Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Η πιο sexy γυναίκα του πλανήτη!!! (Βίντεο)





Είναι ψιλή, ξανθιά, γαλανομάτα και στα κάλλη της δεν μπόρεσαν να αντισταθούν εκατομμύρια άνδρες που την ψήφισαν ως την πιο sexy γυναίκα του πλανήτη.
Ο λόγος για την Μπρούκλιν Ντέκερ, το super model που εδώ και χρόνια ποζάρει για τα μεγαλύτερα περιοδικά των ΗΠΑ.
Περισσότεροι από 5.000.000 αναγνώστες μεγάλου ανδρικού περιοδικού έριξαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ομορφιά της Μπρούκλιν, ειδικά μετά τη φετινή της φωτογράφηση για το τεύχος με τα μπικίνι του Sports Illustrated!!!!
Η ξανθιά καλλονή ξεπέρασε στην ψηφοφορία 36 κουκλάρες, ανάμεσά τους η Χάιντι Κλουμ και η καλή του Τζορτζ Κλούνεϊ, Ελιζαμπέτα Κανάλις.



Σαλάτα βάρους άνω των 12 τόνων στην Ιεράπετρα - Δείτε λεπτό προς λεπτό την παρασκευή της!



Εξήμισι τόνοι ντομάτας, τρεις τόνοι αγγούρια, δύο τόνοι πιπεριάς, 1.000 κιλά κρεμμύδια, 800 κιλά φέτα, 500 κιλά παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιήθηκαν και μαζί το κέφι και το μεράκι εκατοντάδων εθελοντών για να παρασκευαστεί η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου, βάρους πάνω από 12 τόνους σε σαλατιέρα (!!!) 100 τετραγωνικών μέτρων. Η παρασκευή της σαλάτας ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Ιεράπετρα Λασιθίου και θα είναι έτοιμη προς κατανάλωση για το κοινό μετά τις 9:30 απόψε το βράδυ.

Ετσι, στην Ιεράπετρα, στη θάλασσα, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού πελάγους, Δήμος, αγροτικοί και πολιτιστικοί φορείς, πολίτες και επισκέπτες, με κέφι, τραγούδι και χορό, επιχειρούν να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες, για τη μεγαλύτερη σαλάτα (προηγούμενο ρεκόρ ήταν 10.200 κιλά - Ισραήλ).

Με προϊόντα της κρητικής γης, καλλιεργημένα με σύγχρονους τρόπους, πιστοποιημένα και υγειονομικά ελεγμένα, γευστικά και ολόφρεσκα, τεμαχισμένα από τις ξακουστές κρητικιές νοικοκυρές, φιλοδοξούν να αναδείξουν ότι στο συγκεκριμένο τόπο υπάρχουν και άνθρωποι που με κόπο και ιδρώτα παράγουν "καθαρά" ποιοτικά προϊόντα και τροφοδοτούν με αυτά τις αγορές όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Πρόκειται για μια παλιά ιδέα του αγροτόκοσμου της Ιεράπετρας και ένα παλιό έθιμο από την "καρδιά" της αγροτικής παραγωγής της περιοχής, που έδωσαν το έναυσμα για ένα διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στους αγρότες και τα πρώιμα κηπευτικά της.

Το σκεύος, όπου θα τοποθετηθεί το βράδυ η σαλάτα, θα έχει τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:

- Διαστάσεις: 25 (!!) μέτρα μήκος, με ύψος 1,01 μέτρα και πλάτος 3,23 μέτρα με βάθος λεκάνης 0,26 μέτρα. Μία ειδική κατασκευή επιφάνειας άνω των 80 m2 και άνω των 22 m3 χωρητικότητας.

- Υλικό κατασκευής: Από ξύλινους δοκούς, η δε λεκάνη τοποθέτησης της σαλάτας θα επενδυθεί με ειδική μεμβράνη, συνοδευομένη με το ανάλογο πιστοποιητικό καταλληλότητας για τρόφιμα.

Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί κατάλληλοι για την περίσταση πάγκοι εργασίας των εθελοντών εκατέρωθεν του "Σκεύους".

Επίσης, έχουν τοποθετηθεί πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές συνδεδεμένες μεταξύ τους έτσι ώστε να αποδίδουν σε κεντρική ηλεκτρονική οθόνη την εξέλιξη σε βάρος του εγχειρήματος. Στην παρασκευή της σαλάτας παρευρίσκεται ειδικός εντεταλμένος εκπρόσωπος της εταιρείας Γκίνες.

Όση από τη σαλάτα δεν καταναλωθεί από τους παρευρισκόμενους, θα διατεθεί σε ιδρύματα και απόρους.

Η ευρηματικότητα δεν σταματά μόνο στην παρασκευή της μεγαλύτερης σαλάτας του κόσμου. Αύριο Κυριακή 20 Ιουνίου, στην παραλία της Γρα Λυγιάς, στην "καρδιά" της παραγωγής των κηπευτικών προϊόντων, θα αναβιώσει ένα παραδοσιακό έθιμο, "τα ξεντοματιάσματα", ένας ντοματοπόλεμος με τρελό κέφι και τις αντίπαλες ομάδες, με μοναδικό όπλο τις άφθονες ντομάτες (μη εμπορεύσιμες και μη βρώσιμες), να συναγωνίζονται στην όμορφη τρέλα, αυτό που στην Κρήτη το λένε "κουζουλάδα".

ΠΑΤΗΣΤΕ "PLAY" ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ... ΣΑΛΑΤΑΣ!

Live Broadcasting by Ustream

http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/06/12_19.html

Έσπασε το φράγμα των -150mt ο Σταύρος Καστρινάκης!



" Ο Σταύρος Καστρινάκης είναι ο 1ος Έλληνας (και 6ος άνθρωπος στον κόσμο!) που καταφέρνει να καταδυθεί σε βάθος μεγαλύτερο των -150mt με μια ανάσα!

Η βουτιά έγινε στα -151mt στην κατηγορία No Limits, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης στην Καλαμάτα."

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/06/150mt.html

Δικηγόρος έπεσε θύμα... ξυλοδαρμού από την γυναίκα του!!!

Γέλια και κλάματα προκαλεί αυτή η ιστορία διότι ένας δικηγόρος από την Αθήνα, όχι ιδιαίτερα γνωστός, αλλά κατά καιρούς έχει αναλάβει υποθέσεις, τις οποίες τις κέρδισε και εντυπωσίασε. Δεν είναι νέος, είναι κοντά στα 35 και μέχρι τώρα ζούσε μία χαρά με την γυναίκα του. Μόνο που η γυναίκα του δεν ήξερε ότι ο άντρας της έβγαινε τα βράδια με άλλην.

Μόλις όμως το έμαθε, πήγε τον έπιασε στα πράσα και τον χτύπησε. Έφαγε πολύ ξύλο, αλλά αυτός δεν την χτύπησε, γιατί φοβήθηκε μην στιγματιστεί και τον βγάλουν από τον δικηγορικό σύλλογο. Μετά από ημέρες αυτός, πήγε με δάκρυα στα μάτια και ζήτησε.. συγχώρεση από την γυναίκα του, όπου αυτή τον συγχώρεσε με τον όρο ότι άνα πάσα στιγμή θα της λέει αλήθεια και ότι στο επόμενο λάθος του, θα τον χτυπήσει ακόμη πιο δυνατά αλλά και θα τον κάνει ρεζίλι παντού.

Εκείνος βέβαια για να δικαιολογήσει στην γραμματέα του αλλά και στους συναδέλφους του το μαυρισμένο μάτι, είπε ότι του επιτέθηκαν δύο ληστές, πάλεψε και αντιστάθηκε. Δηλαδή ότι έπαιξε ξύλο αλλά στο τέλος νίκησε, και τους έδιωξε. Βρε ανθρωπέ μου πες την αλήθεια και μην βγάζεις ιστορίες από το μυαλό σου...
dimosiografos
 
http://trelokouneli.blogspot.com/2010/06/blog-post_7589.html

Ποιοι θέλουν το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ στους δήμους της νοτιοανατολικής Αθήνας...

Στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου αρκετοί είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν το "χρίσμα" από την Ιπποκράτους. Στους δήμους της νοτιοανατολικής Αθήνας βλέπουμε αρκετά νέα ονόματα αλλά και παλιές γνωστές υποψηφιότητες.
Στη συγκυρία που διανύουμε η σημαία του ΠΑΣΟΚ προσφέρει δύναμη και εκλογιμότητα ή ξυπνάει αισθήματα "απέχθειας" στις τοπικές κοινωνίες ;;
Όπως και να ναι πρόκειται για δήμους που βρίσκονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους της χώρας μας και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Τα παρακάτω στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρακάτω μάλλον δεν θα...
 απολαύσουν το φετινό καλοκαίρι..
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ , ΖΩΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ , ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ , ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ , ΦΟΥΛΕΔΑΚΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ , ΦΟΥΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΛΙΜΟΣ : ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , ΠΑΣΒΑΝΤΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ , ΤΣΑΡΠΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΥΡΩΝΟΣ : ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ : ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΤΣΟΥΡΗ ΑΘΗΝΑ, ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, ΣΠΟΝΔΥΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΔΑΟΥΛΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΚΚΟΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΛΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ : ΒΑΡΣΑΜΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΡΙΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΟΥΤΖΑΛΙΑ ΟΛΓΑ, ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ : ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΛΥΤΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΡΟΒΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ : ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ : ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΗΛΙΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΒΑΣΩ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ : ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΔΑΜΙΛΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΑΡΗΣ, ΝΤΕΡΕΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΣΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΨΥΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ : ΓΙΑΝΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΛΟΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , ΣΥΡΡΙΓΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ, ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΤΣΙΑΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Π.ΦΑΛΗΡΟΥ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΟΥΡΑΦΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 


http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_4035.html

17 χρόνια από το θάνατο ενός ακόμα "αετού" των αιθέρων

Συμπληρώνονται 17 χρόνια από την 18η Ιουνίου 1992, όταν ο υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς, αντιμετωπίζοντας σε άνιση εικονική αερομαχία τουρκικά F-16 χάθηκε με το Mirage F1 CG του στα γαλανά νερά του Βόρειου Αιγαίου. Έπεσε στο καθήκον, προασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Αιωνία του η μνήμη.

