krmns.blogspot.com/2010/06/blog-post_4107.html

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 
Με κάποια έκπληξη, ομολογουμένως, ενημερώθηκα πριν από λίγο επιστρέφοντας από το Πεκίνο στο Βερολίνο, ότι στα χέρια στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκεται σχέδιο για την εφαρμογή διπλού νομισματικού συστήματος στη χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό προϋποθέτει ότι μέχρι το φθινόπωρο η ελληνική κυβέρνηση θα έχει προχωρήσει στην υποβολή αιτήματος για την αναδιαπραγμάτευση του χρέους της χώρας. Το σχέδιο περιλαμβάνει την έκδοση ενός νέου εθνικού νομίσματος, το οποίο εμφανίζεται, προς το παρόν τουλάχιστον, ως «ευρω-δραχμή», η οποία θα αποτελεί ουσιαστικά ένα πληθωριστικό νόμισμα που θα «εκδίδεται» στην Ελλάδα υπό τον αυστηρό, όμως, έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παράλληλα θα συνεχίσει να κυκλοφορεί το ευρώ ως επίσημο επίσης νόμισμα της χώρας. Οι πληροφορίες που διαθέτω δεν μου επιτρέπουν να αναφερθώ με ακρίβεια στη σχέση .... «ευρω-δραχμής» – ευρώ, καθώς άλλοι μιλούν για πληθωριστικό νόμισμα της τάξεως του 30%, ενώ κάποιοι άλλοι για 37%. ...
 
http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4701:2010-06-05-16-18-11&catid=123:2010-06-02-08-43-28&Itemid=72

Λογισμικό θα αποκαλύπτει την ηλικία τού «συνομιλητή» στα chats

Ενα πολύτιμο εργαλείο, για να προστατεύονται από εκείνους που προσπαθούν ύπουλα να τους παρασύρουν, θα έχουν στα χέρια τους οι νεαροί χρήστες του Διαδικτύου χάρη σε μια εφαρμογή λογισμικού που ανέπτυξαν επιστήμονες, μέσω της οποίας μπορούν να καταλάβουν αν οι συνομιλητές τους στις ομάδες συζήτησης είναι ενήλικοι που προσποιούνται τα παιδιά. Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ και εφαρμόστηκε σε μαθητές Γυμνασίου, δείχνοντας ότι οι μικροί χρήστες μπορούσαν εύκολα να εξακριβώσουν την πραγματική ηλικία του συνομιλητή τους στα chats. Αρχικά από τους 350 εφήβους που πήραν μέρος στο πείραμα από σχολείο της Κούμπρια, μόνο το 18 τοις εκατό κατάφερε να μαντέψει σωστά αν ο συνομιλητής του ήταν ενήλικος ή παιδί. Τα κορίτσια τα κατάφερναν καλύτερα με ποσοστό 22% έναντι 16% των αγοριών. Οταν όμως το συγκεκριμένο λογισμικό εφαρμόστηκε στους υπολογιστές τους, η αντίστοιχη εκτίμηση ήταν σωστή στις 47 από τις 50 περιπτώσεις συνομιλίας στο Δίκτυο, ακόμη και σε περιπτώσεις που κάποιος ενήλικος προσποιούνταν ότι ήταν παιδί. «Παιδεραστές εμφανίζονται συχνά ως παιδιά στο Ιντερνετ και η έρευνά μας είχε δείξει πως τα παιδιά που συνομιλούν μαζί τους δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τέτοιες περιπτώσεις», δήλωσε καθηγητής του Πανεπιστημίου Λάνκαστερ. Οι επιστήμονες λοιπόν ανέπτυξαν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που μπορεί να εστιάσει σε χαρακτηριστικά της γλώσσας που χρησιμοποιούν και να τους κατατάξει σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η εφαρμογή αναπτύσσεται και μπορεί να είναι διαθέσιμη το επόμενο καλοκαίρι. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η εξέλιξη της μεθόδου αυτής θα δώσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τον εντοπισμό περιπτώσεων ύποπτης συμπεριφοράς και την ασφαλέστερη πλοήγηση στα διαδικτυακά μονοπάτια.
enet.gr «Independent»

http://newsmessinia.blogspot.com/2010/06/chats.html

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ ΠΑΕΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Να που αποκτήσαμε και μεις πορνοστάρ και μας κάνουν πλάκα απ έξω...
Το Mundial 2010 βρίσκεται «προ των πυλών». Η Εθνική Ελλάδας στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση αντιμετωπίζει τη Νότιο Κορέα στο πλαίσιο του δευτέρου ομίλου.
Το αγγλικό site www.whoateallthepies.tv προέβει σε μια άκρως ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη σύγκριση των δύο αντιπάλων. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στον αγωνιστικό τομέα, αλλά στη showbiz και συγκεκριμένα στις πιο sexy παρουσίες των δύο χωρών.
Από την μία πλευρά η «δική μας» γνωστή και μη εξαιρετέα Τζούλια Αλεξανδράτου που τελευταία ταρακούνησε τα ήρεμα νερά της Ελληνικής κοσμικής ζωής με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο σε ροζ DVD και από την άλλη...
το καμάρι της Νοτίου Κορέας, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Lee Hyori.
Μάλιστα η βρετανική ιστοσελίδα διοργανώνει και σχετική ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης εκ των δύο. Η Τζούλια Αλεξανδράτου αναμένεται με άνεση να κερδίσει και αυτή τη «μάχη», εκπροσωπώντας επάξια τα εθνικά μας χρώματα. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Τζούλια Αλεξανδράτου προηγούνταν με 64% των ψήφων, έναντι 32% της Hyori και 4% της ισοπαλίας (έχει παράταση σε αυτήν την περίπτωση;).
papatzides
http://thenewsbus.blogspot.com/2010/06/blog-post_2682.html 

Πορνογραφία στο internet


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ

Η πορνογραφία ειναι ένα μεγάλο κεφάλαιο του internet και σύμφωνα με τα στοιχεία απο τα πιο προσοδοφόρα.

Το ξέρατε οτι:

- Το 12% των ιστοσελίδων του internet ειναι πορνό (24,644,172 σελίδες)
- Κάθε δευτερόλεπτο ξοδεύονται 3,057 δολάρια σε πορνό ενώ 28,258 άτομα βλέπουν τέτοιες σελίδες
- 40,000,000 ...

Αμερικανοί επισκέπτονται τακτικά σελίδες πορνό
- 1 στους 3 που βλέπουν πορνό ειναι γυναίκες
- Η παγκόσμια βιομηχανία πορνό βγάζει σχεδόν 5 δις δολάρια το χρόνο
- 2,5 δισεκατομμύρια emails τη μέρα έχουν σχέση με πορνό
- το 1/4 όλων τωναναζητήσεων στο internet σχετίζονται με πορνό
- Το 35% όλων των downloads απο το internet ειναι πορνό
- Η πιο διαδεδομένη αναζήτηση για πορνό ειναι το "sex"
- To 34% των χρηστών του internet έχουν χωρίς να το θέλουν δει πορνό στο internet
- Οι αναζητήσεις για παιδική πορνογραφία αγγίζουν τις 116,000 τη μέρα
- το 20% των ανδρών εχουν παραδεχτεί οτι βλέπουν πορνό στη δουλειά τους
- Ο μέσος όρος παραμονής σε σελίδα πορνό ειναι 6 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα
- Η μέρα που ο κόσμος βλέπει τα πιο πολλά πορνό στο internet ειναι η Κυριακή


http://troktiko.blogspot.com/2010/06/internet_05.html

Θεσσαλονίκη: Μαθητές για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα!

Φορώντας μπλουζάκια που είχαν το λογότυπο «Να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα»...
μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου του δήμου Θερμαϊκού, επισκέφθηκαν το πρωί, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Αθήνα.

Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους, τους γονείς τους και τον αντιδήμαρχο Θερμαϊκού, Τατιανό Μάγγο, κατάφεραν να δημιουργήσουν «αίσθηση» με την παρουσία τους στους τουρίστες. Συνατήθηκαν με τον πρόεδρο του μουσείου, Δημήτρη Παντερμαλή, στον οποίο παρέδωσαν υπογραφές πολιτών για την επιστροφή των γλυπτών στη χώρα μας.
Οπως ανέφερε ο κ.Μάγγος, οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν έπειτα από πρωτοβουλία του δήμου Θερμαϊκού και αφορούν στο αίτημα όλων των Ελλήνων για την αποκατάσταση της ακεραιότητας του Παρθενώνα. 

