Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Αναβιώνει παραδοσιακά παιχνίδια 70χρονος συνταξιούχος στη Φλώρινα


Σβούρες, κότσια, πεντόβολα και άλλα παραδοσιακά παιχνίδια μνήμης, στρατηγικής και δύναμης, που συνέβαλαν στη διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία χιλιάδων παιδιών, για πολλές δεκαετίες, κατασκευάζει και αναδεικνύει ο Πέτρος Γουμπερίτσης.Ο 70χρονος συνταξιούχος από τη Φλώρινα αποφάσισε να αναβιώσει μερικά από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια της εποχής του, έχοντας ως μοναδικά εφόδιά του την...
αγάπη του γι' αυτά και τις μνήμες του από τη δική του παιδική ηλικία. Μελέτησε τους τρόπους κατασκευής τους και πριν από τέσσερα χρόνια αποφάσισε να τούς δώσει "σάρκα και οστά".
«Ήθελα να δώσω έναυσμα στα παιδιά να αφήσουν τους υπολογιστές και να παίξουν", εξηγεί ο ίδιος στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, και προσθέτει: "Όταν ήμουν εγώ στην ηλικία τους χωρίζαμε τα παιχνίδια σε χειμωνιάτικα, δηλαδή παιχνίδια πνεύματος, που παίζαμε στα σπίτια, και καλοκαιρινά, που παίζαμε στις αλάνες. Δυστυχώς, σήμερα, δεν υπάρχουν πια αλάνες και τα παιδιά περιορίζονται διαρκώς μέσα στα σπίτια τους».
Τα υλικά που χρησιμοποιεί προέρχονται κυρίως από τη φύση (ξύλα, πέτρες κλπ), όπως άλλωστε συνέβαινε και τότε που τα παιδιά δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν τα παιχνίδια τους και έπρεπε να τα κατασκευάσουν μόνα τους.
«Η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις προσπαθώ να κάνω κάποια από τα παιχνίδια λιγότερο επικίνδυνα, καθώς τα σημερινά παιδιά δεν ξέρουν πώς να προφυλάξουν τον εαυτό τους και μπορεί να χτυπήσουν», διευκρινίζει.
Μερικά από τα παιχνίδια που κατασκευάζει συχνά είναι οι σβούρες, τα πεντόβολα, τα τσελίκια (μικρά ξύλα, κωνικά φτιαγμένα, τα οποία οι παίκτες πετούν στον αέρα με τη βοήθεια ενός μεγαλύτερου ξύλου-ροπάλου, προκειμένου να τα πιάσει η αντίπαλη ομάδα), τα κότσια, οι «γκαζόζες» (μπίλιες) και οι ντάμες. Επίσης, πολύ δημοφιλή είναι και τα καροτσάκια, που φτιάχνει από σύρμα αντί μικρών αυτοκινήτων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γουμπερίτσης, τα παιχνίδια αυτά δεν τα διαθέτει προς πώληση,
παρά μόνο τα χαρίζει σε όποιον τα ζητήσει. «Φανταστείτε ότι κάθε χειμώνα κατασκευάζω γύρω στις 70 σβούρες και το καλοκαίρι μου μένουν μόλις 7-8», λέει.
Τα παραδοσιακά παιχνίδια του διδάσκει σε παιδιά και ενήλικες, μέσα από τις εκδηλώσεις, που συνδιοργανώνει κάθε χρόνο με το δήμο Φλώρινας. «Τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιχνίδια, αμέσως μόλις τούς τα δείξω. Στη συνέχεια, στόχος μου είναι να τα αφήνω να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και πολλές φορές μού δίνουν ιδέες για να δημιουργήσω καινούριες παραλλαγές», τονίζει.
Στο μέλλον, ο Πέτρος Γουμπερίτσης σκοπεύει, όπως λέει, να παραχωρήσει τις δημιουργίες του στον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», προκειμένου να εκτίθενται για τις επόμενες γενιές.
Σημείωση: Στις φωτογραφίες ο κ. Γουμπερίτσης στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις "Πολιτιστικός Αύγουστος" του Δήμου Φλώρινας


Πηγή: ΑΠΕ
Φωτό: taxalia.blogspot.com



http://taxalia.blogspot.com/2010/08/70_21.html

Η γελοιογραφία της ημέρας...

...σκιτσο του Hλια Mακρη από την "Καθημερινή"

http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_5984.html

Αντζελίνα Τζολί: Θα υποδυθεί την Κλεοπάτρα!