Πρώτο αίμα...

ΑΛΗΘΕΙΑ, θυμάστε τί κάνατε στις 9:17 π.μ. στις 18 Ιουνίου 1992; Θα μου πείτε: ζητάς πολλά. Έχει περάσει άλλωστε ένας ολόκληρος μήνας. Εξάλλου τί σημασία μπορεί να έχει; Μόνο συγκριτική, μια και ότι και να κάνατε εκείνο το πρωινό του Ιουνίου, αποκλείεται να ήταν σπουδαιότερο απ' ότι έκανε ο υποσμηναγός Νικόλαος A. Σιαλμάς. Γιατί το πρωινό εκείνο, ο Νίκος Σιαλμάς έδωσε τη ζωή του σε έναν άνισο αγώνα, για να μπορούμε όλοι εμείς να θεωρούμε σημαντικά πολύ πιο πεζά ή και ευτελή πράγματα. H ιδέα εκείνου για το σπουδαίο, ήταν η εκδίωξη με κάθε μέσο του Τούρκου εισβολέα από τον εθνικό εναέριο χώρο.

Έκοψε το νήμα της ζωής του στα γαλανά νερά του Αιγαίου που τάχθηκε να υπερασπίζει με κάθε τρόπο.


περισσότερα;http://paspartoy.blogspot.com/2010/06/17.html

2014: Το μεγάλο ραντεβού με την Ιστορία! Καθηγητής Ιστορίας στο Κέιμπριτζ λέει ότι τα γεγονότα που καθόρισαν τον κάθε αιώνα έγιναν στα μέσα της δεύτερης δεκαετίας του.

ΛΟΝΔΙΝΟ Ενα «Μεγάλο Γεγονός» από αυτά που αλλάζουν τον ρουν της Ιστορίας θα συμβεί το 2014 και θα καθορίσει την πορεία του υπόλοιπου 21ου αιώνα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ Νίκολας Μπόιλ

Υστερα από πολυετείς μελέτες στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας, της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας, ο βρετανός ιστορικός υποστηρίζει στο βιβλίο του με τίτλο «2014: Πώς να επιβιώσετε στην επόμενη παγκόσμια κρίση» ότι τα γεγονότα που καθόρισαν την παγκόσμια πολιτική τα τελευταία 500 χρόνια συνέβαιναν πάντοτε στα μέσα της δεύτερης δεκαετίας κάθε αιώνα, και ότι στον αιώνα που διανύουμε η χρονιά καταλύτης θα είναι το 2014. 

« Ο χαρακτήρας ενός αιώνα γίνεται ιδιαίτερα εμφανής κατά τη δεύτερη δεκαετία του και δεν βλέπω γιατί ο 21ος αιώνας θα διαφέρει σε αυτό. Το χρονικό μοτίβο οφείλεται εν μέρει στον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε την ανθρώπινη ζωή και την Ιστορία. Αν ένας αιώνας πρόκειται να χαρακτηριστεί από κάτι, αυτό συμβαίνει όταν γίνεται περίπου 20 ετών, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Το μέλλον συνήθως ορίζεται από τα παιδιά που έχουν ζήσει μόνο στον καινούργιο αιώνα ή έχουν αναμνήσεις από αυτόν» γράφει ο δρ Μπόιλ. 

Ισχυρίζεται ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο για τον ερχομό του νέου «Μεγάλου Γεγονότος» και πιστεύει ότι οι ΗΠΑ, με τη φθίνουσα μεν οικονομική επιρροή τους αλλά και την απαράμιλλη στρατιωτική τους δύναμη, κρατούν το κλειδί της πορείας του κόσμου και για τα επόμενα 90 χρόνια. Από τις ΗΠΑ εξαρτάται το αν θα μας βυθίσουν στη βία και στη φτώχεια ή αν θα μας εισαγάγουν σε μια νέα εποχή διεθνούς συνεργασίας, υποστηρίζει ο καθηγητής. 

«Το 2007 ξεκίνησε μια κολοσσιαία οικονομική αλλαγή που έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Οι μεγάλες οικονομικές αλλαγές οδηγούν σε μεγάλες πολιτικές αλλαγές, και αυτές δεν τις έχουμε δει ακόμη. Πιστεύω ότι επίκειται μια νέα κρίση και μπορείτε εν μέρει να την αντιληφθείτε στα ερωτήματα που τίθενται για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τα ελλείμματα και τα χρέη τόσων χωρών» τονίζει. Αλλοι παράγοντες που συντελούν στην επίσπευση του «Μεγάλου Γεγονότος» είναι η άνοδος νέων δυνάμεων στο διεθνές πολιτικό σκηνικό, όπως η Κίνα και η Ινδία, και η ανάγκη για διεθνή συνεργασία όσον αφορά το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. 

Αν και δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τι θα συμβεί στο μέλλον, ο δρ Μπόιλ δηλώνει βέβαιος ότι μόνο μια pax Αmericana μπορεί να εγγυηθεί έναν ειρηνικό 21ο αιώνα. «Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται η Αμερική τον εαυτό της και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο υπόλοιπος κόσμος την Αμερική» λέει. 
ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ
http://polites-ampelokipon.blogspot.com/2010/06/2014.html

Μύκονος: Ασύλληπτος ο δολοφόνος του επιχειρηματία!



Η είδηση ότι πέθανε αβοήθητος ενώ έκανε ψαροντούφεκο, χτυπημένος από σκάφος, συγκλονίζει το νησί.
Ο 41χρονος που ασχολείται χρόνια με τον κλάδο του τουρισμού και μάλιστα έχει ένα απ΄ τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Μυκόνου, ήταν αγαπητός σε όλους. Λάτρευε το ψαροντούφεκο και περνούσε ώρες ολόκληρες κάτω από το νερό, για να χαλαρώσει από τις εξαντλητικές ασχολίες της μέρας.
Την περασμένη Πέμπτη (17/06/2010), η αγάπη του για τη θάλασσα, στάθηκε μοιραία. Ένα σκάφος πέρασε από πάνω του και τον τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι. Οι γιατροί λένε ότι ενδεχομένως να είχε σωθεί, αν ο χειριστής του σκάφους είχε σταματήσει να τον βοηθήσει. Αντί γι' αυτό, ανέπτυξε ταχύτητα και τον εγκατέλειψε μεσοπέλαγα να αιμορραγεί!
Οι αρχές εξακολουθούν να χτενίζουν την περιοχή, ελέγχοντας σκάφη, για να εντοπίσουν τον ασυνείδητο που σκότωσε, τον χαμογελαστό επιχειρηματία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει άνθρωπος που είδε ένα σκάφος να κινείται στην περιοχή του δυστυχήματος και έχει δώσει πλήρη περιγραφή στις Αρχές.
Για την ώρα πάντως ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, την ώρα που η υπόθεση αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης στο νησί και όχι μόνο.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=31277&catid=6\\\

http://filoksenos.blogspot.com/2010/06/blog-post_2651.html

Δεύτερος ο Ιακωβάκης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθήμα εθνικών ομάδων


400μ. εμπόδια

Παρά τις αντίξοες συνθήκες της κούρσας στα 400μ. εμπόδια, ο Περικλής Ιακωβάκης κατέκτησε τη δεύτερη θέση με χρόνο 50.13 και έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων που...
διεξάγεται στο Μπέργκεν της Νορβηγίας. Εμεινε πίσω μόνο από τον Βρετανό Ντέιβιντ Γκριν που τερμάτισε σε χρόνο 49.53.

“Με τόσο κακές συνθήκες δε μπορείς να τρέξεις. Μπήκα με 14 διασκελισμούς που έχω να το κάνω απο το 2002, γιατί με τον αέρα ήταν δύσκολο να κάνεις σωστό αγώνα. Το καλό είναι ότι στο τέλος είχα δυνάμεις και δεν ένοιωσα κουρασμένος. Το ζητούμενο ήταν η θέση και όχι η επίδοση. Ήθελα να κερδίσω. Με κανονικές συνθήκες μπορούσα να τρέξω ένα δευτερόλεπτο κάτω", ανέφερε ο Ελληνας πρωταθλητής.
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_3078.html

Έτοιμη για Νίνη η Ρόμα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7a1a1c29901d2141651bec166dcf1a58_L.jpg?1276933165?1276933165?1276933165Το ενδιαφέρον της Ρόμα για τον Σωτήρη Νίνη φέρεται να παίρνει σάρκα και οστά. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα οι «τζιαλορόσι» εξετάζουν πολύ σοβαρά να κάνουν πρόταση στον άσο του Παναθηναϊκού. Οι άνθρωποι της Ρόμα είχαν εντυπωσιαστεί από τον νεαρό άσο στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό για το Γιουρόπα Λιγκ και πλέον είναι διατεθειμένοι να βγάλουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία τους που χρειάζονται για τη ρήτρα του 20χρονου μέσου. Ο ιταλικός σύλλογος θέλει τον Έλληνα για τη θέση του Ζούλιο Μπαπτίστα καθώς η απόκτηση του Σάντσεθ της Ουντινέζε είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Μάλιστα, σε ιταλικό δημοσιεύμα φιλοξενούνται δηλώσεις του Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Νίνη, τον οποίο είχε ανακαλύψει κατά την θητεία του στον Παναθηναϊκό. «Σε ηλικία 17 ετών ο Νίνης ήταν καλύτερος από οποιονδήποτε στην ομάδα. Θα ήταν μια φανταστική μεταγραφή για τη Ρόμα αφού είναι ένας παίκτης με πολλά προσόντα. Θα του πάρει λίγο διάστημα να προσαρμοστεί στο Καμπιονάτο, αλλά πρέπει να του δείξουν εμπιστοσύνη».

http://athlhtikoipsithyroi.blogspot.com/2010/06/blog-post_5172.html

Επεισόδιο Ανελκά-Ντομενέκ αποκαλύπτει η "Equipe"


Ο Νικολά Ανελκά "Ο Νικολά Ανελκά προσέβαλε τον Ντομενέκ" είναι το βασικό κομμάτι στο αθλητικό ρεπορτάζ της σημερινής "L'Equipe". Το κλίμα στην εθνική ομάδα της Γαλλίας μετά την ήττα από το Μεξικό είναι πάρα πολύ άσχημο. Η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται σε επεισόδιο που έγινε στο ημίχρονο του αγώνα, όταν ο Ανελκά προσέβαλε τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος του ζήτησε με ευγενικό τρόπο να κρατάει την θέση του στο παιχνίδι.