Newsit
http://kapistri.blogspot.com/2010/06/blog-post_2797.html

Θα διασχίσει τη Μάγχη χωρίς χέρια και πόδια

Ένας Γάλλος, που έχασε τα πόδια και τα χέρια του σε ατύχημα, ετοιμάζεται να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη.
Ο Philippe Croizon, εάν τα καταφέρει, θα κερδίσει μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, καθώς θα έχει διανύσει 22 μίλια από το Φόλκστοουν στο Κεντ μέχρι το Καπ Γκρι Νε, κοντά στο Καλέ.\

 Έχει τοποθετήσει βατραχοπέδιλα στην ειδικά σχεδιασμένη στολή του και έναν πολύ μακρύ αναπνευστήρα, που περνάει ανάμεσα από τα μάτια του.
Παραδόξως, ο Croizon πριν από δύο χρόνια δεν μπορούσε σχεδόν καθόλου να κολυμπήσει στην πισίνα.
Ο 42χρονος Γάλλος και πατέρας δύο παιδιών, που έχει το παρατσούκλι «Iron Man» (Σιδερένιος Άνθρωπος), έχασε και τα τέσσερα άκρα του το 1994, όταν μία κεραία
τηλεόρασης, που προσπαθούσε να επιδιορθώσει, ακούμπησε ένα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν 20.000 volt.
Οι γιατροί χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν και τα τέσσερα άκρα, αλλά ο Philippe κάνει από τότε τα πάντα για να έχει μία φυσιολογική ζωή.
Την ιδέα για να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη τη σκέφτηκε στο κρεβάτι του νοσοκομείου, μετά από ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση.
«Είναι ένα όνειρο και έχω σκοπό να το εκπληρώσω,» δήλωσε ο ίδιος, δείχνοντας τα ειδικά σχεδιασμένα βατραχοπέδιλά του.
«Στην αρχή, οι γονείς μου θεώρησαν την ιδέα μου τρελή, αλλά έχω σκοπό να συνεχίσω. Όσο πιο πολύ προπονούμαι στη θάλασσα, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση νιώθω.»
Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Philippe κολυμπάει πάνω από 30 ώρες την εβδομάδα και ενδυναμώνει το σώμα του στο γυμναστήριο της περιοχής του, πάντα υπό την παρακολούθηση της φυσικοθεραπεύτριας Valerie Carbonnel.

«Όταν τον γνώρισα πρώτη φορά, το Σεπτέμβρη του 2008, δεν μπορούσε να ολοκληρώσει έναν γύρο στην πισίνα. Δεν είχε καθόλου αντοχές και τα βατραχοπέδιλά δεν του έδιναν καθόλου ώθηση προς τα μπρος,» δήλωσε η Carbonnel.

Το λιμενικό σώμα της περιοχής Σαράντ-Μαριτίμ συνοδεύει πάντα τον Philippe στις προπονήσεις που κάνει στον κόλπο της Λα Ροσέλ, βοηθώντας τον να συνηθίσει το κολύμπι στην παλίρροια και το παγωμένο νερό.

Ο ίδιος ο Philippe ελπίζει πως θα καταφέρει να διανύσει τα 22 μίλια σε περίπου 24 ώρες, ενώ θα τον συνοδεύει μία ιατρική ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια του εγχειρήματός του.pathfinder.gr 


http://korkos.blogspot.com/2010/06/blog-post_7484.html

Γυµνασµένοι γονείς, γυµνασµένα παιδιά

 

Όταν η µητέρα και ο πατέρας είναι περισσότερο γυµνασµένοι από το µέσο όρο, αυτό περνά αυτόµατα ως «µάθηµα» στα παιδιά, τα οποία βλέπουν τους γονείς τους να γυµνάζονται, να δείχνουν και να είναι υγιείς και θέλουν να κάνουν το ίδιο.Μάλιστα η έρευνα αυτή, που έρχεται από ψυχολόγους του Πανεπιστηµίου της Τζόρτζια των ΗΠΑ, δίνει βαρύτητα στην κοινή εκγύµναση γονιών και παιδιών µέσω διάφορων δραστηριοτήτων, γεγονός που προάγει όχι µόνο τη φυσική κατάσταση αλλά και την επικοινωνία µεταξύ τους.
Όχι στην παχυσαρκία
Όχι μόνο για ομορφιά αλλά και για υγειά είναι πολύ άσχημο να βλέπεις σε ανθρώπους παχάκια , κοιλιές και κυτταρίτιδα αντιαισθητικό επηρεάζει παρά πολύ την σεξουαλική ζωή ειδικά όταν ο ένας από τους δυο είναι αδύνατος και ο άλλος εύσωμος φαίνετε από μακριά ότι του αρέσει η καλοπέραση και το καλό φαγητό μόνο δεν αντέχει σε εργασίες δεν κινείτε γρήγορα και χαλάει χρήματα για παραπάνω φαγητό που διαρκεί το πολύ μίση ώρα αντί να κάνει επενδύσεις που μένουν για πάντα. Τρώμε για να ζούμε όχι ζω για να τρώω.
http://www.potpouriart.com/2010/06/blog-post_05.html

Οι ΗΠΑ μπορούν να πολεμούν ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα


"Iκανές να ανταποκριθούν και σε έναν τρίτο πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο, πέρα από τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, είναι οι ΗΠΑ", δήλωσε ο ναύαρχος Ρόμπερτ Γουίλαρντ, επικεφαλής της Αμερικανικής Διοίκησης Ειρηνικού αναφερόμενος σε δυνητική ένοπλη αντιπαράθεση με την Βόρεια Κορέα.
Πάντως τόνισε μιλώντας στην Σιγκαπούρη ότι οι ΗΠΑ θεωρούν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει νέες προκλητικές ενέργειες ή μια επίθεση εναντίον της Νότιας Κορέας και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει πυρηνική δοκιμή ή ότι μετακινεί στρατεύματα προς το Νότο.

«Όμως, πιστεύω ότι όλοι στην περιοχή παρακολουθούν από κοντά τη Βόρεια Κορέα, επειδή είναι απρόβλεπτη» δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, στο περιθώριο μεγάλης διάσκεψης ασφαλείας.

Ο Γουίλαρντ τόνισε ότι οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στον Ειρηνικό είναι έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε απειλή από τη Βόρεια Κορέα και έχουν πάρει εντολή να επαγρυπνούν λόγω της αυξανόμενης έντασης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://topsaxtiri.blogspot.com/2010/06/blog-post_1570.html
"Εισβολή" οπαδών του Ηρακλή στην ΕΠΟ
Saturday, 05 June 2010 14:53
Δεκάδες οπαδοί του Ηρακλή προσπάθησαν να εισβάλλουν στην αίθουσα όπου διεξάγεται σήμερα η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Οι φίλοι του Ηρακλή βρίσκονται έξω από το κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όπου έχει συγκληθεί η συνέλευση, φωνάζουν συνθήματα και έχουν ρίξει φέιγ βολάν.

«Μη ρίξετε τον Ηρακλή στη Β' Εθνική, η Ελλάδα θα κ...» έγραφαν τα φέιγ βολάν, ενώ ανάλογο ήταν και το πνεύμα στα συνθήματα των οπαδών του Ηρακλή που ζητάνε να μην υποβιβαστεί η ομάδα τους. “Αν ρίξετε τον Ηρακκή θα μας βρείτε όλους μπροστά σας!”

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2501:qq-&catid=1:latest-news&Itemid=50


Η Τουρκία επιδιώκει ηγεμονία στη Μέση Ανατολή...

Από το http://athensjerusalemnow.blogspot.com/


Το "ΑΙΤ" παραθέτει μετάφραση μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ανάλυσης από την Γαλλίκη "LeMonde" η οποία μας απεστάλη από αναγνώστρια σχετικά με την στρατηγική της Τουρκίας σε σχέση με την πρόσφατη κρίση με τον στολίσκο της Γάζας.