Στα χνάρια της Ελίζαμπεθ Τέιλορ βαδίζει η Αντζελίνα Τζολί, αφού θα υποδυθεί τη “Βασίλισσα του Νείλου” για τις... ανάγκες νέας ταινίας. Η Τέιλορ είχε υποδυθεί την ιστορική προσωπικότητα το 1963, με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον να ενσαρκώνει τον Μάρκο Αντόνιο στο πλευρό της. Το όνομα του Μπραντ Πιτ, συζύγου της Τζολί, συζητείται για το ρόλο του Ρωμαίου. Η ταινία θα βασιστεί στο βιβλίο “Κλεοπάτρα: Mία ζωή” της βραβευμένης με Πούλιτζερ Στέισι Σιφ, η οποία θεωρεί ότι Τζολί και Πιτ θα ταιριάζουν “γάντι” στους δύο ρόλους. Η ταινία, πάντως του 1963 ήταν πανάκριβη για την εποχή με κόστος 44 εκ. δολάρια. Σε σημερινά χρήματα θα είχε στοιχίσει περίπου 300 εκ. δολάρια!

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_235.html

Έλα Μάρκο τρέλανε μας, και μας τρέλανες!!!!!



Ότι και να πούμε για το Μάρκο Παγδατή είναι ελάχιστο... Ο Μάρκος Παγδατής στις 5:05 ξημερώματα Σαββάτο έστειλε σπίτι του το Νο.1 στη παγκόσμια κατάταξη Rafael Nadal.

Ο Μάρκος παίζοντας υπέροχο τένις και έχοντας 18 άσσους, κατάφερε να εξοντώσει τον Nadal μέσα σε περίπου δυόμισι ώρες. Στο πρώτο σετ ο Μάρκος κάνοντας break στο 5-4 πήρε το σετ με 6-4 και είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.
Στο δεύτερο σετ, αν και έκανε από την αρχή το break δέχθηκε άλλα 2 και έχασε το σετ με 6-4. Στο τρίτο και πιο καθοριστικό σετ, ο Μάρκος κάνοντας break στο 4-4, και ακολούθως κρατώντας το σερβίς του πήρε το σετ και τη θριαμβευτική νίκη απέναντι στο Nadal.

Απόψε, ο Μάρκος θα βρεί στο δρόμο του για τα ημιτελικά του Cincinatti το Νο.2 στη παγκόσμια κατάταξη Roger Federer. Ο Αγώνας θα αρχίσει στις 2 ξημερώματα Κυριακής και θα είναι τηλεοπτικός από το Novasports4.

http://atpworldtour-news.blogspot.com/2010/08/blog-post_21.html

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει ονόματα το ΠΑΣΟΚ

Στις 5 Σεπτεμβρίου, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προγραμματίζεται από το κυβερνών κόμμα να ανακοινωθούν διά χειλέων Παπανδρέου τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.
Από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Αυγούστου οι τοπικές οργανώσεις θα αρχίσουν να υποβάλλουν στην επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων του Κινήματος και τις προτάσεις τους για τους υποψήφιους δημάρχους που θα στηρίξει κατά τόπους το ΠΑΣΟΚ.
Είναι λοιπόν εύλογο ότι και ο ενδεχόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα γίνει στο διάστημα μεταξύ 5 και 10 Σεπτεμβρίου, αφού 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης στη συμπρωτεύουσα.
Οι τελευταίες πληροφορίες από το κυβερνών κόμμα φέρουν τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου να αποφασίζει για τους υποψήφιους περιφερειάρχες.
Η επιλογή του πρωθυπουργού, που φαίνεται μέχρι ώρας να επιμένει σ' αυτήν, είναι τουλάχιστον σε δύο μεγάλες περιφέρειες, της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, να κατεβάσει πρόσωπα με μεγάλη πολιτική εμπειρία, που να είναι ή να έχουν διατελέσει υπουργοί.
Βεβαίως ο πρωθυπουργός, μετά την επιλογή Κικίλια από τη Ν.Δ., δέχεται εισηγήσεις ότι πλέον υπάρχει περιθώριο για το ΠΑΣΟΚ να καταβάσει τον πήχυ, τώρα που η Ν.Δ. «έκανε επιλογή ήττας».
Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου, κατά τις ίδιες πηγές, επιμένει, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να περιβληθεί η εφαρμογή του «Καλλικράτη», στον οποίο ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, με πρόσωπα ιδιαίτερου πολιτικού κύρους, που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της εφαρμογής του.
Υποψηφιότητες, πάντως, που, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα πρέπει να θεωρούνται βέβαιες, είναι του Β. Αργύρη στην Ηπειρο, της Ελπίδας Τσουρή στο Βόρειο Αιγαίο, του Γ. Μαχαιρίδη στο Νότιο Αιγαίο. Ενώ για την Κρήτη ακούγονται τα ονόματα του Γ. Αρναουτάκη, αλλά και της νυν νομάρχου Ευαγγελίας Σχοιναράκη, που φαίνεται να έχει και τις περισσότερες πιθανότητες, αφενός λόγω σφυγμομετρήσεων και αφετέρου επειδή θα είναι μία από τις λίγες γυναίκες υποψήφιες του ΠΑΣΟΚ σ' αυτές τις εκλογές.
http://www.enet.gr/

Μαθήματα δύναμης...


