Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόωρος τελικός για την Εθνική Μπάσκετ

Έτσι όπως τα καταφέραμε, ο πρώτος πολύ μεγάλος τελικός για την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι απόψε και μετράμε αντίστροφα για την διεξαγωγή του. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει στην Κωνσταντινούπολη την Ισπανία, σε μια επανάληψη του μεγάλου τελικού της περασμένης διοργάνωσης, πριν τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία. Ο νικητής περνά στα προημιτελικά. Ο χαμένος γυρίζει πρόωρα σπίτι του! Η μία από τις δύο κορυφαίες ομάδες μπάσκετ για το 2006 θα βρεθεί εκτός οκτάδας το 2010!

Ο μεγάλος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 9.00 το βράδυ στο καινούριο κλειστό που έφτιαξαν οι Τούρκοι στην Πόλη για αυτήν την διοργάνωση. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες σε έναν αγώνα για νερά νεύρα, με την παράδοση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια ναι είναι όμως υπέρ των Ισπανών. Μας κερδίζουν όποτε μας βρίσκουν, αλλά φέτος είναι αποδυναμωμένοι, όπως αποδείχθηκε από τις ήττες τους από Γαλλία και Λιθουανία. Ωστόσο ούτε η ελληνική ομάδα έχει δείξει πως έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και έτσι αναμένεται ένα ανοιχτό παιχνίδι.

Νωρίτερα, στις 6.00μμ θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο ο γιουγκοσλαβικός εμφύλιος ανάμεσα στην Σερβία και την Κροατία, για μια θέση στους οκτώ. Με αυτό το παιχνίδι θα ανοίξει η φάση των 16 και από αυτό θα βγει ο αντίπαλος του νικητή της αναμέτρησης Ελλάδα – Ισπανία, κάτι που σημαίνει ότι το βράδυ τόσο οι δικοί μας παίκτες όσο και οι ισπανοί θα γνωρίζουμε τον επόμενο αντίπαλό μας, εφόσον φυσικά προκριθούμε.

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=58589

"Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ "ΚΛΕΙΔΙ" ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Την έμφαση της κυβέρνησης στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα, με την πεποίθηση ότι μπορεί να αποτελέσει το όχημα που θα δώσει την αναγκαία αναπτυξιακή ώθηση και θα φέρει νέες θέσεις εργασίας υπογράμμισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, στη διάρκεια της ομιλίας της, στην...
ενότητα «Βιώσιμη Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα & Ανταγωνιστικότητα» στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Όπως ανέφερε, το περιβάλλον και η ανταγωνιστικότητα δεν είναι αντιθετικές έννοιες, αλλά συμπληρωματικές και η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι βάρος, αλλά προϋπόθεση για υψηλή ανταγωνιστικότητα. 


 Σημείωσε ότι η Πράσινη Ανάπτυξη βασίζεται στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας και εξασφαλίζει εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη:


 «Είναι θέμα της κοινωνίας και απαιτεί μια νέα, πλατιά συμμαχία των πολιτών. Η πράσινη επιχειρηματικότητα προσαρμόζεται σε όλους τους τομείς της οικονομίας και σε διαφορετικά επιχειρηματικά μεγέθη. »


 Από τις μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις, μέχρι τις μικρομεσαίες και τις πολύ μικρές, που αξιοποιούν τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά, το περιβάλλον και τον πολιτισμό μιας περιοχής. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που τόσο σε επίπεδο φυσικών πόρων, όσο και σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, η πράσινη επιχειρηματικότητα παρουσιάζει ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης».


 Η υπουργός αναφέρθηκε στις πολιτικές που έχει ήδη υλοποιήσει το ΥΠΕΚΑ, όπως στην ανακύκλωση με την εισαγωγή θεσμικού πλαισίου που οδηγεί σε μείωση και αξιοποίηση απορριμμάτων, την προστασία των δασών και των καμένων περιοχών, με την αναστολή οικοδομικών δραστηριοτήτων, την αποκατάσταση υδάτινων πόρων, την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, μέσα από την απελευθέρωση παραλιών στην Αττική, καθώς και την εκπόνηση του μεγάλου σχεδίου «Αθήνα-Αττική 2014».


 Στον τομέα της ενέργειας η κυρία Μπιρμπίλη παρουσίασε την εξωστρεφή ενεργειακή πολιτική του Υπουργείου, με στόχο την ανάδειξη της χώρας σε ένα ενεργειακό κέντρο της περιοχής, την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας.


 Κλείνοντας, ενημέρωσε για το μεγάλο Πρόγραμμα Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων του ΥΠΕΚΑ, με βασικά χαρακτηριστικά την προσέλκυση και πραγματοποίηση αναπτυξιακών επενδύσεων με συνολικό προϋπολογισμό 44,44 δισ. ευρώ έως το 2015 και τη δημιουργία περισσότερων των 210.000 νέων θέσεων εργασίας. 

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_7672.html

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ...


O ηθοποιός Robert Schimmel,πέθανε σε ηλικία 60 ετών, μετά από τροχαίο δυστύχημα που είχε στις 26 Αυγούστου....
Τα τελευταία χρόνια έδινε την μάχη του με τον καρκίνο και είχε γράψει μέχρι και βιβλίο για αυτό το θέμα, ενώ πρόσφατα είχε ανακοινώσει πως έπασχε απο ηπατίτιδα C και κίρρωση....
Μαζί με τον Schimmel στο αυτοκίνητο την ώρα του δυστυχήματος ήταν η 19χρονη κόρη του και ο 11χρονος γιός του, αλλά ευτυχώς κανένας από τους δύο δεν τραυματίστηκε σοβαρά....



Read more: news-piper.blogspot.com

Ξεκίνησε η εκπομπή ψηφιακού σήματος σταθμών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής


Ξεκίνησε την 1 Σεπτεμβρίου η εκπομπή ψηφιακού σήματος σταθμών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής, από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας. Συγκεκριμένα, η DIGEA ξεκίνησε την ψηφιακή μετάδοση από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, του προγράμματος των σταθμών...
•ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, NICKELODEON στη συχνότητα 54 (738 MHz) και
•0-6 TV ,MAD TV, MTV GREECE, SPORT TV στη συχνότητα 63 (810 MHz).
Οι ανωτέρω τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας εκπέμπονται ψηφιακά μέσω της Digea, με κωδικοποίηση MPEG4. Προκειμένου οι τηλεθεατές να μπορέσουν να απολαύσουν ψηφιακά τους παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς θα χρειαστεί να διαθέτουν τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να επανασυντονίσουν τα κανάλια τους στις συχνότητες 54 και 63. Για τη λήψη του σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής της Αίγινας. Διευκρινίζεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας εξακολουθούν να εκπέμπουν και αναλογικά στο λεκανοπέδιο Αττικής.