"Η Τουρκία, πρωταθλήτρια του Παλαιστινιακού αγώνα, προετοιμάζει την ηγεμονία της στη Μέση Ανατολή"
Le Monde, 02.06.2010
Του ανταποκριτή στην Κωνσταντινούπολη, Guillaume Perrier
Ο «στολίσκος της ελευθερίας» που μετέφερε περί τους 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και υλικά κατασκευών, είχε πάνω απ’ όλα ένα στόχο καθαρά πολιτικό: να επιχειρήσει να παραβιάσει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το κράτος του Ισραήλ στη ζώνη της Γάζας από το 2007. Οι ακτιβιστές που επέβαιναν στα έξι πλοία προέρχονταν από 42 χώρες. Η πλειοψηφία, ωστόσο, από αυτούς ήταν...
 Τούρκοι υπήκοοι, στρατευμένα στελέχη της οργάνωσης IHH ("Insani yardim vakfi" ή Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας). Πρόκειται για μία ισλαμιστική μη κυβερνητική οργάνωση, με ριζοσπαστική ιδεολογία και πολιτικό λόγο παρόμοιο με αυτόν της Χαμάς. Η επιχείρηση καθοδηγήθηκε σε έναν μεγάλο βαθμό από την Τουρκία.
Η νηοπομπή προς τη Γάζα έτυχε της υποστήριξης σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων, κυρίως εκ μέρους του κυβερνώντος ισλαμικού-συντηρητικού κόμματος AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης). Η Άγκυρα διευκόλυνε την αποστολή, τις τελωνειακές διατυπώσεις και τη διέλευση από το βόρειο τμήμα της Κύπρου, το οποίο βρίσκεται υπό τουρκικό έλεγχο. Πριν από την αναχώρηση των πλοίων, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «η άρση του εμπάργκο της Γάζας αποτελούσε την υψηλή προτεραιότητα της τουρκικής κυβέρνησης».
ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ
Πολλοί από τους βουλευτές του AKP, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, σχεδίαζαν μάλιστα να επιβιβαστούν στο Mavi Marmara, ένα από τα πλοία του στολίσκου, αλλά άλλαξαν γνώμη την τελευταία στιγμή.
Εδώ και τρεις ημέρες, από το Κάιρο μέχρι τη Σαναά, οι αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις έχουν για λάβαρό τους την τουρκική σημαία. Στην πλατεία Ταξίμ λαμβάνουν χώρα πανηγυρισμοί για τους «ήρωες» του Mavi Marmara. Οι συγκεντρωμένοι επευφημούν τους εννέα «μάρτυρες». «Η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε», εκτιμά ο αρθρογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ. «Χάρη σε αυτό το γεγονός, η ισορροπία των συμμαχιών θα αλλάξει στη Μέση Ανατολή», συμπληρώνει.
Χάρη σε αυτόν τον επικοινωνιακό στολίσκο, η Τουρκία τέθηκε επικεφαλής των κατηγόρων του εβραϊκού κράτους και επιβλήθηκε ως η πρωταθλήτρια του παλαιστινιακού αγώνα, παραγκωνίζοντας τις αραβικές χώρες και το Ιράν. Η μεταστροφή της Άγκυρας είναι εντυπωσιακή, δεδομένου ότι μέχρι πρόσφατα η Τουρκία ήταν ο πιο πιστός σύμμαχος του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή.
Ωστόσο, εδώ και δύο χρόνια, το διαζύγιο πλανιόταν στον αέρα. Η επιχείρηση «Συμπαγές Μολύβι», που διεξήγαγε η Τσαχάλ τον Δεκέμβριο του 2008 στη Γάζα, είχε θεωρηθεί ως προσωπική προσβολή από τον Ερντογάν. Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των βομβαρδισμών, όταν η Τουρκία είχε υποδεχτεί τον πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ στην Άγκυρα, ο τελευταίος δεν ενημέρωσε τον Τούρκο ομόλογό του για τα σχέδια επίθεσης. Μία ταπείνωση για τους «νέο-οθωμανούς» του AKP.
«ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ»
Από τότε, ο τούρκος πρωθυπουργός πολλαπλασίασε τις εντυπωσιακές του δηλώσεις κατά του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας τις επιχειρήσεις του τελευταίου ως «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2009, ο Τούρκος πρωθυπουργός επιτέθηκε βίαια κατά του Σιμόν Πέρες και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Τον Απρίλιο, και ενώ πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, δήλωσε ότι το Ισραήλ ήταν «η πιο σοβαρή απειλή για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή». Τέλος, εδώ και δύο μήνες, ενώ του ασκείται κριτική για την ήπια στάση του έναντι του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι και το Ισραήλ είναι εξίσου ύποπτο για κατοχή ατομικής βόμβας και για τούτο πρέπει να του επιβληθούν τα ίδια μέτρα με αυτά που επιβάλλονται στην περίπτωση του Ιράν.
«Δεν θέλουμε πυρηνικά όπλα στην περιοχή», δηλώνει με σθένος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. Υποχωρώντας σε τουρκικές πιέσεις, η Διεθνής Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας (IAEA) αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο ζήτημα τον περασμένο Μάιο. Παράλληλα, και ενώ συνεχίζει να αντιτίθεται και να απομακρύνεται από το Ισραήλ, η Τουρκία προσέγγισε την Συρία και δέχτηκε επίσημη επίσκεψη των αρχηγών της Χαμάς.
Ο κ. Νταβούτογλου, ο στρατηγός της τουρκικής διπλωματίας, γνωρίζει υπερβολικά καλά τις δικαιοδοσίες και τα διπλωματικά ζητήματα της περιοχής, για να παρασύρθηκε, παρά τη θέλησή του, σε αυτόν τον φαύλο κύκλο. Την Τετάρτη 2 Ιουνίου, δήλωσε ότι μετά από τον θυμό θα έρθει η κατευνασμός και ότι εάν οι Τούρκοι ακτιβιστές απελευθερωθούν σύντομα και εάν αρθεί ο αποκλεισμός της λωρίδας της Γάζας, οι σχέσεις θα εξομαλυνθούν.
Ωστόσο, το Κοινοβούλιο έχει ήδη απαιτήσει την πλήρη επανεξέταση των σχέσεων με το Ισραήλ. Την παραμονή των δηλώσεων του Νταβούτογλου, ο κ. Ερντογάν δήλωσε μπροστά στους βουλευτές του ότι «θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προκειμένου να κάνει το Ισραήλ να πληρώσει».
Εν τω μεταξύ, αυτή η κρίση δίνει στην τουρκική κυβέρνηση την ευκαιρία να ενισχύσει την δημοτικότητά της. Τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όπου θα έχει να αντιμετωπίσει τις βουλευτικές εκλογές σε ένα χρόνο από τώρα. Όσο και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, όπου ο κ. Ερντογάν, ο νέος Σουλτάνος, παρομοιάζεται ήδη με τον Νάσερ. Η Άγκυρα επιβάλλεται σιγά-σιγά ως η νέα ηγέτιδα δύναμη της περιοχής, στον προθάλαμο μίας Ευρώπης που λάμπει δια της απουσίας της. Ο κ. Ερντογάν ελπίζει πλέον να καταφέρει να κάνει το Ισραήλ να λυγίσει και να άρει τον αποκλεισμό της Γάζας.
*Στη φωτογραφία διακρίνουμε τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, κ. Tayyip Erdogan 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_2376.html

Το δημόσιο χρέος...

 Από τον Παναγιώτη Μυστακίδη


Από επίσημα στοιχεία των τραπεζών τα οποία δημοσιεύθηκαν στις 27-05-2010 στο BANKING NEWS, το οποίο αποτελεί on line τραπεζική ενημέρωση , προκύπτει ότι το Ελληνικό χρέος είναι αρκετά πίσω σε σχέση με τα χρέη άλλων χωρών , ήτοι μία θέση κάτω από την Ιταλία και μόλις μία θέση πάνω από την Γερμανία.
Δεν είναι καν στην πρώτη δεκάδα , και τίθεται το εύλογο ερώτημα:
Γιατί επέτρεψαν και συνέβαλαν οι πολιτικοί μας στην παγκόσμια συκοφάντηση της Ελλάδας και των Ελλήνων;
Γιατί προσέβαλαν την τιμή και την αξιοπρέπειά μας , το επάγγελμα , την οικογένεια και...
 την εθνική μας υπόσταση;
Γιατί προκάλεσαν τόσο μεγάλη ζημία στην ελληνική οικονομία αλλά και στις επιχειρήσεις και τους έλληνες πολίτες;
Γιατί επέτρεψαν ώστε αυτοί που χρωστάνε τρισεκατομμύρια στο παγκόσμιο σύστημα γίνονται τιμητές , αξιολογητές και να κερδοσκοπούν έως αισχροκερδούν εις βάρος των ασθενέστερων χωρών. Πολλά γιατί ακόμη;
ΙΔΟΥ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ.
Στην 20η θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ, με το χρέος να διαμορφώνεται...
στο 96,5% του ΑΕΠ και στα 13,77 δισ. Δολάρια
Στην 19η θέση βρίσκεται η Ουγγαρία, της οποίας το χρέος φτάνει στο 121,9% του ΑΕΠ της, ήτοι 225,56 δισ. Δολ
Στην 18η θέση βρίσκεται η Αυστραλία, το χρέος της οποίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2009 διαμορφώθηκε στο 1,025 τρισ. δολ. και στο 124,3% του ΑΕΠ.
Στην 17η θέση η Ιταλία της οποία το χρέος διαμορφώνεται στο 147,5% του ΑΕΠ και στα 2,594 τρισ. δολάρια
Στην 16η θέση είναι η Ελλάδα, της οποίας το συνολικό χρέος κράτους και επιχειρήσεων φτάνει στα 581,68 δισ. δολ. ήτοι στο 170,5% του ΑΕΠ
Στην 15η θέση βρίσκεται η Γερμανία, της οποίας η κυβέρνηση και οι εταιρείες χρωστούν περίπου 5,13 τρισ. δολάρια ήτοι το 182,5% του ΑΕΠ.
Στην 14η θέση βρίσκεται η Ισπανία με το χρέος της να διαμορφώνεται στο 186,1% του ΑΕΠ και στα 2,55 τρισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2009,
Στην 13η θέση βρίσκεται η Νορβηγία με χρέος 553,4 δισ. δολ. και στο 202,6%.
Στην 12η και στη 11η θέση βρίσκονται η Φιλανδία και το Χόνγκ Κόνγκ να χρωστούν 402,24 δισ. δολ. (220,2%) και 672,9 δισ. δολ. (223,1%) αντίστοιχα.
Στην 10η θέση βρίσκεται η Πορτογαλία η οποία χρωστά περίπου 548,45 δισ. δολ. στο 235,9% του ΑΕΠ
Στην 9η θέση η Γαλλία με χρέος 5,23 τρισ. δολ. (το γ' 3μηνο του 2009) και στο 248% του ΑΕΠ.
Στην 8η θέση βρίσκεται η Αυστρία με χρέος 827,9 δισ. δολ. ή το 256,2% του ΑΕΠ της,
Στην 7η θέση βρίσκεται η Σουηδία με 881,5 δισ. δολ. και στο 264,3% του ΑΕΠ.
Στην 6η θέση η Δανία με χρέος 627,6 δισ. δολ. στο 316% του ΑΕΠ
Στην 5η θέση βρίσκεται το Βέλγιο με 1,25 τρισ. δολ. στο 328,7% του ΑΕΠ.
Στην 4η θέση βρίσκεται η Ολλανδία, της οποίας το χρέος ξεπέρασε τα 2,4 τρισ. δολ (γ' 3μηνο του 2009) και το 376% του ΑΕΠ
στην 3η θέση βρίσκεται η Ελβετία, με χρέος 1,21 τρισ. δολ. στο 382,2% του ΑΕΠ.
Στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία με χρέος κυβέρνησης και εταιρειών στα 9,15 τρισ. δολ, στο 425,9% του ΑΕΠ και η Ιρλανδία με χρέος 2,32 τρισ. δολ. και στο 1.312% του ΑΕΠ. 