Aπό τον Νίκο Ασλάνογλου
Η ζέστη αυτές τις ημέρες ανυπόφορη. Ανυπόφορη και η μη δυνατότητα να βρίσκεσαι σε μια παραλία κάθε μέρα. Ιδιαίτερα οι εφηβικές ηλικίες, βρήκαν την λύση στη Βέροια και στις λίμνες του Αλιάκμονα. Δροσιά, μπύρες, καφέ, μουσική, κουβέντα και καγιάκ. Καγιάκ δωρεάν, για τους πάντες, εκεί στους χώρους της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας. Δυο βήματα από τη Βέροια, δεκάδες πιτσιρικάδων κάθε μέρα, απολαμβάνουν τα δροσερά νερά και διασκεδάζουν χωρίς να ξοδέψουν ούτε ένα ΕΥΡΩ. Στις 8 και 10 Αυγούστου, έμελε όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί, να πάρουν μαθήματα δύναμης.
 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, η ΑΛΛΗ ΟΨΗ (http://alli-opsi.gr/ ), στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, προσέθεσε και καγιάκ. Γέμισε η...
παραλία από κόσμο. Μεταξύ αυτών και τα παραπληγικά άτομα (ΑΠΟ ΑΤΥΧΉΜΑΤΑ) του προγράμματος, με τα αναπηρικά αμαξίδια. Ότι για όλους μας είναι αυτονόητο, γι ΄αυτά τα παιδιά ήταν διαδικασία. Κι όμως! Με το γέλιο να μην απουσιάζει ούτε λεπτό, εθελοντές και εκπαιδευόμενοι, χόρτασαν, δροσιά και φυσικό χώρο. Στο τέλος ήρθαν και οι ερωτήσεις για το πώς τους φάνηκε η εμπειρία αυτή. « Δεν ξέρω. Είναι μαγεία. Θέλει ποιητή να το αποδώσει και εγώ δεν είμαι».
Παιδιά από Γερμανία, Σουηδία, Κύπρο, Κρήτη, μας έδωσαν μαθήματα δύναμης.



http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_2217.html

Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν το παλάτι του Οδυσσέα στη βόρεια Ιθάκη...

Σοβαρά ευρήματαυποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι στην Ιθάκη, τα οποία τους κάνουν να πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά στο ομηρικό παλάτι του Οδυσσέα. 
Αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζουν εδώ και περίπου 16 χρόνια τις ανασκαφές στην περιοχή της Εξωγής Ιθάκης. Όπως δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θανάσης Παπαδόπουλος, οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα τριμερές κτίριο με...
 διαστάσεις ανακτόρου, παρόμοιες με εκείνα που έχουν ανακαλυφθεί στις Μυκήνες, την Πύλο και την Τίρυνθα. 
Επιπλέον, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ακόμα εύρημα που τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το παλάτι του Οδυσσέα είναι και μία κρήνη, η οποία χρονολογείται το 13ο αιώνα π.Χ, περίοδο δηλαδή κατά την οποία έζησε ο Οδυσσέας. (Πηγή http://www.skai.gr)

http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_8540.html

«ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ»


Απογευματινές ώρες της 20/08/2010 στην Μαρίνα Φαλήρου, απέναντι από τον Σταθμό ΣΚΑΪ για άγνωστο λόγο ο οδηγός αυτοκινήτου μάρκας SMART, στο οποίο επέβαινε και συνοδηγός, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε στη θάλασσα.

Στο σημείο έφτασε μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ, δύο Αστυνομικοί της οποίας χωρίς δεύτερη σκέψη και με αυτοθυσία βούτηξαν στο νερό για να τους απεγκλωβίσουν.

Τελικά ο οδηγός του οχήματος βγήκε σώος, ενώ ο συνοδηγός, ο οποίος ανασύρθηκε αναίσθητος από τους Αστυνομικούς, κατέληξε παρά τις προσπάθειες του ασθενοφόρου που έφτασε στο σημείο.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_2267.html