Η έγκυρη εφημερίδα κυκλοφορεί με το επεισόδιο "χτυπημένο" στην πρώτη σελίδα και όπως προσθέτει, μετά την αντίδραση του στράικερ της Τσέλσι, ο Ντομενέκ μπροστά σε όλη την υπόλοιπη ομάδα του είπε σε έντονο ύφος ότι θα αντικατασταθεί (στο 46' μπήκε ο Ζινιάκ).

http://athlhtikoipsithyroi.blogspot.com/2010/06/equipe.html

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Aλεξιπτώτου Πλαγιάς στην Πετρούσα Δράμας, 19-26 Ιουνίου 2010

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Aλεξιπτώτου Πλαγιάς στην Πετρούσα Δράμας, 19-26 Ιουνίου

Αυτό το καλοκαίρι οι καλύτεροι πιλότοι του ΚΟΣΜΟΥ του αλεξιπτώτου πλαγιάς πετάνε στον ουρανό της Δράμας και συγκεκριμένα στην Πετρούσα, σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα που έχουν διοργανωθεί στην Ελλάδα στο τομέα του αεραθλητισμού.
Η Δράμα έχει δύο πίστες απογείωσης, μια στον Κορύλοβο, στην πόλη της Δράμας και μια στην Πετρούσα, η οποία μάλιστα θεωρείται από τις ποιό ασφαλείς σε όλο τον κόσμο.

Το παγκόσμιο κύπελο είναι ένα σύνολο 7 αγώνων που γίνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο σε διάφορα μέρη που έχουν προσεκτικά επιλεγεί επειδή είναι τα πλέον κατάλληλα για πτήση και είναι το αντίστοιχο της φόρμουλα ένα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το μεγάλο αυτό γεγονός θα διοργανωθεί στις 19-26 Ιουνίου 2010 στη Πετρούσα .

Στον αγώνα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή πάνω από 230 αθλητές από 20 χώρες.

Ο διοργανωτής θα προσφέρει το σύστημα ζωντανού εντοπισμού (Leonardo Live) για όλους τους πιλότους στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να μπορείτε να απολαύσετε τον αγώνα ζωντανά.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι να παρακολουθήσετε το μοναδικό αυτό άθλημα.
petrousa.blogspot.com
http://doxatodramas.blogspot.com/2010/06/19-26-2010.html

Εξαρθρώθηκε πολυπολιτισμική σπείρα διαρρηκτών που είχε ρημάξει τον Ωρωπό


Στην εξάρθρωση σπείρας που είχε ρημάξει σπίτια και καταστήματα στην περιοχή του Ωρωπού προχώρησε η αστυνομία.
Έξι άτομα συνελήφθησαν, πρόκειται για τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανούς, ενώ αναζητείται ένα ακόμη μέλος της σπείρας, πολωνικής καταγωγής.

Όπως έχει προκύψει από την έως τώρα έρευνα, οι δράστες είχαν διαπράξει τουλάχιστον 37 διαρρήξεις, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν στη μαύρη αγορά.

Μεταξύ άλλων, η σπείρα είχε «χτυπήσει» μεσιτικό γραφείο, λούνα παρκ, φυτώριο και καφετέριες.

Αναμένονται ανακοινώσεις της αστυνομίας εντός της ημέρας.

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/06/blog-post_6009.html

Πως η Ελλάδα μπορεί να φτάσει μέχρι και τον ημιτελικό;

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Πολλές φορές έχουμε δει στο ποδόσφαιρο να ανατρέπονται προγνωστικά ή να φτιάχνονται σενάρια που οδηγούν σε εκπλήξεις τα οποία κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Η ήττα της Γερμανίας και η ισοπαλία της Αγγλίας, δημιουργεί ένα "τρελό" σενάριο, το οποίο μπορεί να στείλει την ελληνική ομάδα αν αυτή προκριθεί ως δεύτερη, μέχρι και τα ημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου!Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να....


πάρουμε αποτέλεσμα από την Αργεντινή και να προκριθούμε πίσω από την "Μπιανκοσελέστε" στους "16" της διοργάνωσης. Σίγουρα βάζουμε ένα πολύ μεγάλο "αν" στην εξίσωση, αλλά σε περίπτωση που κάτσει η πρόκριση, τότε οι αντίπαλοι που προκύπτουν στους "16" και στους "8", δίνουν ρεαλιστικές ελπίδες για αυτό που πριν από την έναρξη του μουντιάλ, φάνταζε ουτοπικό.

Και εξηγούμαστε. Αν η Εθνική περάσει, θα βρει απέναντί της, τον πρώτο του 1ου ομίλου. Με δεδομένο πως σίγουρα πρώτη δεν θα είναι η Γαλλία, η αντίπαλος θα είναι μια εκ των Ουρουγουάη και Μεξικό. Σίγουρα δυνατές ομάδες, αλλά όχι μεγαθήρια. Η καλή Εθνική, θα μπορούσε να χτυπήσει στα ίσια και τους Ουρουγουανούς, αλλά και τους Μεξικανούς.

Το "τρελό" σενάριο και τα ιδιαίτερα ευνοϊκά για την Εθνική μας διασταυρώματα, δεν σταματούν εδώ. Σε περίπτωση λοιπόν, που η Εθνική προκριθεί και από την φάση των "16", υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα, να βρει απέναντί της στα προημιτελικά, κάποια εκ των Σλοβενία, Η.Π.Α, Γκάνα ή Σερβία.

Ο πρώτος του ομίλου της Αγγλίας, διασταυρώνεται στους "16", με τον δεύτερο του ομίλου της Γερμανίας. Η λογική με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, λέει πως οι Εγγλέζοι δεν περνάνε ως πρώτοι, ενώ ακόμα και μετά την ήττα της, η Γερμανία, μπορεί με νίκη την τελευταία αγωνιστική, να πάρει την πρωτιά. Αρα, το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός μας στους "8", είναι πολύ πιθανό να είναι η Σλοβενία κόντρα στην Γκάνα ή την Σερβία.

Γίνεται λοιπόν εύκολα κατανοητό, πως σε περίπτωση που γίνει το... θαύμα και η Εθνική περάσει αγκαζέ με την Αργεντινή του Μαραντόνα στην επόμενη φάση, υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, να τρελάνει ξανά την υφήλιο και να φτάσει μέχρι και τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πλανήτη.
http://balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=7808

http://stavros-marinis.blogspot.com/2010/06/blog-post_7160.html

Ορυκτός πλούτος άνω των τριών τρισ. δολαρίων

AFP, A.P., Reuters


ΚΑΜΠΟΥΛ. Η αξία του ορυκτού πλούτου του Αφγανιστάν ενδεχομένως να ξεπερνά τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός της χώρας, Γουαχιμπντουλάχ Σαχράνι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στην Καμπούλ. Η εκτίμηση αυτή είναι τριπλάσια από εκείνη της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολογίζει την αξία των ανεκμετάλλευτων αποθεμάτων σιδήρου, χαλκού, κοβαλτίου, λιθίου, νιοβίου, χρυσού και υδραργύρου που βρίσκονται στο υπέδαφος του Αφγανιστάν σε ένα τρισεκατομμύριο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σαχράνι, οι Αμερικάνοι γεωλόγοι ήταν ιδιαίτερα φειδωλοί στις εκτιμήσεις τους. Η συνέντευξη του Αφγανού υπουργού Ορυχείων δόθηκε λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση που θα έχουν στελέχη της κυβέρνησης της Καμπούλ με ενδιαφερόμενους επενδυτές, στο Λονδίνο, στις 25 Ιουνίου. Μάλιστα, ο κ. Σαχράνι προσέθεσε ότι πρόσφατες έρευνες κατέδειξαν ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο βόρειο Αφγανιστάν είναι πολύ μεγαλύτερα από ό,τι ήταν γνωστό μέχρι σήμερα. «Τον επόμενο χρόνο θα προκηρυχθεί η μίσθωση πεδίου εκμετάλλευσης στην επαρχία Κουντούζ», ανακοίνωσε ο υπουργός.

Από την άλλη πλευρά, η έναρξη εξορυκτικών εργασιών στις περιοχές όπου υπάρχουν διαπιστωμένα κοιτάσματα μετάλλων θα χρειαστεί αρκετά χρόνια, τόσο λόγω της αναποτελεσματικότητας και της διαφθοράς του αφγανικού κρατικού μηχανισμού, όσο και λόγω της βίας που ταλανίζει τη χώρα. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι, σύμφωνα με βάσιμες καταγγελίες, η Κινεζική Μεταλλουργική Βιομηχανία χρειάστηκε να δώσει μίζα 20 εκατομμυρίων δολαρίων στον πρώην υπουργό Ορυκτών του Αφγανιστάν, προκειμένου να της κατακυρωθεί η σύμβαση για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων χαλκού στην περιοχή Αϊνάκ. Επίσης, Αμερικανοί και Δυτικοί αξιωματούχοι φοβούνται πως το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων θα καταλήξει στα χέρια διαπλεκόμενων κυβερνητικών παραγόντων της Καμπούλ.

Παρ’ όλα τα σημαντικά αυτά προβλήματα, η ανακάλυψη των πλούσιων κοιτασμάτων δημιουργεί ελπίδες ότι το Αφγανιστάν θα καταφέρει να ξεφύγει από το φάσμα της φτώχειας, η οποία αποτελεί και μία από τις αιτίες του εξτρεμισμού. Μάλιστα, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι η χρονική συγκυρία των ανακοινώσεων για τον ορυκτό πλούτο δεν είναι τυχαία, καθώς η αφγανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έμμεσες διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν για την επίτευξη εκεχειρίας. Η προοπτική της οικονομικής ανάπτυξης ενδεχομένως να αποτελέσει ένα ακόμη «δόλωμα» για να προσέλθουν οι εξτρεμιστές στο τραπέζι των ειρηνευτικών συνομιλιών.

http://news.kathimerini.gr


http://geopolitics-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_19.html

Φωτιά ξέσπασε στην Πολυκλινική Αθηνών


Αναστάτωση προκλήθηκε από τη φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής, μετά τις 3 τα ξημερώματα Σαββάτου 19 Ιουνίου, σε γραφείο του δεύτερου ορόφου στην Πολυκλινική Αθηνών στην Ομόνοια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», στο σημείο έσπευσαν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής με 17 πυροσβέστες και στις 4,20 τα ξημερώματα κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, πριν εξαπλωθεί σε άλλους ορόφους.
Λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, οι ασθενείς που νοσηλεύονταν αναγκάστηκαν να βγουν στο δρόμο.
Κανείς από τους ασθενείς δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με την υγεία του, εξαιτίας των καπνών και μετά την κατάσβεση επέστρεψαν στα δωμάτια τους.
Newslink
http://www.i-live.gr/news-fire-polikliniki-athinon/

Νεκροταφείο με χελώνες.