http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_2952.html
 

Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη...

Από το http://www.seleo.gr/





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_3218.html

Bροχές και καταιγίδες

Με άστατο καιρό θα κυλήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του φετινού καλοκαιριού, καθώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν και τις δύο ημέρες σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι άνεμοι την Κυριακή στο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες. Πάντως, αυτή η αλλαγή του καιρού δεν θα διαρκέσει πολύ, αφού από τη Δευτέρα και μετά η αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει. Μάλιστα, προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ο υδράργυρος ενδέχεται να ξεπεράσει τοπικά και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, λοιπόν, για σήμερα, Σάββατο, σε όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν την Ήπειρο και τη Μακεδονία, ενώ το μεσημέρι θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Στις ορεινές, κυρίως, περιοχές χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα, ενώ θα συνοδεύονται και από μεγάλη συχνότητα πτώσης κεραυνών. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί, ενώ στο Αιγαίο θα είναι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αρχικά νότιοι και σταδιακά βόρειοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές τους και θα φτάσουν στη Βόρεια Ελλάδα και τη Δυτική Στερεά τους 24 – 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 – 28 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 25 – 27 βαθμούς.

Την Κυριακή, τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση, καθώς θα είναι ηπιότερα και θα περιοριστούν κυρίως πάνω από τις ορεινές περιοχές κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι σε όλα τα πελάγη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους και στο Αιγαίο τοπικά ισχυρούς, εντάσεως 6 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες δεν θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.

Νίκος Μαζαράκης
Φυσικός - Μετεωρολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

http://ilektrosok.blogspot.com/2010/06/b.html

Όταν τα μεγάλα κορίτσια κάνουν …κούνια VIDEO

Μπορούν τα μεγάλα κορίτσια να κάνουν κούνια ; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει το βίντεο που ακολουθεί…



http://newsmessinia.blogspot.com/2010/06/video_05.html

Πέφτουν οι Βάσεις – Εισαγωγή με 4.500 μόρια σε ΤΕΙ

Τέσσερα είναι τα χαρακτηριστικά των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων: θα εισαχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας, θα έχουμε πτωτική πορεία των βάσεων εισαγωγής, θα προκληθεί χάσμα περίπου 15.000 μορίων ανάμεσα στις βάσεις της πρώτης και της τελευταίας σχολής και θα καταγραφτεί αύξηση των υποψηφίων που επιλέγουν σχολές που βρίσκονται κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Καθώς προχωρεί με ταχείς ρυθμούς η διόρθωση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα της χώρας (υπολογίζεται ότι μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί) αρχίζουν να διαγράφονται οι πρώτες τάσεις στις επιδόσεις των υποψηφίων, οι οποίες δείχνουν ότι και φέτος θα είναι έντονος ο ανταγωνισμός για μια θέση στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές. Ιατρικές, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Νομικές και Παιδαγωγικά καθώς και οι ναυαρχίδες των Οικονομικών Τμημάτων του 5ου Επιστημονικού Πεδίου (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας) θα έχουν και φέτος ιδιαίτερα υψηλές βάσεις εισαγωγής, παρότι μέχρι στιγμής τα βαθμολογικά στοιχεία δείχνουν ότι θα παρουσιαστεί αλλού ανεπαίσθητη και αλλού ορατή πτώση.
Πάνω από 18.000 μόρια. Μάχη θα δοθεί για τις περίπου 1.900 θέσεις εισακτέων στα προαναφερόμενα τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις οποίες αναμένεται να διεκδικήσουν 9.000- 10.000 υψηλόβαθμοι υποψήφιοι. Συνολικά, φέτος αναμένεται ότι για την εισαγωγή σε περίπου 40 πανεπιστημιακά τμήματα (εκτός των τμημάτων που περιλαμβάνουν ειδικό μάθημα) και στα στρατιωτικά- αστυνομικά τμήματα θα απαιτούνται περισσότερα από 18.000 μόρια. Παράλληλα σε 90- 100 τμήματα των ΤΕΙ, των εκκλησιαστικών ακαδημιών και των πανεπιστημίων φέτος οι βάσεις θα είναι χαμηλότερες από 10.000, ενώ η χαμηλότερη βάση αναμένεται να μην υπερβαίνει τα 4.500 μόρια (πιθανόν κάποιο τμήμα Ζωικής ή Φυτικής Παραγωγής). Μεγάλο χάσμα μορίων θα προκληθεί ανάμεσα στις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα ΑΕΙ- ΤΕΙ εφόσον αναμένεται ότι η χαμηλότερη θα απέχει από την υψηλότερη (σίγουρα στην Ιατρική Αθηνών) κοντά στα 15.000 μόρια. Οι φετινές βαθμολογίες. Από τα πρώτα βαθμολογικά στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας αλλά και τις γενικότερες εκτιμήσεις των βαθμολογητών, φαίνεται ότι φέτος θα έχουμε κάμψη του αριθμού των αριστούχων, οι οποίοι αναμένεται να είναι λιγότεροι από 10.000. Ωστόσο, όσον αφορά τον αριθμό των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση, τα βαθμολογικά στοιχεία που έχουμε συλλέξει μέχρι τώρα δεν αφήνουν πολλές ελπίδες για μείωση. Οι μικρότερες επιδόσεις στα Μαθηματικά και τη Φυσική Κατεύθυνσης, τα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας στα 2ο και 4ο Επιστημονικά Πεδία θα δώσουν τον τόνο στην πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ των δύο Πεδίων, βεβαίως και στα περιζήτητα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και της Θεσσαλονίκης τα οποία παράλληλα αποτελούν και τα πιο υψηλόβαθμα τμήματα του 4ου Πεδίου. Ακόμη δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί πόση θα είναι η πτώση, αλλά οι τάσεις είναι σαφείς. Νομικές- Παιδαγωγικά. Πτωτική αναμένεται να είναι η πορεία των βάσεων εισαγωγής και στα υψηλόβαθμα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, στις τρεις Νομικές και στα περισσότερα Παιδαγωγικά Τμήματα. Ωστόσο η πτώση αυτή δεν πρέπει να είναι σημαντική γιατί τις χειρότερες επιδόσεις στα Αρχαία και την Ιστορία Κατεύθυνσης μπορεί να απορροφήσει η υψηλή ζήτηση, ιδιαίτερα στα Παιδαγωγικά Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Οι βάσεις στα Ιατρικά Τμήματα είναι πολύ πιθανόν να υποχωρήσουν λίγο, αλλά για την εισαγωγή στα περισσότερα από αυτά (ίσως τα 5 από τα 7) θα απαιτηθούν πάνω από 19.000 μόρια.
Εισαγωγή με 4.500 μόρια σε ΤΕΙ του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου
Η κατάργηση της βάσης του 10 αλλάζει τα δεδομένα στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και στην πορεία δεκάδων τμημάτων ΤΕΙ που τα τελευταία τέσσερα χρόνια «φυτοζωούσαν» και αντιμετώπιζαν την απειλή του λουκέτου λόγω των κενών θέσεων. Συγκεκριμένα, φέτος οι εισακτέοι αναμένεται να είναι περίπου 14.000 περισσότεροι από πέρσι. Η άλλη πλευρά της κατάργησης της βάσης του 10 είναι πτώση μεγαλύτερη από τα 3.000 μόρια σε ορισμένα τμήματα ΤΕΙ, καθώς η είσοδος σε αυτά θα εξασφαλίζεται με 4.500-5.500 μόρια. Ιδιαίτερα αυτό θα συμβεί σε τμήματα ΤΕΙ του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου, στο οποίο αν ένας υποψήφιος σταυρώσει στο Μηχανογραφικό του όλα τα τμήματα, θα μπορεί να βρει ανοικτή είσοδο με 4.500- 5.000 μόρια!
Η εξέλιξη αυτή θα γεμίσει με εγγραφές δεκάδες περιφερειακά ΤΕΙ που στέναζαν τα τελευταία 4 χρόνια από το βάρος των κενών θέσεων. Δυστυχώς, όμως, σύντομα θα είναι πάλι άδεια λόγω της έλλειψης φοιτητικής μέριμνας και οικονομικής κρίσης.
Οι «τροχονόμοι» της κίνησης των βάσεων
Η κίνηση των βάσεων εισαγωγής επηρεάζεται ουσιαστικά από τρεις βασικούς παράγοντες που λειτουργούν ως «πύργος ελέγχου» του σκαμπανεβάσματος των βάσεων και πριμοδοτούν τις «καταδύσεις» ή τις «αναρριχήσεις» τους:
α. Τον βαθμό δυσκολίας- ευκολίας των θεμάτων και τις επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και ιδιαίτερα σε σχέση με την τελευταία χρονιά με την οποία γίνονται οι βασικές συγκρίσεις.
β. Τον αριθμό των υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων που κάθε χρόνο παίζει τον ρόλο του «πασπαρτού» για τις βάσεις των πέντε Επιστημονικών Πεδίων.
γ. Τη σχέση ζήτησης- προσφοράς θέσεων. Δηλαδή, τον αριθμό των υποψηφίων που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις σχολές κύρους ή στις σχολές περιορισμένης ζήτησης και τις προσφερόμενες θέσεις στις παραπάνω σχολές.
Οι δύο πρώτοι παράγοντες προδιαγράφουν κυρίως το πατρόν των γενικών βάσεων εισαγωγής στα πέντε Επιστημονικά Πεδία, ενώ ο τρίτος «ξεναγεί» τους υποψηφίους στις «πίστες» των βάσεων κάθε τμήματος ΑΕΙ ή ΤΕΙ στα όρια των Επιστημονικών Πεδίων.
Οσον αφορά τα πανεπιστημιακά τμήματα, δεν έχουμε διαφοροποιήσεις στις θέσεις εισακτέων σε σχέση με πέρσι, τέτοιες που να επηρεάζουν την κίνηση των βάσεων εισαγωγής. Μόλις οκτώ τμήματα θα δεχθούν φέτος περισσότερους εισακτέους από πέρσι και η αύξηση δεν ξεπερνά σε καμιά περίπτωση τις 20 θέσεις. Η μεγαλύτερη αύξηση (+20) καταγράφεται στα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ξάνθης, Φιλολογίας Καλαμάτας και Νοσηλευτικής Σπάρτης. Επίσης κατά 5-10 θέσεις περισσότερες από πέρσι έχουν τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών Αθήνας, Σλαβικών Σπουδών Αθήνας, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Μακεδονίας και Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κορίνθου.
Ανοδος στις βάσεις των Αστυνομικών Σχολών
Σε μια ομάδα τμημάτων μπορούμε να μιλήσουμε από τώρα για άνοδο των βάσεων. Στα Τμήματα Αστυφυλάκων! Δεν πρόκειται, βέβαια, για κάποια παραξενιά. Η αναμενόμενη άνοδος οφείλεται στη μεγάλη μείωση των θέσεων εισακτέων. Να θυμίσουμε ότι το υπουργείο Παιδείας τον Μάρτιο είχε ανακοινώσει ότι φέτος οι θέσεις εισακτέων για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας θα ήταν 1.650 (κατά προσέγγιση). Ωστόσο πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε σημαντική μείωση στις θέσεις των Σχολών της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, φέτος στη Σχολή Αστυφυλάκων θα εισαχθούν 900 υποψήφιοι και στη Σχολή Αξιωματικών 100 υποψήφιοι.
ΤΑ ΝΕΑ