Διευρύνεται το spread του 10ετούς ομολόγου




Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Μαΐου διευρύνθηκε το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού Bund εξαιτίας της πτώσης των γερμανικών κρατικών ομολόγων.
Στις 16:02 (ώρα Ελλάδ0ς), το spread ενισχυόταν στις 871,6 μονάδες βάσης.
Η απόδοση του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου υποχωρούσε νωρίτερα σε επίπεδα ρεκόρ στο 2,24%, με τους επενδυτές να αναζητούν ασφάλεια εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Άνοδο 7 μονάδων βάσης σημείωνε και το πορτογαλικό δεκαετές ομόλογο, φτάνοντας στις 302 μονάδες βάσης.
Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1856728
Επιστροφή στο... 1960 και σε ανεργία 14,3% το 2011
Της Χριστινας Kοψινη
Στη χρονική περίοδο 2009 - 2015, το 2011 θα είναι το πιο δύσκολο έτος για την απασχόληση. Αυτή τη χρονιά η ανεργία, σύμφωνα με τις προβλέψεις των διεθνών οργανισμών, αναμένεται να ανέλθει στο 14,3% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Εάν επαληθευθεί αυτή η πρόβλεψη (η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η μη καταγεγραμμένη ανεργία θα προσεγγίσει το 20%) το ποσοστό των ανέργων θα αντιστοιχεί στα επίπεδα του 1960. Με μία ουσιώδη διαφορά. Το 1960 υπήρχε ακόμη η διέξοδος της μετανάστευσης στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Προοπτική η οποία σήμερα είναι πολύ περιορισμένη διότι ανάλογη διέξοδο μπορεί να βρει μόνο το υψηλά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.
Αγοραστική δύναμη
Με την ανεργία να εκτινάσσεται και να προσεγγίζει ταχύτατα εντός του 2010 το 12%, η αξιολόγηση που εμπεριέχεται στην έκθεση του ΙΝΕ των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την πορεία των οικονομικών και κοινωνικών δεικτών μετά την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων αποκτά μιαν άλλη διάσταση. Δείκτες όπως η παραγωγικότητα, η σύγκλιση των μισθών, οι επενδύσεις, η κερδοφορία των επιχειρήσεων επιστρέφουν στα επίπεδα του 2004 και του 2006. Η αγοραστική δύναμη των μισθών επιστρέφει στα επίπεδα του 1984. Σε αυτές τις συνθήκες, ακόμη κι αν η ανάκαμψη του 2013 συνδυαστεί με ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ 0,4%, εξαιρετικά δύσκολα θα μπορέσει να ανατρέψει τη δυσμενή εικόνα.
Η πρόβλεψη για υψηλή ανεργία, φθίνουσα πορεία στην προσφορά θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με την εκτίναξη του πληθωρισμού και τη χειροτέρευση των μη δημοσιονομικών μεγεθών δεν προβληματίζουν μόνο τη ΓΣΕΕ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία (θα την παρουσιάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου), αλλά και τους εκπροσώπους της τρόικας με τους οποίους ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ Σ. Ρομπόλης φαίνεται πώς είχαν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση την περασμένη Πέμπτη.
Η συνάντηση δεν έμοιαζε σε τίποτε με αυτήν που είχε προηγηθεί του ασφαλιστικού και των εργασιακών ρυθμίσεων. Χωρίς υπεροψία και σε κλίμα έντονου προβληματισμού, όπως περιγράφουν οι παριστάμενοι, οι ελεγκτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο του στασιμοπληθωρισμού και των προβλημάτων της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Παραδέχθηκαν δε ότι στις μετρήσεις για τον πληθωρισμό δεν έλαβαν υπόψη την επίδραση από την αύξηση της έμμεσης φορολογίας. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχετε τους στόχους των δημοσιονομικών υποχρεώσεων, αλλά όχι κι αυτούς της ανταγωνιστικότητας και της πραγματικής οικονομίας», φέρεται να είπε ο Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ, επιμένοντας ότι τώρα πρέπει να μετατοπιστούν οι πολιτικές σε κατεύθυνση που να ενισχύονται οι συντελεστές της πραγματικής οικονομίας. «Θα συμφωνείτε μαζί μας για τις παρεμβάσεις που ζητήσαμε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση στο σκέλος της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής», επισήμανε ο εκπρόσωπος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Κλάους Μαζούχ.
Πάντως, το πρώτο ερώτημα που ετέθη από την πλευρά των ελεγκτών αφορούσε την «αίσθηση» των συνδικαλιστών για το κοινωνικό κλίμα που διαμορφώνεται σε συνθήκες υψηλής ανεργίας.
Τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Από τον Απρίλιο του 2009 έως και τον Απρίλιο του 2010 χάθηκαν 130.000 θέσεις εργασίας. Βάσει των παραδοχών του υπουργείου Εργασίας, η μείωση της απασχόλησης το πρώτο εξάμηνο του 2010 έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος αντιστοιχεί σε 110.000 θέσεις εργασίας. Ανάλογη υποχώρηση κατά 110 έως 130.000 θέσεις εργασίας αναμένεται και για το 2011 και θεωρείται βέβαιο ότι ο δείκτης της απασχόλησης θα κατέλθει στα επίπεδα του 2006.
Προγράμματα
Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν υπό τη μορφή των προγραμμάτων επιδότησης εισφορών ή θέσεων εργασίας, από τον ΟΑΕΔ και από τα κοινοτικά κονδύλια δεν θα μεταβάλουν την κατάσταση. Αντιθέτως, υπάρχουν ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι η μεγάλη υποτίμηση των μισθών και συντάξεων που αντικατέστησε το όπλο της υποτίμησης του νομίσματος σε συνθήκες δραχμής δεν θα έχει επίδραση στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αφού ήδη η αγοραστική δύναμη των μισθών έχει υποχωρήσει κατά 20% και των συντάξεων σε ποσοστό πάνω από το 25%. Τα ποσοστά αυτά αναμένεται να αυξηθούν πολύ περισσότερο μέχρι το τέλος τους έτους, καθώς ήδη στα μεγάλα αστικά κέντρα οι δύο στις τρεις νέες θέσεις εργασίας είναι είτε προσωρινής είτε μερικής απασχόλησης, όπως αποδεικνύεται και από τα πρόσφατα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

http://www.kathimerini.gr/

Eκτός κινδύνου η τραυματίας υπάλληλος.

