Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η Κατερίνα Στικούδη στο τραγούδι


Από μοντέλο έγινε παρουσιάστρια και τώρα ετοιμάζεται για καριέρα στο τραγούδι η Κατερίνα Στικούδη, η οποία φαίνεται αποφασισμένη να δοκιμάσει τα πάντα μέχρι να βρει αυτό που της αρέσει περισσότερο.

Η πανέμορφη μελαχρινή υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με γνωστή δισκογραφική εταιρία και βρίσκεται στο studio για να ηχογραφήσει το πρώτο της cd.

Τι είδος μουσικής θα είναι; Μάλλον προς το pop χορευτικό με λίγο hip hop μέσα, η συνταγή των τελευταίων ετών δηλαδή.

Την Κατερίνα δεν χορταίναμε να την βλέπουμε, λέτε να μην χορταίνουμε και να την ακούμε;

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=178099&cid=11

Φωτογραφία της Lindsay Lohan στην κλινική



Τον γύρο του κόσμου έκανε η φωτογραφία της Lindsay Lohan μέσα στην κλινική «Betty Ford», που διακρίνεται να συνομιλεί με άλλους τροφίμους.
Η Lohan μπήκε στην κλινική αποτοξίνωσης οικειοθελώς, προκειμένου να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημά της με τα ναρκωτικά.
Σημειώνεται ότι η παραμονή της στην «Betty Ford» της στοιχίζει καθημερινά 26.000 ευρώ.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=178167&cid=11

Sasha Grey: Η Ελληνίδα «ιέρεια του sex»


Κάνει «διεθνή» καριέρα στο… πορνό και είναι Ελληνίδα.

Ο λόγος για την –ελληνικής καταγωγής- Sasha Grey που παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 22 χρονών, έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε 170 ταινίες πορνό και έχει βραβευτεί 12 φορές για τις επιδόσεις της.

Παρόλο που η Grey αποτελεί μία «ιέρεια» του sex, η ίδια αποκάλυψε ότι υπάρχει μία φαντασίωση που δεν έχει εκπληρώσει: «Αυτό που δεν έχω πραγματοποιήσει και θα ήθελα να κάνω είναι σεξ πάνω σε πλυντήριο ρούχων».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=178134&cid=11

Υπουργός Μαυρογιαλούρος - 

Λάμπρος Κωνσταντάρας 

"Υπάρχει και φιλότιμο"


http://www.youtube.com/




Αποστόλης,Αντιγόνη και Ειρήνη Ψυχράμη Στο Βεάκειο(video)

''Τα παιδιά απο την γειτονιά μας''
 Η Ειρήνη, η Αντιγόνη και ο Αποστόλης Ψυχράμης για άλλη μία φορά στο Βεάκειο Θέατρο για τα 100 χρόνια προσκoπικού παιχνιδιού

Στο τέταρτο μέρος, η Ειρήνη Ψυχράμη και η Αντιγόνη ερμηνεύουν το "Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι" (Δ. Τσακνής) με την βοήθεια κιθάρας (Αποστόλης Ψυχράμης) και πιάνου

Τοποθεσία: Βεάκειο Θέατρο
Τραγούδι:  Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι

Camera: Spicy LogOxxx


Δείτε Το Βίντεο


http://moschato-tauros-life.blogspot.com/2010/10/video.html

Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες


Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις

Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Μικρή ενίσχυση των βόρειων ανεμών στα ανατολικά πελάγη.

Αναλυτική πρόγνωση ...

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονια. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί το βράδυ μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.



Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Λίγες παροδικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ τοπικά βορειοδυτικοί.

Θερμοκρασία: από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.



Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.



Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσιου.



Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 και το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.



Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_7023.html

Το τρέξιμο με άδειο στομάχι καίει το λίπος

Οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένο ότι πριν από την άσκηση (καμιά δυο ώρες) θα πρέπει να έχουμε φάει για να έχουμε ενέργεια. Όχι απαραίτητα απαντούν επιστήμονες σε νέα μελέτη και «ειδικά», τονίζουν, «αν θέλετε να κάψετε λίπος».

Μια νέα μελέτη υποστηρίζει πως όσοι θέλουν να χάσουν βάρος θα πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε ή να τσιμπούν κάτι πριν τη γυμναστική. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ σε δείγμα 14 εθελοντών στους οποίους ζήτησαν να κάνουν ποδήλατο τρεις φορές την εβδομάδα με άλλους εξ αυτών να έχουν φάει και άλλοι όχι.
Όπως σημειώνεται στην επιθεώρηση «Μedicine & Science in Sports & Εxercise», την οποία εκδίδει το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής, αν και οι νηστικοί εθελοντές είχαν χειρότερες επιδόσεις έκαιγαν περισσότερο λίπος απ’ ότι οι χορτάτοι.

«Οι μύες συνήθως λαμβάνουν την ενέργεια που χρειάζονται για να κινηθούν από τους υδατάνθρακες των τροφίμων» εξηγεί ο δρ Πίτερ Χέσπελ, καθηγητής Φυσιολογίας της Ασκησης στο Πανεπιστήμιο του Λέβεν, στο Βέλγιο. «Όταν όμως γυμνάζεται κανείς δίχως να έχει φάει κάτι προηγουμένως, το σώμα του δεν έχει ιδιαίτερα αποθέματα υδατανθράκων και έτσι αναγκάζεται να κάψει λίπος για να βρει ενέργεια» προσθέτει ο δρ Χέσπελ.
star

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_2864.html

Ο Σταθακόπουλος και πάλι στο Παγκόσμιο...

Aπό το http://angelos.stathakopoulos.eu/  

Ο Άγγελος Σταθακόπουλος θα δώσει και πάλι το παρόν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Easykart, για 4η συνεχόμενη χρονιά! Φέτος δε θα συμμετέχει σε κάποια από τις κατηγορίες Easykart, όπως τα 3 προηγούμενα χρόνια, αλλά στη νέα κατηγορία Kart Grand Prix και στο 1ο KGP International Trophy. Η κατηγορία αυτή πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά και στο 1ο Kart Grand Prix International Trophy θα συμμετέχουν εκτός από τους Ιταλούς οδηγούς που διακρίθηκαν στη διάρκεια του 2010, οι εργοστασιακοί οδηγοί της Birel και κάποιοι ακόμα οδηγοί κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών. Ανάμεσα στους οδηγούς που...
 έλαβαν αυτήν την πρόσκληση είναι και ο Άγγελος Σταθακόπουλος που τερμάτισε 4ος στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Easykart του 2009 στη Siena, στην κατηγορία Shifter, ενώ ήταν ο νικητής του Τελικού του Ιταλικού Πρωταθλήματος του 2009 στην Pomposa.
Το αγωνιστικό τετραήμερο που θα φιλοξενήσει περισσότερους από 250 οδηγούς από 20 χώρες, θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου στην πίστα 7 Laghi, στο Castelletto Di Branduzzo στην Pavia της Ιταλίας. Είναι μία πίστα που έχει φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και οι αγώνες που γίνονται εκεί είναι πάντοτε συναρπαστικοί, όπως αναμένεται να είναι και ο αγώνας που θα συμμετέχει ο Άγγελος Σταθακόπουλος.
"Δέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση για τη συμμετοχή στην κατηγορία Kart Grand Prix στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Easykart. Είναι μια πρόσκληση-πρόκληση και φυσικά δε θα την άφηνα να περάσει ανεκμετάλλευτη. Κάθε οδηγός αγώνων αποζητά τις προκλήσεις. Θα αγωνιστώ σε μια νέα κατηγορία, με νέο σασί και μοτέρ και σε μια πίστα που δεν έχω βρεθεί ποτέ. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχω σε κατηγορίες εξατάχυτων kart ενώ το Kart Grand Prix δε διαθέτει ταχύτητες ούτε μπροστινά φρένα. Όλα νέα λοιπόν για μένα, σε ένα πολύ σημαντικό αγώνα. Θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ κάθε λεπτό από τις λίγες δοκιμές που περιλαμβάνει το πρόγραμμα ώστε να εξοικειωθώ με το kart, την πίστα και τις συνθήκες και να κάνω τις καλύτερες επιλογές για τον αγώνα. Οι συμμετοχές αναμένονται πολύ δυνατές αφού εκτός από τους Ιταλούς οδηγούς που ολοκλήρωσαν ένα πρωτάθλημα 10 αγώνων θα συμμετέχουν και οι εργοστασιακοί οδηγοί της Birel, ανάμεσα στους οποίους οι Sauro Cesetti, Libor Toman, Karol Basz και Jordon Lennox αλλά και οδηγοί από άλλες χώρες".
Για μια ακόμα φορά, ο Άγγελος Σταθακόπουλος θα βρεθεί στην Ιταλία με την καθοριστική υποστήριξη της Superfast Ferries του νεότερου και γρηγορότερου στόλου με καθημερινά δρομολόγια από τα ελληνικά λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας προς τα λιμάνια της Ανκόνας και του Μπάρι στην Ιταλία, της Gomme&Service, της μεγαλύτερης Ιταλικής αλυσίδας καταστημάτων εμπορίας ελαστικών, των DeSport Health Clubs που προσφέρουν υπηρεσίες γυμναστικής σε συνδυασμό με υπηρεσίες χαλάρωσης, ευεξίας και αισθητικής, του Tekno Kart, του τεχνικού τμήματος της πίστας Happy Valley ενώ σε αυτόν τον αγώνα έχει και την υποστήριξη της Λούξ, της Ελληνικής εταιρείας αναψυκτικών που προσφέρει φυσική Ελληνική απόλαυση από το 1950. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_1116.html

Απίστευτη γκάφα του τηλεσχολιαστή...