Μόλις 4.000 χελώνες καρέτα - καρέτα έχουν απομείνει παγκοσμίως
Μόλις 4.000 χελώνες καρέτα - καρέτα έχουν απομείνει παγκοσμίως
«Κάθε χρόνο χάνονται 300-400 χελώνες στις ελληνικές θάλασσες, ενώ μόνο ένα σε κάθε 1.000 χελωνάκια που γεννιούνται επιβιώνει» είπε στο «Εθνος» ο υπεύθυνος του Κέντρου Διάσωσης του Ελληνικού Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων», Παύλος Τσάρος.

Νεκροταφείο με χελώνες
Το Θρακικό Πέλαγος δεν είναι χώρος άγνωστος για τις θαλάσσιες χελώνες. Μπορεί να επιλέγουν πιο ζεστά νερά, στα νότια της Πελοποννήσου και στο Ιόνιο για να γεννήσουν τα αβγά τους, ωστόσο και στο βόρειο Αιγαίο υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί που ταξιδεύουν για να αναπαραχθούν.
«Πέρυσι είχαμε 11 χελώνες νεκρές στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης μέχρι τη Μάκρη, ενώ πρόσφατα μας ήρθε μία χελώνα με σπασμένο σαγόνι από την Ξάνθη. Οι ψαράδες εκεί και οι κάτοχοι ταχύπλοων πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί» ανέφερε ο κ. Τσάρος.
Οι καρέτα-καρέτα είναι είδος υπό προστασία, καθώς από τις 50.000 που υπήρχαν τον περασμένο αιώνα, απέμειναν μόλις 4.000 σε όλο τον κόσμο και από αυτά ένα μεγάλο ποσοστό επιλέγει τις ελληνικές ακτές για να γεννήσει τα αβγά του, με σημείο αναφοράς τον κόλπο του Λαγανά στη Ζάκυνθο όπου υπάρχει και το μεγάλο εθνικό θαλάσσιο πάρκο.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στην πολιτεία να θεσπίσει αυστηρά μέτρα προστασίας για τη θαλάσσια χελώνα, ενώ η χώρα μας μετρά ήδη μία βαριά καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2002 για ελλιπή προστασία της.
Αυτές τις μέρες τα θηλυκά βγαίνουν στις ακτές για να γεννήσουν, ενώ τα αρσενικά δεν βγαίνουν ποτέ στη στεριά. Αυτό συμβαίνει συνήθως αργά το βράδυ και κάθε νεαρή μητέρα θάβει στην άμμο κατά μέσο όρο 120 αβγά. Δύο μήνες αργότερα οι νεοσσοί ανεβαίνουν στην επιφάνεια της άμμου και τρέχουν αμέσως προς τη θάλασσα. Το πρώτο 24ωρο κολυμπούν προς την ανοιχτή θάλασσα και αφήνονται να παρασυρθούν από τα ρεύματα. Εκεί ωστόσο θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ισχυρούς εχθρούς: καβούρια, γλάρους, ψάρια.
Επιβιώνουν χιλιάδες χρόνια
«Συνομήλικες» με τους δεινόσαυρους
«Οι θαλάσσιες χελώνες χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Θέλουν ηρεμία και ένα καθαρό περιβάλλον, τους ενοχλεί ιδιαίτερα η ανθρώπινη παρουσία, γι’ αυτό και συνιστούμε σε όσους έρθουν σε επαφή μαζί τους να τις αφήνουν ήσυχες, ενώ πρέπει να ενημερώνουν το Κέντρο μας αν βρουν μία νεκρή ή τραυματισμένη», μας είπε ο κ. Τσάρος.
Τα αρχεία των απολιθωμάτων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι θαλάσσιες χελώνες είναι σύγχρονες των δεινοσαύρων και παρότι εκείνοι εξαφανίστηκαν οι χελώνες συνεχίζουν να επιβιώνουν μέχρι σήμερα.
Η Διεθνής Ενωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN) έχει χαρακτηρίσει 6 από τα 7 είδη θαλάσσιων χελωνών ως κινδυνεύοντα ή κρίσιμα κινδυνεύοντα, σημειώνοντας ότι οι απειλές για τις θαλάσσιες χελώνες είναι τόσο φυσικά, όσο και ανθρωπογενείς.
Από τα 7 αυτά είδη μόνο τα 3 απαντώνται στη Μεσόγειο και από αυτά τα 3 μόνο η καρέτα-καρέτα γεννά στις ελληνικές θάλασσες. Οι σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας είναι η Ζάκυνθος, ο κόλπος της Κυπαρισσίας και της Κορώνης στην Πελοπόννησο, το Ρέθυμνο και ο κόλπος της Μεσσαράς στην Κρήτη.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
ritzal@pegasus.gr
 
http://greekforests.blogspot.com/2010/06/blog-post_936.html
Αργεντινή: Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Ελλάδα
Αργεντινή: Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Ελλάδα

Σε μεγάλη εκτίμηση έχει την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ο Χαβιέ Μασεράνο.

Ο Αργεντινός μέσος, με δηλώσεις του στη «SportDay», τόνισε ότι η ομάδα του δεν θα πρέπει να υποτιμήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο μεταξύ τους αγώνα την ερχόμενη Τρίτη, καθώς, όπως επισήμανε, «κατεβαίνει πάντα για τη νίκη, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος».

Αποσπάσματα των δηλώσεων του Μασεράνο στη «SportDay»

Μια χαρά τα πάτε στον όμιλο. Δύο άνετες νίκες.


«Δεν έχουμε προκριθεί ακόμη. Υπάρχει το ματς με την Ελλάδα. Ας μη βιαζόμαστε».

Φοβάστε τους Έλληνες;

«Είναι πολύ σκληρή ομάδα. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Δεν μπορώ να θυμηθώ τα ονόματα των περισσοτέρων. Είναι δύσκολα (γέλια), αλλά το ίδιο δύσκολοι είναι και ως αντίπαλοι οι Ελληνες. Εχασαν το πρώτο ματς. Δεν έπαιξαν καλά, αλλά μετά έδειξαν χαρακτήρα. Για να είναι στο Μουντιάλ σημαίνει ότι είναι καλοί. Κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα».

Δεν προβλέπεις εύκολη νίκη;

«Εύκολο ή δύσκολο το κάνει η ίδια η ομάδα. Αν παίξεις καλά, τότε όλα είναι εύκολα. Αυτοί θα έχουν μεγαλύτερο άγχος. Εμείς, όμως, δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε. Κατεβαίνουμε πάντα για τη νίκη, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος».

Είδες το ματς της Ελλάδας με τη Νιγηρία;

«Οχι, μόνο τα στιγμιότυπα. Γύρισαν το παιχνίδι, αν και έχαναν. Οι Νιγηριανοί, βέβαια, έμειναν με δέκα παίκτες. Δεν είναι όμως εύκολο να ανατρέψεις σκορ. Θα μας τους δείξει ο Ντιέγκο και θα μας πει τι πρέπει να κάνουμε. Κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός».

Σας επηρεάζει ότι όλη η ομάδα εξαρτάται από τον Μέσι;

«Δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Ο Μέσι κατευθύνει την ομάδα. Δεν είναι όλη η ομάδα. Είναι ένας παίκτης της. Αυτό νιώθει και ο ίδιος. Εχω να πω όμως ότι είμαστε ενωμένοι και με πολύ καλή ψυχολογία».

Θα παίξεις με την Ελλάδα;

«Εχω μια κάρτα. Θέλω να παίξω. Θα είμαι προσεκτικός».

Zougla.gr

http://www.madata.gr/athletic/world-cup2010/66854.html

Στο... ύψος τους οι περιζήτητες σχολές



Εντονος θα είναι και φέτος ο ανταγωνισμός των υποψηφίων για μια θέση στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές, παρότι από το πρώτο δείγμα των βαθμολογικών στοιχείων φαίνεται κάμψη στις βάσεις τους...




Ετσι, στις σχολές και τα τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, των Πολιτικών Μηχανικών, των Μηχανικών Η/Υ, των Μηχανολόγων Μηχανικών του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, της Νομικής και των Παιδαγωγικών (ιδιαίτερα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης) μαζί με τις Στρατιωτικές (Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές, Ναυτικών Δοκίμων, Ευελπίδων, Ικάρων, Ψυχολόγων, Οικονομικό, Στρατολογικό) και στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι και φέτος πολύ υψηλές οι βάσεις εισαγωγής, καθώς είτε παραμένουν σταθερές οι θέσεις εισακτέων είτε έχουν μείωση (π.χ. η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και κάποια Παιδαγωγικά Τμήματα).

Μάχη θα δοθεί για τις 2.000 θέσεις εισακτέων στα προαναφερόμενα τμήματα που εδρεύουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες αναμένεται να πολιορκηθούν από περίπου 9.000 υψηλόβαθμους υποψηφίους.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ
Παράλληλα και παρότι έχει ανακοινωθεί δραστική μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών για τα τρία επόμενα χρόνια, δεν αναμένεται να μειωθεί ο «ανταγωνισμός» των υποψηφίων για τη διεκδίκηση θέσης στα εννέα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης καθώς και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής. Φέτος αναμένεται ότι περισσότεροι από 3.500 υποψήφιοι, στην πλειονότητά τους υψηλόβαθμοι, θα «σταυρώσουν» το Τμήμα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης ως πρώτη επιλογή. Είναι βέβαιο ότι και φέτος- καθώς όχι μόνο δεν έχουμε αύξηση των θέσεων εισακτέων, αλλά, αντίθετα, μικρή μείωση (-15 θέσεις)- η αυξημένη ζήτηση δεν θα επιτρέψει παρά μικρή πτώση στις βάσεις εισαγωγής.