Γνωστός Γιαννιώτης..ο ληστής που αναζητείται ακόμη απο την αστυνομία.
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύεται η υπάλληλος του
βενζινάδικου που δέχθηκε επίθεση από ένοπλο ληστή ο οποίος την
πυροβόλησε εξ επαφής στο στήθος νωρίτερα.

Η κοπέλα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση  και πριν λίγο οι γιατροί
ανακοίνωσαν στους οικείους τους ότι όλα πήγαν καλά και η κοπέλα
διέφυγε τον κίνδυνο.
Ήταν περίπου 9 όταν ο ένοπλος ληστής πήγε με το αυτοκίνητο του στο
βενζινάδικο και χωρίς να κατέβει ,πήγε στο γκισέ ,έστρεψε το όπλο στην
υπάλληλο ,αφού πρώτα της φώναξε ότι γίνετε ληστεία και ζήτησε όλα τα
χρήματα. Εκείνη του τα έδωσε . είναι άγνωστο αν ειπώθηκε κάτι άλλο
μεταξύ τους αλλά και γιατί αφού πήρε τα χρήματα ο ληστής πυροβόλησε
την γυναίκα εξ επαφής.
Η λεία του δράστη είναι 10 με 13 χιλιάδες ευρώ. Μετά γκάζωσε και εξαφανίστηκε.
Η ληστεία έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και οι
αστυνομικές αρχές αναγνώρισαν στο πρόσωπο του ληστή  γνωστό Γιαννιώτη
που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει την αστυνομία για άλλη υπόθεση

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/e_21.html

Άννα Πρέλεβιτ στον ημιτελικο των “Miss Universe”


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/miss-universe_20.html

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Κλειστή η Ακρόπολη για την Πανσέληνο στις 24 Αυγούστου

Σε 92 ανέρχονται οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία που θα παραμείνουν ανοιχτά για την Πανσέληνο στις 24 Αυγούστου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ανάμεσα τους ωστόσο δεν βρίσκονται τελικά, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης ούτε ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, καθώς χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) για το ζήτημα της αμοιβής των εργαζομένων κατά τις εκδηλώσεις για την πανσέληνο.
Όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, οι εκπρόσωποι της Ένωσης απέρριψαν την πρόταση να καταβληθούν σε όλους όσους εργαστούν τη νύχτα της 24ης Αυγούστου οι προβλεπόμενες από το νόμο αμοιβές, απαιτώντας αμοιβή τριπλάσια της προβλεπόμενης.
«Την ευθύνη φέρουν εξ ολοκλήρου αυτοί που αξιώνουν αμοιβές πέραν όσων οι Νόμοι προβλέπουν», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΥΠΠΟΤ.
Στους αρχαιολογικούς χώρους που θα είναι ανοιχτοί για το κοινό θα φιλοξενηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αλλοι θα μείνουν ανοιχτοί μόνο για να υποδεχτούν τους ρομαντικούς περιπάτους των πολιτών.
Αρκετά μνημεία στη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη την Ήπειρο, τα Επτάνησα, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα δεχτούν επισκέπτες υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού


http://www.report24.gr/akropoli-panselinos.htm

Η πιο σέξι ελληνίδα της χρονιάς η Ζέτα Μακρυπούλια…

Τον τίτλο της πιο σέξι Ελληνίδας της χρονιάς κέρδισε η Ζέτα Μακρυπούλια, σύμφωνα με ψηφοφορία που διεξήγαγε το περιοδικό Status. Η λαμπερή ηθοποιός-παρουσιάστρια είναι σέξι, ευτυχισμένη και… μόνη!

Η Ζέτα Μακρυπούλια που αναμφίβολα περνά μια από τις …

καλύτερες επαγγελματικές της περιόδους, φαίνεται πως έχει μαγέψει τον αντρικό πληθυσμό και ανατρέπει τα πρότυπα που θέλουν μια γυναίκα να είναι σέξι μέχρι τα 25, αφού στα 32 της χρόνια (που τα λέει και με περηφάνεια), αναδεικνύεται η πιο σεξι Ελληνίδα!