Διαβάστε περισσότερα http://tvnea.blogspot.com/#ixzz0yZlX603y
Under Creative Commons License: Attribution

Πηνελόπη Αναστασοπούλου:Είμαι τυχερή γιατί φέτος έχω δουλειά

Σε μια εποχή που τα κανάλια μειώνουν τις τηλεοπτικές σειρές και αρκετοί ηθοποιοί μένουν άνεργοι, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου δηλώνει σε γνωστο περιοδικο τυχερή διότι φέτος έχει δουλειά. “Δουλέυουμε για να ζήσουμε και όχι για να είματε σταρ. Αν είσαι καλά με τον εαυτό σου δεν σε νοιάζει και αν κάνεις κάτι άσχετο. Η δημοσιότητα είναι μέρος της δουλειάς, όχι μέρος της” δήλωσε η ηθοποιός και συνέχισε αναφορικά με το αν ζηλεύει λέγοντας: “Στη σχέση μου έχω πιάσει τον εαυτό μου να ζηλεύει. Αυτό όμως γίνεται επειδή αγαπώ πολύ αλλά επανέρχομαι γρήγορα γιατί έχω εμπιστοσύνη στον άνθρωπό μου.


Διαβάστε περισσότερα http://tvnea.blogspot.com/#ixzz0yZkzClvE
Under Creative Commons License: Attribution
Μικρότερο Δημόσιο σχεδιάζει η κυβέρνηση

Μικρότερο Δημόσιο με μαζικές μετατάξεις υπαλλήλων και κλείσιμο ή συγχώνευση φορέων σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Σάββατο η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», η κυβέρνηση προωθεί τη σύσταση ενός ισχυρού επιτελικού και συντονιστικού κέντρου, που θα παρακολουθεί τη μεταρρύθμιση του κράτους σύμφωνα με τις επιταγές του «Καλλικράτη» και θα έχει την εποπτεία της διαχείρισης των προγραμμάτων για το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, την εκπόνηση των σχεδίων για τις νέες δομές που θα αποκτήσουν τα υπουργεία, τον έλεγχο των δαπανών των φορέων του Δημοσίου και την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης.
Το σχέδιο αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε μεταστέγαση όλων των υπουργείων, σε αναδιάρθρωση των δομών των δημοσίων υπηρεσιών, σε μαζικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων και σε συγχωνεύσεις ή και κλείσιμο φορέων του Δημοσίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του στενού δημόσιου τομέα κατά 30%.

http://www.ant1online.gr/Politics/General/Pages/20109/79cb1abc-bfc7-469e-8b5e-504d2d2d8dd7.aspx
Κορυφώνεται η αγωνία στο ΠΑΣΟΚ

Κορυφώνονται σήμερα οι διαβουλεύσεις στο ΠΑΣΟΚ για την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων στις 13 Περιφέρειες και στους 3 μεγάλους δήμους της χώρας στις επερχόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, ενώ συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Οι υποψήφιοι θα ανακοινωθούν την Κυριακή, αφού εγκριθούν από το Εθνικό Συμβούλιο και αμέσως μετά αναμένεται να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Αδιαφιλονίκητο φαβορί για το Δήμο Αθηναίων η Φώφη Γεννηματά και για τον Πειραιά ο Γιάννης Μίχας. Για το Δήμο Θεσσαλονίκης, το μόνο όνομα που ακούγεται είναι του Γιάννη Μπουτάρη.

http://www.ant1online.gr/Politics/Goverment/Pages/20109/6b3bd7ec-5b66-4a80-8476-dff9d27afdee.aspx

Την κρατούσαν αιχμάλωτη και την εξέδιδαν


Μια 42χρονη και ένας 44χρονος, υπήκοοι Βουλγαρίας, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, καθώς μετέφεραν στην Ελλάδα 23χρονη ομοεθνή τους και στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι την κακή οικονομική της κατάσταση, την κρατούσαν, παρά τη θέλησή της, έγκλειστη σε όχημα τύπου βαν, στην περιοχή του Χορτιάτη.

Οι δράστες, που παρακρατούσαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα και το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας, δεν δίστασαν, από τις αρχές του έτους, να την αναγκάζουν να εκδίδεται σε πελάτες έναντι χρηματικού ποσού, σε δασική περιοχή του Χορτιάτη.

Ο 44χρονος, σύμφωνα με καταγγελία της 23χρονης, ασκώντας σωματική βία την εξανάγκασε σε συνουσία στις 2 Σεπτεμβρίου.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=170162&cid=4

Σε... 5 χρόνια το εφάπαξ


Μετά από 5 χρόνια θα εισπράττουν το εφάπαξ όσοι δημόσιοι υπάλληλοι σπεύδουν να βγουν στη σύνταξη λόγω των συνεπειών του νέου Ασφαλιστικού, αφού οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εμφανίζουν αύξηση 85% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Τον περασμένο μήνα υπεβλήθησαν στο Γενικό Λογιστήριο 17.825 αιτήσεις έναντι 9.653 πέρυσι. Από αυτές οι 13.880 (έναντι 6.485 το 2009) κατατέθηκαν μόνο από υπαλλήλους του Δημοσίου (όχι ένστολους). Δηλαδή, η αύξηση ξεπέρασε το 114% εν σχέσει με πέρυσι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι συνταξιοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων θα αγγίξουν φέτος τις 40.000. Με δεδομένο ότι το ταμείο Πρόνοιας μπορεί να δώσει έως 7.000 εφάπαξ το χρόνο, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι καταθέσουν αιτήσεις το επόμενο τετράμηνο, θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται ύστερα από 5 χρόνια, στα τέλη του 2015, αφού για την ικανοποίηση όλων των δικαιούχων, απαιτούνται ποσά που ξεπερνούν το 1,7 δισ. ευρώ.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=170138&cid=8

Χαμηλή η συμμετοχή μεταναστών στις εκλογές


Μικρή αναμένεται να είναι η συμμετοχή των μεταναστών στις εκλογές του Νοεμβρίου, αφού αναμένεται να ψηφίσουν 6-7.000, από τους 190.000 που είχαν δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ενδιαφέρον εκδήλωσαν περίπου 17.000 μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα. Από αυτούς κατέθεσαν αιτήσεις 11.600 άτομα, αλλά οι μισοί από αυτούς δεν πρόκειται να ψηφίσουν, αφού δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγραφα και δικαιολογητικά.

Μόνο στον Δήμο Αθηναίων από την 1η Ιουνίου που ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής ως και την περασμένη Τρίτη, στους εκλογικούς καταλόγους είχαν εγγραφεί 2.227 άτομα, τα περισσότερα αλβανικής και πακιστανικής καταγωγής.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=170133&cid=6

Η Κάιλι εμπνέει τις περισσότερες γυναίκες...

Η διάσημη τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ εμπνέει τις περισσότερες γυναίκες, όπως προκύπτει από έρευνα,
χάρη στην αντιμετώπιση που είχε στο θέμα της υγείας της
και κυρίως επειδή δε δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού, όταν προσβλήθηκε από τη νόσο.

Η 42χρονη Αυστραλή διαγνώστηκε με καρκίνο το 2005 και αφού χειρουργήθηκε, υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και χημειοθεραπεία χάνοντας τα μαλλιά της.

Όμως μέσα σε ένα χρόνο επανήλθε στο προσκήνιο και συνέχισε τις εμφανίσεις περιοδεύοντας μάλιστα πέρυσι σε 21 χώρες, ενώ πριν από λίγο κυκλοφόρησε το 11ο άλμπουμ της με τίτλο "Aphrodite."


Η Μινόγκ ψηφίστηκε πρώτη στη διαδικτυακή δημοσκόπηση από 1.000 ερωτηθέντες. Τη δημοσκόπηση διοργάνωσε η εταιρία προϊόντων για μαστεκτομημένες γυναίκες Amoena. Η Κάιλι προηγείται από άλλες διάσημες που δοκιμάστηκαν από τον καρκίνο του μαστού όπως η αείμνηστη Λίντα Μακάρτνεϊ και η τραγουδίστρια Ολίβια Νιούτον Τζον.


Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία για τον Καρκίνο και τη Διεθνή Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο, 1,3 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκονται ανά τον κόσμο κάθε χρόνο και 465.000 γυναίκες πεθαίνουν ετησίως από αυτή την αιτία, καθιστώντας αυτό τον τύπο καρκίνου τον πλέον θανατηφόρο για τις γυναίκες.


Άλλες διασημότητες που μίλησαν ανοιχτά για την περιπέτειά τους με τον καρκίνο του μαστού είναι οι τραγουδίστριες Σέριλ Κρόου, Κάρλι Σάιμον και Μελίσα Εθεριτζ και οι ηθοποιοί Μάγκι Σμιθ, Κριστίν Απλγκέιτ, Σίνθια Νίξον, Ζακλίν Σμιθ και Κέιτ Τζάκσον.


Ρόιτερ
http://eimaimama.blogspot.com
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_9773.html

Αναβλήθηκε αγώνας ποδοσφαίρου λόγω επιδρομής αγριόχοιρων!


Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην 5η κατηγορία της Γερμανίας και συγκεκριμένα στο ματς Μπορέα Δρέσδης-Λοκομοτίβ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Λειψίας στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Δρέσδης είναι κατεστραμμένος από το πέρασμα των αγριογούρουνων κι έτσι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί η αναμέτρηση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο (4/9)!
  
Το πιο αξιοσημείωτο βέβαια είναι ότι η ονομασία του γηπέδου (Jagerplatz) σημαίνει "κυνηγότοπος"!
Η φιλοξενούμενη ομάδα (Λοκομοτίβ) είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της πάλαι ποτέ Ανατολικής Γερμανίας, η οποία έφτασε έως τον τελικό του κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης το 1987, όπου ηττήθηκε 1-0 από τον Άγιαξ στην Αθήνα.
Το 2004, όμως, ο σύλλογος της Λειψίας διαλύθηκε λόγω χρεοκοπίας για να επανιδρυθεί άμεσα από μερίδα οπαδών, ξεκινώντας ξανά από την 11η τη τάξει κατηγορία στη Γερμανία.


http://www.contra.gr/
Εργασίες της Βουλής των Εφήβων

Αρχίζουν το Σάββατο για 15η συνεχή χρονιά, οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων, με στόχο τη μύηση των νέων στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.

Στο σύνολο των 300 εφήβων βουλευτών που επελέγησαν, οι 260 είναι από την Ελλάδα, οι 20 από την Κύπρο και οι 20 από την ομογένεια.


http://www.skai.gr/news/politics/article/151221/ergasies-tis-voylis-ton-efivon/
 

Εκστρατεία για την ανάδειξη του Κονώνειου τείχους

Εκστρατεία με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής άξιας του Κονώνειου τείχους και την ανάγκη να διατηρείται ο χώρος της Φρεαττύδας και της Πειραϊκής καθαρός



Εκστρατεία με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής άξιας του Κονώνειου τείχους και την ανάγκη να διατηρείται ο χώρος της Φρεαττύδας και της Πειραϊκής καθαρός αρχίζει ο ΣΚΑΪ.

Θα κορυφωθεί το προσεχές διάστημα με καθαρισμό της περιοχής.

Εν τω μεταξύ άρχισε την Τετάρτη 01/09 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου, η αποχωμάτωση του τείχους, που τμήμα του είχε καταχωθεί τη δεκαετία του '60 προκειμένου να ανεγερθούν καφετερίες και ταβέρνες.

Θα αποκαλυφθούν τα τείχη σε μήκος 700 μέτρων, ενώ στο τμήμα αυτό διασώζεται και ένας πύργος.

http://www.skai.gr/news/culture/article/151116/ekstrateia-gia-tin-anadeixi-toy-kononeioy-teihoys-/
Μπρέγκοβιτς: «Θα ήθελα κι εγώ να έχω γεννηθεί στην Ελλάδα» 
 
«Μια χαρά χώρα είστε. Όσες κρίσεις και να πέσουν στο κεφάλι σας, είστε μια ευτυχισμένη χώρα. Θα ήθελα κι εγώ να έχω γεννηθεί στην Ελλάδα», μας είπε σήμερα ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς, από την Αθήνα, με αφορμή το αντιπολεμικό του έργο «Ημερολόγια μιας θλιμμένης βασίλισσας», ένα μονόλογο που θα αφηγηθεί η Μαρία Ναυπλιώτου συνοδεία μουσικής κλασικού συνόλου και χορωδίας, σε σκηνοθεσία και μουσική του ίδιου, στο Ηρώδειο, 27 Σεπτεμβρίου. Ένα είδος recitando accompagnato, φόρμα αγαπητή το 16ο αιώνα.
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα τον Ιούνιο στο Φεστιβάλ του Σεν Ντενί, στη Γαλλία, και περιοδεύει σε Ισπανία, Βέλγιο, Ελλάδα και Ιταλία, με ηθοποιό από την αντίστοιχη χώρα κάθε φορά.
Τα «Ημερολόγια μιας θλιμμένης βασίλισσας» διαδραματίζονται στο σερβικό τμήμα του Σεράγεβο, στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου 1991-1995.
Είναι η καταγραφή του πόνου και του δράματος που ζει μια απελπισμένη και φοβισμένη νέα κοπέλα, η Ντουσάνκα (Μαρία Ναυπλιώτου). Κόρη στρατηγού, έχασε τον άνδρα της στον πόλεμο, ναρκομανής, που έχει καπνίσει ηρωίνη στρίβοντας τσιγάρα με τα φύλλα των βιβλίων όλης της βιβλιοθήκης της.
Οι σελίδες του τελευταίου βιβλίου που απέμεινε για να σχίσει είναι η Βίβλος όπου ανακαλύπτει ότι στο εσωτερικό της βρίσκεται το ημερολόγιο της μητέρας της. Μιας επίσης δυστυχισμένης γυναίκας, που έζησε εξίσου δυστυχισμένη εποχή και μη βρίσκοντας το θάρρος να γράψει το δικό της ημερολόγιο, επινόησε το ημερολόγιο της βασίλισσας Μαργκό, συζύγου του Ερρίκου Δ' της Ναβάρρας, για να αφηγηθεί τα δεινά της.
«Είτε είναι η βασίλισσα Μαργκό το 16ο αιώνα και οι θρησκευτικοί πόλεμοι είτε η Νάντια Στάλιν και η εποχή των εκκαθαρίσεων ή η γυναίκα της διπλανής πόρτας στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας, ο ανθρώπινος πόνος και το δράμα του πολέμου είναι πάντα ίδια», σχολιάζει ο Μπρέγκοβιτς.
Τα κείμενα της παράστασης είναι αποσπάσματα από επιστολές του Βόσνιου νομπελίστα Ίβο Άντριτς, του Γάλλου λυρικού ποιητή του 16ου αιώνα Πιερ ντε Ρονσάρ, από έργα του Σαίξπηρ και κείμενα του Σιντράν, ποιητή και συνεργάτη των Μπρέγκοβιτς και Κοστουρίτσα.
«Ο τρόπος που μπλέκονται τα κείμενα είναι πολύ ενδιαφέρων για να φανεί το δράμα του πολέμου ανά τους αιώνες, από την Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου έως τη Γιουγκοσλαβία. Διαβάζοντας τα ημερολόγια η ηρωίδα βρίσκει διέξοδο», λέει η Μαρία Ναυπλιώτου, την οποία ανακάλυψε ο Μπρέγκοβιτς τον Ιούλιο, στην παράσταση της «Κάρμεν».
«Ξέρετε, ο πόλεμος όταν τον διαβάζουμε στην ιστορία είναι μια μεγάλη εικόνα, στην πραγματικότητα όμως είναι πάντα μικρές οικογενειακές ιστορίες», συμπληρώνει ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς ο οποίος το 1994 είχε συνθέσει τη μουσική της ταινίας «Βασίλισσα Μαργκό», του Πατρίκ Σερό.
«Και το δικό μου θέατρο λειτουργεί σε επείγουσες καταστάσεις, κάτι σαν ασθενοφόρο», κατέληξε γελώντας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_31/08/2010_353218
Στο Ζάππειο το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου
 