ΙΑΤΡΙΚΗ
Το ρεκόρ των βάσεων εισαγωγής σε όλα τα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ κατέχει η Ιατρική Αθήνας από το 2000. Εκείνη τη χρονιά η βάση στην Ιατρική Αθήνας έφτασε τα 19.654 μόρια, ενώ στο σύνολο των επτά τμημάτων της Ιατρικής η χαμηλότερη βάση δεν έπεσε κάτω από τα 19.455 μόρια (Ιατρική Θράκης). Πέρυσι η εισαγωγή και στις επτά Ιατρικές Σχολές απαίτησε περισσότερα από 19.000 μόρια- πρώτη η Ιατρική Αθήνας με 19.476 μόρια.

Στη Θετική Κατεύθυνση των περίπου 10.000

υποψηφίων η μάχη για την είσοδο στις Ιατρικές Σχολές θα είναι και φέτος πολύ σκληρή, καθώς παρότι προβλέπεται ότι οι βάσεις θα κινηθούν λίγο πιο χαμηλά, και πάλι όμως περί τα 19.000 μόρια και επειδή οι θέσεις εισακτέων είναι ίδιες με πέρσι και γιατί παραδοσιακά στη Θετική Κατεύθυνση έχουμε ανταγωνισμό αριστούχων.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ
Από τα τμήματα Μηχανικών Η/Υ, η εισαγωγή σε εκείνο του ΕΜΠ βρέθηκε στο πιο ψηλό σημείο το 2000- απαίτησε 19.520

μόρια για να ανοίξει την είσοδό του. Την ίδια χρονιά, οι βάσεις εισαγωγής για το αντίστοιχο τμήμα της Θεσσαλονίκης και τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Η/Υ και Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής της Πάτρας ήταν πάνω από 19.000 μόρια.

Τα επόμενα χρόνια οι βάσεις εισαγωγής για τα τμήματα Μηχανικών Η/Υ άρχισαν να υποχωρούν και την περίοδο 2005-2007 βρέθηκαν όλες κάτω από τα 19.000 μόρια, ενώ για τα τμήματα της Κρήτης, της Πάτρας (Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής) και της Θεσσαλίας οι βάσεις ήταν κάτω από τα 18.000 μόρια.

Από το 2008 έχουμε και πάλι σταδιακή άνοδο των βάσεων που κορυφώνεται το 2009, όταν το τμήμα του ΕΜΠ φτάνει τα 19.306 μόρια. Φέτος η βάση αναμένεται να έχει κάμψη, αν και προσφέρει 10 λιγότερες θέσεις εισακτέων.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Μέχρι και το 2007 οι υψηλότερες βάσεις εισαγωγής είχαν σημειωθεί το 2000, όταν η Νομική της Αθήνας απαίτησε 18.907 μόρια, η Νομική Θεσσαλονίκης 18.736 και η Νομική Θράκης 18.286. Το 2008 οι βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έσπασαν ρεκόρ. Το 2009, παρότι είχαμε μεγαλύτερο αριθμό αριστούχων στη Θεωρητική Κατεύθυνση σε σχέση με το 2008, οι βάσεις στις Νομικές Σχολές υποχώρησαν λίγο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Είναι βέβαιο ότι και φέτος οι βάσεις εισαγωγής στις τρεις Νομικές θα κρατηθούν ψηλά (χαμηλότερα ωστόσο από πέρυσι), ανάμεσα στα 17.950 και στα 18.850 μόρια

tanea
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_5962.html

Su-T50: Η Ρώσικη απάντηση στα αόρατα αμερικανικά μαχητικά πολλαπλών ρόλων F22…


Η Ρωσία δημιούργησε και παρουσίασε ένα μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, το οποίο να κινείται κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα των ραντάρ διαθέτοντας τεχνολογία stealth καθώς και άλλες καινοτόμες τεχνολογίες που το καθιστούν ισάξιο και καλύτερο του αμερικάνικου αντίστοιχου .

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ






http://troktiko.blogspot.com/2010/06/su-t50-f22.html

Εργασιες στη Χαμοστέρνας


Εργασίες αντικατάστασης αντλίας και συντήρησης - καθαρισμού φρεατίων στην υπόγεια διάβαση αυτοκινήτων στη διασταύρωση της οδού Πειραιώς με τη Χαμοστέρνας πρόκειται να κτελουνται , από τις 06:00 το πρωί έως τις 18:00, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Οι εργασίες θα περιορίζονται κάθε φορά σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά διεύθυνση, ενώ στις υπόλοιπες λωρίδες η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά.

http://newscity1.blogspot.com/2010/06/blog-post_8431.html

Τι προβλέπει το πρόγραμμα «Διαύγει@» Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη δημοσιοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την υποχρεωτική ανάρτηση όλων των αποφάσεων της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο νόμοι και προεδρικά διατάγματα αλλά και πράξεις και αποφάσεις που εκδίδουν ο πρωθυπουργός, τα συλλογικά κυβερνητικά όργανα, οι υπουργοί και υφυπουργοί, οι γενικοί και ειδικοί Γραμματείς, οι περιφερειάρχες, καθώς και τα όργανα στα οποία οι παραπάνω έχουν χορηγήσει εξουσιοδότηση προς υπογραφή ή έχουν μεταβιβάσει αρμοδιότητα.
Στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα αναρτώνται στο διαδίκτυο τόσο τα αιρετά όργανα όσο και τα νομικά πρόσωπα αλλά και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ.
Επίσης, προβλέπεται η δημοσίευση των αποφάσεων των ανεξάρτητων και ρυθμιστικών διοικητικών αρχών.Περιλαμβάνονται τόσο οι συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές (ΑΣΕΠ, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Συνήγορος του Πολίτη) όσο και οι ανεξάρτητες και ρυθμιστικές αρχές που προβλέπονται από την κοινή νομοθεσία (π.χ. ΕΕΤΤ, ΡΑΕ, Επιτροπή Ανταγωνισμού κλπ).
Στην προς ανάρτηση ύλη συμπεριλαμβάνονται και τα πρακτικά γνωμοδοτήσεων.
Μεταξύ άλλων, θα δίνονται στη δημοσιότητα:
• προϋπολογισμοί, απολογισμοί, ισολογισμοί και οι επιμέρους δαπάνες υπουργείων και υπηρεσιών,
• διακηρύξεις, αποφάσεις και πράξεις κατακύρωσης και ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών, υπηρεσιών και μελετών,
• διορισμοί στις διοικήσεις των υπουργείων και των οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα,
• προκηρύξεις επιλογής προσωπικού και πληροφορίες για τη συγκρότηση επιτροπών, ομάδων εργασίας, ομάδων έργου καθώς και οι προβλεπόμενες αμοιβές των μελών τους,
• πράξεις δωρεών, επιχορηγήσεων, παραχώρησης χρήσης δημόσιας και κοινοτικής περιουσίας ή περιουσιακών στοιχείων,
• πράξεις αλλαγής χρήσης γης κοινόχρηστου κτήματος, καθορισμού εθνικών δρυμών και δασικών εκτάσεων, χαρακτηρισμού εκτάσεων ως αναδασωτέων και οι ανακλήσεις των χαρακτηρισμών αυτών, καθορισμού αιγιαλού, παραλίας, λιμνών, ποταμών, ρεμάτων και χειμάρρων.
 Το υπουργείο υπόσχεται ότι το σύστημα δημοσίευσης όλων των πράξεων των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων θα είναι άμεσα προσβάσιμο και και κατανοητό από τους πολίτες, ώστε να μπορούν να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται χωρίς να γνωρίζουν απαραίτητα τη δομή και τις αρμοδιότητες της εκάστοτε υπηρεσίας.
 http://paskelarcomei.blogspot.com/2010/06/blog-post_1118.html

8χρονο ελληνόπουλο έσωσε από βέβαιο θάνατο τη μητέρα του!




Ο 8χρονος ομογενεής  κατάφερε να γίνει γνωστός στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού κατάφερε να σώσει και τον ίδιο και τη μητέρα του από βέβαιο θάνατο.

Η μητέρα του 8χρονου “σωτήρα” οδηγούσε και ξαφνικά λιποθύμησε. Τότε ο μικρός χωρίς να χάσει στιγμή την ψυχραιμία του, έβγαλε τη ζώνη του, πήδηξε από το πίσω κάθισμα μπροστά στη θέση του οδηγού και κατάφερε να οδηγήσει το αυτοκίνητο και να αποφύγουν να πέσουν μέσα σε μία λίμνη.

Ο μικρός έστριψε το τιμόνι τελείως και απέφυγαν την λίμνη και απλά συγκρούστηκε το αυτοκίνητο με ένα μικρό φορτηγό, χωρίς να πάθει τίποτα ούτε εκείνος ούτε και η μητέρα του.

Το καταπληκτικό όμως είναι πως το μικρό ελληνόπουλο αποκάλυψε ότι έμαθε να οδηγάει παίζοντας με αυτοκίνητα σε βιντεοπαιχνίδια, κάτι που όπως αποδείχθηκε ήταν κι αυτός που έσωσε και τους δύο.

http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/06/8_18.html

Ποιοι θα κόβουν αποδείξεις από την 1η Ιουλίου

Ποιοι θα κόβουν αποδείξεις από την 1η Ιουλίου

Την εγκύκλιο στην οποία αναφέρονται οι κατηγορίες των επαγγελματιών που υποχρεούνται από 1ης Ιουλίου να εκδίδουν αποδείξεις, εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Υποχρεωτικά από τον επόμενο μήνα θα εκδίδουν αποδείξεις οι :

- ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες με έσοδα κάτω από 5.000 ευρώ που μέχρι σήμερα απαλλάσσονταν

- ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και γενικότερα όσοι παρέχουν υπηρεσίες επισκευής ή συντήρησης τεχνικών έργων ή εγκαταστάσεων

- πράκτορες κρατικών λαχείων και παιγνίων (ΠΡΟ-ΠΟ, ΛΟΤΤΟ κ.λπ)

- πωλητές εφημερίδων και περιοδικών

- ασφαλιστικοί σύμβουλοι

- ταξιτζήδες και εκμεταλλευτές έως 7 ενοικιαζομένων δωματίων

- φυσικά πρόσωπα που πωλούν αγαθά σε πόλη κάτω των 5.000 κατοίκων μη τουριστικών περιοχών και έχουν έσοδα μέχρι 150.000 ευρώ.