Από τον Λυσίμαχο Σέκερη
 http://www.sportena.com/  

Ρεζίλι έγινε ο παλαίμαχος Σκοτσέζος επιθετικός και νυν τηλεσχολιαστής του βρετανικού Sky Sports, Alan McInally, ο οποίος είχε γυρισμένη πλάτη στο γήπεδο και δεν αντιλήφθηκε ότι μπήκε γκολ, την ώρα που έδινε τη ζωντανή ανταπόκρισή του στο παιχνίδι της Blackpool με την Blackburn!
Ο McInally, ο οποίος νωρίτερα είχε διάθεση για χιούμορ και επιδείκνυε ένα ζαχαρωτό που είχε αγοράσει, δεν κατάλαβε ότι ενώ μιλούσε «στον αέρα» η Blackburn προηγήθηκε με...
 αυτογκόλ. Η καζούρα που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους στο στούντιο ήταν αναμενόμενη, αφού όλοι τους λύθηκαν στα γέλια βλέποντας τον McInally να παρατηρεί σαν χαζός, προσπαθώντας να εξηγήσει την γκάφα του!
Τα πειράγματα προς τον Σκοτσέζο πρώην επιθετικό συνεχίστηκαν και στις επόμενες ζωντανές συνδέσεις με το γήπεδο της Blackpool, χωρίς εκείνος να διασκεδάζει και τόσο πολύ.
Η συγκεκριμένη εκπομπή του Sky Sports, που περνά «λεπτό προς λεπτό» από τα αγγλικά γήπεδα την ώρα των αγώνων, έχει παράδοση στις γκάφες των τηλεσχολιαστών: Πριν από έξι μήνες, ο Chris Kamara είχε πρωταγωνιστήσει στο Fratton Park του Portsmouth σ' ένα άλλο μνημειώδες περιστατικό, το οποίο μάλιστα είχε σχολιάσει στο sportena ο Angulo με το δικό του μοναδικό τρόπο.
Δείτε το βίντεο με την γκάφα του Alan McInally, που σκόρπισε άφθονο γέλιο...
 



http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_4434.html

Αλλαγές στον ΗΣΑΠ από την Κυριακή

Νέες αλλαγές στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα ισχύσουν από την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου, λόγω εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή θα παραμείνει κλειστό το τμήμα ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ-ΚΗΦΙΣΙΑ. Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ21.
Τη Δευτέρα 4 και την
Τρίτη 5 Οκτωβρίου θα παραμείνει κλειστό το τμήμα ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ - ΕΙΡΗΝΗ, για το οποίο η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ15.
Από την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου θα λειτουργούν κανονικά οι αποβάθρες (ΑΝΟΔΟΥ - ΚΑΘΟΔΟΥ) των σταθμών ΠΕΡΙΣΣΟΥ και ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να παραμένει κλειστό το τμήμα ΑΤΤΙΚΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ και το κοινό εξυπηρετείται με τις γραμμές του ΜΕΤΡΟ 2 και 3


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_6601.html#more#ixzz11BT5vkbO

Ποιος είδε το «γιατρό» και δεν τον φοβήθηκε

Όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν το «γιατρό», απλά «έφαγαν» τα μούτρα τους! Ο Βαλεντίνο απλά ήταν ο πιο γρήγορος στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών στο Motegi της Ιαπωνίας και έστειλε πολλά μηνύματα σε εχθρούς και φίλους για το Σαββατοκύριακο που έρχεται.
Ο Ρόσι μπήκε με το δεξί στο Σαββατοκύριακο του γκραν πρι της
Ιαπωνίας, με ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα και ταχύτερο γύρο, στην πρώτη περίοδο δοκιμών σήμερα, με 1'48.174 δεύτερα στον τελευταίο του γύρο. Ο αναβάτης της Fiat Yamaha άρπαξε την πρώτη θέση από τον συμπατριώτη του, Αντρέα Ντοβιτσιόζο, αφήνοντας τον 0.213 δευτερόλεπτα πιο πίσω.
Σε μια σημαντική στιγμή για το πρωτάθλημα του 2010, ο αναβάτης της Repsol Honda, Ντάνι Πεντρόσα, υπέστη πολλαπλά κατάγματα στην αριστερή του κλείδα, σε μια πρόωρη συντριβή.
Υπήρχαν και αρκετές έξοδοι από την πίστα κατά τη διάρκεια των δοκιμών, όπως του Ράντι Ντε Πουνιέ (LCR Honda), του Μάρκο Μελάντρι (San Carlo Honda Gresini Team) και του Αλέιξ Εσπαργκαρό (Pramac Racing), ενώ ο Νίκι Χέιντεν (Ducati Team) είχε μια πτώση μέσα στα τελευταία πέντε λεπτά, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.


Αναλυτικά η εικόνα των δοκιμών




1 Βαλεντίνο ΡΟΣΙ ΙΤΑ Fiat Yamaha Team Yamaha 291.6 1'48.174


2 Αντρέα ΝΤΟΒΙΤΣΙΟΖΟ ΙΤΑ Repsol Honda Team Honda 291.1 1'48.387


3 Χόρχε ΛΟΡΕΝΘΟ ΙΣΠ Fiat Yamaha Team Yamaha 288.9 1'48.474


4 Κέισι ΣΤΟΝΕΡ ΑΥΣ Ducati Team Ducati 289.1 1'48.481


5 Μπες ΣΠΙΣ ΗΠΑ Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 286.2 1'49.302


6 Χιρόσι ΑΟΓΙΑΜΑ ΙΑΠ Interwetten Honda Honda 279.9 1'49.357


7 Κόλιν ΕΝΤΟΥΑΡΤΝΣ ΗΠΑ Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 288.9 1'49.377


8 Έκτορ ΜΠΑΡΜΠΕΡΑ ΙΣΠ Paginas Amarillas Aspar Ducati 285.3 1'49.544


9 Λόρις ΚΑΠΙΡΟΣΙ ΙΤΑ Rizla Suzuki MotoGP Suzuki 286.8 1'49.568


10 Μάρκο ΣΙΜΟΝΤΣΕΛΙ ΙΤΑ San Carlo Honda Gresini Honda 282.6 1'49.581


11 Μάρκο ΜΕΛΑΝΤΡΙ ΙΤΑ San Carlo Honda Gresini Honda 289.9 1'49.620


12 Αλβ. ΜΠΑΟΥΤΙΣΤΑ ΙΣΠ Rizla Suzuki MotoGP Suzuki 285.2 1'49.644


13 Νίκι ΧΕΪΝΤΕΝ ΗΠΑ Ducati Team Ducati 291.5 1'49.882


14 Ράντι Ντε ΠΟΥΝΙΕ ΓΑΛ LCR Honda MotoGP Honda 283.3 1'49.957


15 Αλέιξ ΕΣΠΑΡΓΚΑΡΟ ΙΣΠ Pramac Racing Team Ducati 273.5 1'50.158


16 Μίκα ΚΑΛΙΟ ΦΙΝ Pramac Racing Team Ducati 289.2 1'51.105


Ντάνι ΠΕΝΤΡΟΣΑ ΙΣΠ Repsol Honda Team Honda 256.2 2'00.131


πηγή: gazzetta.gr


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_302.html#ixzz11BSfSB8O
 
 

Ηλιακό σκάφος... άνοιξε πανιά



Δεν είναι αεροπλάνο, δεν είναι διαστημόπλοιο… είναι το μεγαλύτερο ηλιακό πλοίο παγκοσμίως που «άνοιξε πανιά». Το καταμαράν έχει μήκος 31 μέτρα και 15 μέτρα πλάτος. Η παρθενική του βουτιά έγινε στο Μονακό.




http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=177168&cid=25

Μεταμεσονύκτια ληστεία σε βενζινάδικο


Αντιμέτωπος με δύο ληστές ήρθε στις 03:40 τα ξημερώματα ο υπάλληλος ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δημοσθένους και Λάμπρου Κατσώνη, στην περιοχή της Καλλιθέας.

Οι δράστες, με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία αναζητά τους δύο ληστές.

http://www.zougla.gr/

Ξεκίνησε η 22η Σπαρτακιάδα


Πριν από λίγα λέπτα ξεκίνησαν από το Παναθηναϊκό στάδιο οι ποδηλάτες που συμμετέχουν στην 22η ποδηλατική Σπαρτακιάδα. Οι ποδηλάτες θα πρέπει να καλύψουν τη διαδρομή των 257 χιλιομέτρων, από την Αθήνα στη Σπάρτη.

Η Σπαρτακιάδα είναι μια ποδηλατική εκδήλωση που έχει περισσότερο εορταστικό, παρά αγωνιστικό χαρακτήρα και διοργανώνεται από την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων (ΠΕΠΑ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Κάθε χρόνο η εκδήλωση τραβάει την προσοχή όλο και περισσότερων ποδηλατών, διαφόρων επιπέδων, ενώ φέτος οι συμμετοχές έφτασαν περίπου τις 200.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει συνοδεία οχημάτων (αστυνομίας, ασθενοφόρων, ιδιωτών), προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των αγωνιζομένων από την Αθήνα στη Σπάρτη.