Από σήμερα, μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.
Ξεκινά σήμερα στο Ζάππειο, μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που φέτος είναι αφιερωμένο στο «ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη σύγχρονη κοινωνία και τον πολιτισμό».
Το Φεστιβάλ Βιβλίου οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, με συνδιοργανωτές τον Πολιτισμικό Οργανισμό και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Περίπου 160 εκδότες, σε 130 περίπτερα παρουσιάζουν τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή με περισσότερους από 50.000 τίτλους.
Συμμετέχουν η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Το πρόγραμμα του 39ου Φεστιβάλ Βιβλίου περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθεί έκθεση ανέκδοτων φωτογραφιών με όψεις της Αθήνας του 1888, οι οποίες προέρχονται από τη συλλεκτική έκδοση του Ιστορικού Αρχείου Δήμου Αθηναίων «Αθήναι», ενώ θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη επίσημη παρουσίαση του λευκώματος, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΣΚΑΙ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/09/2010_353670
Επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά τα αθλήματα των μεγάλων;


Κάνουν το γύρο του κόσμου με σκάφος μόνα τους, σκαρφαλώνουν στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου και τρέχουν σε αγώνες μηχανών. Είναι όλα τους παιδιά, μερικά από τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει την ηλικία για να δουν χωρίς συνοδό μια ταινία στο σινεμά.
Την περασμένη Κυριακή, ένας 13χρονος έγινε ο μικρότερος σε ηλικία αναβάτης αγωνιστικών μηχανών που έχασε τη ζωή του στην πίστα της Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, όταν έπεσε από τη μηχανή του και στη συνέχεια χτυπήθηκε από 12χρονο αναβάτη, εγείροντας το ερώτημα: Πόσο μεγάλος πρέπει να είναι κάποιος όταν μιλάμε για τέτοιου είδους ακραία αθλήματα;
«Δεν είναι απλά μικροί ενήλικες», δήλωσε ο δρ. Λάιλ Μιχέλι, διευθυντής του τμήματος αθλιατρικής στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης. «Τα παιδιά είναι διαφορετικά, πρέπει να προστατεύονται από την κοινωνία». Ο Πίτερ Λενζ έπεσε από τη μηχανή του στη διάρκεια του γύρου προθέρμανσης και μετά χτυπήθηκε από τον 12χρονο Χαβιέ Ζαγιάτ. Παιδιά που ξεπερνούν τα όρια δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο Μότσαρτ συνέθετε μουσική όταν τα άλλα παιδιά της ηλικίας του μάθαιναν το αλφάβητο, ενώ ο Τάιγκερ Γουντς έδειξε τις ικανότητες του στο γκολφ ήδη από δύο ετών.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν πολλοί παιδοψυχολόγοι, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις ακαδημαϊκές ή πολιτιστικές δεξιότητες και τα παιδιά που ρισκάρουν τη ζωή τους. Ο 13χρονος Τζόρνταν Ρομέρο έγινε ο μικρότερος σε ηλικία κατακτητής της κορυφής του Έβερεστ, η 16χρονη Τζέσικα Γουότσον έκανε τον περίπλου της Γης χωρίς βοήθεια, ενώ η 14χρονη Ολλανδή Λόρα Ντέκερ επιχειρεί να καταρρίψει το ρεκόρ της Γουότσον.
«Πολλοί έφηβοι, από φυσική άποψη, μπορούν να κάνουν παρόμοια πράγματα με τους ενήλικες επειδή ο σωματότυπος τους έχει διαμορφωθεί και έχουν μυϊκή δύναμη», δήλωσε ο Ρόμπιν Σίλβερμαν, ψυχολόγοις που ειδικεύεται στην παιδική και εφηβική ανάπτυξη. «Εκεί που κάνουμε λάθος είναι ότι αυτοί οι έφηβοι έχουν πρόβλημα με τον παρορμητικό έλεγχο, τη διαχείριση του άγχους και την αφηρημένη σκέψη. Πρέπει πραγματικά να καταλάβουν τους κινδύνους». «Αν κάτι τους ενθουσιάζει θέλουν να το κάνουν, δε σκέφτονται τις πιθανές επιπτώσεις όπως κάνουν οι μεγάλοι», πρόσθεσε.
Σε κάποιες περιπτώσεις, οι ίδιοι οι γονείς δεν μπορούν, ή δεν θέλουν, να επιβάλουν όρια στη συμπεριφορά και τις επιθυμίες των παιδιών τους, όπως επεσήμανε η Κίκι Βάινγκαρτεν, εκπαιδευτική και οικογενειακή σύμβουλος. «Έχεις κάποιους γονείς που απολαμβάνουν τη διαφορετικότητα των παιδιών τους». Ενώ, κάποιοι άλλοι γονείς, ανησυχούν μήπως τα παιδιά τους δεν τους συμπαθήσουν. «Όχι, δε χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος φίλος τους, πρέπει να είσαι μια φιγούρα με αρχές», επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν θα πρέπει όλοι οι έφηβοι να μεταχειρίζονται ως ανεύθυνοι, γιατί έτσι εμποδίζεται η ανάπτυξη της εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης τους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες Associated Press

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_1_02/09/2010_353529




Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο Θερμαϊκό
Μπάνιο στα δροσερά νερά του Θερμαϊκού έκανε ένα αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη όταν -για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε στη θάλασσα.

Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ και, σύμφωνα με το κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, , ο άνδρας εγκατέλειψε εγκαίρως το όχημα και κολυμπώντας βγήκε στο πλακόστρωτο της παραλίας.

Λίγο αργότερα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς περισσότερο λόγους.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=58549
Γκέλα με το «καλημέρα» η Εθνική
«Έθιμο» κοντεύει να κάνει τις γκέλες στις αρχές των προκριματικών η Εθνική καθώς για κόμη μία φορά το ξεκίνημα της δεν ήταν νικηφόρο.

Η Εθνική Ελλάδος υποτίμησε την ομόλογη της Γεωργίας και λίγο έλειψε να το πληρώσει πολύ ακριβά καθώς κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσια στο 72ο λεπτό αφού η Γεωργία εκμεταλλεύτηκε το μουδιασμένο ξεκίνημα των διεθνών και προηγήθηκε με τον Ιασβίλι μόλις στο 3ο λεπτό μετά από βραχυκύκλωμα της άμυνας.