Παράλληλα, υποχρεωτικά θα κόβουν αποδείξεις από 1/10/2010 οι αγρότες, που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές.

Όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες εντοπίζονται να μην εκδίδουν αποδείξεις θα χάνουν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος ενώ προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως και τρεις μήνες, καθώς και λουκέτα σε περιπτώσεις μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης αποδείξεων και τιμολογίων.
Πηγη:madata.gr
 http://trelogaidouri.blogspot.com/2010/06/1_19.html

 Η κρίση αύξησε 30% την κίνηση στα δημόσια νοσοκομεία



18/06/2010
(ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
Αύξηση, σε ποσοστό 30%, παρουσίασε η κίνηση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας τους τελευταίους μήνες, όπως ανέφερε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η γενική γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνη Κατσίμπα.
Τη συνέντευξη διοργάνωσε η πρωτοβουλία σωματείων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών υπογράμμισαν ότι οι πολίτες εξακολουθούν να εμπιστεύονται το ΕΣΥ, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Πάντως, οι συνδικαλιστές απέδωσαν την αύξηση της επισκεψιμότητας στα δημόσια νοσοκομεία και στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, διότι, όπως επισήμαναν, οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τα νοσήλια στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.
Η κ. Κατσίμπα χαρακτήρισε, εξάλλου, πολύ σοβαρό το πρόβλημα με τις προμήθειες υλικών στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και ζήτησε από την κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει άμεσα και να δώσει οριστική λύση.
Υποστήριξε, μάλιστα, πως ορισμένοι διοικητές νοσοκομείων, στο πλαίσιο περικοπών των δαπανών, φθάνουν στο σημείο να ζητούν από τους γιατρούς να πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις με μεθόδους που χρησιμοποιούνταν κατά τη δεκαετία του ''70.
Χαρακτήρισε, επίσης, επιτακτική την ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διότι - όπως είπε - παρατηρείται κύμα φυγής εργαζομένων, εξαιτίας των επικείμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα.
http://navarhida.blogspot.com/2010/06/30.html





Στο κρατητήριο κατέληξε ένα ζευγάρι που ερωτοτροπούσε ασυστόλως σε παραλία

Η μελαχρινή κοπέλα, όντας τύφλα στο μεθύσι κυκλοφορούσε τόπλες με τους απανταχού άνδρες να ζητωκραυγάζουν μέχρι που φάνηκε ο σύντροφός της.

Τότε ήταν που η σκηνή έγινε άκρως ακατάλληλη με την κοπέλα να αφαιρεί το κάτω μέρος του μαγιό της. Δεκάδες λουόμενοι, ανάμεσά τους γονείς με τα παιδιά τους έμειναν σύξυλοι με το σκηνικό και κάλεσαν άμεσα την αστυνομία.

Μάλιστα στη παραλία έσπευσαν παραπάνω από 6 αστυνομικοί λόγω των διαφορετικών κλήσεων που δέχτηκαν.

Η αστυνομία συνέλαβε το….

.. ζευγάρι για προσβολή της δημοσίας αιδούς.
Όπως δήλωσε ένας λουόμενος "ευτυχώς που ήρθε η αστυνομία, η κατάσταση είχε βγει εκτός ελέγχου".
Αυτό έγινε στο Sandown, Isle of Wight

Πηγή Μαρίνα Χατζηδημητρίου news247.gr
http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com/
 http://news24gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_2420.html

Το ΣΔΟΕ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για υποβρύχια T.214, εκσυγχρονισμό φρεγατών “S” και offsets


Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου στο Ιουνίου 18, 2010

Ελέγχο σε όλους τους εμπλεκόμενους Έλληνες πολίτες και τις εγχώριες εταιρείες που έχουν αναμιχθεί στις προμήθειες των υποβρυχίων Type 214, τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων του προγράμματος Neptune I & II και του προγράμματος εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών κλάσης “S” ξεκινά το ΣΔΟΕ σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το οποίο ζητήθηκαν τα σχετικά στοιχεία των συμβάσεων.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δώσει σαφείς εντολές στις υπηρεσίες του υπουργείου να διευκολύνουν σε όλες τις περιπτώσεις την έρευνα του ΣΔΟΕ, ανεξάρτητα με το αν εντοπιστούν εμπλεκόμενοι στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης ερευνώνται και τουλάχιστον άλλες δύο προμήθειες με υψηλού ενδιαφέροντος αντισταθμιστικά προγράμματα. Μάλιστα σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ατόμων που εμπλέκονται στις παραπάνω προμήθειες ήδη το ΣΔΟΕ έχει κτυπήσει «φλέβα χρυσού» πραγματικά και μεταφορικά. Υπάρχει ένα σύμπλεγμα off shore εταιρειών οι οποίες εμπλέκονται στις παραπάνω προμήθειες και οι οποίες φυσικά δεν είνα δυνατόν ακόμα να ταυτοποιηθούν, αλλά οι ενδείξεις είναι ισχυρότατες.
Ελληνική εταιρεία που κυριαρχεί στις προμήθειες του Ναυτικού, και εμπλέκεται στον εκσυγχρονισμό των “S”, ένας άνθρωπος-κλειδί που ήταν ο αντιπρόσωπος του αναδόχου στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών, ο πλουτισμός του ανθρώπου-κλειδί που από υπαξιωματικός του Ναυτικού βρέθηκε πολυεκατομμυριούχος, οι διαδρομές του χρήματος στην υπόθεση των υποβρυχίων Type 214 που σε μεγάλο βαθμό έχουν ήδη εντοπιστεί από τις γερμανικές αρχές, είναι ελάχιστα από από τα κομβικά σημεία που ερευνώνται.
Έλεγχος γίνεται και σε διαγνωστικά κέντρα ή κλινικές εταιρειών που εμπλέκονται με τις αμυντικές προμήθειες και οι οποίες θεωρούνται ότι ξέπλεναν μέρος των χρημάτων που κέρδιζαν από τις προμήθειες στα συγκεκριμένα ιατρικά κέντρα.
Στο τομέα των αντισταθμιστικών οφελών φαίνεται ότι βοηθούντος και του μέχρι πρότινος ισχύοντος νομικού πλαισίου (“Γίνομαι βιομήχανος με τα λεφτά του κράτους και μοιράζομαι τις προμήθειες με τα λαμόγια της μητρικής εταιρείας”) πραγματικά μπορεί να υπάρξουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
Βέβαια, το ότι γίνεται έλεγχος δεν σημαίνει ότι θα βρεθούν ή ότι έχουν συμβεί αξιόποινες πράξεις…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://papaioannou.wordpress.com/

Η πιο σέξυ δημοσιογράφος στο Μουντιάλ



Η αθλητική ρεπόρτερ Sara Carbonero εχει ψηφιστεί σαν η πιο σέξυ του πλανήτη. Ειναι απο την Ισπανία και αυτές τις μέρες, βρίσκεται στην Ν. Αφρική παρέα με τον σύντροφό της, τον Αρχηγό της Νέας Πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας Iker Casillas.
mensonly 


http://cobra-argos.blogspot.com/2010/06/blog-post_5136.html

Προβλέπεται εκρηξη ανεργίας στο 20%.


Για κοινωνική έκρηξη και άλμα των απολύσεων προειδοποιούν τα συνδικάτα μετά τη δημοσιοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος για τα εργασιακά από τον κ. Α. Λοβέρδο- τη στιγμή που η ανεργία έχει ήδη εκτοξευτεί στο 11,7% στο πρώτο τρίμηνο του 2010 φτάνοντας σε υψηλό δεκαετίας.
Το Διάταγμα καθιστά ευκολότερες και φθηνότερες τις απολύσεις, περιορίζοντας ουσιαστικά στο μισό τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις, μέσω της μεγάλης μείωσης του χρόνου προειδοποίησης του εργαζομένου από τον εργοδότη.
Οι εκτιμήσεις των εργατικών συνδικάτων αναφέρουν ότι με τις σχεδιαζόμενες ανατροπές:
1 Θα επέλθει έκρηξη της πραγματικής ανεργίας στο 20%.
2 Θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις και στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς οι μειώσεις στις αποδοχές των νέων όπως και η μικρότερη αμοιβή σημαίνουν λιγότερες εισφορές για τα ασφαλιστικά ταμεία.
3 Θα δημιουργήσουν τη γενιά των 500-600 ευρώ, αφού λόγω της υψηλής ανεργίας οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους έως 21 ετών με μισθό που θα αντιστοιχεί στο 80% του κατώτατου μισθού και από 21 έως 25 ετών στο 85% (σ.σ.: τα υπόλοιπα χρήματα προβλέπεται ότι θα καταβάλλονται από τον ελλειμματικό ΟΑΕΔ).
Η ανασφάλιστη εργασία και η εργασιακή ανασφάλεια «σημαδεύουν» σήμερα την αγορά εργασίας που θυμίζει ζούγκλα με μισθούς πείνας, ευέλικτες μορφές απασχόλησης, περικοπές εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Εκτός από τις κατάφωρες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας (ρεπό, άδειες, υπερωρίες κ.ά), η οικονομική κρίση ωθεί νέους και ανέργους σε «συμβιβασμό» για μια φθηνή θέση εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «ευέλικτα απασχολούμενοι» ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Με βάση την καταγραφή που έχει γίνει με πρωτοβουλία ομάδας πανεπιστημιακών (ανάμεσά τους, οι Σ. Ρομπόλης, Α. Δεδουσόπουλος, Κ. Δημουλάς, Ι. Κουζής, Ι. Μηλιός, Ν. Πετραλιάς, Δ. ΤραυλόςΤζανετάτος κ.ά.):
350.000 είναι οι προσωρινά απασχολούμενοι.
270.000 εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης.
30.000 «ενοικιάζονται», μέσω των γραφείων διαμεσολάβησης, για να εργαστούν.
70.000 είναι σε καθεστώς εργολαβίας.
30.000 απασχολούνται με τα προγράμματα Stage (χωρίς ασφάλιση και με χαμηλό μισθό). 270.000 είναι οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι».