http://newsmessinia.blogspot.com/2010/06/4500.html

Εικόνες από το Φεστιβάλ Τσακωνιάς 2010


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για 5η  συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Τσακωνιάς 2010, η μεγάλη γιορτή του τουρισμού, τιμή στην παράδοση, τη φύση και τη μαγειρική τέχνη, στην παραδοσιακή κωμόπολη του Λεωνιδίου.
Ο Δήμος Λεωνιδίου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, τίμησαν την τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου μέσω της μαγειρικής, σε μια εορταστική εκδήλωση στις 21 και 22 Μαΐου 2010, καλώντας έλληνες και ξένους να γνωρίσουν και να ζήσουν από κοντά την αυθεντική φιλοξενία του τόπου και τα γνήσια προϊόντα της τσακώνικης γης!
Το φεστιβάλ Τσακωνιάς με φετινό τίτλο «Σεργιάνι στον κήπο του Διονύσου» είναι πλέον θεσμός μέσω των πρωτότυπων και ποιοτικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου, η οποία έβαλε τα γιορτινά της για μια ακόμη φορά για να δεχτεί τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της.
Μάγειρες από τις χώρες της Μεσογείου, με τιμώμενη χώρα φέτος την Κροατία, ταξίδεψαν γα άλλη μια φορά στο Λεωνίδιο και μαζί με τους Λενιδιώτες εστιάτορες ανέδειξαν τη γαστρονομική απόλαυση ενός μοναδικού προϊόντος όπως είναι η τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου (ΠΟΠ), μαγειρεύοντας φαγητά όλων των ειδών (αλμυρά, γλυκά, φούρνου, κατσαρόλας), με ελληνικές, ιταλικές και κροατικές συνταγές.
Το συντονισμό των μαγείρων για μια ακόμη φορά είχε ο γνωστός chef και μέλος του ΑΤΗΕΝS CHEF CLUB και της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Γιάννης Παινέσης, από το Άστρος Κυνουρίας.
Ο μεσογειακός αυτός χαρακτήρας του φεστιβάλ αναδεικνύει ταυτόχρονα το μοναδικό αυτό προϊόν και την αγροτική παραγωγή της περιοχής, την πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά του χαρακτηρισμένου παραδοσιακού οικισμού και τον ποιοτικό τουρισμό που διαμορφώνεται ως προϊόν εξ’ αιτίας και των δυο παραπάνω δεδομένων. Μια ζωντανή αγροτική ύπαιθρος σε ένα καλοδιατηρημένο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον είναι έτοιμη να προσφέρει υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν μέσω των αγροτουριστικών καταλυμάτων και των ποιοτικών χώρων εστίασης που λειτουργούν στην περιοχή.
Τα παραπάνω αποτελούν και το όραμα του Δημάρχου Λεωνιδίου κ. Δημήτριου Τσιγκούνη ο οποίος βλέπει να γίνονται πράξη μέσα από τον χαρακτήρα της ανάπτυξης στην περιοχή.
Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε την Παρασκευή 21 Μαΐου με κέρασμα από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, στον κεντρικό δρόμο του Λεωνιδίου, συνοδεία ζωντανών μουσικών μελωδιών.
Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε παράσταση Θεάτρου Σκιών στο Κλειστό Γήπεδο μπάσκετ.
Το βράδυ, το κέντρο του Λεωνιδίου έβαλε τα γιορτινά του και μετατράπηκε σε χώρο γεύσεων και μουσικής. Τρία μουσικά συγκροτήματα γέμισαν με νότες και μελωδίες τον χώρο ενώ ταυτόχρονα οι εστιάτορες σέρβιραν σε πολλές γεύσεις πιάτα με τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.
Το βράδυ του Σαββάτου 22 Μαΐου στον παραποτάμιο δρόμο του Λεωνιδίου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να σερβιριστούν ένα πλήρες μενού ελληνοϊταλικής ή κροατικής κουζίνας με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα. Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Λεωνιδίου κ. Δημήτριος Τσιγκούνης, ακολούθησε σύντομη διάλεξη για την τσακώνικη μελιτζάνα στη μεσογειακή κουζίνα, ενώ την εκδήλωση συνόδευε ζωντανή μουσική με παραδοσιακά τραγούδια και χορό ως αργά το βράδυ.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε έκθεση τοπικών προϊόντων και έκθεση ζωγραφικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα από τους μαθητές του Λεωνιδίου.
Αυτήν ακριβώς την εικόνα του σύγχρονου και ποιοτικού τουριστικού προορισμού θέλει να προβάλει το Λεωνίδιο έτοιμο να δεχτεί επισκέπτες όλη τη διάρκεια του έτους.
Δεκάδες επενδύσεις υποδομών αγροτουρισμού ενισχύθηκαν τα τελευταία χρόνια μέσα από τα προγράμματα LEADER+ και ΟΠΑΑΧ που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Πάρνωνα με συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ε.Ε.
Το φεστιβάλ αυτό έχει καθιερωθεί πλέον ως η γιορτή Αγροτουρισμού του Πάρνωνα μέσω της οποίας τόσο τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας και οι υπάλληλοι του Δήμου Λεωνιδίου όσο και οι φιλόξενοι επαγγελματίες του Λεωνιδίου δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία του.