Περισσότερα:http://www.report24.gr/zeta-makripoulia-sexi-ellinida.htm

Χιλιάδες άνθρωποι κάνουν αιτήσεις για βιβλιάριο απορίας

Περίπου 7.500 παραπάνω οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Νομαρχία Αθηνών το εξάμηνο Γενάρη - Ιούνη 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009. Σύμφωνα με στοιχεία, πολλοί από τους ανθρώπους που για πρώτη φορά έκαναν αίτηση είναι επαγγελματοβιοτέχνες που έκλεισαν το μαγαζί τους
Περίπου 22.000 άνθρωποι που ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, απευθύνθηκαν μέσα στο πρώτο 6μηνο (Γενάρης - Ιούνης) του 2010 στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών για να εξασφαλίσουν βιβλιάριο υγείας για απόρους ή κάποιο επίδομα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Ο αριθμός αυτός αναδεικνύει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εργατικές - λαϊκές οικογένειες, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Δείχνει ακόμα ότι στην.... 
καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας. Παρά το γεγονός ότι η επιστήμη και η έρευνα μπορούν να προσφέρουν σε όλο το λαό όσα χρειάζεται για να έχει μια καλή υγεία, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη. Ομως, από τη στιγμή που οι υπηρεσίες αυτές, το φάρμακο, η ιατρική έρευνα, αποτελούν πεδίο αύξησης της κερδοφορίας για τα μονοπώλια, μοιραία, ο λαός υποφέρει και σε πολλές περιπτώσεις πληρώνει με τη ζωή του αυτή την κατάσταση.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι αιτήσεις για το βιβλιάριο απορίας έχουν αυξηθεί κατά 7.300 (ποσοστό που αγγίζει το 40%) σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009. Συνολικά οι αιτήσεις, το πρώτο εξάμηνο του 2010, ανέρχονται σε 21.452, ενώ πέρυσι ήταν 14.212.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας, πολλοί από τους ανθρώπους που για πρώτη φορά έκαναν αίτηση για να εξασφαλίσουν βιβλιάριο απορίας ή άλλα βοηθήματα, είναι επαγγελματοβιοτέχνες που έκλεισαν το μαγαζί τους μην μπορώντας να το συντηρήσουν, εμποροϋπάλληλοι σε μαγαζιά που έβαλαν λουκέτο ή εργαζόμενοι με λίγα μεροκάματα που δε συμπληρώνουν τις μέρες ασφάλισης που απαιτούνται για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας.

Τα στοιχεία του πρώτου 6μήνου του 2010 από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Νομαρχίας Αθηνών «έρχονται» να καταδείξουν το πρόβλημα, το οποίο, όπως εκτιμάται, όσο περνά ο καιρός θα γίνεται εντονότερο. Στα στοιχεία που παραθέτουμε θα πρέπει να υπολογιστούν και άνθρωποι που έχουν ανάγκη και έχουν ζητήσει βοήθεια αλλά ενδεχομένως απορρίφθηκαν ή θα απορριφθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. `Η πολλοί ακόμα που δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία που είναι και χρονοβόρα.

Συγκεκριμένα, στις περιοχές των δήμων του νότιου τομέα (Αγ. Δημήτριος, Αλιμος, Γλυφάδα, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ν. Σμύρνη, Π. Φάληρο), οι αιτήσεις των ανασφάλιστων κατά το πρώτο 6μηνο του 2010 ανέρχονται σε 3.395, όταν το 2009 ήταν 2.295.

Στις περιοχές του κεντρικού τομέα (Αθήνα, Βύρωνας, Γαλάτσι, Δάφνη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Ταύρος, Υμηττός) οι αντίστοιχες αιτήσεις ανέρχονται, κατά το ίδιο διάστημα, σε 10.820, όταν το 2009 ήταν 7.220.

Αντίστοιχα, στις περιοχές του δυτικού τομέα (Αγ. Βαρβάρα, Αγ. Ανάργυροι, Αιγάλεω, Ιλιο, Καματερό, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι) οι αιτήσεις, κατά τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου, φτάνουν τις 6.200, όταν το 2009 ήταν 3.600.

Στις περιοχές του ανατολικού τομέα (Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Βριλήσσια, Ηράκλειο, Λυκόβρυση, Μελίσσια, Μεταμόρφωση, Ν. Ερυθραία, Ν. Ιωνία, Νέα Πεντέλη, Ν. Ψυχικό, Παπάγου, Πεντέλη, Πεύκη, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Χολαργός) οι ανασφάλιστοι που κατέθεσαν σχετική αίτηση μέχρι και τον Ιούνη, ανέρχονται σε 1.037, ενώ το 2009 ήταν 1.097.
Διπλασιασμός των ανθρώπων που ζητούν επίδομα πρώτων βοηθειών

Στο μεταξύ, αναμένεται να διπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που καταφεύγουν στη νομαρχία προκειμένου να λάβουν το επίδομα πρώτων βοηθειών.

Αυτό δίνεται μια φορά το χρόνο σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις, όπως να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους ή στέγη για να μείνουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νομαρχίας, το 2006 το συγκεκριμένο επίδομα έλαβαν 305 άτομα. Το 2009 ο αριθμός των ατόμων που το έλαβαν ανήλθε στους 475. Το πρώτο εξάμηνο του 2010, το επίδομα έχουν ήδη λάβει 365 άτομα και υπολογίζεται ο αριθμός να ανέλθει στα 900 μέχρι το τέλος του χρόνου. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στους δήμους της Δυτικής Αθήνας οι αιτήσεις για το εν λόγω επίδομα, κατά τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου, έφτασαν τις 164.