Η Εθνική έδειξε να προσπαθεί -αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ- να φέρει το ματς στα ίσα αλλά το πρώτο ημίχρονο την βρήκε να πηγαίνει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 0-1 καθώς αν και είχε την υπεροχή δεν μπόρεσε να «ξεκλειδώσει» τη σφιχτή άμυνα της Γεωργίας.

Στην επανάληψη η Εθνική «πάτησε γκάζι» με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Χρειάστηκαν όμως 27’ από το δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει στην ισοφάριση με σουτ του Σπυρόπουλου μετά από επεισοδιακή φάση στη μεγάλη περιοχή των Γεωργιανών.

Τα υπόλοιπα 21 λεπτά του αγώνα (συνυπολογίζοντας τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων) δε στάθηκαν αρκετά για την Εθνική ώστε να ανατρέψουν το σκορ και ο Τιμούρ Κετσπάγια, ομοσπονδιακός τεχνικός της Γεωργίας, κατάφερε να κλέψει ένα πολύτιμο βαθμό από την Εθνική.

Οι φίλαθλοι της Εθνικής, πάντως, (τουλάχιστον όσοι ήταν στο γήπεδο Καραϊσκάκη και όχι στο γήπεδο του ΟΑΚΑ για... τους U2) δε σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν υπέρ της Εθνικής ακόμη κι όταν ήταν πίσω στο σκορ.

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=58537

Πήρε... πρωτάθλημα στη φοροδιαφυγή

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ μάνατζερ ποδοσφαίρου και χορός «μαύρων» εκατομμυρίων

Τα ποσά σε ευρώ που έχουν καταθέσει  ποδοσφαιριστές, παράγοντες ΠΑΕ  και άλλοι, στον μάνατζερ Α.Τ.
Ενα μυστηριώδες κουβάρι φοροδιαφυγής, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και μεγάλης διαπλοκής ανθρώπων του ποδοσφαίρου έχει αρχίσει να ξετυλίγεται από έρευνα που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ σε γνωστό μάνατζερ ποδοσφαιρικών ομάδων.
Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που καταβάλλονταν με τη μορφή προμηθειών από ποδοσφαιριστές και μεγαλοπαράγοντες ομάδων της Σούπερ Λιγκ προς τον γνωστό μάνατζερ τα οποία δεν δηλώνονταν στην Εφορία αλλά και βεβαιώσεις που προσκόμιζε ο ίδιος στη φορολογική του δήλωση για κέρδη εκατομμυρίων ευρώ από συμμετοχή του σε παιχνίδια στοιχήματος ποδοσφαιρικών ομάδων βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της υπόθεσης. Μίας υπόθεσης η οποία, όπως λένε άνθρωποι που τη χειρίζονται, δεν εμφανίζει μόνο φορολογικό ενδιαφέρον αλλά και σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και υποψίες για συμμετοχή σε στοιχήματα σε προκαθορισμένα παιχνίδια ποδοσφαιρικών ομάδων.

Περισσότερα:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4592431

ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

ρεπορταζ :Δημήτρης Nικολακόπουλος


Τη σύσταση ενός ισχυρού επιτελικού και συντονιστικού κέντρου προωθεί η κυβέρνηση. Το νέο αυτό όργανο, που δεν σχετίζεται με τον ορισμό ή μη συντονιστή της κυβέρνησης και την αναδιάρθρωση του Μεγάρου Μαξίμου, θα παρακολουθεί τη μεταρρύθμιση του κράτους σύμφωνα με τις επιταγές του «Καλλικράτη»...
Το σχέδιο αναμένεται να οδηγήσει σε μεταστέγαση όλων των υπουργείων, σε αναδιάρθρωση των δομών των δημοσίων υπηρεσιών, σε μαζικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων και σε συγχωνεύσεις ή και κλείσιμο φορέων του Δημοσίου. Το συντονιστικό κέντρο θα έχει την εποπτεία της διαχείρισης των προγραμμάτων για το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, την εκπόνηση των σχεδίων για τις νέες δομές που θα αποκτήσουν τα υπουργεία, τον έλεγχο των δαπανών των φορέων του Δημοσίου και την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης.


 Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, αναμένει την κατάρτιση του μητρώου των δημοσίων υπαλλήλων, που θα του επιτρέψει να έχει μια σαφή εικόνα της στελέχωσης των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα ο «Καλλικράτης» στο κράτος προωθείται με ταχείς ρυθμούς. Δεν προβλέπει απλώς τη μετεγκατάσταση όλων των υπουργείων με τη δημιουργία του «κυβερνητικού πάρκου», αλλά κυρίως την εκ βάθρων αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης της χώρας με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.


 Με τη μεταρρύθμιση αυτή η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα επιτύχει μείωση του στενού δημοσίου τομέα κατά 30%. Η νέα δομή που θα αποκτήσουν τα υπουργεία, όπως επισημαίνεται από τη σχετική μελέτη, «θα λαμβάνει υπόψη της το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”, θα αναδεικνύει τον ρόλο της κεντρικής διοίκησης (υπουργεία, γενικές και ειδικές γραμματείες, ΝΠΔΔ, ανεξάρτητες αρχές και γενικές διοικήσεις) και θα στοχεύει στην ολοκλήρωση ενός μοντέλου διοικητικής διάρθρωσης της χώρας που θα βασίζεται σε μια νέα σχέση ανάμεσα στα διάφορα επίπεδα διοίκησης». 


 Με το σχέδιο επιδιώκεται η αντιμετώπιση σοβαρών δομικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών, όπως η έλλειψη συντονιστικών μηχανισμών και σύγχρονων οργανωτικών δομών, η υπέρμετρη διόγκωση της ιεραρχικής πυραμίδας (γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων και τμημάτων), η πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων και καθηκόντων, ο πολλαπλασιασμός των θέσεων ευθύνης και ο κατακερματισμός της οργάνωσης των υπηρεσιών. Οι βασικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα είναι οι εξής: 


1Ανακατανομή προσωπικού και αξιολόγηση


 Θα υπάρξει ανακατανομή του προσωπικού στις νέες οργανικές θέσεις που θα συσταθούν με βάση τα οργανογράμματα των υπουργείων, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για μαζικές μετακινήσεις και μετατάξεις. Η κατανομή προσωπικού θα γίνει σε οργανικές θέσεις (κατηγορία, κλάδο, ειδικότητα), υπηρεσιακές μονάδες και επίπεδα διοίκησης (τμήματα, διευθύνσεις, γενικές διευθύνσεις). 


 2Περιγραφή θέσεων εργασίας


 Η κυβέρνηση, προκειμένου να υπερβεί τον σκόπελο των μαζικών υποχρεωτικών μετατάξεων, προτίθεται να προχωρήσει και σε περιγραφή των θέσεων εργασίας (job description). Αυτό σημαίνει ότι θα καλύπτονται πλέον από υπαλλήλους με βάση τις γνώσεις, την εμπειρία, τη δεξιότητα και την ικανότητά τους. Οι υπάλληλοι των υπουργείων θα εργάζονται δηλαδή όπως ακριβώς εργάζονται σήμερα οι υπάλληλοι των τραπεζών, καθένας εκ των οποίων έχει συγκεκριμένο αντικείμενο. Αν ληφθεί υπόψη ότι οι αμοιβές των υπαλλήλων, μέσω του νέου ενιαίου μισθολογίου (που θα ισχύσει από τις αρχές του 2011) θα εξαρτώνται και από την αποδοτικότητά τους, είναι προφανές ότι αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στη Δημόσια Διοίκηση. 