http://leonidion.blogspot.com/2010/06/2010_04.html

Σκληρό παιχνίδι από Ουγγαρία – Απειλεί με χρεοκοπία Ε.Ε. και αγορές!



image Σκληρό παιχνίδι με απειλή χρεοκοπίας παίζει η νέα ουγγρική κυβέρνηση έναντι της Ε.Ε. και των αγορών. Αυτό που κατά πολλούς έπρεπε να παίξει η ελληνική κυβέρνηση το κάνει τώρα η Ουγγαρία: «Δεν νομίζω ότι είναι καθόλου υπερβολικό να κάνουμε λόγο για χρεοκοπία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, προσθέτοντας ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε «πολύ σοβαρή κατάσταση».
Παράλληλα, ο Μιχάλι Βάργκα, υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ανακοίνωσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα μπορεί να φτάσει το 7,5% του ΑΕΠ το 2010, την ώρα που το φύλλο πορείας που είχε υιοθετήσει η προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ προέβλεπε ότι θα φτάσει μόλις το 3,8%.
Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Fidesz Λάγιος Κόζα ανακοίνωσε ότι η οικονομική κατάσταση της Ουγγαρίας είναι «πραγματικά κρίσιμη, συγκρίσιμη με αυτή της Ελλάδας» και ότι «η χρεοκοπία του κράτους» είναι «κοντά».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Πίτερ Όζκο δήλωσε ότι η χώρα «δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση κοντά στη χρεοκοπία" και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικό τακτικισμό.
Ο Ορμπάν ανέλαβε την εξουσία στις 29 Μαΐου αφού κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος να μειώσει τους φόρους και να βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας. Ωστόσο χθες δεν κατάφερε να πάρει την έγκριση της ΕΕ για διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Και τώρα τους απειλεί ευθέως με … χρεοκοπία!
Πτώση παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών των ευρωπαϊκών τραπεζών εν μέσω φόβων για εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ουγγαρία και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
Σε καθοδική τροχιά και το ουγγρικό νόμισμα, το φιορίνι, το χρηματιστήριο της Βουδαπέστης καθώς και τα CDS της χώρας.
Μέσα σε 24 ώρες το φιορίνι υποτιμήθηκε 5,5%, ενώ το χρηματιστήριο της Βουδαπέστης, που χθες Πέμπτη είχε κλείσει με πτώση 1%, σήμερα εξακολουθούσε να πέφτει κατά 3,14%. Αντίθετα το ελληνικό Χρηματιστήριο έπεσε πάνω από 5%!
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, η προηγούμενη κυβέρνηση «χειραγώγησε» τα οικονομικά στοιχεία και «είπε ψέματα» για την κατάσταση της οικονομίας. Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής που έχει αναλάβει να διερευνήσει την κατάσταση της οικονομίας και η κυβέρνηση θα δημοσιοποίηση ένα σχέδιο δράσης εντός των επόμενων 72 ωρών.
Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://antoniskonstantinou.wordpress.com/2010/06/05/%cf%8c-%ce%af-%cf%8c-%ce%af-ep/


Άλυτος γρίφος για τον κ. Νταβούτογλου ο Στέλιος Βάσκος. Αναπάντητο αίνιγμα και για τον κ. Δρούτσα.




Γράφει ο Γιώργος Σιδηρούντιος από τοellinikesaxies.blogspot.com

Τι μυστήριος και ανεξήγητος μπορεί καμία φορά να γίνει ο κόσμος, ακόμα και για τους ιδιοφυέστερους των πολιτικών μας. Εκεί που νομίζουν ότι όλα τα έχουν σκεφθεί και προβλέψει, εμφανίστηκε εκ του μη όντος, από το πουθενά, ένας περίεργος άνθρωπος ανάμεσά τους. Για να πούμε την αλήθεια, τρανταχτά στοιχεία για το ότι ο Στέλιος Βάσκος είναι άνθρωπος, δεν υπάρχουν. Το αντίθετο μάλιστα. Αν ήταν άνθρωπος, πως είναι δυνατόν να έχει κάνει αυτά που έχει κάνει; Πέρυσι ανέβηκε σε ένα ποδήλατο. Πήγε μία βόλτα από τα Τρίκαλα στην Πόλη, και γύρισε για καφέ στην Θεσσαλονίκη, μετά από 1350 χλμ συνεχόμενης ποδηλασίας, χωρίς καμία στάση, χωρίς να πατήσει το πόδι του στο έδαφος ούτε για τα απαραίτητα, για τα οποία ήταν διασωληνωμένος. Μα είναι δυνατόν ; Αναφωνούν κάποιοι. Είναι δυνατόν να έχει γίνει κάτι τέτοιο και να μην το έχουμε μάθει ; Αν είσασταν στα Τρίκαλα κυρίες και κύριοι, θα τα είχατε μάθει όλα, διότι ο Στέλιος είχε μαζί του πολυπληθή συνοδεία από την πόλη των Τρικάλων. Όλα τα Τρίκαλα παρακολουθούν τι κάνει ο Βάσκος. Αν όμως έχετε την ατυχία να μην ζείτε στα Τρίκαλα, τότε το πιθανότερο είναι ότι τίποτα δεν μάθατε. Μα, είναι δυνατόν σε μία χώρα που ασχολείται μέχρι το τι χρώμα μπικίνι φόρεσε η Λούλα Μπούλα, να μην έχει μαθευτεί κάτι τέτοιο; Είναι, πως δεν είναι. Είναι και παραείναι. Τώρα, στις 5 το πρωί της 5ης Ιουνίου, αυτή τη στιγμή που πάλι τρέχει ο Βάσκος, πόσοι το ξέρουν εκτός Τρικάλων; Ξεκίνησε ο άνθρωπος στις 3 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι από το κέντρο της πόλης των Τρικάλων, μέσα σε πλήθος κόσμου. Μετά από μία αδιάκοπη και υπεράνθρωπη προσπάθεια 40 συνεχόμενων ορών έφτασε στα Βουλγαροτουρκικά σύνορα, αφού πρώτα πέρασε από την Σόφια. Ξεπέρασε το καψόνι που του έκανε η Ελληνική Τροχαία βγάζοντάς τον από την συμφωνημένη διαδρομή και κάνοντάς τον να διανύσει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα ακόμα. Ξεπέρασε και τις μεγάλες ανηφόρες και τους δυνατούς κόντρα ανέμους στη Βουλγαρία, και τώρα τον έχουν σταματήσει οι Τούρκοι στα σύνορα για ελέγχους. Μόλις ολοκληρωθούν, ο Στέλιος Βάσκος θα συνεχίσει για τον δρόμο της επιστροφής. Για να δούμε αν θα έχουμε τα καλά τα περσινά της πλήρους σχεδόν σιωπής από τα ΜΜΕ, η θα μάθει φέτος κάτι παραπάνω ο κόσμος για έναν Έλληνα υπεραθλητή, μοναδικό και για τα παγκόσμια δεδομένα, που τρέχει για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/06/blog-post_2332.html
Την απέλυσαν γιατί ήταν πολύ όμορφη!



 
H Debralee Lorenzana είναι μία πολύ εντυπωσιακή τραπεζικός και απολύθηκε γι' αυτό.
Η 33χρονη γυναίκα κάνει μήνυση στην συγκεκριμένη τράπεζα της Νέας Υόρκης που την έδιωξε με την δικαιολογία ότι  η υπερβολική ομορφιά της δεν άφηνε τους άνδρες υπαλλήλους να συγκεντρωθούν στην δουλειά τους.