Η διαδρομή μέχρι την Αρχαία Κόρινθο γίνεται, μέσω της νέας Εθνικής Οδού, με προπομπό (μηχανή/αυτοκίνητο), ο οποίος οδηγεί όλους τους ποδηλάτες.

Μετά την Αρχαία Κόρινθο οι ποδηλάτες θα κινηθούν μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού, περνώντας από το Άργος και τον Αχλαδόκαμπο για να καταλήξουν στην πόλη της Σπάρτης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια κυκλοφοριακή ρύθμιση.

Δείτε video από παλαιότερη ποδηλατοδρομία


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=177984&cid=4

Oι ποταμοί του πλανήτη...βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης απειλητικών διαστάσεων


Οκτώ στους δέκα κατοίκους του πλανήτη δεν έχουν διασφαλισμένη πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες καθαρού γλυκού νερού.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα μελέτης που δημοσιεύεται στο σημερινό τεύχος της αμερικανικής επιθεώρησης Nature, με τίτλο «Τα ποτάμια σε κρίση».

Η έρευνα οδήγησε τους... επιστήμονες στην ανακάλυψη ενός «παγκόσμιου συνδρόμου υποβάθμισης ποταμών». Ανακάλυψαν, παράλληλα, ότι 4,8 δισ. άνθρωποι, σχεδόν το 80% του πληθυσμού του πλανήτη, ο οποίος από 6,8 δισ. σήμερα αναμένεται να αγγίξει τα 9 δισ. το 2050, ζουν σε περιοχές με σοβαρό κίνδυνο όσον αφορά τη ασφάλεια νερού για τον άνθρωπο, καθώς και για την ποτάμια βιοποικιλότητα.

Ένα από τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η μελέτη είναι ότι ποτάμια στον ανεπτυγμένο κόσμο, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων τμημάτων των ΗΠΑ και της Ευρώπης, υφίστανται σοβαρή απειλή, παρά τις δεκαετίες προσοχής που δόθηκε σε θέματα ελέγχου της ρύπανσης και των μεγάλων επενδύσεων σε περιβαλλοντική προστασία. «Μείναμε με ανοιχτό το στόμα διαπιστώνοντας ότι ορισμένα από τα υψηλότερα επίπεδα κινδύνου στον πλανήτη απαντώνται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη», είπε ο Πίτερ Μακιντάιρ.

Παρά το μέγεθός τους, η κατάσταση σε περισσότερους από 30 από τους 47 μεγαλύτερους ποταμούς τη Γης συνιστά μέτριο, τουλάχιστον, κίνδυνο στην ασφάλεια ύδατος, λόγω ανθρωπογενών αιτιών, από ρύπανση μέχρι άρδευση. Τμήματα του Αμαζονίου, κυρίως εντός του Περού, του Κόνγκο και του Νείλου υφίστανται μικρή απειλή ενώ οι ποταμοί με τη μικρότερη απειλή απαντώνται σε περιοχές της Σιβηρίας, του Καναδά, της Αλάσκας και της Βόρειας Αυστραλίας. Επιπλέον, το 65% των ποταμών της Γης απειλείται –από μετρίως μέχρι σοβαρά– με απώλεια βιοποικιλότητας.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/o.html
Μείωση αποδοχών σε όλο το Δημόσιο


ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Ανοιξε το κουτί της Πανδώρας
Το κουτί της Πανδώρας για περίπου 750.000 δημοσίους υπαλλήλους άνοιξε η κυβέρνηση. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν όλα τα επιδόματα καθώς καλύπτουν το 38% του μισθολογικού κόστους, με το επιχείρημα των υψηλών αμοιβών να πλανάται στον αέρα για τους δημοσίους υπαλλήλους που αμείβονται 40% περισσότερο από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Η κυβέρνηση έδωσε χθες το έναυσμα για το ενιαίο μισθολόγιο, που θα ισχύσει από το 2011, σε συνδυασμό με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών που ενεργοποιείται τον προσεχή Νοέμβριο. Τις πρώτες προθέσεις της κυβέρνησης περιέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντησή τους.
Στο 1,6 δισ. ευρώ, που «φαγώθηκε» ήδη από τους δημοσίους υπαλλήλους (1,1 δισ. από μείωση μισθών και επιδομάτων το 2010, ενώ για το 2011 εξοικονομούν 400 εκατ. από κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, καθώς και 100 εκατ. από ενοποιημένο σύστημα πληρωμών), αναμένεται να προστεθούν και οι «εξοικονομήσεις» από το Ενιαίο Μισθολόγιο, το οποίο φέρνει νέα περικοπή στα επιδόματα. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ενσωμάτωση σχεδόν όλων των επιδομάτων (ίσως εξαιρεθούν τα οικογενειακά) στο βασικό μισθό. Εξέλιξη που θα οδηγήσει σε περικοπή μέρους των επιδομάτων, καθώς -κατά την κυβέρνηση- οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι παίρνοντας 40% παραπάνω από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Την αντίθεσή της στο νέο κόψιμο των επιδομάτων έχει εκφράσει επανειλημμένως η ΑΔΕΔΥ, η οποία δεν φαίνεται να συζητά με την κυβέρνηση, όταν η τελευταία ξεκινάει με τη λογική της περικοπής πέντε μήνες μετά τις μειώσεις των αποδοχών στους δημοσίους υπαλλήλους.
Το κυβερνητικό σχέδιο που δόθηκε χθες στην ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για ένα δικαιότερο σύστημα μισθοδοσίας, που θα βασίζεται σε «6» κριτήρια:
1 Τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα κάθε υπαλλήλου. Από τις σπουδές του και τις ξένες γλώσσες μέχρι την προηγούμενη επαγγελματική του εμπειρία.
2 Τη σταδιοδρομία του.
3 Τη σπουδαιότητα των καθηκόντων που ασκεί και τις θέσεις ευθύνης που κατείχε.
4 Το παραγόμενο αποτέλεσμα. Το πώς αυτό θα μετριέται είναι ένα ερώτημα.
5 Να συγκλίνει με τα ευρωπαϊκά συστήματα αμοιβών. Ασαφές παραμένει αν η σύγκλιση αυτή θα αφορά και τη σύγκλιση των αποδοχών.
6 Οι συνθήκες εργασίας κάτω από τις οποίες απασχολείται ο υπάλληλος.
Τα κριτήρια αυτά συνοδεύονται από τρεις βασικές αρχές που αφορούν ένα ενιαίο μισθολόγιο σε όλα τα υπουργεία και για όλες τις κατηγορίες προσωπικού, μια ενιαία επιδοματική πολιτική με αντικειμενικά κριτήρια από έναν κεντρικό φορέα, καθώς και τη μισθολογική διαφοροποίηση ανάλογα με τη γνώση και την ικανότητα κάθε υπαλλήλου.
Τα ερωτήματα που τέθηκαν στην ΑΔΕΔΥ και στα οποία καλείται να δώσει απαντήσεις είναι 7 και αφορούν στο αν το ενιαίο μισθολόγιο θα ισχύσει για καινούργιους και νυν υπαλλήλους, ποια επιδόματα να ενσωματωθούν στο βασικό, ποια να είναι η σχέση εισαγωγικής και καταληκτικής αμοιβής, η σχέση αμοιβών μεταξύ υπαλλήλων με διαφορετική εκπαίδευση, η αμοιβή με κριτήρια (θέση ευθύνης, ειδικότητα, επίπεδο και σχέση συναλλαγής και παροχής υπηρεσιών προς πολίτη), σχέση σύνδεσης αμοιβής και απόδοσης, αν πρέπει να υπάρχει κλαδική διαφοροποίηση, καθώς και τις προτάσεις της για τα επόμενα βήματα του διαλόγου. *
Μισθοί 38,7% πάνω από τον ιδιωτικό τομέα με 40% επιδόματα
Επίδομα τροφής, εξωδιδακτικής απασχόλησης, ταχείας διεκπεραίωσης, έξοδα παράστασης είναι ορισμένα μόνο από τα δεκάδες επιδόματα που εισπράττουν κάθε μήνα οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα οποία στοιχίζουν 7,17 δισ. ευρώ κάθε χρόνο ή το 40% της συνολικής μισθολογικής δαπάνης των 18,66 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, ο μέσος μισθός στον δημόσιο τομέα είναι 38,7% υψηλότερος από τον μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.
Ο χάρτης των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που παρουσιάστηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση, παρουσιάζει «11» ενδιαφέροντα στοιχεία:
1 Το 40% της μισθολογικής δαπάνης αφορά την πληρωμή επιδομάτων, ήτοι 7,17 δισ. ευρώ, επί συνόλου 18,66 δισ. ευρώ.
2 Το μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα των επιδομάτων, με 3,72 δισ., κατέχουν οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και ακολουθούν με 2,22 δισ. οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας. Οι γιατροί εισπράττουν 735 εκατ. ευρώ, οι πανεπιστημιακοί ΑΕΙ-ΤΕΙ 276 εκατ. ευρώ, οι δικαστικοί και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους 160 εκατ. και οι διπλωματικοί 62 εκατ. ευρώ.
3Την πρωτιά, με 776 εκατ. ευρώ, κατέχει το ειδικό επίδομα (όπως τα ΔΙΒΕΕΤ) των δημοσίων υπαλλήλων. Επεται το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης των εκπαιδευτικών, με 718 εκατ. ευρώ, και μακράν το κίνητρο απόδοσης, με 386 εκατ. ευρώ και τα λοιπά ειδικά επιδόματα (υπαλλήλων υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, κ.ά.), με 322 εκατ. ευρώ.
4 Βροχή πέφτουν τα επιδόματα σε στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας. Τα 13 διαφορετικά επιδόματα που παίρνουν, στοιχίζουν 2,21 δισ. ευρώ! Ακολουθούν με μεγάλη διαφορά οι γιατροί με 735 εκατ. ευρώ για 7 επιδόματα και στη συνέχεια τα μέλη ΑΕΙ-ΤΕΙ, με 276 εκατ. ευρώ για 6 επιδόματα, οι δικαστικοί και τα μέλη του ΝΣΚ με 160 εκατ. ευρώ για 5 επιδόματα και τέλος οι διπλωματικοί υπάλληλοι με 61,5 εκατ. ευρώ για 7 επιδόματα.
5 Η σχέση εισαγωγικού και καταληκτικού μισθού διαμορφώνεται στο 1,70 για όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης, όταν η αντίστοιχη σχέση στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ξεπερνάει το 3, δηλαδή ο καταληκτικός μισθός είναι τριπλάσιος του εισαγωγικού.
Στην Ελλάδα, ένας δημόσιος υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης ξεκινάει με 711 ευρώ και αποχωρεί με 1.208 ευρώ, της δευτεροβάθμιας από 830 ευρώ φθάνει στα 1.412 ευρώ, της τριτοβάθμιας από 938 ευρώ στα 1.589 ευρώ και της πανεπιστημιακής αρχίζει με 984 ευρώ και καταλήγει με 1.666 ευρώ.
6 Την υψηλότερη μηνιαία αμοιβή νεοεισερχόμενου στο Δημόσιο με πανεπιστημιακή εκπαίδευση παίρνει όποιος πηγαίνει στο υπουργείο Οικονομικών, με 2.309 ευρώ και ακολουθούν οι γεωτεχνικοί με 1.874 ευρώ, ενώ τη χαμηλότερη κατέχουν οι υπάλληλοι του Εθνικής Αμυνας με 1.260 ευρώ. Εντούτοις, οι αμοιβές αυτές συμπληρώνονται από τα επιδόματα. Πάντως, ένας υπάλληλος με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και 17 χρόνια υπηρεσίας έχει μηνιαία αμοιβή 3.194 ευρώ στο υπουργείο Οικονομικών, 2.108 στο Δικαιοσύνης και 1.726 ευρώ στο Παιδείας.
7 Υπάρχουν υπάλληλοι που παίρνουν επιδόματα ακόμη και πάνω από το βασικό μισθό τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, καθώς παίρνει σε επιδόματα το 135% του βασικού μισθού ως νεοεισερχόμενος, ενώ για κάποιον με 33 χρόνια υπηρεσίας, η σχέση είναι 1,40 στην τεχνολογική εκπαίδευση και 1,36 στην πανεπιστημιακή.
8 Με τη μέση ετήσια ονομαστική αύξηση των αμοιβών να φθάνει στο 5,2% στον δημόσιο και 5,5% στον ιδιωτικό τομέα κατά την περίοδο 2000-2008, ο μέσος μισθός του δημόσιου τομέα -26.556 ευρώ ετησίως- είναι υψηλότερος κατά 38,7% από τον αντίστοιχο μισθό του ιδιωτικού τομέα -19.147 ευρώ.
9 80% αυξήθηκε η μισθολογική δαπάνη την τελευταία δεκαετία και από 10.077 εκατ. ευρώ το 2001, ανήλθε σε 18.001 εκατ. το 2009, ενώ στο φετινό οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου έχει ανέλθει σε 16.106 εκατ. ευρώ.
10 Το μισθολογικό κόστος των 18,66 δισ. ευρώ αντιπροσωπεύει το 32% των πρωτογενών δαπανών, όταν οι συντάξεις, 6,49 δισ., αντιστοιχούν στο 11% και οι δαπάνες για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία, 17,55 δισ., στο 30%, οι λειτουργικές, 9,74 δισ., στο 17% και οι αποδιδόμενοι πόροι, 4,78 δισ., στο 8%.
11 Το 80% του συνολικού μισθολογικού κόστους καλύπτουν 4 υπουργεία: Παιδείας 34%, Υγείας 19%, Αμυνας, 17% και Προστασίας του Πολίτη 11%. Το χαμηλότερο ποσοστό, 1%, καλύπτουν τα υπουργεία Πολιτισμού-Τουρισμού, Υποδομών, Ναυτιλίας και Εξωτερικών.
ΕΛ. ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=10792