3Νέος τρόπος χρηματοδότησης


 Μετά την αλλαγή του τρόπου κατάρτισης του προϋπολογισμού του κράτους που θα ισχύσει από εφέτος, θα θεσπιστεί και η διασύνδεση των νέων δομών των υπουργείων με τη διαχείριση των οικονομικών πόρων. Δηλαδή αλλάζει ριζικά η υφιστάμενη διαδικασία χρηματοδότησης. Τα υπουργεία δεν θα χρηματοδοτούνται πλέον αυθαίρετα, όπως συμβαίνει σήμερα και συχνά μέσω «σκοτεινών κωδικών», αλλά με βάση τριετή προγράμματα τα οποία θα αναθεωρούνται κάθε χρόνο. Σε αυτά θα περιγράφονται λεπτομερώς τα έργα τα οποία προτίθενται να επιτελέσουν ή οι υπηρεσίες τις οποίες θα προσφέρουν προς τους πολίτες, γεγονός που θα τους εξασφαλίζει την αναγκαία χρηματοδότηση.


 Στις περιπτώσεις που τα έργα δεν πραγματοποιούνται, οι υπεύθυνοι δεν θα μπορούν να εκταμιεύουν τα αναγκαία ποσά ή θα καλούνται ακόμη και να επιστρέφουν τα χρήματα με τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί. Ο υπουργός Εσωτερικών έχει ζητήσει ακόμη την πραγματοποίηση μελέτης που θα αποτυπώνει τις υποδομές του κράτους (κτιριακή υποδομή, τεχνολογικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός) και την υποβολή προτάσεων για την αξιοποίηση της υπάρχουσας περιουσία


http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_9621.html

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΥΡΙΛΑ

«Οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες που θα έρθουν δε θα είναι εύκολοι, αλλά απαιτώ να είναι πραγματικά δύσκολοι για όσους πλουτίζουν αθέμιτα σε βάρος της χώρας...
Δε βάζουμε απέναντι την υγιή επιχειρηματικότητα, δε βάζουμε απέναντι το κεφάλαιο που επενδύεται, που δημιουργεί θέσεις δουλειάς, δεν είναι απέναντι μας οι επιχειρηματίες που αγωνίζονται να διατηρήσουν έντιμα την επιχείρησή τους και μαζί τις θέσεις εργασίας για τους υπαλλήλους τους. Βάζουμε απέναντι τον πλούτο που δεν είναι αποτέλεσμα μόχθου και προσπάθειας, που δεν είναι αποτέλεσμα αξίας, αλλά χτίστηκε μέσα από πλιάτσικο στην περιουσία των σημερινών και των μελλοντικών γενιών. Και ζητώ από τους ίδιους τους πολίτες να συνδράμουν. Ξέρω ότι υπάρχει κάθε βράδυ στις οθόνες μια εικόνα τρομοκρατίας και φόβου. Καταλαβαίνω τα ΜΜΕ που και αυτοί στο κυνήγι της τηλεθέασης χρειάζεται να αγγίξουν τα πιο βασικά ένστικτά μας. Αυτά του φόβου, της αυτοσυντήρησης.


 Χωρίς να αρνούμαι ότι περάσαμε πολύ κοντά στο χάος, δεν μπορώ να συμφωνήσω στην ηττοπάθεια και στην μιζέρια. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στην μαυρίλα και την απαισιοδοξία. Δεν σας ζητώ να σπάσετε τις τηλεοράσεις. Ζητώ όμως από όλους σας να σπάσετε την εικόνα της μιζέριας. Μπροστά στα δύσκολα δεν παραιτούμαστε.


 Απλά θα έκανε την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Δεν κάνουμε απόδραση ? όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Η αναβίωση του ελληνικού κράτους είναι όρος επιβίωσής».

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_2589.html

Νέες ιδιωτικές επενδύσεις στην Πελοπόννησο.



Αυξάνεται ο αριθμός των ιδιωτικών επενδύσεων στην περιφέρεια Πελοποννήσου, που εντάσσονται στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, με το κίνητρο... της επιχορήγησης και της χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Στη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Φώτη Χατζημιχάλη, εγκρίθηκε η υπαγωγή ακόμη 14 αιτήσεων επενδυτικών σχεδίων, ανεβάζοντας σε 163 τον συνολικό αριθμό των επενδύσεων που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο από την αρχή της χρονιάς.

Το συνολικό κόστος των νέων επενδύσεων είναι 15.568.709,15 ευρώ και η δημόσια δαπάνη φθάνει το 59,96% και ανέρχεται σε 9.335.425,49 ευρώ, ενώ με την υλοποίησή τους θα δημιουργηθούν 39,67 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_9448.html

Βροχές το Σαββατοκύριακο


Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στη δυτική Στερεά και βόρεια Θεσσαλία να είναι έντονα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βελτίωση του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και από το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή η καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς κελσιου και στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και πιθανώς στη δυτική στέρεα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και τις απογευματινές ώρες λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς κελσιου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και βαθμιαία στα βόρεια τοπικές νεφώσεις, όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=170104&cid=4

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Τα ζευγάρια στους 16 του Μουντομπάσκετ
Μπορεί να κάτσαμε να χάσαμε από τους Ρώσους προκειμένου να αποφύγουμε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία σε μια πρόωρη επανάληψη του μεγάλου τελικού της προηγούμενης διοργάνωσης του 2006 στην Ιαπωνία, ωστόσο πάλι απέναντι στην Ισπανία πέσαμε. Πως έγινε αυτό; Πολύ απλά, την τελευταία κουβέντα την είχαν οι Γάλλοι στον άλλο όμιλο, οι οποίοι με τη σειρά τους φαίνεται ότι δεν μας προτιμούσαν για αντιπάλους τόσο νωρίς, ηττήθηκαν από τη Νέα Ζηλανδία και βγήκαν τέταρτοι στον δικό τους όμιλο, προτιμώντας να δώσουν ένα ματς – τελικό με την γηπεδούχο Τουρκία και αν καταφέρουν να την περάσουν, να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος ακόμα και για μετάλλιο. Έριξαν όμως έτσι την Ισπανία απέναντι στην Ελλάδα, στο πιο αμφίρροπο από τα ζευγάρια της φάσης των 16 (αφού άλλωστε αποτελεί και επανάληψη του τελικού του περασμένου Μουντομπάσκετ).

Η αναμέτρηση Ελλάδας – Ισπανίας θα γίνει στις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, όπου μεταφέρονται πλέον όλοι οι αγώνες μέχρι και τον μεγάλο τελικό της άλλης Κυριακής. Αν χάσουμε, αποχαιρετάμε την διοργάνωση και πρόωρα επιστρέφουμε στην Αθήνα. Αν κερδίσουμε, μπαίνουμε οκτάδα και αντιμετωπίζουμε στα προημιτελικά τον νικητή της αναμέτρησης Σερβίας – Κροατίας που θα έχει προηγηθεί, σε έναν νέο «γιουγκοσλαβικό πόλεμο». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό, εφόσον πάνε καλά για την Εθνική Ομάδα τα πράγματα, να δούμε αναμέτρηση Ελλάδας – Σερβίας στα προημιτελικά, 20 μέρες μετά τα θλιβερά επεισόδια στο μεταξύ των δύο ομάδων «φιλικό» ματς στην Αθήνα.