Από την πτώχευση στην Εθνική Αναγέννηση ( 1893- 1912)

Tου καθηγητή Κωνσταντίνου Χολέβα
Δέν είναι εὐχάριστο γιά τήν ἐθνική ἀξιοπρέπεια ἑνός λαοῦ νά ζεῖ μέ δανεικά ἀπό ἄλλα κράτη ἤ ἀπό διεθνεῖς ὀργανισμούς, οἱ ὁποῖοι συνήθως ἐπιβάλλουν σκληρούς ὅρους. Ὅμως χειρότερη ἀπό τήν οἰκονομική πτώχευση εἶναι ἡ ἠθική, πνευματική καί ἐθνική παρακμή. Ἡ προσπάθειά μας ὡς Ἑλλήνων πρέπει νά στραφεῖ πρωτίστως στήν ἀνάδειξη τῶν διαχρονικῶν ἀξιῶν, οἱ ὁποῖες βοήθησαν τό Ἑλληνορθόδοξο Γένος μας νά ξεπεράσει καί ἄλλες δύσκολες στιγμές στό παρελθόν. Εἶναι χρήσιμο, λοιπόν, νά ἀντλήσουμε διδάγματα ἀπό τήν περἰοδο 1893-1912 ὅταν ὁδηγηθήκαμε ἀπό τήν οἰκονομικἠ πτώχευση τῆς Ἑλλάδος στήν Ἐθνική Ἀναγέννηση τοῦ 1912-13. Μία μικρή Ἑλλάδα κατόρθωσε νά ἀνορθωθεῖ πνευματικά, πολιτικά καί στρατιωτικά καί μετά από λίγα χρόνια ἀπελευθέρωσε τή Νότιο Ἤπειρο, τή Μακεδονία, τά νησιά τοῦ Αἰγαίου καί τήν Κρήτη.
Ε’ιχε προηγηθεί τό 1893, ὅταν ὁ Πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης ὁμολόγησε δημοσίως: «Δυστυχῶς ἐπτωχεύσαμεν». Πάντως ὁ ἴδιος ἔκανε σαφές ὅτι δέν δικαιολογεῖ τίς ἐθνικές ὑποχωρήσεις μέ πρόσχημα τόν δανεισμό τῆς χώρας. Εἶχε μάλιστα δώσει καί τό μέτρο τῆς αἰσιοδοξίας του μέ τήν ἱστορική φράση: «Ἡ Ἑλλάς προώρισται νά ζήσει καί θά ζήσει»! Τό 1897 εἴχαμε τόν ἐν μέρει ἀτυχῆ πόλεμο μέ τήν Τουρκία. Λέω ἐν μέρει, διότι ἡττηθήκαμε στρατιωτικῶς στό μέτωπο τῆς Θεσσαλίας ἀπό τούς Τούρκους, ὅμως σέ διπλωματικό ἐπίπεδο προεβλήθη γιά πρώτη φορά τό αἴτημα τῆς Κρήτης γιά Ἕνωση μέ τήν Ἑλλάδα ακί οὐσιαστικά ἡ Μεγαλόνησος ἔγινε ἡμιαυτόνομη. Τό 1898 ἐπεβλήθη στήν Ἑλλάδα ὁ προσβλητικός, ἀλλά ὑποχρεωτικός Διεθνής Οἰκονομικός Ἔλεγχος. Γιά νά εἶναι βέβαιες οἱ Μεγάλες Δυνάμεις ὅτι ἡ Ἑλλάδα θά ἀποπληρώσει τά δάνεια πού πῆρε ἐγκατέστησαν ὐπαλλήλους τους στή χώρα μας, οἱ ὁποῖοι εἰσέπρατταν γιά λογαριασμό τῶν ξένων τραπεζῶν μέρος ἀπό τά ἔσοδα τῶν μονοπωλιακῶν ἐποιχειρήσεων τοῦ Ἑλληνικοῦ Κράτους. Μετεῖχαν ἐκπρόσωποι ἀπό τή Βρετανία, τή Γαλλία, τή Γερμανία, τή Ρωσία, τήν Ἰταλία καί τήν τότε Αὐστρουγγαρία. Ἡ Γερμανία ἀπεσύρθη τό 1914, ἀλλά ἡ δράση τοῦ Δ.Ο.Ε. τερματίσθηκε μέ τή λήξη τοῦ Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Ποιές δυνάμεις βοήθησαν τήν Ἑλλάδα μεταά ἀπό τόσες τπεινώσεις νά φθάσει στήν Ἀναγέννηση τοῦ 1912; Πιστεύω ὅτι ἦσαν τέσσερις. Ἡ πίστη στόν Θεό, ἡ φιλοπατρία κάποιων ἀνθρώπων πού θυσιάσθηκαν, ἡ ἐθνική συνείδηση καί προσφορά ὁρισμένων ἐπιχειρηματιῶν καί τό ἔργο τῶν πνευματικῶν ἀνθρώπων, οἱ ὁποῖοι τότε κήρυτταν τή συνέχεια τοῦ Ἑλληνισμοῦ. Τό Ἔθνος πίστευε στή διαχρονική του ἑνότητα ἀπό τήν Ἀρχαιότητα μέσῳ τῆς Βυζαντινῆς Ρωμηοσύνης μέχρι τό 1821 καί τή σύγχρονη Ἑλλάδα. Ἐνῶ σήμερα, δυστυχῶς, ἀκοῦμε ὁρισμένες φωνές νά ἀμφισβητοῦν αὐτή τή συνέχεια καί νά ἀγνοοῦν τίς ἱστορικές πηγές. Ἄς δοῦμε ἀναλυτικότερα αὐτούς τούς 4 παράγοντες.
1) Η πίστη στόν Θεό. Κορυφαίο παράδειγμα ὁ Μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης. Ἕνας φτωχός τσαρουχοφόρος νερουλᾶς ἀπό τό μαρούσι κέρδισε τό 1896 τόν Μαραθώνιο Δρόμο στούς πρώτους Ὀλυμπιακούς Ἀγῶνες. Ἡ Ἀθήνα ἦταν ἡ πόλη πού φιλοξένησε τήν πρώτη σύγχρονη διοργάνωση καί ὁ ἄνθρωπος αὐτός ἀνέβασε τό ἠθικό τῶν προγόνων μας καί ἔδωσε στή χώρα τή χαμένη της ἀξιοπρέπεια. Ὁ Λούης τό βράδυ πρίν ἀπό τόν ἀγῶνα νήστεψε καί προσευχήθηκε ὡς συνειδητός Ὀρθόδοξος Χριστιανός. Ἐκφράζει τήν πίστη τῶν Ἑλλήνων στόν Θεό πού εἶναι τό ἀπαραίτητο θεμέλιο τῆς ἐλπίδας καί τῆς πνευματικῆς ἀναγεννήσεως.
2) Η φιλοπατρία καί η αυτοθυσία ἀποκρυσταλλώνονται στό πρόσωπο τοῦ Πάυλου Μελά. Ἕνας νέος Ἀνθυπολοχαγός, μέ πατέρα Δήμαρχο Ἀθηναίων καί πεθερό πρώην Πρωθυπουργό, ἄφησε τά σαλόνια τῶν Ἀθηνῶν καί μετέβη ἐθελοντικῶς στά βουνά καί στά λασπόνερα τῆς τουρκοκρατούμενης Μακεδονίας. Πῆγε γιά νά βοηθήσει τούς ἐντοπίους Ἕληνες νά ἀντιμετωπίσουν τούς Βουλγάρους κομιτατζῆδες. Ὁ Μελᾶς σκοτώθηκε ἀπό τουρκικό ἀπόσπασμα στίς 13-10-1904 στό χωριό Στάτιστα ( σημερινό Μελᾶς) τῆς Καστοριᾶς. Ὁ ἡρωικός θάνατός του ἀφύπνισε τήν ἀδρανῆ ἡγεσία τῶν Ἀθηνῶν καί ἔδωσε θάρρος στόν Ἑλληνισμό, ἐλεύθερο ἤ ὑπόδουλο.
3) Ὁ Γεώργιος Ἀβέρωφ κατήγετο ἀπό τό Μέτσοβο καί ἀπέκτησε περιουσία ἐκτός Ἑλλάδος. Ὡς πραγματικός Ἐθνικός Εὐεργέτης-καί δέν ἦταν ὁ μόνος- ἀπέδειξε τί μποροῦν νά προσφέρουν οἱ ἐπιχειρηματίες ὅταν ἔχουν ἐθνική συνείδηση καί συλλαμβάνουν σωστά τά μηνύματα τῶν καιρῶν. Ὁ Γ. Ἀβέρωφ χρηματοδότησε τό Παναθηναϊκό Στάδιο ὅπου τελέσθηκαν οἱ Ὀλυμπιακοί Ἀγῶνες τοῦ 1896 καί πλήρωσε κατά ἕνα μέρος τήν ἀγορά ἑνός μεγάλου θωρηκτοῦ γιά τόν Ἑλληνικό Στόλο. Τό θωρηκτό αὐτό φέρει τό ὄνομά του. Ὁ θρυλικός «Ἀβέρωφ» πρωταγωνίστησε στούς Βαλκανικούς Πολέμους τοῦ 1912-13 καί ἔγινε ὁ φόβος καί ὁ τρόμος τοῦ τουρκικοῦ ναυτικοῦ.
4) Ο Κωστής Παλαμᾶς ἐκφράζει χαρακτηριστικά μία ὁλόκληρη γενιά διανοητῶν, ποιητῶν, συγγραφέων καί ἐπιστημόνων πού πίστευαν μέ θέρμη στίς δυνάμεις τοῦ Ἑλληνισμοῦ. Ὁ Παλαμᾶς καί ἡ γενιά του προετοίμασαν τό ἠθικό τοῦ λαοῦ καί τοῦ στρατοῦ γιά τή μεγάλη ἐξόιρμηση τοῦ 1912. Μίλησαν καί ἔγραψαν γιά τή διαχρονική συνέχεια τοῦ Ἑλληνισμοῦ καί γιά τά διδάγματα πού μᾶς στέλνουν οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες, οἱ Βυζαντινοί καί οἱ Κλεφταρματολοί. Ὁ Παλαμᾶς ξεκίνησε τό 1902 νά γράφει τό ἐπικό ποίημά του «Η Φλογέρα τοῦ Βασιιλιᾶ» πού ἀναφερόταν στόν Βυζαντινό Αὐτοκράτορα Βασίλειο Β΄τόν Μακεδόνα. Τό ποίημα ἀρχίζει μέ ἕναν ἀνεξάρτητο πρόλογο, ὁ ὁποῖος ξεκινᾶ μέ τήν περίφημη φράση:» «Σβησμένες ὅλες οἱ φωτιές οἱ πλάστρες μέσ’ στή χώρα» καί ἐξέφραζε τό κλῖμα τῆς ἐποχῆς. Ὅμως ὅταν τό ποίημα ὁλοκληρώθηκε τό 1908 (πρόκειται γιά ὁλόκληρο βιβλίο) κατόρθωσε νά ἀναστρέψει τό κλίμα πανελληνίως. Ὁ Παλαμᾶς περιγράφει πῶς ὁ Βασίλειος, ἀφοῦ νίκησε τούς Βουλγάρους τό 1014 καί πρίν ἐπιστρέψει στήν Κωνσταντινούπολη, πέρασε μέ ὅλο τόν στρατό του ἀπό τήν Ἀθήνα. Πρῶτον γιά νά προσκυνήσει στόν Παρθενῶνα πού εἶχε μετατραπεῖ σέ χριστιανικό ναό τῆς Παναγίας Ἀθηνιώτισσας. Καί δεύτερον γιά νά καταδείξει τή συνέχεια τοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τόν σεβασμό τῶν Βυζαντινῶν Ρωμηῶν πρός τήν Ἀρχαία Ἑλλάδα. Μέ τέτοια ἔργα οἱ πνευματικοί ἄνθρωποι προετοίμασαν τή μεγάλη Ἐθνική Ἀναγέννηση.
Αν θέλουμε καί σήμερα νά αγωνισθούμε γιά νά ξεφύγουμε ἀπό τήν απαισιοδοξία καί νά βροῦμε τά ἐρείσματα γιά μία ἀνόρθωση τοῦ Ἔθνους μετά ἀπό τήν κρίση, ἄς μελετήσουμε προσεκτικά τά διδάγματα τῆς περιόδου 1893-1912. Σήμερα ἡ Ἐθνική Ἀναγέννηση δέν θά ἔχει πολεμική μορφή ὅπως τότε. Θά ἔχει εἰρηνικό περιεχόμενο, πολιτστικό, ἠθικό, κοινωνικό. Ἀλλά θά βασίζεται καί πάλι σέ ἀξίες καί ἰδανικά. Ἡ Ἑλλάς μπορεῖ νά ζήσει χωρίς δανεικά. Δέν μπορεῖ, ὅμως νά ζεῖ χωρίς ἰδανικά. Ἄς ξαναδώσουμε στά παιδιά μας τήν πίστη στόν Θεό, τήν φιλοπατρία, τήν τεκμηριωμένη πεποίθηση γιά τή διαχρονική πορεία τοῦ Ἑλληνισμοῦ καί θά δοῦμε τή νέα γενιά νά δημιουργεῖ καί νά ἀνα-δημιουργεῖ μία καινούργια Ἑλλάδα. Ὀρθόδοξη, δημοκρατική, μαχητική ταγμένη νά πρωτοπορεῖ πολιτιστικά καί οἰκουμενικά. Εἶμαι αἰσιόδοξος γιατί εἶμαι Ἕλληνας Ὀρθόδοξος!