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ



Παρουσία πλήθους συμπολιτών μας, έγιναν με παλμό χθες το απόγευμα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Βασίλη Σπανάκη του Συνδυασμού «Ενωμένοι Πολίτες για την αλλαγή σε Μοσχάτο-Ταύρο» (Μακρυγιάννη & Μεταμορφώσεως 72). Αξιοσημείωτο είναι ότι την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Δρόσος Μακρής, πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Ταύρου, ο οποίος δήλωσε και την ανοιχτή στήριξή του στην υποψηφιότητα του Βασίλη Σπανάκη.
Ο κ. Σπανάκης κατά την ομιλία του, ευχαρίστησε τους πολίτες που έδωσαν δυναμικό «παρών» στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού ο οποίος από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε, αγκάλιασε όλο το Μοσχάτο, όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, χωρίς αποκλεισμούς.
Μιλώντας για το πρόγραμμα του ο κ. Σπανάκης παρουσίασε το κοινωνικό πακέτο μέτρων που είχε εξαγγείλει το καλοκαίρι και τους επτά θεματικούς άξονες του προγράμματος για θέματα διαφάνειας, για την ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του δήμου, για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας, για τα έργα ανάπλασης και ανάπτυξης, για την παιδεία και τον πολιτισμό, για το πράσινο και την καθαριότητα και, τέλος, για τον αθλητισμό. 
Αναφέρθηκε στην απαίτηση των συμπολιτών μας να αποκτήσει η πόλη μια νέα διοίκηση, με αρχές και αξίες, μια δημοτική αρχή που με σχέδιο και όραμα θα γυρίσει σελίδα και θα καταστήσουν το Μοσχάτο και τον Ταύρο πόλεις.
Αναφερόμενος στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, ο κ. Σπανάκης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή του κ. Παπαντώνη για αδράνεια, αναποτελεσματικότητα και αδιαφάνεια, σύμφωνα με καταγγελίες και αλληλοκατηγορίες δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης. Υπογράμμισε την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων στο θέμα της αξιοποίησης της παραλίας, της μη δημιουργίας κολυμβητηρίου και της αδυναμίας δημιουργίας 2ου ΚΑΠΗ στην περιοχή. Καυτηρίασε την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος και επισήμανε τη συνεπή στάση που τήρησε ο ίδιος και η παράταξή του στο θέμα της παραλίας και της διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου Μοσχάτου, χωρίς να βρει ανταπόκριση.
Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσίασε τους πρώτους 60 υποψηφίους της παράταξής του σε Μοσχάτο και Ταύρο, αναφέροντας ότι στην τελική ευθεία θα ανακοινώσει τους άλλους 14 υποψήφιους που θα προκαλέσουν έκπληξη.
Από το στρατόπεδο, στην... πασαρέλα! 


Θεωρείτε ότι μπορεί να συνδυαστεί ένα «καυτό» μπικίνι με μία στρατιωτική στολή; Oι 12 ποντες γόβες με αρβύλες, ή ένα στέμμα ομορφιάς με ένα όπλο κυριολεκτικά επ’ ώμου;

Η απάντηση είναι ότι και βέβαια μπορεί. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα η Katrina Hodge, γνωστή στην Μεγάλη Βρετανία και ως «Barbie Κομάντο»! Η Hodge εργάζεται ως αξιωματικός του Βρετανικού στρατού, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να λάβει μέρος στα καλλιστεία και μάλιστα να κερδίσει την προτίμηση κοινού και κριτικής επιτροπής, κερδίζοντας τον τίτλο της Μις Αγγλία!

Η 23χρονη Hodge ανακηρύχθηκε ως η πιο όμορφη Βρετανίδα για το 2009. Για έναν χρόνο έκανε ένα μικρό «διάλειμμα», αλλά τώρα ήλθε η ώρα να επιστρέψει στα καθήκοντά της και να παραδώσει το  «στέμμα» της στην καινούρια νικήτρια του διαγωνισμού, Jessica Linkey. «Είμαι το τυπικό κορίτσι του στρατού, αυτή είναι η δουλειά μου», δηλώνει το μοντέλο και… στρατιωτικός (!), επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς ότι παρέμεινε προσγειωμένη, παρά το γεγονός πως στέφθηκε βασίλισσα της ομορφιάς.