Την Κυριακή θα παίξουν σε νοκ άουτ αναμετρήσεις Τουρκία – Γαλλία και Σλοβενία – Αυστραλία. Οι νικητές των δύο αυτών αναμετρήσεων παίζουν μεταξύ τους για τη φάση των 8, ενώ όπως προκύπτουν οι διασταυρώσεις αξίζει να αναφερθεί ότι ο νικητής αυτού του προημιτελικού αντιμετωπίζει στον πρώτο ημιτελικό εκείνον που προαναφέραμε. Δηλαδή παίζει το ενδεχόμενο, αν φτάσει μακριά η Εθνική Ομάδα, να βρει στον δρόμο της στα ημιτελικά ξανά την γηπεδούχο Τουρκία. Αρκεί φυσικά εκείνη να κερδίσει τους δύο αγώνες της αλλά και η Ελλάδα να αποκλείσει διαδοχικά την Ισπανία και στη συνέχεια την Σερβία ή την Κροατία.

Την Δευτέρα θα γίνουν οι αναμετρήσεις ΗΠΑ – Αγκόλα και Ρωσία – Νέα Ζηλανδία, οπότε στην επόμενη φάση που παίζουν μεταξύ τους οι νικητές πάμε για μια αμερικανορωσική αναβίωση της εποχής του «ψυχρού πολέμου». Την Τρίτη θα γίνουν οι αγώνες Λιθουανία – Κίνα και Αργεντινή – Βραζιλία, με τους νικητές να παίζουν μεταξύ τους στον τέταρτο προημιτελικό. Όσοι κερδίσουν σε αυτούς τους δύο προημιτελικούς θα βρεθούν στη συνέχεια αντιμέτωποι στην δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 4/9: Σερβία – Κροατία και Ισπανία – Ελλάδα.
Κυριακή 5/9: Τουρκία – Γαλλία και Σλοβενία – Αυστραλία
Δευτέρα 6/9: ΗΠΑ – Αγκόλα και Ρωσία – Νέα Ζηλανδία
Τρίτη 7/9: Λιθουανία – Κίνα και Αργεντινή – Βραζιλία

Τετάρτη 8/9: Πρώτος προημιτελικός με τους νικητές των αγώνων του Σαββάτου και δεύτερος προημιτελικός με τους νικητές των αγώνων της Κυριακής
Πέμπτη 9/9: Τρίτος προημιτελικός με τους νικητές των αγώνων της Δευτέρας και δεύτερος προημιτελικός με τους νικητές των αγώνων της Τρίτης
Παρασκευή 10/9: Ρεπό

Σάββατο 11/9: Πρώτος ημιτελικός με τους νικητές των αγώνων της Τετάρτης και δεύτερος ημιτελικός με τους νικητές των αγώνων της Πέμπτης
Κυριακή 12/9: Μεγάλος τελικός με τους νικητές των δύο ημιτελικών


http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=58428

Καθαρίστρια στο δήμο αρίστευσε στις Πανελλήνιες
Στα 45 της χρόνια νιώθει, όπως λέει, να αγγίζει το όνειρο της ζωής της. Επέστρεψε στα θρανία μετά από 25 χρόνια για να πάρει το απολυτήριο της, ενώ συνέχιζε να εργάζεται ως καθαρίστρια και  κατάφερε να περάσει δεύτερη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Κοινωνιολογίας.

Η Ευγενία Χατζηπαύλου, μητέρα τριών παιδιών,  ήθελε από μικρή να γίνει δασκάλα. Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια. «Σε ηλικία 14 ετών γνώρισα το σύζυγό μου. Ήμουν μαθήτρια στην πρώτη τάξη του λυκείου όταν αρραβωνιαστήκαμε και αποφάσισα να δημιουργήσω οικογένεια και να εγκαταλείψω το σχολείο»,  αποκαλύπτει η ίδια στο περιοδικό People. 

Οι γονείς της προσπάθησαν αρχικά να την αποτρέψουν αλλά τελικά σεβάστηκαν την απόφαση της. Η Ευγενία έγινε μητέρα για πρώτη φορά στα 20 της χρόνια και σήμερα καμαρώνει τους 3 γιους της. Για να βοηθήσει την οικογένεια της  άλλαξε πολλές δουλειές  και τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται στο Δήμο Περιστερίου στον τομέα της καθαριότητας.

Ήθελε πάντα να τελειώσει το σχολείο και ο σύζυγός της ήταν εκείνος που την ενθάρρυνε να κυνηγήσει το όνειρό της. «Νιώθω πολύ περήφανος για τη σύζυγό μου. Κάνει μια πολύ σημαντική προσπάθεια και η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα μια τέτοια επιτυχία γιατί υπάρχουν σπίτι, παιδιά, δουλειά», λέει με καμάρι ο σύζυγός της στο People.

Η 45χρονη εργαζόμενη μητέρα ξεκίνησε νυχτερινό λύκειο και διάβαζε παντού. Στο λεωφορείο όταν πήγαινε στη δουλειά, την ώρα του διαλλείματος, το βράδυ πριν κοιμηθεί. Η Βιολογία, η Ιστορία και τα Αρχαία ήταν τα αγαπημένα της μαθήματα. Οι αγώνες της δεν πήγαν χαμένοι.

Κατάφερε να πάρει 15.500 μόρια και πριμοδότηση ως εργαζόμενη και κατάφερε να μπει στο τμήμα Κοινωνιολογίας. Η Ευγενία θέλει να πάρει το πτυχίο της και να βρει δουλειά σε μια κοινωνική υπηρεσία,  ενώ όπως λέει μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν τα ξημερώματα που έπιανε δουλειά και οι υπόλοιπες καθαρίστριες της βάρδιας την αγκάλιαζαν, τη φιλούσαν και τη χειροκροτούσαν , νιώθοντας  περήφανες  για τη συνάδελφο τους.

 Η Ευγενία που ξέρει από δυσκολίες είναι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει ενώ οι γονείς της δε σταματούν να χαμογελούν και να κοιτάζουν με καμάρι την κόρη τους.

http://www.star.gr/index.php?ID=hot_of_the_day&Rec_ID=58483

Στη γραμμή 1142

Δέκα χιλιάδες κλήσεις για το κάπνισμα
σε δύο ημέρες



Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον του κοινού για τα μέτρα που αφορούν στην απαγόρευση του καπνίσματος, καθώς κατά τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου νόμου, οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα «1142» έφθασαν τις 10.418.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον μήνα Αύγουστο, ο συνολικός αριθμός κλήσεων ήταν 9.234.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη η γραμμή δέχθηκε 5.466 κλήσεις και χθες, 4.952 κλήσεις, από τις οποίες οι 60 αφορούσαν καταγγελίες.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4592399

Τιμωρία ρεκόρ στα Ελληνικά χρονικά!