Η Debralee εργαζόταν στην τράπεζα από τον Σεπτέμβριο του 2008 και πρόσφατα δέχθηκε κριτική για τον τρόπο που ντύνεται, από τον προιστάμενό της. Στο επιχείρημα της ότι δεν ντύνεται περισσότερο προκλητικά από τις άλλες συναδέλφους της, πήρε την απάντηση ότι οι άλλες δεν είναι εξίσου όμορφες.
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2473:2010-06-05-07-39-47&catid=1:latest-news&Itemid=50

Βάλτε μου 5lt βενζίνη


http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/5lt.html

Παρέμβαση Σοφίας Γιαννακά και δεκαπέντε βουλευτών της συμπολίτευσης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για το Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, συνυπέγραψαν η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά και δεκαπέντε βουλευτές της συμπολίτευσης. Η ερώτηση αφορά στην μη υιοθέτηση όσων εισηγούνται από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος.Συγκεκριμένα οι βουλευτές αναφέρουν ότι, εάν υιοθετηθεί η εκδοχή της τρόικας (ΕΕ – ΕΚΤ και ΔΝΤ), οι συντάξεις που θα προκύπτουν, θα είναι κοντά στην κατώτατη σύνταξη για την πλειονότητα των δικαιούχων.
Μεσοπρόθεσμα αυτό θα οδηγήσει το δημόσιο σύστημα σε κατάρρευση, εφόσον θα απουσιάζει κάθε κίνητρο ασφάλισης και η εισφοροδιαφυγή θα καταστεί κανόνας.
Επιπλέον οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ, στην ερώτηση προς τον Υπουργό, αναφέρουν ότι «με βάση τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δημιουργείται η εντύπωση ότι για την τρόικα, το σύνολο σχεδόν της εξοικονόμησης πόρων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να προέλθει από τη δραματική περικοπή των συντάξεων. Επιπρόσθετα, τονίζεται ότι ένα πολύ μεγάλο τμήμα της νέας γενιάς καθυστερεί να εισέλθει στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα να αποκλείεται, στην κυριολεξία, από κάθε συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Την ίδια ώρα είναι γνωστό ότι μόνο στον τομέα της ασφάλισης υπάρχουν τεράστια περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από σπατάλες που γίνονται σε φάρμακα και σε διαγνωστικά κέντρα και τα οποία λυμαίνονται κυκλώματα που κινούνται στους χώρους αυτούς.
Όλα τα παραπάνω, κατα την άποψή μας, δημιουργούν την αίσθηση ότι οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά κυριολεκτικά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντικατάστασή της από ιδιωτικά σχήματα».
Επίσης οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ τονίζουν, όσον αφορά στα θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, ότι πρόκειται για ένα ζήτημα αρκετά περίπλοκο νομικά, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό. Επισημαίνουν δε, ότι ακόμη και μέσα στο μνημόνιο υπάρχει όρος που αφορά στον σεβασμό των θεμελιωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Τέλος οι βουλευτές της συμπολίτευσης εκτιμούν, ότι το Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, είναι ίσως το πιο σημαντικό νομοσχέδιο που αφορά όλους, που αφορά στους κόπους μιας ζωής, αλλά και στον προγραμματισμό του κάθε μισθωτού, εργαζομένου και συνταξιούχου.
Καταλήγοντας στην ερώτησή τους οι βουλευτές ερωτούν τον Υπουργό τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για όσα κινούνται εκτός μνημονίου κι αν (η κυβέρνηση) θα σεβαστεί τη σύμβαση και τη ρήτρα του ελληνικού κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας.Την ερώτηση υπογράφουν οι Σοφία Γιαννακά, Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης, Μιχάλης Τζελέπης, Βασίλης Γερανίδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Όλγα Ρενταρή - Τέντε, Χρήστος Πρωτόπαππας, Δημήτρης Καρύδης, Τάσος Σιδηρόπουλος, Σταύρος Στασινός, Γιάννης Αμοιρίδης, Τιμοσίδης Μιχάλης, Νασιώκας Έκτορας.
http://xiromeronews.blogspot.com/2010/06/blog-post_5641.html

Ευρωβαρόμετρο: Το 60% των Ελλήνων θέλουν να είναι αυτοαπασχολούμενοι


Το 60% των Ελλήνων θα προτιμούσαν να είναι αυτοαπασχολούμενοι, ενώ μισθωτοί θα επιθυμούσε να είναι το 37% των Ελλήνων. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους ευρωπαίους είναι 45% και 49%.
Οι Ευρωπαίοι θα προτιμούσαν να είναι αυτοαπασχολούμενοι κυρίως λόγω της ανεξαρτησίας κινήσεων και των καλύτερων προοπτικών εισοδήματος, σε αντίθεση με εκείνους που απάντησαν ότι θα προτιμούσαν να είναι μισθωτοί, εξαιτίας του σταθερού και τακτικού εισοδήματος και της σταθερής εργασίας.
Στην Ελλάδα το 34% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν προσπαθήσει να στήσουν τη δική τους επιχείρηση ή σκέφτονται να το προσπαθήσουν. Οι μισοί δε εξ αυτών δηλώνουν ότι το προσπάθησαν, ή θα το προσπαθήσουν, «λόγω ανάγκης», ενώ το 39% γιατί τους «παρουσιάστηκε μία ευκαιρία».
Στην ερώτηση «Γιατί θεωρείτε ότι δεν είναι εφικτό να κάνετε τη δική σας επιχείρηση μέσα στα επόμενα 5 χρόνια;», το 17% των Ελλήνων, έναντι 12% των Ευρωπαίων, απάντησε ότι «το σημερινό οικονομικό κλίμα δεν ενδείκνυται για νέα ξεκινήματα», ενώ το 16% των Ελλήνων, έναντι 24% των Ευρωπαίων απάντησαν ότι δεν έχουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους.
Επιπλέον, το 83% των Ελλήνων, έναντι 67% των Ευρωπαίων, θεωρούν ότι είναι δύσκολο να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας, ενώ το 73% των Ελλήνων, έναντι 45% των Ευρωπαίων, υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να συλλέξουν πληροφορίες για το στήσιμο της δικής τους επιχείρησης.
Ακόμα, από τους ερωτηθέντες ζητήθηκε να δηλώσουν αν έχουν θετική ή αρνητική άποψη για ορισμένες ομάδες πολιτών. Για τα διευθυντικά στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, το 43,5% των Ελλήνων απάντησαν ότι έχουν αρνητική άποψη, έναντι 32% των Ευρωπαίων. Για τους διευθυντές τραπεζών, ή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αρνητική άποψη έχουν το 42% των Ελλήνων, έναντι 38% των Ευρωπαίων. Για τους πολιτικούς, αρνητική άποψη έχουν το 66% των Ελλήνων, έναντι 55% των ευρωπαίων.
Τέλος, στην ερώτηση «Αν κερδίζατε ένα Χ ποσό χρημάτων, πώς θα τα αξιοποιούσατε;», το 32% των Ελλήνων απάντησαν ότι θα αγόραζαν σπίτι (31% στην ΕΕ), το 27% ότι θα αποταμίευαν τα χρήματα (30% στην ΕΕ), το 21% ότι θα ξεκινούσαν τη δική τους επιχείρηση (14% στην ΕΕ) και το 12% ότι θα τα ξόδευαν σε ταξίδια ή πολυτελή είδη (16% στην ΕΕ).

http://tvxs.gr/news

Κατελήφθη το Rachel Corrie από τους Ισραηλινούς


Νέα επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον πλοίου που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Σύμφωνα με μία κυβερνητική οργάνωση που υποστηρίζει την αποστολή του ιρλανδικού πλοίου MV Rachel Corrie, ισραηλινές δυμνάμεις, λίγα λεπτά μετά τις 06:00 το πρωί, κατέλαβαν το πλοίο, περίπου 35 ναυτικά μίλια από τις ακτές στην Μεσόγειο.

Κατά τις πληροφορίες της οργάνωσης Free Gaza, Ισραηλινά πολεμικά ακολουθούσαν το πλοιάριο επί δύο ώρες και τελικά άνδρες των ειδικών δυνάμεων επιβιβάστηκαν σε αυτό.



http://newscity1.blogspot.com/2010/06/rachel-corrie_05.html
5 Ιουνίου, Παγκόσμια  Ημέρα  Περιβάλλοντος
Με περισσή περίσκεψη για τα συμβαίνοντα γύρω μας γιορτάζουμε σήμερα την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Λίγο πολύ σε όλους μας είναι γνωστά τα προβλήματα και οι κίνδυνοι για το περιβάλλον από την αλόγιστη χρήση πλήθους ανθρώπινων δραστηριοτήτων. 
Πρόβλημα με τη  διαχείριση των υδάτινων πόρων από την αλόγιστη χρήση αυτών. Πρόβλημα με την μόλυνση των ακτών και των θαλασσών μας από τα περιβαλλοντικά απόβλητα. Πρόβλημα με την βιοποικιλότητα εξαιτίας της υποβάθμισης των φυσικών περιοχών, μέσω της εντατικής καλλιέργειας, της ανάπτυξης της βιομηχανίας, της ρύπανσης και της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Πρόβλημα με την τελική εναπόθεση των σκουπιδιών και την μερική έως ανύπαρκτη αξιοποίηση της ανακύκλωσης των  ανακυκλώσιμων υλικών. Πρόβλημα με την ηχορύπανση λόγω υπερτοπικών οδικών αξόνων. Πρόβλημα με την ρύπανση των ποταμών. 
Πρόβλημα με την καθαριότητα των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων.Σε ότι μας αφορά και σε επίπεδο λειτουργίας Δήμου, πιστεύω ότι για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την περιβαλλοντική κατάσταση της πόλης μας, θα πρέπει τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά, να αρχίσουν να λειτουργούν με ένα τρόπο που θα σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος και οι υπηρεσίες του θα είναι παρών να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώνουν συνεχώς τους πολίτες μας για να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή.Ορισμένες αστοχίες και λάθη στη λειτουργία της ανακύκλωσης τις καταδικάζουμε και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα εγγυηθούμε την βελτίωση του συστήματος για σωστή και έγκαιρη περισυλλογή τόσο των σκουπιδιών όσο και των ανακυκλώσιμων υλικών.
Η προσπάθεια των συμπολιτών μας για αξιοποίηση της ανακύκλωσης δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί, όπως και η εμπιστοσύνη και η ελπίδα των πολιτών για ένα καλύτερο περιβάλλον.Το μήνυμα που θέλω να περάσω σήμερα στους συμπολίτες μας είναι:
Σεβασμός στο περιβάλλον,  καθαρό Μοσχάτο.