Η Katrina, εκτός από την ομορφιά της, έχει βραβευτεί και για το θάρρος της καθώς κέρδισε το παράσημο ανδρείας, το 2005 ενώ υπηρετούσε στο Ιράκ. Η στρατιώτης-καλλονή, δήλωσε ότι πέρασε υπέροχα το χρόνο της άδειάς της, όμως είχε σκοπό να επιστρέψει στα πεδία των μαχών.


Εκτός από όλες αυτές τις υποχρεώσεις, η Katrina είναι και σύζυγος! Τον περασμένο Αύγουστο παντρεύτηκε τον Neil Simpson, 30 ετών, μηχανικό αεροσκαφών. Μωρε μπράβο...
http://www.star.gr/index.php?ID=life_style&Rec_ID=62396

Τα αποτελέσματα του Europa League


Πολλά γκολ και μεγάλα σκορ επεφύλασσε η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Στα ματς με ελληνικό ενδιαφέρον ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο Άρης έχασε 2-1 από τη Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία, ενώ η ΑΕΚ γνώρισε επίσης την ήττα με 4-2 στη Ρωσία από τη Ζενίτ.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες στους ομίλους:

1ος όμιλος

Λεχ Πόζναν-Σάλτσμπουργκ 2-0 (47' Αρμπολέδα, 80' Πέσκο)
Μάντσεστερ Σίτι-Γιουβέντους 1-1 (37' Τζόνσον - 11' Ιακουίντα)

Βαθμολογία
1. Λεχ Πόζναν (5-3) 4
2. Μάντσεστερ Σίτι (3-1) 4
3. Γιουβέντους (4-4) 2
4. Σάλτσμπουργκ (0-4) 0

2ος όμιλος

Ρόζενμποργκ-Άρης 2-1 (37' Μόλντσκρεντ, 68' Πρίτσα - 43' Ρουίς)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβερκούζεν 1-1 (51' πεν. Σιμάο - 40' Ντερντιγιόκ)

Βαθμολογία

1. Λεβερκούζεν (5-1) 4
2. Άρης (2-2) 3
3. Ρόζενμποργκ (2-5) 3
4. Ατλέτικο Μαδρίτης (1-2) 1

3ος όμιλος

Γάνδη-Λιλ 1-1 (5' Ντε Σμετ-21' Φρο)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Λέφσκι Σόφιας 5-0 (30' Καρίκο, 43' Μανίς, 53' Σαλομάο, 61' Πόστιγκα, 79' Φερνάντεζ)

Βαθμολογία

1. Σπόρτινγκ Λισαβόνας(7-1) 6
2. Λέφσκι Σόφιας (3-7) 3
3. Γάνδη (3-4) 1
4. Λιλ (2-3) 1

4ος όμιλος

ΠΑΟΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0 (56' Ίβιτς)
Βιγιαρεάλ-Μπριζ 2-1 (41' Ρόσι, 56' Ροντρίγκες - 45' Nτονκ)

Βαθμολογία

1. ΠΑΟΚ (2-1) 4
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-1) 3
3. Βιγιαρεάλ (2-3) 3
4. Μπριζ (2-3) 1

5ος όμιλος

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Άλκμααρ 4-1 (5' Ροντιόνοφ, 49' Κοντσεβόι, 77' πεν. Μπρεσάν, 83' Ολέκνοβιτς - 89' Σίγκορσον)
Σερίφ Τιρασπόλ-Ντιναμό Κιέβου 2-0 (8' Ερόκιν, 37' πεν. Φράνκα)

Βαθμολογία
1. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (6-3) 4
2. Σερίφ Τιρασπόλ (2-1) 3
3. Άλκμααρ (2-4) 3
4. Ντιναμό Κιέβου (2-4) 1

6ος όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Σπάρτα Πράγας 3-0 (72', 86' Ντουμπία, 84' πεν. Γκονζάλες)
Παλέρμο-Λοζάνη 1-0 (79' Μιτζιάλτσιο)

Βαθμολογία
1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας (6-0) 6
2. Παλέρμο (3-3) 3
3. Σπάρτα Πράγας (3-5) 3
4. Λοζάνη (0-4) 0

7ος όμιλος
Χάιντουκ Σπλιτ-Άντερλεχτ 1-0 (90' Βούκουσιτς)
Ζενίτ-ΑΕΚ 4-2 (1' Χουμπότσαν, 13' Μπρούνο Άλβες, 31' πεν., 57' Λάζοβιτς - 37' Λυμπερόπουλος, 83' πεν. Καφές)

Βαθμολογία

1. Ζενίτ (7-3) 6
2. ΑΕΚ (5-5) 3
3. Χάιντουκ Σπλιτ (2-3) 3
4. Άντερλεχτ (1-4) 0

8ος όμιλος
Οντένσε-Στουτγκάρδη 1-2 (77' Γιόχανσον - 72' Κουζμάνοβιτς, 86' Χάρνικ)
Γιουνγκ Μπόις-Χετάφε 2-0 (11', 64' Ντεγκέν)

Βαθμολογία
1. Στουτγκάρδη (5-1) 6
2. Γιούνγκ Μπόις (2-3) 3
3. Χετάφε (2-3) 3
4. Οντένσε (2-4) 0

9ος όμιλος
Σαμπντόρια-Ντέμπρετσεν 1-0 (18' πεν. Πατσίνι)
Μέταλιστ-Αϊντχόφεν 0-2 (27' πεν. Τζούτζακ, 30' Μπεργκ)

Βαθμολογία
1. Αϊντχόφεν (3-1) 4
2. Σαμπντόρια (2-1) 4
3. Μέταλιστ (5-2) 3
4. Ντεμπρετσένι (0-6) 0

10ος όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν-Καρπάτι 2-0 (4' Τζαλέ, 20' Νενέ)
Ντόρτμουντ-Σεβίλλη 0-1 (45' Τσιγκαρίνι)

Βαθμολογία

1. Παρί Σεν Ζερμέν(3-0) 6
2. Σεβίλλη (1-1) 3
3. Ντόρτμουντ (4-4) 3
4. Καρπάτι (3-6) 0

11ος όμιλος
Στεάουα-Νάπολι 3-3 (2' αυτ. Κριμπάρι, 12' Τανάσε, 16' Καπετάνος - 44' Βιτάλε, 73' Χάμσικ, 90' Καβάνι)
Ουτρέχτη-Λίβερπουλ 0-0

Βαθμολογία
1. Λίβερπουλ (4-1) 4
2. Νάπολι (3-3) 2
3. Ουτρέχτη (0-0) 2
4. Στεάουα (4-7) 1

12ος όμιλος
Ραπίντ Βιέννης-Μπεσίκτας 1-2 (51' Κάβλακ - 55' Χολόσκο, 63' Μπομπό)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Πόρτο 0-1 (16' Φαλκάο)

Βαθμολογία
1. Πόρτο (4-0) 6
2. Μπεσίκτας (3-1) 6
3. ΤΣΣΚΑ Σόφιας (0-2) 0
4. Ραπίντ Βιέννης (1-5) 0

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=177584&cid=10












Ακατάλληλο για όσους φοβούνται τα ύψη


Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι ενός πολυώροφου κτιρίου στο Ντουμπάι όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το διαμέρισμα ενός υψηλού ορόφου.

Αυτό που τους κίνησε την περιέργεια ήταν η φιγούρα ενός νεαρού άνδρα να έχει βγει στο περβάζι για να καθαρίσει το τζάμι σε ύψος 121 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους.



Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο νεαρός δεν είναι επαγγελματίας αλλά ο ένοικος του διαμερίσματος ενώ δεν έχει λάβει το παραμικρό μέτρο ασφαλείας.




http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=177620&cid=25










Τρέχει στον Μαραθώνιο για το καλό των γυναικών


Ο Ντέιβιντ Τίπλερ από την Αυστραλία είναι ένας από τους 12.500 δρομείς που θα τρέξουν στο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2010 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα.

Ο Αυστραλός μαραθωνοδρόμος θα προσπαθήσει με τον τρόπο αυτό να συγκεντρώσει το ποσό των 100.000 δολαρίων, το οποίο θα προσφέρει σε ερευνητικό κέντρο, προκειμένου να συνεχιστεί η ιατρική έρευνα που αφορά σε ασθένειες, οι οποίες σχετίζονται με την εγκυμοσύνη. Στόχος του δρομέα είναι οι γυναίκες να γεννούν χωρίς επιπλοκές.

Στις 4 Ιουλίου 2010 το πρώτο παιδί του Ντέιβιντ, η Περλ Ματίς γεννήθηκε στο Σίδνεϊ. Ενώ η εγκυμοσύνη της συζύγου του Αϊλίν δεν παρουσίασε προβλήματα, πάντα υπήρχε ο φόβος κάτι να προκύψει στην πορεία, κάτι να μην πάει καλά. Έτσι ο Ντέιβιντ αποφάσισε να τρέξει στο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, που ο ίδιος στη συνέχεια θα προσφέρει στην ιατρική έρευνα για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Το ποσό που θα συγκεντρώσει ο Ντέιβιντ θα το προσφέρει στον έρανο που διοργανώνει η εφημερίδα του Σίντεϊ «The Leader» για τα 50 χρόνια της λειτουργίας της. Τα χρήματα από τον έρανο - που υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τις 750.000 δολάρια - θα διατεθούν στο Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο «St. George and Sutherland».
Κάθε δολάριο που θα συλλέξει ο Ντέιβιντ θα πάει κατευθείαν στον έρανο. Ο δρομέας θα καλύψει μόνος του όλα τα έξοδα για τη μετακίνηση και τη διαμονή του, προς και από την Αθήνα.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει δεν τον απασχολεί με ποια σειρά κατάταξης θα τερματίσει, ούτε τι χρόνους θα πετύχει και εξηγεί το γιατί: «με συγκινεί η σκέψη ότι θα τρέξω για έναν ιερό επιστημονικό σκοπό, στον χώρο που κάποτε οι Αθηναίοι πολέμησαν για να υπερασπιστούν την ελευθερία, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό τους».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=177506&cid=10

Kalo Ta3idi Vaggelaki m... 