Αντίστοιχα, αυξήσεις υπάρχουν και στις αιτήσεις που κατατίθενται για επιδότηση ενοικίου.

Εκτιμάται ότι γενικά οι αιτήσεις προς τη νομαρχία για βοήθεια θα αυξηθούν σημαντικά το Σεπτέμβρη, οπότε και πραγματοποιούνται οι εγγραφές των σχολείων, που σημαίνει ότι οι γονείς θα χρειαστούν χρήματα για τα απαραίτητα, αλλά και τους δύο τελευταίους μήνες του χρόνου, οπότε και θα έχουν συσσωρευθεί χρέη και υποχρεώσεις που πρέπει να αποπληρωθούν.

Τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου καταδεικνύουν ότι οι σχετικές αιτήσεις στα γραφεία των νομαρχιών αναμένεται να αυξηθούν, καθώς τα κλειστά μαγαζιά στην Αθήνα ανέρχονται στο 17% του συνόλου των καταστημάτων.

Τα δε στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) δείχνουν ότι οι καταγεγραμμένοι μόνο άνεργοι έφτασαν τον Ιούλη τους 569.742. Από αυτούς το επίδομα ανεργίας παίρνει μόνο ένας στους τρεις. Την ίδια ώρα το 58% των μισθωτών της χώρας - σύμφωνα με Πόρισμα για το 2009 του Παρατηρητηρίου Φτώχειας, Εισοδημάτων, Ανισοτήτων και Κοινωνικού Αποκλεισμού, συνδυαζόμενα με στοιχεία του ΙΚΑ για το 2007 - ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_8788.html


Η υπέροχη Bugatti Type 57SC Atlantic του 1936, πουλήθηκε για περίπου 30 - 40 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία και έγινε το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου.
Τώρα μπορείτε να τη δείτε ζωντανά στο μουσείο αυτοκίνησης Mullin.
Το αυτοκίνητο του Williamson, όπως είναι γνωστό, ανήκε μέχρι πρότινος στη συλλογή του Dr. Peter Williamson. Αποκτήθηκε από το Μουσείο Αυτοκίνησης Mullin έναντι ενός μη ανακοινωθέντος ποσού, αλλά η αξία της συναλλαγής εκτιμάται ανάμεσα στα...

περισσότερα:http://news24gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_20.html

Ο γιος ζήτησε από τους αστυνομικούς να συλλάβουν την ίδια του τη μάνα


Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε στο Αρκαλοχώρι. Στο αστυνομικό τμήμα εμφανίστηκε ένας 29χρονος, που ζήτησε ...από τους αστυνομικούς να τον ακολουθήσουν διότι μπορούσε να τους βοηθήσει να ξεσκεπάσουν υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Μόνο που σε αυτή την υπόθεση πρωταγωνίστρια, ήταν η ίδια του η μάνα!

Ο 29χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι στο σπίτι που μένουν υπάρχουν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, τα οποία έχει φέρει η μητέρα του, μαζί με έναν 47χρονο συγγενή της. Οι αστυνομικοί μετά την αρχική έκπληξη, ζήτησαν από τον νεαρό να τους οδηγήσει στο σπίτι...

Εκεί διαπίστωσαν πως όντως υπήρχαν αρχαία. Βρήκαν ένα πήλινο κανάτι, τρία μικρά πήλινα πιατάκια και μία πήλινη κούπα κρυμμένα κάτω από ελαιόπανα στην αποθήκη! Τα αρχαία κατασχέθηκαν και αργότερα οδηγήθηκαν στο τμήμα τόσο η μητέρα του 29χρονου, όσο και ο 47χρονος συγγενής του.

Η μητέρα του 29χρονου πάντως διαψεύδει το γιος της και υποστηρίζει πως η αλήθεια θα λάμψει στο δικαστήριο...

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_2339.html

Στο Ηράκλειο Κρήτης για ολιγοήμερες διακοπές ο πρωθυπουργός

Σε ξενοδοχείο της περιοχής Γουβών του Ηρακλείου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για ολιγοήμερες διακοπές.

Ο πρωθυπουργός έφτασε...
αεροπορικώς αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Ηράκλειο και αμέσως αναχώρησε για το ξενοδοχείο, όπου και κατέλυσε.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_9676.html


Θεμέλια πρόκρισης έβαλε η ΑΕΚ στο Νταντί...


Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/
Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έκανε η ΑΕΚ. Στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της διοργάνωσης, η Ενωση νίκησε μέσα στη Σκοτία την Νταντί Γιουνάιτεντ με 1-0, χάρη σε γκολ του Τζιμπούρ στο 11΄. Οι "κιτρινόμαυροι", πλέον, έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Με καλή κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή, η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημά του και στο 9΄ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Καφέ, ο οποίος βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε βρήκε στο πόδι του Γκομίς και κατέληξε στην αγκαλιά του Περνίς. Δύο λεπτά αργότερα η Ενωση προηγήθηκε. Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε...
 