http://paspartoy.blogspot.com/2010/06/1893-1912.html

Το παλιό κτίσμα έκρυβε χιλιάδες λίρες!


Άνω-κάτω έχει γίνει ένα ολόκληρο χωριό στο νομό Ηρακλείου μετά το θησαυρό που "ξεθάφτηκε" σε παλαιό κτίσμα. Επρόκειτο για αναρίθμητες χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν τυχαία στη διάρκεια εργασιών αναπαλαίωσης της εγκαταλελειμμένης οικίας. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν απέκτησε δική του οικογένεια, πέθανε πριν από χρόνια. Μακρινοί συγγενείς αποφάσισαν να πωλήσουν το κτίσμα σε ... ... ηρακλειώτη, ο οποίος εξεδήλωσε ενδιαφέρον και το αγόρασε σε τιμή-ευκαιρίας. Στη διάρκεια των εργασιών, σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε να γκρεμιστεί ένας πετρόκτιστος καναπές. Τα μάτια των εργατών «θαμπώθηκαν» όταν αντίκρισαν εκατοντάδες λίρες να κατρακυλούν στο πάτωμα ανάμεσα στα μπάζα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος ένοικος τρελάθηκε από τη χαρά του και φρόντισε να …αποζημιώσει τους εργάτες του συνεργείου, ζητώντας την …εχεμύθεια τους, κάτι που προφανώς δεν τηρήθηκε.
Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι παλαιότεροι συζητούσαν για την ύπαρξη ενός θησαυρού στο συγκεκριμένο σπίτι, πίστευαν όμως ότι ήταν μύθος. Ο πρώτος ιδιοκτήτης της παλαιάς κατοικίας, από τους προύχοντες του χωριού, την περίοδο της γερμανικής κατοχής είχε αναλάβει τη φύλαξη λιρών που του εμπιστεύονταν συγχωριανοί του. Δυστυχώς έπαθε Αλτσαχάϊμερ και δεν θυμόταν πού είχε κρύψει τις λίρες. Λέγεται ότι συγχωριανοί του είχαν σκάψει πατώματα και τοίχους, όμως οι λίρες δεν βρέθηκαν. Προφανώς ουδείς σκέφτηκε να σκάψει στον καναπέ.
Πηγή www.cretalive.gr 
http://sarotiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_3398.html

Το τριετές άγχος των Ελλήνων για την ...δραχμή


Ποιος θα έρθει στην Ελλάδα να κάνει δουλειά όταν η βενζίνη είναι πανάκριβη και ότι έχει σχέση με την ενέργεια έχει πιάσει τιμές στα ύψη;
Δυστυχώς αν μπούμε στην δραχμή τότε μόνο θα είμαστε μια...


ανταγωνιστική χώρα και πολύ φοβόμαστε ότι προς τα εκεί μας πάνε. Όταν έχουμε το ευρώ δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστική και αναπτυξιακή χώρα. Αυτό θα είναι λοιπόν το άγχος των Ελλήνων για 3 χρόνια. Θα μπούμε ή όχι στην δραχμή;

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_9377.html

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Τα σενάρια πρόκρισης της Ελλάδας


Σε καλό βγήκε στους Έλληνες διεθνείς η σκληρή κριτική που άσκησαν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά την ήττα της Ελλάδας από τη Νότιο Κορέα στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής μας στα τελικά του Μουντιάλ. Οι παίκτες του Οτο Ρεχαγκελ θέλησαν να αποδείξουν σε όλους ότι άδικα τους έκριναν με αυτό τον τρόπο μετά το πρώτο ματς και στο παιχνίδι με τη Νιγηρία έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό πετυχαίνονται την πρώτη τους νίκη σε τελική φάση Μουντιάλ με 2-1 κόντρα στους Αφρικανούς χάρης τα τέρματα των Σαλπιγγιδη και Τοροσίδη και κατάφεραν να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα και παράλληλα να ελπίζουν και σε πρόκριση τους στους 16 της διοργάνωσης. Υπό ποιες όμως προϋποθέσεις η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ;
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πλέον έχει 3 βαθμούς θέλει νίκη κόντρα στην Αργεντινή ή ακόμη και ισοπαλία υπό προϋποθέσεις για να κάνει την υπέρβαση.
Σε περίπτωση νίκης της Ελλάδας επί της ομάδας του Μεσι και αν η Νότια Κορέα δεν επικρατήσει της Νιγηρίας, τότε η Ελλάδα και η Αργεντινή θα δώσουν το παρών στην επόμενη φάση, ενώ αν η Εθνική μας ομάδα θέλει να κατακτήσει και την πρώτη θέση του ομίλου της θα πρέπει να κάνει ένα μικρό θαύμα και να επικρατήσει της ομάδας του Μαραντονα με τρία γκολ διαφορά. Βέβαια αν η Ελλάδα νικήσει την Αργεντινή και την ίδια στιγμή οι Κορεάτες πάρουν τους τρεις βαθμούς κόντρα στους Αφρικανούς, τότε οδηγούμαστε σε τριπλή ισοβαθμία Ελλάδας, Νοτίου Κορέας και Αργεντινής στην κορυφή με έξι βαθμούς και λόγο του ότι κριτήριο κατάταξης δεν είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά η συνολική διαφορά τερμάτων από όλα τα ματς του ομίλου, σε αυτή την περίπτωση η Αργεντινή έχει το πάνω χέρι, καθώς βρίσκεται πριν την τελευταία αγωνιστική στο +4, ενώ Ελλάδα και Κορέα στο -1.

Στην περίπτωση που η Ελλάδα αποσπάσει ισοπαλία από την Αργεντινή, τότε θα φτάσει στους 4 βαθμούς και θα χρειαστεί νίκη της Νιγηρία κόντρα στην Κορέα, αλλιώς αν οι Ασιάτες επικρατήσουν των Αφρικανών τότε περνάνε αυτοί στους 16. Αν όμως και το παιχνίδι της Κορέας αλλά και της Ελλάδας έρθει ισόπαλο και οι δυο ομάδες φτάσουν στους 4 βαθμούς όλα θα εξαρτηθούν από τα τελικά σκορ.
Τώρα σε περίπτωση ήττας της Ελλάδας από την Αργεντινή οι διεθνείς θα επιστρέψουν στην χώρα μας. Ωστόσο το ποιο από όλα αυτά τα σενάρια θα επικρατήσει θα το γνωρίζουμε την Τρίτη το βράδυ όταν και θα λήξουν οι αναμετρήσεις Ελλάδα-Αργεντινή και Νότιος Κορέα-Νιγηρία.

Μιχάλης Μουσελίμης

http://sporttvnews.blogspot.com/2010/06/blog-post_18.html

Θεομηνία στην ορεινή Αχαϊα

Μοιραστείτε
Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η ξαφνική θεομηνία στα χωριά της ορεινής Αχαΐας. Δυνατό χαλάζι με μεγάλη διάρκεια κατέστρεψε κήπους, δέντρα και την όποια εποχική παραγωγή. Ιδιαίτερα επλήγησαν το Λεχούρι, Λιβάρτζι, Κέρτεζη, αλλά και τα περισσότερα από τα Καλαβρυτοχώρια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.lehouri.blogspot.com/#ixzz0rEHKhzJO