ΕΝΑ  VIDEO   ΠΟΥ     ΕΦΤΙΑΞΑΝ    ΟΙ ΦΙΛΟΙ    ΤΟΥ  

ΓΙΑ   ΤΟΝ   ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ  ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗ ΜΑΣ


Auto to videaki einai gia mia pcuxoula pou me ena tou xamogelo edine kouragio ctouc filouc tou....Mac leipeic palikari m...knc dn 9a ce 3exacei oloi ce agapame....

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010


Το Σάββατο το «αντίο» στην Δούκισσα
Με το ίδιο κέφι και το ίδιο μπρίο που ανέβαινε στο πάλκο πάλεψε επί 18 ολόκληρα χρόνια με τον καρκίνο η Δούκισσα. Όμως, τα ξημερώματα της Πέμπτης άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 70 ετών. Η κηδεία της θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου από το Α’ νεκροταφείο Αθηνών, ενώ φίλοι και συνεργάτες μίλησαν στο Star για την μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια.

Η Δούκισσα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με έντονους πόνους. «Πήγαμε κατά τις 22:30 - 23:00... ήταν πολύ πιο σοβαρά απ’ ότι τα ξέραμε τα πράγματα και ήμασταν όλοι εκεί... Στις 03:15 έφυγε», δηλώνει στο Star ο γιός της, Δημήτρης Ρίζος.

«Υπήρξε αγωνίστρια στη ζωή της», δήλωσε ο θεράπων ιατρός της, ενώ τα παιδιά της μιλούν για την μάνα που πάλεψε μέχρι το τέλος...

«Μας αγαπούσε, μας έδινε δύναμη με αυτό που περνούσε και το μεγαλύτερο που μας άφησε είναι η δύναμη, το πείσμα και η ελπίδα», λέει ο γιός της Δημήτρης.

Συνάδελφοι και συνεργάτες μιλούν για εκείνη με λόγια συγκίνησης.

«Ό,τι και να πεις τα’ αξίζει, μεγάλη τραγουδίστρια ήταν, καλός άνθρωπος», επισημαίνει ο Στιβ Κακέτσης, ενώ η Κατερίνα Στανίση την χαρακτηρίζει λεβέντισσα.

Η Δούκισσα δεν είχε διστάσει να δηλώσει ότι φοβάται τον θάνατο: «φοβάμαι τον θάνατο. Πολύ! Σε σημείο που λέω Θεέ μου πάρε με όταν κοιμάμαι, μην το καταλάβω».

Γεννημένη στο Πασαλιμάνι το 1941, η Δούκισσα ξεκίνησε ως χορεύτρια, ενώ έκανε την πρώτη εμφάνισή της στη δισκογραφία σε ηλικία 13 ετών. Ακολούθησαν συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού και συμμετοχή σε 10 ταινίες.

«Ήταν κυρία με Κ κεφαλαίο», λέει ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς, ενώ ο Ηλίας Φιλίππου επισημαίνει ότι «οι καλλιτέχνες δεν πεθαίνουν, αφήνουν έργο και εκείνη άφησε έργο».

«Άνθρωποι Είμαστε», «Οι Αναμνήσεις», «Ατάκα κι Επιτόπου», «Θέλω Τα Όπα Μου», «Το Μωρό», είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια της που άφησαν εποχή και θα μείνουν διαχρονικά.

Άλλωστε, η λατρεία του κόσμου στο πρόσωπό της ήταν αυτό που την χαρακτήριζε και θα την ακολουθεί για πάντα...

http://www.star.gr/index.php?ID=life_style&Rec_ID=62370

Ραδιοφωνικός παραγωγός βίαζε 14χρονη για ένα χρόνο
Συγκλονίζει η ιστορία ενός ραδιοφωνικού παραγωγού που κατηγορείται ότι βίαζε μία 14χρονη κοπέλα για ένα ολόκληρο χρόνο…

Η άτυχη κοπέλα, δεν έχανε ούτε εκπομπή του 30χρονου παραγωγού.  Το ραδιόφωνο την είχε μαζέψει και δεν άργησε να πάρει τηλέφωνο και να κάνει αφιερώσεις τα αγαπημένα της τραγούδια. Η 14χρονη  δεν μπορούσε να φανταστεί τον εφιάλτη που θα περνούσε στη συνεχεία για 12 μήνες.

Έτσι το κορίτσι σιγά σιγά άρχισε να μιλάει στο τηλέφωνο με τον ραδιοφωνικό παραγωγό, η φωνή του οποίου την είχε γοητεύσει. Συζητούσαν με τις ώρες και έτσι αποφάσισαν να συναντηθούν.

Ο παραγωγός όταν συναντήθηκε με την κοπέλα, προσφέρθηκε να την πάει μία βόλτα με το αμάξι. Τελικά σύμφωνα με την καταγγελία την πήγε σε ερημική τοποθεσία, την βίασε και στη συνέχεια άρχισε να την εκβιάζει ότι αν δεν τον ξανασυναντούσε θα έλεγε σε όλους τι είχε συμβεί μεταξύ τους.

Ο εφιάλτης της κοπέλας συνεχίστηκε για περίπου έναν χρόνο, μέχρι που ο πατέρας της είδε την αλλαγή στην συμπεριφορά της και την έπεισε να του μιλήσει. Χωρίς να χάσουν χρόνο έκαναν μήνυση σε βάρος του 30χρονου παραγωγού.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί τις επόμενες μέρες ενώ η νεαρή κοπέλα έφυγε από το νησί θέλοντας να ξεχάσει τον εφιάλτη που πέρασε.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=62356
Ταλαιπωρίας συνέχεια στον ΗΣΑΠ
Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς την Κυριακή 3-10 θα παραμείνει κλειστό το τμήμα του ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια-Κηφισιά λόγω εργασιών ανακαίνισης. Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με την λεωφορειακή γραμμή Χ21.

Σημειώνεται ότι κλειστό  ως τηνΤρίτη 5 Οκτωβρίου θα παραμείνει το τμήμα Άνω Πατήσια - Ειρήνη, για το οποίο η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ15.

Από την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου θα λειτουργούν κανονικά οι αποβάθρες (ανόδου - καθόδου) των σταθμών Περισσός και Πευκάκια.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να παραμένει κλειστό το τμήμα Αττική - Μοναστηράκι και το κοινό εξυπηρετείται με τις γραμμές του ΜΕΤΡΟ 2 και 3.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=62365

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΩΠΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΣΤΟ BLOG ASOPOSSOS (29-09-2010)