περισσότερα:http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_1531.html

Δίωξη σε 102 για παράνομη κατασκήνωση!


Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. μπήκε για άλλη μία φορά η ελεύθερη κατασκήνωση. Αυτή τη φορά στο Ελαφονήσι Χανίων, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 102 ατόμων για ελεύθερη κατασκήνωση! Από αυτούς, οι έξι είχαν μαζί τους μικροποσότητα κάνναβης, οπότε συνελήφθησαν. Οι υπόλοιποι 96 κατηγορούνται απλώς και μόνον για... παράνομη κατασκήνωση.
Στο στόχαστρο των αστυνομικών μπήκαν τώρα οι ελεύθεροι κατασκηνωτές στο Ελαφονήσι. Δικογραφία σε βάρος 102 ατόμων σχηματίζει η ΕΛ.ΑΣ  

Στο στόχαστρο των αστυνομικών μπήκαν τώρα οι ελεύθεροι κατασκηνωτές στο Ελαφονήσι. Δικογραφία σε βάρος 102 ατόμων σχηματίζει η ΕΛ.ΑΣ Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., χθες το πρωί από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων με τη συνδρομή ειδικών φρουρών από τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Αποκορώνου «συνελήφθησαν στο Ελαφονήσι Χανίων πέντε Ελληνες ηλικίας 34, 31, 30,29 και 28 ετών, καθώς και ένας Ισπανός ηλικίας 23 ετών, διότι κατελήφθησαν να κατέχουν ναρκωτικές ουσίες και να έχουν κατασκηνώσει παράνομα». Κατά τις έρευνες που έγιναν παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν στην κατοχή των έξι συλληφθέντων και κατασχέθηκαν: έξι συσκευασίες με 26 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και τρεις συσκευασίες με 12 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης.
Σε βάρος των υπόλοιπων ενενήντα έξι και ύστερα από εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατασκήνωση.
Στο μεταξύ, από νομικούς κύκλους έντονα αμφισβητείται η συνταγματικότητα του συγκεκριμένου νόμου. Σε νομικό οδηγό στον ιστότοπο freecampgr. blogspot.com αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το άρθρο 10 του Ν. 392/76 απαγορεύει την εγκατάσταση σκηνών σε παραλίες, αιγιαλούς και γενικά κοινόχρηστους χώρους.
»Βάσει νομολογίας όμως, ΜΠρΑθ. 10691/1997 και των άρθρων 966-968 Α.Κ. ως κοινόχρηστα ορίζονται εκείνα τα πράγματα που δεν μπορούν να είναι αντικείμενο οποιασδήποτε συναλλαγής καθώς και κτήσης κατά το ιδιωτικό δίκαιο. Είναι όμως δεκτικά χρήσης από κάθε πρόσωπο. Το δικαίωμα αυτό χρήσης έχει ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και απορρέει από την προσωπικότητα του κάθε ατόμου. Η απαγόρευση αυτή χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, μέσω κατασκήνωσης εκεί, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητας το οποίο κατοχυρώνεται και συνταγματικά (άρθρο 5 Σ, 57 Α.Κ.)».
Τονίζεται ακόμη: «Η παράνομη προσβολή του δικαιώματος της προσωπικότητας γεννά αξίωση για άρση της προσβολής και παράλειψης αυτής στο μέλλον, η οποία μπορεί να είναι και αντικείμενο προσωρινής δικαστικής προστασίας, όταν συντρέχουν οι προβλεπόμενες για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων προϋποθέσεις».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ

http://www.enet.gr/

TO BINTEO ME TO ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ



http://korkos.blogspot.com/2010/08/to-binteo-me-to.html

Ταύρος φεύγει από την αρένα και επιτίθεται σε 30 τουλάχιστον θεατές



http://korkos.blogspot.com/2010/08/30.html

Νέα ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ΗΣΑΠ


Συνεχίζονται οι αλλαγές στο πρόγραμμα δρομολογίων του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, εξαιτίας των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΗΣΑΠ το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Αυγούστου, θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Ανω Πατήσια-Ειρήνη.

Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή x15.

Από τη Δευτέρα 23 του μηνός, επαναλειτουργούν οι αποβάθρες προς Πειραιά (κάθοδος) των σταθμών Περισσού και Πευκακίων και κλείνουν οι αποβάθρες της ανόδου (προς Κηφισιά) των ιδίων σταθμών.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους παραμένει κλειστό το τμήμα Αττική-Μοναστηράκι. Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τις γραμμές του ΜΕΤΡΟ 2 και 3.

http://www.zougla.gr/

Άγρια δολοφονία ιδιοκτήτη καφενείου


Άγρια δολοφονία σημειώθηκε στη 01:00 τα ξημερώματα, σε καφενείο που βρίσκεται στην οδό Αριστομένους 13, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ένας άνδρας εισέβαλε στο καφενείο, και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι στο λαιμό έναν 62χρονο άνδρα.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια.
http://www.zougla.gr/