Τιμωρία ρεκόρ στα Ελληνικά χρονικά! Με εννέα αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... στο μπάσκετ για τα όσα έλαβαν χώρα στον τέταρτο τελικό των «ερυθρόλευκων» με τον Παναθηναϊκό πέρυσι!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στα χρονικά του ελληνικού μπάσκετ!
Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να κάνουν έφεση.
Επιτέλους η βία φαίνετε να τιμωρήτε αρκεί να γίνετε το ίδιο με όλες τις ομάδες...


Αναλυτικά η ποινή του Ολυμπιακού:

1. Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π ΚΑΕ:

α) για ομαδικά υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00€,

β) για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας που είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) τριών (3) αγωνιστικών και πρόστιμο 50.000,00€ και

γ) για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας που προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) έξι (6) αγωνιστικών και πρόστιμο 60.000,00€

2. Επικυρώνει την α΄ έγγραφη προειδοποίηση κατά την έννοια της παρ. 6 του άρθρου 28 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για χρήση δείκτη laser κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 6-6-2010.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_1705.html

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της αθώωσης του Πέτρου Μαντούβαλου



Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες άσκησε σήμερα αυτεπάγγελτα αναίρεση κατά του μέρους απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που... αθώωνε τον τέως βουλευτή της ΝΔ Πέτρο Μαντούβαλο, από τη εμπλοκή του στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Στην αναίρεσή του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι η απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κατά το σκέλος που αθώωσε τον κ. Μαντούβαλο δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Ο Π. Μαντούβαλος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της απόπειρας απάτης, της απόπειρας παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Μαντούβαλος είχε εμπλακεί σε υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος μαζί με τον φυγόδικο επιχειρηματία Γ. Μπόλαρη και τον τέως πρόεδρο πρωτοδικών Ε. Καλούση, καθώς και με τους συνεργάτες του τέως βουλευτή δικηγόρους Χ. Χατζηπαναγιώτου και Σωτ. Ντινόπουλου.

Οι κ.κ. Μπόλαρης και Καλούσης καταδικάστηκαν, ενώ ο κ. Μαντούβαλος και οι δύο συνεργάτες του αθωώθηκαν.

Την βασιμότητα της αναίρεσης του Ι. Τέντε θα εξετάσει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προ των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου 2010.

Επισημαίνεται ότι ο Π. Μαντούβαλος έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά.

Τέλος, έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η αναίρεση κατά του σκέλους της απόφασης του Εφετείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε ο Μαντούβαλος ασκήθηκε εντός της νόμιμης προθεσμίας, η οποία εκπνέει μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι ο Ι. Τέντες δεν θα είχε δικαίωμα να ασκήσει αναίρεση.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_9020.html
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ



















ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ:

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ 

Ανδρέας Ευθυμίου, Υπ. Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου                                            

                                                                                         
                                   Μοσχάτο 3 Σεπτέμβρη 2010



Δήλωση του Ανδρέα Ευθυμίου  σχετικά με την επίσημη

 τ         στήριξη της υποψηφιότητάς του  από το ΠΑΣΟΚ



   Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει 
   την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου  στο νέο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου . Η απόφαση υποστήριξης 
   στο πρόσωπό μου  πιστεύω ότι δικαιώνει τον αγώνα μου που πάντα διεξαγόταν και θα συνεχίσει να διεξάγεται 
   με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια και αγάπη για το Δήμο μας.

   Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα όργανα του κινήματος που πήραν μία κρίσιμη απόφαση, έχοντας να επιλέξουν μεταξύ 
   ικανών και άξιων συναδέλφων. Επίσης, το Δήμαρχο Μοσχάτου Ταξιάρχη Παπαντώνη, τη μεγάλη πλειοψηφία 
   των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας στο Μοσχάτο, τους δημοτικούς συμβούλους του 
   Ταύρου, όλες και όλους εκείνους που δρουν σε αυτοδιοικητικό και κοινωνικό επίπεδο στις δύο πόλεις αλλά, κυρίως,  
τ  τους απλούς πολίτες που συμμετέχουν ενεργά στο εγχείρημα μας και από τους οποίους αντλώ δύναμη στον κοινό 
   αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.

   Η απόφαση του ΠΑΣΟΚ έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και κύρια για τις ασθενέστερες κοινωνικές 
   ομάδες και τους νέους, γεγονός που καθιστά την Αυτοδιοίκηση ως τον κύριο φορέα για την άσκηση κοινωνικής 
   πολιτικής. Στα πλαίσια των μεταρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα, θεωρώ ότι πρώτη προτεραιότητα έχει η 
   εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης". Υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η νέα αρχιτεκτονική 
   για τους Δήμους αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση και ένα κρίσιμο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί από τις 
   δυνάμεις της αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι διαθέτω τη γνώση και την εμπειρία να αναλάβω τη μεγάλη ευθύνη 
   να ηγηθώ της προσπάθειας για μία ανθρώπινη πόλη και ένα ισχυρό Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου.

   Διερχόμαστε μία περίοδο απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, που σε μεγάλο βαθμό είναι δικαιολογημένη. 
   Δεν διαθέτουμε, όμως, άλλους τρόπους παρά να ενεργούμε σε πολιτικό επίπεδο με συλλογικό τρόπο. 
   Η ανανέωση είναι ζητούμενο της κοινωνίας και θα προκύψει από αυτή την ίδια, θα προέλθει από "τα μέσα" 
   και όχι από οποιοδήποτε εξωπολιτικό σωτήρα. Για το λόγο αυτό θέλω να καλέσω δημόσια όλες εκείνες 
   τις δυνάμεις που πιστεύουν σε μια Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη, αυτόνομη και ριζοσπαστική, δίπλα 
   στο δημότη με κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη. Καλώ όλες εκείνες τις δυνάμεις
  που πιστεύουν ότι με μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνει δυνατόν να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα
  των τοπικών κοινωνιών, μακρυά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες .
  Όλους εκείνους που  χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δίχως παζάρια και μυστικές συμφωνίες θα συμπαραταχθούν
στον κοινό αγώνα για μια Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη .

  Διαθέτουμε τη γνώση και την εμπειρία, έχουμε όραμα και ρεαλιστικό σχέδιο για ένα ισχυρό και σύγχρονο 
  Δήμο Μοσχάτο- Ταύρο















Βουτιά στις πωλήσεις τσιγάρων από τις πρώτες 
μέρες των μέτρων

Ρεπορτάζ: Ν. Σερεμετάκης

Μείωση των πωλήσεων τσιγάρων διαπιστώνεται ήδη στα περίπτερα από την δεύτερη ημέρα εφαρμογής της καπνοαπαγόρευσης και όπως είπαν μιλώντας στον ALPHA περιπτερούχοι, ο τζίρος τους απ’ τα τσιγάρα μειώθηκε έως και 30% μέσα σε 2 ημέρες, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα και το μέλλον των επιχειρήσεων τους. Ίδιο σκηνικό και στα πρατήρια καπνού, οι ιδιοκτήτες των οποίων ισχυρίζονται, ότι τα ήδη μειωμένα έσοδα θα πέσουν ακόμα περισσότερο απ’ τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας μελετά ακόμη το ενδεχόμενο να επιβάλει απαγόρευση του καπνίσματος και στα Ι.Χ. αυτοκίνητα, με το σκεπτικό ότι το κάπνισμα μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού. Η απαγόρευση καπνίσματος στα Ι.Χ. όταν σε αυτό υπάρχουν ανήλικοι, έχει επιβληθεί ήδη στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=42786