Θανάσης ΝτερέκαςΕκπαιδευτικόςΠρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου


πηγή:email απο κυριο Nτερέκα 

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

 

Ο Κηφισός εκπέμπει SOS

Του Γιώργου Κεραμιτζόγλου 04/06/2010 | 12:08 Τελευταία Ενημέρωση 12:08 04/06/2010
O Κηφισός είναι το τελευταίο «ζωντανό» ποτάμι του Λεκανοπεδίου. Η κοίτη του που απλώνεται σε έκταση 12.000 στρεμμάτων, διέρχεται μέσα από τουλάχιστον δέκα περιοχές της Αττικής, μεταξύ αυτών τη Ν. Ερυθραία, την Κηφισιά, τη Μεταμόρφωση, τη Λυκόβρυση και τη Ν. Φιλαδέλφεια. Δυστυχώς, η υποβάθμιση του Κηφισού και των παραχειμάρρων του τα τελευταία χρόνια, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ανοικτά περιβαλλοντικά μέτωπα του Λεκανοπεδίου. Τα σκουπίδια, οι εκχερσώσεις, οι καταπατήσεις, οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες και η μόλυνση των υδάτων του με βιομηχανικά απόβλητα, συνθέτουν την εικόνα ενός φυσικού τοπίου που αργοπεθαίνει.

Δεκαπέντε χρόνια μετά το Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 632/27-6-1994) για τον καθορισμό των ζωνών προστασίας του, ο Κηφισός παραμένει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος στην πολύπαθη Αττική. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς, γεγονός που οξύνει την περιβαλλοντική υποβάθμιση ειδικά στους γειτονικούς του Δήμους.

Από την άλλη πλευρά, ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Κηφισού που συστάθηκε με το ΠΔ 346/2002,δεν έχει καταφέρει να ασκήσει αποτελεσματικά τις εκτεταμένες αρμοδιότητές του καθώς δεν έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο χρηματοδοτήσεις. Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, οι πρακτικές λεηλασίας ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική θα παγιώνονται. Είναι επομένως ανάγκη να εφαρμοστεί η υπάρχουσα νομοθεσία και να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις ώστε να σταματήσουν οι καταστρεπτικές παρεμβάσεις στον Κηφισό. Ακόμη κι αν δεν μπορέσουμε να επανορθώσουμε πλήρως την ζημιά που έχει γίνει, πρέπει τουλάχιστον να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνει μεγαλύτερη καταστροφή στο μέλλον.

Σήμερα η αφόρητη δυσοσμία πνίγει τους πάντες, από τη Μεταμόρφωση μέχρι τους παραλιακούς δήμους, οι διαμαρτυρίες κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων όμως, προσκρούουν στην αλληλομετάθεση ευθυνών και στην επικάλυψη αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες.

Και τα 12 χιλιόμετρα κατά μήκος του Κηφισού, που είναι ενταγμένα σε καθεστώς προστασίας, στα όρια των Δήμων Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Αχαρνών, Ν. Φιλαδέλφειας, σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν τον τόπο αναψυχής των εξαγγελιών.

Αντιθέτως, η ρύπανση είναι εμφανέστατη ακόμη και στην περιοχή της Μεταμόρφωσης όπου, θεωρητικά τουλάχιστον, λειτουργεί μονάδα βιολογικού καθαρισμού αποβλήτων της ΕΥΔΑΠ, τη διαχείριση της οποίας έχει αναλάβει ιδιώτης.

Τα προβλήματα από τη δυσοσμία συνεχίζονται κατά μήκος του ποταμού, γίνονται όμως εντονότερα στο τμήμα από την οδό Πειραιώς έως την εκβολή του Κηφισού στο Νέο Φάληρο. Πρόσφατα, η Νομαρχία Πειραιά, έπειτα από μια, πέραν του συνήθους, ρύπανση των υδάτων από μεγάλα τεμάχια γαλακτοποιημένων ελαιωδών αποβλήτων καθ’ όλο το πλάτος, που συνοδευόταν από έντονη και δυσάρεστη ελαιώδη οσμή, συνέταξε ειδική αναφορά που περιελάμβανε την έκθεση αυτοψίας και φωτογραφικό υλικό προς τον αρμόδιο εισαγγελέα Πειραιά. Στην έκθεση η Νομαρχία Πειραιά κατήγγειλε τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι «κωφεύουν συστηματικά στις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων που υποφέρουν από την πλημμελή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων».

«Ορισμένες ημέρες η μυρωδιά που αναδύεται είναι τόσο έντονη ώστε δεν μπορούμε να ανασάνουμε. Κλείνουμε πόρτες και παράθυρα και ανησυχούμε σοβαρά για τις επιπτώσεις στην υγεία διότι εκτός από τις οσμές και τη μόλυνση αντιμετωπίζουμε και τεράστιο πρόβλημα με τα έντομα που ενδημούν πλέον στα στάσιμα νερά, ειδικά τις θερμές ημέρες και το καλοκαίρι. Ο Κηφισός στην περιοχή Μοσχάτου - Νέου Φαλήρου έχει στην πραγματικότητα μεταβληθεί σ’ έναν ανοικτό και ανήλιαγο οχετό τεραστίων διαστάσεων»...........

Περισσότερα:http://www.skai.gr/news/environment/article/144962/o-kifisos-eknebei-sos/
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΤΟ ATHENS GOLDEN CUP 2010 ΣΤΟ (BEACH VOLLEY)














ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ(ΑΘΛΗΤΕΣ,ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ,ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ,ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ












































































ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ ‘ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤALL SHIPS 2010’
Πόλη-Λιμάνι Τερματισμού: ΛΑΥΡΙΟ 04-07 Ιουνίου 2010


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
Άφιξη πλοίων
 17.30’-19.30’ - Επισκέψεις μαθητικών ομάδων και κοινού στα πλοία (Είσοδος Ελεύθερη)
19.30’-20.15’ - Τελετή Έναρξης
Καλωσόρισμα-ομιλίες
Μικρό μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαυρεωτικής
Λιμάνι (Σημείο πρόσδεσης γιωτ, Ν.Α.Ο.Λ.).
 20.30’-23.30’ - Δείπνο Κυβερνητών
«Μηχανουργείο» Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, με συνοδεία ζωντανής μουσικής.
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
 09.30’-13.30’ &
17.30’-19.00’ - Επισκέψεις μαθητικών ομάδων και κοινού στα πλοία (Είσοδος Ελεύθερη)
10.00’-14.00’ - Αθλήματα πληρωμάτων
Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο.
Οργάνωση: Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Λαυρεωτικής
 19.30’-20.30’ - Παρέλαση πληρωμάτων
Σημείο συγκέντρωσης πομπής: Πλατεία Ηρώων.
Παρέλαση πληρωμάτων με προπομπό τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαυρεωτικής
Τερματισμός: Λιμάνι (Σημείο πρόσδεσης γιωτ, Ν.Α.Ο.Λ.).
 20.30’-21.30’ - Απονομή Βραβείων
Χαιρετισμοί
Απονομές βραβείων-τιμητικών διακρίσεων
Επίδειξη Διεθνούς Ομάδας Γυμναστικής Δήμου Λαυρεωτικής
Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τοπικά συγκροτήματα και παραδοσιακές
ορχήστρες πνευστών και εγχόρδων.
Λιμάνι (Σημείο πρόσδεσης γιωτ, Ν.Α.Ο.Λ.).
21.30’-24.00’ - Πάρτι πληρωμάτων
Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
 09.30’-13.30’&
18.00’-21.00’ - Επισκέψεις μαθητικών ομάδων και κοινού στα πλοία (Είσοδος Ελεύθερη)
 10.00’-13.00’ - Πολιτιστικές επισκέψεις πληρωμάτων
 Ελεύθερος χρόνος για τα πληρώματα/Επίσκεψη στην πόλη
 17.00’-18.00’ - Ενημέρωση Κυβερνητών
«Μηχανουργείο», Λιμάνι Λαυρίου
Κοκτέιλ/καφές
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
 Προετοιμασία αναχώρησης
 14.30’- Απόπλους
 16.00’- Έναρξη Παρέλασης Πλοίων





 http://www.sailtraininghellas.org/userfiles/File/static_files/sailtraining/Historical%20Seas%20Tall%20Ships%20Regatta%20Lavrion/HSTSR%20-%20Lavrion%20Programme.pdf