  Αγαπητέ κ. Οικονόμου,

Γράφουμε από το blog Asopos SOS (https://webmail.parliament.gr/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://asoposSOS.wordpress.com) και θα θέλαμε να σας θέσουμε μερικές ερωτήσεις, και ευελπιστούμε ότι θα απαντήσετε. Οι απαντήσεις σας, θα δημοσιευτούν στο blog Asopos SOS και όπως γνωρίζετε, δεδομένου ότι τα blogs αποτελούν μία ανοικτή πλατφόρμα διαλόγου, είναι πιθανόν να σχολιαστούν από εμάς και από απλούς πολίτες της περιοχής ή και άλλων περιοχών.
Εισαγωγικά:
Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να συνομιλήσω μέσω του blog σας με τους πολίτες του Ωρωπού και όχι μόνο. Δεν με ενοχλεί καθόλου ο σχολιασμός των απαντήσεων από τους πολίτες και τους αναγνώστες, ούτε βέβαια και από εσάς τους ίδιους. Όπως θα έχετε καταλάβει δεν είμαι πολιτικός των δημοσίων σχέσεων και λατρεύω τις γωνίες στην πολιτική και όχι μόνο. Τις ιδέες μου τις υπερασπίζομαι, τις καταθέτω δημόσια και δεν έχω πρόβλημα να τις συζητήσω.
Και περνάμε στις ερωτήσεις:
1. Δεδομένου ότι θέτετε υποψηφιότητα για Δήμαρχος, υποθέτουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σας ενδιαφέρει περισσότερο από την τωρινή σας θέση, του Βουλευτή. Γιατί δεν παραιτήστε λοιπόν από βουλευτής, για να αφοσιωθείτε πλήρως στην Τοπική αυτοδιοίκηση;
Με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» δίνεται η ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να ασκήσει εφαρμοσμένη πολιτική και να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα προβλήματα της καθημερινότητας στην τοπική του κοινωνία. Οι θέσεις που παρουσιάζω, το πρόγραμμα που καταθέτω εγώ και ο συνδυασμός «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» είναι ζητήματα που έχω θέσει και στο παρελθόν δημόσια, είτε μέσω της Βουλής είτε μέσω παρεμβάσεών μου σε ημερίδες, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σε τοπικές συνελεύσεις κατοίκων. Η απόφασή μου να συμμετέχω σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δείχνει και την πρόθεσή μου να αφοσιωθώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τις εκλογές της αυτοδιοίκησης έως ότου αναλάβουν οι νέες δημοτικές αρχές, θα τεθούν και θα αποσαφηνιστούν πολλές αρμοδιότητες των Δήμων μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων, θα αποφασιστούν και τα ζητήματα της χρηματοδότησης και του προϋπολογισμού τους. Είναι πολύ σημαντικές οι αποφάσεις που θα ληφθούν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και οι παρεμβάσεις μου μέσα από την Βουλή στις παρούσες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες γύρω από τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης πιστεύω ότι θα βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση του εγχειρήματος, για Δήμους πρωταγωνιστές στην πολιτική ζωή του τόπου. Η παρουσία μου στην Βουλή αυτούς τους δύο μήνες θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην όλη προσπάθεια που θα καταβάλουμε για τον νέο Δήμο του Ωρωπού. Νομίζω ότι είναι ευτυχής συγκυρία να θέτω από πρώτο χέρι στην κεντρική εξουσία τα θέματα του Δήμου μας, με την δυνατότητα που θα μου δίνει η θεσμική μου θέση στην Βουλή μέχρι τις 31-12-2010 (εφόσον εκλεγώ Δήμαρχος). Είναι φανερό ότι όταν οι υπόλοιποι Δήμαρχοι θα ψάχνουν τους Βουλευτές του νομού για να θέσουν τα θέματα των Δήμων τους, εγώ θα παρεμβαίνω απευθείας στους Υπουργούς και τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου, για τα θέματα του Δήμου Ωρωπού!
2. Θεωρείτε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να πάρουν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά του μνημονίου και της εν γένει οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης; Για έναν τόπο, σαν τον Ωρωπό με το ίσως μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα ρύπανσης στην Ευρώπη; (Αυτό δεν το λέμε εμείς, μας το είπαν οι ξένοι ευρωβουλευτές στην ημερίδα μας στην Ευρωβουλή, πέρυσι). Ρωτάμε, επειδή εδώ: https://webmail.parliament.gr/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://dis-or.blogspot.com/2010/09/26-09-2010.html, πριν λίγες μόνον μέρες, αναφέρετε για την εξαιρετική ευκαιρία που προσφέρουν οι εκλογές στον Λαό να καταψηφίσει το μνημόνιο και τις πολιτικές του. Ποιά είναι η θέση σας;
Η κεντρική πολιτική ιδέα του Μνημονίου είναι, είτε μας αρέσει είτε όχι, ο περιορισμός, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και των παροχών του δημοσίου προς τους πολίτες και η αποκλειστική εξυπηρέτηση των δανειστών μας. Με τις νέες αρμοδιότητες οι Δήμοι και οι αιρετές πλέον Περιφέρειες έχουν δύο επιλογές. Ή θα ακολουθήσουν κατά γράμμα τις επιταγές του Μνημονίου (να προσφέρουν δηλαδή  από τους ήδη μικρούς προϋπολογισμούς των, 1,5 δις ευρώ μέχρι το 2013 στους δανειστές της χώρας!!!) ή να αναζητήσουν τους τρόπους που θα δημιουργήσουν κοινωνικά αναχώματα, που θα στηρίξουν τις κοινωνικές δομές, που θα υποστηρίξουν τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και θα διασφαλίσουν την κοινωνική συνοχή. Οι όποιοι πόροι δοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση θα αξιοποιηθούν είτε κατά τις επιταγές του Μνημονίου είτε κατά τις επιταγές της κοινωνίας! Το περιβαλλοντικό πρόβλημα ρύπανσης του Δήμου μας εντάσσεται και αυτό στα πλαίσια του κοινωνικού κράτους όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να το απομονώσουν ως καθαρά περιβαλλοντικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η περιοριστική και καταστροφική πολιτική του Μνημονίου δεν είναι πρωτεύον πρόβλημα. Με την παρούσα οικονομική πολιτική είναι απίθανο να διατεθούν πόροι για περιβαλλοντικές δράσεις μεγάλης κλίμακας, όπως είναι η απορρύπανση του Ασωπού, εάν δεν υπάρχει η κατάλληλη και οργανωμένη πίεση και από τον Δήμο μας. Η λογική που εμείς προτείνουμε είναι διαφορετική και μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και στα περιοριστικά πλαίσια της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με κατάλληλη αξιοποίηση των πόρων, με διαφορετική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και με μια νέου τύπου συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα. Η ψήφος λοιπόν στις εκλογές αυτές είναι ψήφος προτεραιοτήτων, είναι ψήφος που θα καταδείξει εάν θέλουμε την συμμετοχή ή όχι του κράτους στην καθημερινότητά μας, εάν θέλουμε ή όχι κοινωνικό κράτος.  ΗΗ   
3. Στην ίδια συνέντευξη, αναφέρετε και για τον Ασωπό. Κατ' αρχήν, μία διόρθωση: ο Ασωπός δεν είναι μολυσμένος, είναι ΡΥΠΑΣΜΕΝΟΣ, από τα βιομηχανικά λύματα των εργοστασίων. Αναφέρετε ότι η απορρύπανση του Ασωπού και ο τρόπος διάθεσης και επεξεργασίας λυμάτων δεν αντιμετωπίζονται με ρητορείες, αλλά με πράξεις. ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΚΑΤΕΧΕΤΕ, ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, (δηλαδή εκπροσώπου του Λαού της περιοχής του Ασωπού), ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; (Βοήθημα: Η κατάθεση επερωτήσεων είναι ο ορισμός της ρητορείας). Και τέλος πάντων, ποιές προτίθεστε να κάνετε αν εκλεγείτε;
Σε ότι αφορά την διόρθωση οι ορισμοί διίστανται αλλά δεν είναι το κυρίαρχο θέμα για να αντιδικήσουμε. Είτε τον πείτε μολυσμένο είτε ρυπασμένο, το σίγουρο είναι ότι ο Ασωπός από πηγή ζωής έχει γίνει αιτία θανάτου και αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Σε σχέση με τις πράξεις μου θα σας έλεγα κατ’ αρχήν να ανατρέξετε στις αρμοδιότητες που έχει από το Σύνταγμα και από τον Κανονισμό της Βουλής, ο Βουλευτής ως μέλος του Νομοθετικού Σώματος. Η δημοκρατία μας λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες, είτε αυτοί μας αρέσουν είτε όχι. Κατά συνέπεια δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό της «ρητορείας» για την κατάθεση των ερωτήσεων στην Βουλή, καθώς τότε δεν θα έχουμε καμία σταθερά για να συζητήσουμε, αλλά ο καθείς θα μιλάει κατά το δοκούν. Το ερώτημα  νομίζω που τίθεται είναι εάν ο Βουλευτής χρησιμοποιεί τα εργαλεία που του δίνει το Σύνταγμα, αν δηλαδή θέτει τα προβλήματα εκεί που έχει δικαίωμα, δηλαδή στην Βουλή (και δεν ρεμβάζει ή απλώς απολαμβάνει την θητεία του…), αν γίνεται ενοχλητικός με τις παρεμβάσεις του (ή απλά «γλύφει» και  κάνει δημόσιες σχέσεις με τους κρατούντες και τους οικονομικά ισχυρούς…) και αν τελικά με τον τρόπο του συμβάλλει στην καταγραφή, διεκδίκηση και επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν στην κοινωνία. Οι αποφάσεις και οι λύσεις είναι προνόμιο των κυβερνήσεων (της εκτελεστικής εξουσίας) και όχι των Βουλευτών (νομοθετική εξουσία)Αν οι κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις ήταν ανούσιες, λίγες ή ακίνδυνες για τους κρατούντες, παρακαλώ να το θέσετε δημοσίως. Αν άλλοι κοινοβουλευτικοί σημείωσαν μεγαλύτερη ενασχόληση από εμένα για το θέμα του Ασωπού παρακαλώ να τους αναφέρετε και να το θέσετε και αυτό δημοσίως. Σε κάθε περίπτωση, ως μέλος της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής (2004-2009), κατά τις δύο προηγούμενες κοινοβουλευτικές μου θητείες, έθετα διαρκώς τα προβλήματα του Ασωπού, ζητούσα την επέμβαση της πολιτείας, προκάλεσα την επίσκεψη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής στην περιοχή για πρώτη φορά και αντέδρασα όταν η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε τεχνηέντως να μας δείξει ότι έχει επιτελεστεί πρόοδος στην απορρύπανση του Ασωπού (γεγονός που δεν υπήρξε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε). Επίσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα φρόντιζα να επαναφέρω το ζήτημα στην δημοσιότητα με αρθρογραφία και συγκεκριμένες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ. Ήταν συγκεκριμένες οι παρεμβάσεις μου στην Βουλή για την παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των εργοστασίων (Αρ. Πρωτ. 2954/30.07.09, 6373/24.09.08, 9053/23.3.05), για την μη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού (Αρ. Πρωτ 11295/09.06.10, 2619/29.11.07, 14048/12.09.06),  για την ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων (Αρ. Πρωτ. 6458/25.9.08, 6201/12.02.08, 5161/15.11.04), για την απουσία – αδιαφορία του κράτους στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή (Αρ. Πρωτ. 617/22.06.09, 660/10.07.08,   2619/29.11.07,). Νομίζω ότι με τις μικρές μου δυνάμεις, βοήθησα και εγώ στο να συνειδητοποιήσουν όλοι το μέγεθος του προβλήματος και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αυτό.
Οι κινήσεις από εδώ και πέρα είναι συγκεκριμένες. 1. Έλεγχος των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των εργοστασίων της περιοχής, 2. Απαίτηση για υιοθέτηση όλων των σύγχρονων και αποτελεσματικών τεχνολογικών μεθόδων προστασίας του περιβάλλοντος από τις εργοστασιακές και βιομηχανικές μονάδες, 3. Άμεση κατασκευή και λειτουργία βιολογικού καθαρισμού για τον Ασωπό, 4. Δημιουργία κεντρικού αποχετευτικού δικτύου για τον Δήμο από την ΕΥΔΑΠ, 5. Δημιουργία κεντρικού διυλιστηρίου της ΕΥΔΑΠ με νερό από τον Μόρνο, για την υδροδότηση όλου του Δήμου, 6. Εμπλουτισμός των υδάτων του Ασωπού με καθαρό νερό ώστε να αραιώσουν οι συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου και να επιταχυνθεί η απορρύπανση, 7. Συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα για εφαρμογή νέων μεθόδων απορρύπανσης, 8. Συνεχής παρακολούθηση σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα της κατάστασης των υδάτων, 9. Υιοθέτηση όλων των μεθόδων που θα συμβάλλουν στην ταχύτερη δυνατή απορρύπανση του Ασωπού και όλων των μέτρων που θα τον καταστήσουν και πάλι πηγή ζωής, 10 Συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με το Υπουργείο Υποδομών και με την ΕΥΔΑΠ για την άμεση λύση του προβλήματος της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού.       
4. Αναφέρετε συχνά, ότι για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής, θα πρέπει οι "αυτοδιοικητικές δομές να αναπτύξουν τρόπους που θα βοηθήσουν τους πολίτες". Και αναφέρετε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, Βοήθεια στο Σπίτι, δημοτικά ιατρεία, δημιουργική απασχόληση παιδιών και νέων, ΚΑΠΗ, δημοτική συγκοινωνία, για να μην προχωρήσουμε στα πολιτιστικά όπως η αναβάθμιση των Αμφιάρειων και οι διαφόρων τύπων -τουρισμοί (αγροτικός, χειμερινός, περιβαλλοντικός (!!!) αθλητικός κλπ). Η ερώτηση είναι απλή: ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ; ΕΧΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ; Αν ναι, που είναι δημοσιευμένοι; Αν όχι, γιατί υπόσχεστε αυτά τα πράγματα χωρίς την απαραίτητη ανάλυση και μελέτη; Σκοπεύετε να αυξήσετε και πόσο, τους δημοτικούς φόρους;
Θεωρώ δεδομένο από την διατύπωση της ερώτησης ότι και εσείς συμφωνείτε για την ανάγκη ύπαρξης αυτών των δομών κοινωνικού κράτους. Τα έργα στα οποία αναφέρεστε είναι απαραίτητα για την καθημερινή μας ζωή και πρέπει να γίνουν. Ο στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προγράμματα μερικά από τα οποία δεν εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και που μέχρι σήμερα δεν διεκδικούσε σχεδόν κανείς από την χώρα μας. Η αναβάθμιση των Αμφιαρείων και η προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού θα φέρει επιπλέον απαραίτητους πόρους για την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής αλλά και νέο πλούτο στην περιοχή. Θα αναδείξουμε τον Δήμο του Ωρωπού και τα φυσικά του πλεονεκτήματα μέσα από έξυπνες και χωρίς κόστος διαδικτυακές καταχωρήσεις. Στόχος επίσης είναι οι συμπράξεις του Δήμου με τον ιδιωτικό τομέα για την πραγματοποίηση αναπτυξιακών έργων (Συνεδριακό Κέντρο, Φοιτητικό campus). Ο περιβαλλοντικός τουρισμός συνίσταται κατ’ αρχήν στην οργανωμένη επίσκεψη πολιτών στο φυσικό περιβάλλον, στην προβολή της Πάρνηθας, της Λίμνης του Μαραθώνα, της λιμνοθάλασσας του Ωρωπού και των πολλών άλλων ωραιότατων τοπίων και φυσικού κάλους περιοχών του Δήμου μας, προβολή που μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών και να φέρει νέους επισκέπτες στην περιοχή μας. Οι δημοτικοί φόροι θα οριστούν με γνώμονα την φορολογική δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταφύγουμε σε υπερβολική φορολόγηση των δημοτών, όπως συστήνει σήμερα η αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου με την οποία μάλιστα δεν δίστασα να συγκρουστώ... Ο προϋπολογισμός που ζητάτε δεν μπορεί να παρουσιαστεί με ακρίβεια σήμερα, από κανέναν, από την στιγμή που δεν έχει καθοριστεί το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης για τους ΟΤΑ (ζήτημα για το οποίο θα δώσω μεγάλη μάχη στην Βουλή κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2011). Η εξασφάλιση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι ένα ζήτημα διεκδίκησης και σωστής οργάνωσης του νέου Δήμου, όπου πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε, καθώς και σχέδιο έχουμε και έχουμε αποδείξει ότι δεν διστάζουμε να πιέσουμε την κεντρική εξουσία  για το δίκιο μας και νομίζω ότι η εμπειρία μας στην κεντρική πολιτική σκηνή μας δίνει το δικαίωμα να φιλοδοξούμε για την επιτυχία των παρεμβάσεών μας. Τα έργα και οι προτάσεις που καταθέτουμε είναι για το σύνολο του χρόνου άσκησης των καθηκόντων μας,  και φυσικά θα ιεραρχηθούν. Να είστε σίγουροι ότι η αποφασιστικότητα του συνδυασμού μας να λύσει τα προβλήματα θα δώσει λύσεις, με διάφανη οικονομική διαχείριση ως βασική μας αξιακή θέση.        
5. Σε όλες τις επιστημονικές ημερίδες που έχουν πραγματοποιηθεί για τον Ασωπό, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η απορύπανση του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα, θα πραγματοποιηθεί σε "γεωλογικούς χρόνους", δηλαδή δεκαετίες και βάλε. Επίσης, οι γεωλογικές μελέτες, αναφέρουν ότι η ροή των υπογείων υδάτων είναι ΠΡΟΣ την Μαυροσουβάλα. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ, ένα ωραίο πρωινό, οι μετρήσεις του εξασθενούς χρωμίου στο νερό της Μαυροσουβάλας, να "χτυπήσουν κόκκινο". Για αυτόν τον λόγο, είναι πάγια θέση μας η ύδρευση του πλυθυσμού να γίνεται με νερό από τον Μόρνο, όπως εξάλου έχει γίνει σε όλους τους άλλους Δήμους της ευρύτερης περιοχής. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ; ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ Ή ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΟΣΟΥΒΑΛΑ;
Ήδη στην προηγούμενη ερώτησή σας τοποθετήθηκα για τον Μόρνο. Εάν βέβαια υπάρχουν και άλλες πηγές ασφαλούς υδροδότησης είμαι πρόθυμος να εξεταστούν. Εάν αφήσουμε την απορρύπανση του Ασωπού στους «γεωλογικούς χρόνους» είναι βέβαιο ότι δεν θα ζήσουμε για να δούμε το ποτάμι να γίνεται και πάλι πηγή ζωής, γι αυτό θα ξεκινήσουμε άμεσα τις ενέργειές μας και ελπίζουμε να έχουμε στους επόμενους χρόνους ορατά αποτελέσματα. Πέρα από τους μηχανισμούς της φύσης υπάρχουν και οι δυνατότητες ανθρώπινης παρέμβασης ώστε να επιταχυνθούν οι φυσικές διαδικασίες. Αναφέρθηκα ήδη στην δυνατότητα εμπλουτισμού των υδάτων με καθαρό νερό και την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών. Η επιστημονική κοινότητα είναι σε θέση να προτείνει τις κατάλληλες μεθόδους. Το ζήτημα είναι να παρέμβουμε ως οργανωμένη κοινωνία αποτελεσματικά και αποφασιστικά.  Εμείς δεν ισχυριζόμαστε ότι τα ξέρουμε όλα και διαθέτουμε μαγικές λύσεις. Εμείς σας λέμε ότι έχουμε διάθεση για δουλειά, ότι δεν θα διστάσουμε και να συγκρουστούμε με τις κεντρικές εξουσίες αν παραβιάζονται τα δικαιώματά μας και σε αυτή την προσπάθειά μας σας θέλουμε συμμάχους και συνοδοιπόρους. Η κοινωνία των πολιτών είναι αυτή που θα δώσει την ώθηση στην πραγματική δημοκρατία και στην δρομολόγηση των κοινωνικών θεμάτων. Αυτή τη νέα εποχή συνεργασίας του Δήμου και της κοινωνίας των πολιτών (φορείς, σύλλογοι, ΜΚΟ) θέλουμε να εγκαινιάσουμε από τον Γενάρη του 2011.

http://dis-or.blogspot.com/2010/09/blog-asopossos-29-09-2010.html